Įkraunama...
Įkraunama...

Parketlentės ar laminatas?

pasidomėkit tada kaip tos parketlentės gaminamos tiek patys klijai-lakai ir kiti brudai ir nesivaikykit ekologijos, nes ją šiais laikais tik patys savo darže, miške ir tvenkinyje tegalite turėti.

Pažystu viena moteriškę kuri maksimoj perka obulius, o turguj juos parduoda kaip savo ūkyje užaugintus ekologiškus smile.gif perka, valgo žmonės ir mano,kad yra gamtos mylėtojai smile.gif

Flower power biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(marina376 @ 2013 11 19, 08:41)
Laminatas, nors ir tipo geras laminatas, tai cheminiu medziagu, kliju ir sintetiniu medziagu rinkinys,  skirtas negyvenamosioms patalpoms, kur nebegioja basi vaikai, kur reikalinga greitai ir pigiai padengti betona, nepykit, tai mano nuomone, manau teisinga.

Aišku, kiekvienas gali turėti savo nuomonę smile.gif Aš, pavyzdžiui, manau, kad grindys turi man tarnauti, o ne aš grindims. Dar manau, kad ekologiškų statybinių medžiagų apskritai nebūna, o geros medinės grindys, ne tos kurioms tarnauti reikia, chemijos prilaiko ne ką mažiau, nei koks nors laminatas.
Sveikiausia tai bėgiot ant smėliuko su trupučiu jūros akmenukų. tokia mano nuomonė, nepykit, bet manau, kad ji teisinga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 11 19, 21:25)
Jus man atleiskit,bet manau kad  jei vieno popiliaraus meslo neidejo,tai nereiskia kad kito,nezinomo neidejo.. ekologiskos nebent pjuvenos buna  lotuliukas.gif

labai lengva siais laikais praplauti zmonem smegenis su zodeliu ECO.

Va va ir aš jums pritariu dėl to ECO žodelio kišimo žmogui po nosim.
O šeip dėl grindų,10 metų gyvenau su naturalių lentų grindimis,gražu,jauku,bet nepraktiška ,vaikas numeta žaislą- duobutė grindyse,sezonų kaita-girgždėjimas ir tt.,naujuose namuose vienareikšmiškai tik laminato grindys.
Atsakyti
Gražiausia alyvuotos kietmedžio lentos.
Atsakyti
Gal žinote gamykliškai vaškuotų/alyvuotų trisluoksnių grindų, kurios būtų panašios į BOEN gamykliškai vaškuotas savo kokybe ir kainuotų iki 150Lt/m2?
Atsakyti
Kas geriau alyvuotos ar lakuotos grindys? Domina praktiskumas, demes, ibrezimai, malonumas..

Butu gerai gauti patarimu is tu zmoniu, kurie jau gyvena su tokiom grindim kaip parketas, lentos, parketlentes.

Atsakyti
Norime pasizvagyti laminato ax.gif
Gal galite patarti kur geriausia daryti zvalgytuves ? g.gif
Geros grindys? Iris? kur dar? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Amelita @ 2014 01 06, 12:11)
Kas geriau alyvuotos ar lakuotos grindys? Domina praktiskumas, demes, ibrezimai, malonumas..

Butu gerai gauti patarimu is tu zmoniu, kurie jau gyvena su tokiom grindim kaip parketas, lentos, parketlentes.

Mes jau 8 metai turime lakuota uosini parketa:
susibraize ir pagelto nuo UV; is pradziu jis buvo baltas , o dabar geltonas; patrauki baldus- po baldais nepageltes, kur baldu nera- pageltes; tai dabar norint atnaujinti- reikia isnesti baldus, nuslifuoti laka ir is naujo nulakuoti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2014 01 06, 12:11)

