Įkraunama...
Įkraunama...

INDIGO vaikai

QUOTE(vaižgantė @ 2005 11 30, 09:46)
Uola, kartoju dar kartą, nes matau, kad neskaitai: neatsakinėsiu į klausimus, kurie yra per daug asmeniški. O šis būtent toks ir yra.

Pala pala, o bent atsakyt į klausimą ar tie seansai padėjo, irgi pernelyg asmeniška? g.gif Nors...jei tai ne lova, tai man rods taip...slepiami tik tie dalykai katrie nėra visai švarūs. Antraip ko gi juos slėpt g.gif Ar čia pasakyt kiek šaukštų sulankstė (jei jau rašai, kad tai gali daryt mintim) tavo akivaizdoj per daug intymu? g.gif

QUOTE(Arturas @ 2005 11 30, 10:49)
Jee....    rolleyes.gif
Taigi vel kartoju ....  Tema  plati ir ne konkreti ...stai kas jus BIESINA smile.gif
reklaujat faktu reikalaujat konkretumo .

Teorija yra NEteorija . Knyga Ne mokslinis darbas  o rinkinys visko kas susije su
vaiku "kitoniskumais".   

Juoda yra nejuoda, o į savoką "visko, kas susiję su kitoniškumu" matyt įeina ir knygos apie Harį Poterį. Nu rimtai. Pons Artūrai, o tamstai neatrodo, kad kuo didesnė tiesa, tuo paprasčiau ją galima pasakyti. Ji nesislapsto nei po aukštom frazėm, nei po ilgais išvedžiojimais. Po tuo slapstos "čepucha" taip bandydama sudaryti rimtumo įspūdį. Traktatai atsiranda kai į tiesas pradedama gilintis, bet pačios tiesos, elementariausi atsakymai būna stebėtinai paprasti ir konkretūs.

QUOTE(Arturas @ 2005 11 30, 12:23)
Nu .apsiverksiu aš  tuoj  .... doh.gif  rolleyes.gif

Taigi apie tai ir kalba  kad  po tuo : "Indigo"    visa ta ivairove ir vadinama.

Kiek dar yra zmoniu kurie saipysis is to jei jiems tai bus papasakota, kad teveliams
svarbu sneketis su "pilvuku"  jam  duoti klausytis ramios muzikos ir  dainuoti jam lopsines ir daineles. smile.gif

Tu neverkšlenk, o geriau pamąstyk ką kalbi. Bent pats supranti? Dar pasakyk , kad šnekėjimas su pilvuku yra indigistų išradimas ir nuopelnas lotuliukas.gif
Visa įvairovė... doh.gif Tai taip išeina visos ligos, bendravimo sunkumai ir neramūs vaikai reiškia indigo? O tempora, o mores doh.gif Tai kur čia tie tavo du procentai ir kuriem galam čia dar atskiras teorijas neteorijas išradinėt. Beje, vistik nepaisty, kad visa ta įvairovė - visa ta įvairovė nei šaukštų nelaužo, nei jiems čakras reguliuot reikia.
Varge, viskas aplink mus kas bevyktų, reiškia yra indigo. doh.gif Viskas , ko mums reikia, yra indigo...Nu supraskit pagaliau - jei kalbini negimusį vaiką - yra indigo, jei vedi pas gydytoą - tai neabejotinai susiję su indigo, jei į jį žiūri kaip į žmogų ir neslopini jo kūrybingumo - ir tai yra indigo....Nieks nebus....nuolankiai pripažįstų, kad ir aš matyt esu indigo teorijos atstovė, tik sąvokom kitom kalbu lotuliukas.gif O kuriem galam tos kitos sąvokos , beje? rolleyes.gif Ai tiksliai - auros...
Atsakyti
Vo, dėl to Noa "nueik" galiu tik paaantrint. Tu ne teorijoj, kuri net ne teorija, knaisiokis, o pasižiūrėk, kad realybė ją jau stipriai lenkia. Pamenu prieš pat gimdymą gimdymo namuos pakliuvau į paskaitą pas Žartskų (nežinau kaip tikslia ano pavardė rašoma). Man buvo pramatytas Cezaris. Tai be viso ko kito tai dar pasakė, kad matote mūsų medikams dar trūksta to, kas jau seniai daroma užsienyje ir kol kas nėra pas mus. Na užsienyje, atsižvelgiant į mamos ryšio su vaiku būtinybę matote vaikas net po Cezario mamai pristatomas jau po poros valandų. O mūsų medicinai matote dar toli iki to biggrin.gif Kur jau ten toli, praktiškai net horizonte nesimato lotuliukas.gif - vos grįžus iš operacinės palatoje jau buvo mano vaikas . Lietuvoj. Kaune. Tai čia turbūt buvo norėta pasakyt, kad bent dvi valandas palaukt reikia, tik mes matote moteriškės ne taip supratom lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas @ 2005 11 30, 14:14)
Džiugina tavo optimizmas, ištikro tokių duomenų neturiu , žinau - daug nuveikta
pokyčiai yra. 

