vis paskaitinėju jūsų postus apie galimybes prisidurti centą kitą ir džiugu, kai jūs tas išeitis randat.
šiandien man abai sunku. skiriuosi su vyru kuris be visokių blogybių dar ir mūsų šeimą privedė iki bankroto.
būdavo jei dirba (o praeitais metais tik keturis mėnesius tedirbo) tai po algos visų pirma nusiperka dvi ar vieną dėžę alaus, po to atseit mums palepinti kokios nors lašišos, čili pipirų ir t.t kas gal ir tiktų smagiai praleisti vakarui, bet kai pečius slegia skolos iš anksčiau būdavo labai skadu, juolab vaikui nei glaistyto sūrelio ar pieno nenupirkdavo. alga išbyrėdavo per vieną savaitę ir jam būdavo nusispjaut kad kitą kartą likdavo nepadengtos ne tik skolos bet ir paskola būstui.
ji nedirbdavo tai pinigus tiesiog vogdavo iš mano piniginės, o juk gyvenom tik iš motinystės pašalpos, faktiškai vaiko pinigų, ir po visko aš būdavau kalta kad išvažiavusi į miestą išleidau paskutinus dvidešimt litų. vienu žodžiu tai priešistorė.
na o pasekmės ir realybė tokia:
iki gegužės pirmos reikia sumokėti 650litų skolos uželektrą, kitaip anstoliai] ateis.
iki liepos pirmos reikia sumokėti skolos likutį už lizingą t.y. 870litų. jo dėka dasižaidžiau su omniteliu(nors iš esmės viskas dar buvo pataisoma, bet jų konsultantai man suteikė klaidingą informaciją ko dėka turiu tuoj pat sumokėti netesybas plius "omnitel išlaidas ruošiant ikiteisminius dokumentus" ar kažką panašaus. dėl šios reikalaujamos sumos dar žadu pakovoti, jei reiks ir iki teismo nueisiu pirmiau nei jie mane paduos, kaip kad dabar grasina.
vieu žodžiu, šį mėnesį, neskaitant tų omnitel bajerių, aš turiu paklot 1064lt, o už vaiką gaunu bendroj sumoj 887lt, tskant valio, gerai mama padeda dabar ps ją persikrausčiau kol pasitaisys situacija. kai viską išmokėsiu nuo liepos gyvensiu geriau, juolab, kad liepą gimdau, tai dekreto turėčiau gauti perskaičiavus pagal naują sisemą apie tris tūkst. bei tą vienkartinė gimus vaikui ir iki lapričio dar pagyvensiu iš pinigėlių iš dviejų vakų. taigi situacija turėtų pagerėti.
be to kad negalvotumėt kad skūstis atėjau aš dar ir imtis verslo (aišku nelegaliai) ketinu. pagal specialybę su rūbų dizainerė, esu tris mėnesius dirbusi užuolaidų salone, nedaug, bet susisdaryti vaizdą apie šį verslą užteko, be to jau kiek anksčiau esu ne tik sau bet ir ex uošvienei ir mmai ir jos kaimynams romanetes pasiuvusi, nesigiriant pavyko pikiai.
yra viena kliūtis, vasarą mano namus apvogė ir išsinešė siuvimo mašiną, bet pradžiai urėtų tikti ir mamos kojom minama tarybinė, juk skelbimus noriu pakabinti aplinkiniuose kaimuose (nesakiau mama kaime gyvena) be to soduose kus gyvenu (na mano namelis stovi) jei kam kilo klausimas o ar nesiruošia ex padėti, atsakau. jo nuomonė tokia - išvarei iš namų, tai visos problemos su jais susijusiostavo problema, nors tai jo dėka sėdžiu konkrečioj "ž*poj. jis net darbo sak4 niekad neie6kos kad alimetų nemokėt.