Svetaineje naturalaus mauedzio grindys, alyvuotos - per laika patamsejo nuo saules, sunys ir kates su nagais nudrasko, kazkas nukrenta lieka duobute ... tiesa 8 metai nealyvuota, tai jau kaip ir naturalus paprastas medis smile.gif
Viruve ir koridorius plyteles,sildomos gringys - sunys nenudrasko, bet jei nukrenta kazkas (net nezinau kas) bet keliose vietose jau yra sudazytu ismusimu, tarpeliai tarp plyteliu doh.gif tikrai sunkiai valosi
Kambariuose lakuotos medines grindys - kazkada palikome pravira balkona, prilijo - sakes, reiktu per nauja lakuoti doh.gif kitame kambaryje prie satlo kur kede su ratukais lako irgi nebelike, medis atsiserpetojes ...
Laiptai paprasti mediniai, irgi apsidroze, apsidauze ...
Bet tiesa sakant - tai visiskai dzin lotuliukas.gif , nes gyvename ne tam, kad tarnautume daiktams, o juo naudotume. Matyt is principo nera "geru ir amzinu" grindu dangu, ne nebent muziejuose, kur uztverta ir niekas nevaiksto mirksiukas.gif ir laimanati ir parketai ir akmens mases plyteles - devisi, skyla, bijo dregmes, braizsoi, tepasi ... bet vis tiek atlieka savo funkcija. Sitas svaiciojimas apie daikto naujuma po n-iolikos metu man panasua kai kuriu nora kai iesko devetos masinos, bet nori, kad butu kaip nauja. Daikatas nuo naudojim devisi - todel rinkites kam koreikia, norite ir galite sau leisti - amzini vis tiek tik mokesciai ir mirtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 22, 17:29)
Svetaineje naturalaus mauedzio grindys, alyvuotos - per laika patamsejo nuo saules, sunys ir kates su nagais nudrasko, kazkas nukrenta lieka duobute ... tiesa 8 metai nealyvuota, tai jau kaip ir naturalus paprastas medis  smile.gif
Viruve ir koridorius plyteles,sildomos gringys - sunys nenudrasko, bet jei nukrenta kazkas (net nezinau kas) bet keliose vietose jau yra sudazytu ismusimu, tarpeliai tarp plyteliu  doh.gif tikrai sunkiai valosi
Kambariuose lakuotos medines grindys - kazkada palikome pravira balkona, prilijo - sakes, reiktu per nauja lakuoti  doh.gif kitame kambaryje prie satlo kur kede su ratukais lako irgi nebelike, medis atsiserpetojes ...
Laiptai paprasti mediniai, irgi apsidroze, apsidauze ...
Bet tiesa sakant - tai visiskai dzin  lotuliukas.gif , nes gyvename ne tam, kad tarnautume daiktams, o juo naudotume. Matyt is principo nera "geru ir amzinu" grindu dangu, ne nebent muziejuose, kur uztverta ir niekas nevaiksto  mirksiukas.gif  ir laimanati ir parketai ir akmens mases plyteles - devisi, skyla, bijo dregmes, braizsoi, tepasi ... bet vis tiek atlieka savo funkcija. Sitas svaiciojimas apie daikto naujuma po n-iolikos metu man panasua kai kuriu nora kai iesko devetos masinos, bet nori, kad butu kaip nauja. Daikatas nuo naudojim devisi - todel rinkites kam koreikia, norite ir galite sau leisti - amzini vis tiek tik mokesciai ir mirtis  4u.gif

maumedis alyvuotas? taigi tas velnias nieko neigeria, kokia prasme ji alyvuot, visvien nusilups? is viso sito teksto variantu renkuosi naturalu niekuo netepta maumedi .
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 01 22, 19:17)
maumedis alyvuotas? taigi tas velnias nieko neigeria, kokia prasme ji alyvuot, visvien nusilups? is viso sito teksto variantu renkuosi naturalu niekuo netepta maumedi .

Gal vaskuotas, o ne alyvuotas, tiesa sakant jau neatsimenu doh.gif
Tos grindys jau buvo sudetos ir gulejo kelis metus kas 5-a lenta prisukta. Nors ir buvo gerai isdziovintos, vis tiek atsiradp plysiuku verysad.gif bet taip ir planavome po keliu metu perkloti susigros su aplinkos oru ir dregme.
Buvom isvyke, o pazistamas mesitras tuo metu sugalvojo gera darba padaryti bigsmile.gif grizome namo po triju savaiciu - visi namai dulkese doh.gif , bet grindys tai ledas buvo thumbup.gif o vaskavo kiek pamenu, kad saules poveikis mazesnios butu, bet matyt reiktu tai daryti vos ne kasmet, tai dabar jau visiskai tamsios lotuliukas.gif
Atsakyti
Na va dariau jau zvalgytuves 4u.gif
Tai issiaiskinau, kad jei ant alyvuotu parketlenciu ar parketo pvz. vaikas ispilsis sulciu, uzteks rasalo ar kokiu vandeniniu dazu, tai bus neisvaloma blink.gif Jie tiesiog isigers i medi.

Tai liko lakuotas parketas ar parketlentes arba laminatas g.gif
Lamintas man grazus, pigus, bet garso izoliacija ( mes ieskome grindu i antra auksta) sake prasta ir jis dar pats is saves tarska.
Lieka parketlentes, bet ar neatsiranda tarpu tarp tu lentu ar jie pridulkeje neisriskeja ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Andze1a @ 2014 01 22, 21:10)
Tai issiaiskinau, kad jei ant alyvuotu parketlenciu ar parketo pvz. vaikas ispilsis sulciu, uzteks rasalo ar kokiu vandeniniu dazu, tai bus neisvaloma  blink.gif Jie tiesiog isigers i medi.

Kaip issiaiskinau, pas mane buvo tik vaskuotos maumedzio lentos, o gal ir alyvuotos g.gif
Vienu zodziu - jei alyvuotos, issivalo be problemu, net ir dabar po 8-iu metu jei kazkas slapio ir murzino ant situ mediniu grindu nutinka, paimi dregma skudureli ir pasveiti, tik pasvieseja ta vieta kazkiek. manu, kad jei butu kaip priklauso tepama tam tikrais skysciais, alyvomis kas 2 ar 3 metus, tai is viso butu kaip ledas. Cia pirmame aukste svetaine, kur sveciai ir su batais zvyruotas uzsuka, ir sunys su katemis pastoviai is lauko ateje trinasi, ir ... ne kaip naujos aiksu grindys, bet mum tinka ir patinka mirksiukas.gif antrame aukste manau tikrai butu be problemu 4u.gif
Atsakyti