Tai jei neturi duomenų, tai ko čia rypuoji? doh.gif Aš, pavyzdžiui, turiu duomenų. Ir mano vienas vaikas į darželį, kitas į mokyklą eina, du kartus buvau nėščia ir du kartus gimdžiau. Ir netgi 7 metų skirtumu, taip, kad ir palygint galiu... O tu ką žinai? tongue.gif

Nujaučiu kad toli grąžu  dar tai nepakankama.
O tu pirma pasižiūrėk, o paskui pezėk apie nuojautas doh.gif Apklausiau įvairovės dėlei visas savo kolektyvo bobas, kieno vaikai eina į mokyklą, pas ką yra toks būrelis - etnokultūra. Pas visas tongue.gif 5 vnt vaikučių skirtingose Kauno mokyklose. Pas 4 - būreliai, o pas 5 - mokykla ant to kanto sustiprinta, taigi privaloma. Tavo tos nuojautos
doh.gif

Ne nuojautos, o sektos lyderis pasakė, ania?

Apgailestau ju kad sukūriau toki įspūdi smile.gifrolleyes.gif
Apgailestauju, kad sugriovėm tau įvaizdį, kad visi kiti yra užkerpėję durniai ir tu vienas kažką žinai tongue.gif Pagimdyk ir paaugink bent vieną vaiką, tada pasakok... tongue.gif

Atsakyti
Stebiuosi savo bičiulio Artūro kantrybe. Kaip jis tokiame bobturgyje iki šiol ištveria...
Jeigu jūs jį pažinotumėt ir žinotumėt, kuo jis užsiima, baigtumėt jį ištisai įžeidinėti. Duok Dieve, kad bent kuri iš čia liežuvaujančių būtų tiek nuveikus, kiek jis yra nuveikęs...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2005 11 30, 13:17)
Stebiuosi savo bičiulio Artūro kantrybe. Kaip jis tokiame bobturgyje iki šiol ištveria...
Jeigu jūs jį pažinotumėt ir žinotumėt, kuo jis užsiima, baigtumėt jį ištisai įžeidinėti. Duok Dieve, kad bent kuri iš čia liežuvaujančių būtų tiek nuveikus, kiek jis yra nuveikęs...

Aciu Vaizgante uz gera zodi smile.gif

Moteriskes, nemanau kad Jus mane izeidinejat smile.gif

Prisipazistu kad irgi prirasinejau kaikur su "paverkslenimais" ir
su dar kitokiom jausmingom frazem ... tai ir isprovokavau biski ugnies i savo puse.

