Įkraunama...
Įkraunama...

bulimija - anoreksija

Noreciau padiskutuoti apie bulimija ir anoreksija. Nezinau ar buvo skelbta panasi tema... Bulimija serga labai mano artimas zmogus ir net nebezinau kaip padeti. Zinau kad tai psicholgine lyga ir turi pats regantysis susivokti savyje. Sakoma kiek metu serga tiek laiko turi ir gyditis. Valgymo sutrikimu centras "uzkistas" serganciu zmoniu. Man tai baisu pasidaro kai pamatau iskankintus zmones is bado, saves kankinimo.... Manekenes pastaruoju metu pradejo mirti nuo bulimiju anoreksiju, ko vertas gyvenimas jei tik matom savo kuno centimetrus ir milimetrus.
P.S. tikiuosi kad kas nors supras mano makalyne ir tikrai nieko nenorejau izeisti ar uzgauti.
Atsakyti
pasiskaitinek va sita temele, gal pravers 4u.gif
apie ivairius mitybos sutrikimus
http://www.supermama...?showtopic=6691
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2008 04 17, 12:57)
pasiskaitinek va sita temele, gal pravers  4u.gif
apie ivairius mitybos sutrikimus

Aciu, kai toks didelis forumas visko surasti neimanoma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pilke @ 2008 04 18, 08:22)
Aciu, kai toks didelis forumas visko surasti neimanoma  ax.gif

Sveika,
Galiu pasakyti tik tiek kad reiks tau pastangų, supratimo ir kantrybės norint padėti.
Aš buvau tyli ir nikeam nesakiau, bet po truputį, po mažą žingsnelį išbridau... nors ko gero taip sakyti negaliu, nes po to gyvenimas, bent jau man, tai kaip vaikščiojimas plonu ledu, bet kada gali paslysti, bet kada gali įkristi.
Sėkmės
Atsakyti
Šiandien per TV apie bulimiją:
http://www.lrytas.lt...
Atsakyti
PS Apie bulimiją SM
Atsakyti
Klausimas toks. Skaiciau apie bulimija ir budingus bulimijai pozymius. O jeigu netinka tik vienas - zmogus nevemia. Cia jau bulimija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kycca: 23 spalio 2009 - 12:18
QUOTE(kycca @ 2009 10 23, 13:18)
Klausimas toks. Skaiciau apie bulimija ir budingus bulimijai pozymius. O jeigu netinka tik vienas - zmogus nevemia. Cia jau bulimija?

manau galima sakyti.
Bulimikės dažnai tiesiog apsiryja, kai kurios privalgo dar laisvinmųjų.
įtari, jog sergi?
gali AŽ jei reik su kuo pašnekėt šia tema wink.gif
Atsakyti
Reikia žinių apie anoreksiją ir bulimiją. PRAKTINIŲ.
Kaip padėti jaunai merginai, kuri dar neįvertina realaus pavojaus (nors jau turi rimtų problemų dėl virškinamojo trakto), kuri beveik metus "žaidžia" badmiriavimą ir "svorio reguliavimą", "užsėdusi ant" laisvinamųjų vaistų, be jų jau nebesituština!
Tačiau sako: "esu laiminga, kad galiu reguliuoti savo svorį".
Apie psichoterapinį gydymąsi jai nė neužsimink!

Ką daryti, kai įtikinimai neveikia, o gydyti jėga nenuveši, o ir ar yra kur?
Čia radau parašyta, kad "valgymo sutrikimo centrai 'perkišti'".
Be to, esame iš gilios Žemaitijos.

Čia nurodyta nuoroda forume apie valgymo sutrikimus, nuspaudus neveikia:

Rašo: "Atsiprašome, tačiau nuoroda, kuria pasinaudojote bandydami patekti į šį puslapį, jau neveikia".

Padėkite kas nors! Gelbėkite! verysad.gif
Atsakyti
Kas liečia endokrininę pusę, tai apetito reguliacija yra susijusi su hormono leptino sinteze ir 5-hidroksitriptofanu. Pastarasis gaminamas iš su maistu gaunamo triptofano - tam tikros amino rūgšties. Negaunant/neįsisavinant atitinkamų medžiagų iš maisto jas tenka naudoti kitokiu pavidalu, bet kad žmogus imtų gerti tabletes, pirmiau pats turi suvokti, kad jam jos reikalingos - įsisąmoninti problemą.
Atsakyti
QUOTE(Imar @ 2010 01 25, 02:54)
Reikia žinių apie anoreksiją ir bulimiją. PRAKTINIŲ.
Kaip padėti jaunai merginai, kuri dar neįvertina realaus pavojaus (nors jau turi rimtų problemų dėl virškinamojo trakto), kuri beveik metus "žaidžia" badmiriavimą ir "svorio reguliavimą", "užsėdusi ant" laisvinamųjų vaistų, be jų jau nebesituština!
Tačiau sako: "esu laiminga, kad galiu reguliuoti savo svorį".
Apie psichoterapinį gydymąsi jai nė neužsimink!

o kokias praktines žinias jūs omeny turite?
Tai parodykite jai realiai, kas jos laukia - nuotraukas, filmuotą medžiagą, visokius straipsnius apie moteris tą išgyvenusias. Gal kaip pavyks suorganizuoti pokalbį.
Atsakyti
QUOTE(pilke @ 2008 04 17, 12:53)
Noreciau padiskutuoti apie bulimija ir anoreksija. Nezinau ar buvo skelbta panasi tema... Bulimija serga labai mano artimas zmogus ir net nebezinau  kaip padeti. Zinau kad tai psicholgine lyga ir turi pats regantysis susivokti savyje. Sakoma kiek metu serga      tiek laiko turi ir gyditis. Valgymo sutrikimu centras "uzkistas" serganciu zmoniu. Man tai baisu pasidaro kai pamatau iskankintus zmones is bado, saves kankinimo.... Manekenes pastaruoju metu pradejo mirti nuo bulimiju anoreksiju, ko vertas gyvenimas jei tik matom savo kuno centimetrus ir milimetrus.
P.S. tikiuosi kad kas nors supras mano makalyne ir tikrai nieko nenorejau izeisti ar uzgauti.

Zinau viena panele, kuri nuo bulimijos pasveiko tik po vaiko gymimo. Net ir budama nescia nestuke.gif vemima sau sukeldavo. Tiesa, kaip pasakodavo, vis reciau ir reciau vemima sukeldavo. Baime del vaiko bukles neduodavo ramybes. Kai gime vaikas, tiek rupesciu atsirado, kad priklausomybe nuo bulimijos kazkaip pamazu isgaravo. biggrin.gif
Atsakyti