Turbut kartojuosi

, bet tie indigo-smindigo- tai tik dar vienas zaidimas naujoviu istroskusiems teveliams, kurie vaikeli (dazniausiai- vienturti) mato su sveiselem paausiuose, besikalanciais sparniukais nugaryteje, pirstuko mojavime izvelgia nezemiska galia, kiekvienas jo isleistas garsas juos uzburia savo tobulumu.
Per amzius tevai kalbejo- mano vaikas pats graziausias, protingiausias, stipiausias, greiciausias... Na, dabar dar prideda - indigo. Praktiskai, tai universalus epitetas bet kokiam "-iausiam" pakeisti, ko cia vargintis. Be to, jis tinka kitoms savo pupuliuko savybems, niekaip neatrandancioms jokio grazaus lietuvisko apibudinimo, pakelimui - nuosirdus nosies krapstymas viesoje vietoje, kakojimas po liepa Gedimino prospekte, spardymasis ant grindu ir kvykimas troleibuse- ach tas musu indigo.
Man rodos, kad cia tik pigi mada, bet jei kam tai patinka- prasom. Vieni uzdibs pragyvenimui rasydami brosiureles apie kazkokias beleberdas, kiti - jaus gyvenimo pilnatve jas skaitydami.
Rasiau jau, ir vel pasikartosiu- visi iki vieno vaikai yra ypatingi, indigo, jei norit. Ir tas, kuris yra nelabai gabus, nelabai bendraujantis, ir tas, kuris yra klases saskiu cempionas ar kompanijos siela. Ir tas, kuris svajoja issiziojes, ir tas, kuris kuria eiles uzsiciaupes. Ir vepla, ir gudrutis. Ir tas, kuris yra mandagus, meilus, paslaugus, ir tas, kuris yra atzagaris ir museika.
Ir visus juos reikia aukleti. Vat kuo man ta "indigo manija" atrodo nevykusi, tai tuo, jog tevai gali pasinaudoti ja kaip atviru keliu pasitraukti nuo sunkumu. Vaikas neklauso - ai, indigo, nesiterliosiu. Vaikas spjaudo maziukus- indigo aniuolelis, tebunie. Vaikas vanoja mociute- ui, tas musu indigelis. O dar ir as, mamyte, indige, tai ir su manim prasyciau jautriau, kad nepersitempciau, nenuvargciau vaikeli bevaikydama, o ir darbe virsininkas galetu su indigo darbuotojais svelbniau, alga didesne galetu- uz buvima salia tokio gamtos stebuklo. Bla bla bla.
Juokas, ir tiek.