Viskas normaliokas
Sory jei kur suerzinau ax.gif
Atsakyti
Ai, gal ir tikrai biskį peružsiputojau, atsiprašau smile.gif

Šiaip, pons Artūrai, jeigu tu pritari mano nuomonei, kad kiekvienas nėštumas, kiekvienas gimdymas, kiekvienas kūdikis, vaikas ir kiekvienas žmogus yra stebuklas, kad jis yra ypatingas ir nepakartojamas, ir kad jis nusipelno maksimalaus dėmesio, atidumo sau ir meilės - tada mes iš esmės sutariam, o ginčijamės dėl smulkmenų...
Tai gal labai ir nebesiginčysiu smile.gif Baisus ten skirtumas - auros, akių ar plaukų spalva... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 30 lapkričio 2005 - 16:23
QUOTE(Noa @ 2005 11 30, 14:22)
Ai, gal ir tikrai biskį peružsiputojau, atsiprašau smile.gif

Šiaip, pons Artūrai, jeigu tu pritari mano nuomonei, kad kiekvienas nėštumas, kiekvienas gimdymas, kiekvienas kūdikis, vaikas ir kiekvienas žmogus yra stebuklas, kad jis yra ypatingas ir nepakartojamas, ir kad jis nusipelno maksimalaus dėmesio, atidumo sau ir meilės - tada mes iš esmės sutariam, o ginčijamės dėl smulkmenų... 
Tai gal labai ir nebesiginčysiu smile.gif Baisus ten skirtumas - auros, akių ar plaukų spalva... smile.gif

O kaipgi aš galiu nepritarti smile.gif.....
Spaudžiu dešinę .... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2005 11 30, 16:17)
Jeigu jūs jį pažinotumėt ir žinotumėt, kuo jis užsiima, baigtumėt jį ištisai įžeidinėti.

Vaižgante, o neatrodo, kad pati tokiais "garbingais" pareiškimais įžeidinėji? Išsisukinėji nuo tiesių klausimų, taigi pereini į puolimą bent tokia forma. Ir tas kas Artūrui atrodo "geras žodis" yra elementarus bandymas pažemint kitą pusę. Viskas labai humaniška ar ne?
O kiek kas nuveikė, Vaižgante, skaičiuoti negražu. Nes kiekvieno žmogaus darbai savaip yra ir svarbūs ir reikšmingi. Ir nesveriami lyginant su kitais. Galų gale, kaip sakius tokioji Motina Teresė, "svarbu ne tai ar darote daug, o tai, kiek į tai įdedate meilės". Gal gali pasverti, kas ir kur tos meilės įdeda daugiau? Kaip? Nuoširdžiai čia norėjau ne ėstis, o sulaukti normalių argumentų. Nesulaukiau. O kadangi nuomonė kita, nei tamstos, žinoma, tai savaime suprantama turi būt nurašyta bobturgiui...nu ir tebūnie. Vis tiek bobturgis labiau argumentuotai kalbėjo tongue.gif Šiuo atveju rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 30 lapkričio 2005 - 16:59
QUOTE(vaižgantė @ 2005 11 30, 16:17)

g.gif iš kur žinai, kiek kiekviena iš mūsų yra nuveikusi? g.gif

QUOTE(Karbynė @ 2005 11 30, 17:55)
Vaižgante, o neatrodo, kad pati tokiais "garbingais" pareiškimais įžeidinėji? Išsisukinėji nuo tiesių klausimų, taigi pereini į puolimą bent tokia forma.  Ir tas kas Artūrui atrodo "geras žodis" yra elementarus bandymas pažemint kitą pusę. Viskas labai humaniška ar ne?
O kiek kas nuveikė, Vaižgante, skaičiuoti negražu. Nes kiekvieno žmogaus darbai savaip yra ir svarbūs ir reikšmingi. Ir nesveriami lyginant su kitais. Galų gale, kaip sakius tokioji  Motina Teresė, "svarbu ne tai ar darote daug, o tai, kiek į tai įdedate meilės". Gal gali pasverti, kas ir kur tos meilės įdeda daugiau? Kaip? Nuoširdžiai čia norėjau ne ėstis, o sulaukti normalių argumentų. Nesulaukiau. O kadangi nuomonė kita, nei tamstos, žinoma, tai savaime suprantama turi būt nurašyta bobturgiui...nu ir tebūnie. Vis tiek bobturgis labiau argumentuotai kalbėjo tongue.gif Šiuo atveju  rolleyes.gif

biggrin.gif Laikas tau užvesti naują temą... wub.gif jei žinoma ją verta užvesti... biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė @ 2005 11 30, 18:17)
g.gif iš kur žinai, kiek kiekviena iš mūsų yra nuveikusi? g.gif
biggrin.gif Laikas tau užvesti naują temą... wub.gif jei žinoma ją verta užvesti... biggrin.gif mirksiukas.gif

Porą naujų ką tik esu užvedusi... O šią temą ne aš užvedžiau... sunglasses2.gif
Atsakyti
Aš tai ir nieko neužvedinėsiu matyt. Ai gal dar pasakysiu... tongue.gif Kad aišku būt. Suskalbėjom šiek tiek apie tą až su Artūru, tai pasakysiu ir čia. Tikrai nieko asmeniško. Nei prieš Vaižgantę, nei prieš patį Artūrą...patinka, man žmonės, kuriems nenusispjaut ir kurie gilinasi norėdami suprast. Ta prasme ir Vaižgantė ir Artūras taip pat.Rimtai. Viskas, dėl ko čia vyksta ar vyko diskusija yra ne asmeninis puolimas, o nesutapimas požiūriuose. Kaip tik tai ir daro diskusiją įdomia, nes jei požiūris būtų vienodas būt neįdomu. Ir diskusija nebūtų diskusija. O su žmonėm su kuriais nesutariam vienoje temoje, manau visai nesunkiai sutartume kitoje (na tose, kuriose taip pat nesutaptų požiūriai neskaičiuoju tongue.gif). Požiūriai į vieną ar kitą dalyką pasitaiko net tarp artimiausių žmonių, bet tai jiems turbūt nesutrukdo bendrauti. Nes matyt tai nėra patys tie esminiai išskiriantys žmones požiūriai.
O Amonašvili bent jau CD variante ir man būtų įdomu. Kada nors. Nes smalsu. Tikrai. Be jokio išankstinio nusistatymo ir su pedagogikos dėstytojos (na bet žinoma ir su ja matyt ne visi požiūriai sutaptų smile.gif ) rekomendacijomis. Tiesiog kai buvo laikas jį (cd) skolintis, jį nusičiupo kiti. Kažkodėl tikiu, kad atsirinkčiau asmeniškai ir įdomių ir priimtinų dalykų. Tikrai.
Tiesiog mūsų požiūriai išsiskyrė šitoje konkrečioje temoje... ar nekonkrečioje...nežinau biggrin.gif Bet kitaip mąstantis žmogus man neatrodo nei kvailu, nei jokiu kitokiu...tiesiog turime skirtingus požiūrius su skirtingais argumentais už juos. Vieniems vieni argumentai atrodo stipresniais, kitiems - kiti, o kodėl..nežinau tongue.gif Kai sužinosiu - pasakysiu. tongue.gif
Atsakyti
Cha cha, visai ne į temą pagalvojau - pons Artūras turi didelį minusą - jis ne boba. Būtų boba, gal nebūtų taip gaują bobų užrūstinęs.

A kita vertus, ir pliusą jis turi, kad yra ne boba biggrin.gif Būtų boba, būtų seniai užputojęs kaip mums, boboms, būdinga, iš serijos, o tu pati dūra/senmergė/ negramatna/ausų neplauni/kas su tavim gyvent gali, visi dar aršiau susipjautų, finale ateitų moderatorius ir viską ištrintų, prieš tai rėksnius įspėjimais apdovanojęs laugh.gif

O čia, žiūrėkit, ponulio Artūro gerų nervų dėka visi gražiai susitaikė, netgi seniai kur taip mačiau smile.gif Dar va Vaižgantė apie savo mažių papasakotų, tai stotų aiškumas, vienybė ir epilogas. Niu kaip iš rašto ax.gif
Atsakyti