Įkraunama...
Įkraunama...

bulimija - anoreksija

QUOTE(Optima @ 2010 03 05, 22:37)
Labukas, as siandiena esu pati laimingiausia. Noreciau pragyventi taip visa gyvenima, su tokiu saiku ir energija, ryztu ir atkaklumu smile.gif  smile.gif  smile.gif .
Rasau savo meniu siandienos -
1. tik atsikelus visada isgeriu vandens stikline.
2. 7 val. - activia su grudais -1 vnt., 1 apelsinas.
3. 10 val. - latte cafe ir 1 sumustinis su vist. file, suriu ir agurku.
4. 12.30 val. - burokeliu sriuba su frikadelemis ir duonos rekele.
5. 15 val. - latte caffe su neglaistytu sureliu su razinomis.
6. 18 val. - arbatos puodelis, kivi (nevalgiau rimciau, nes nebuvo noro).
7. 21 val. - grikiai su desrele ir burokeliais (mazoje leksteje ir nedidelem proporcijom).
ir ivykdziau beveik visus nusistatytus tikslus thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif valio.  thumbup.gif O kaip maitinates ju thumbup.gif jus?

Šaunuolė Optima,labai džiauguosi kad jautesi gerai ir esi pilna energijos. 4u.gif O kelinta eini mieguoti?
O aš valgau blogai,vakare mėgstu užkandžiauti,vietoj to,kad pagaminti šilto maistą ir normaliai pavalgyti blush2.gif Matau, kad ant pilvo jau riebaliukai kaupesi doh.gif
Bet žinot ką? Pastebėjau,kad nesu kaip anksčiau susirūpinusi dėl kiekvieno savo kūno gramo bigsmile.gif Dažnai pagalvoju,o kas iš to lieknumo gero,o dar jeigu tas lieknumo pasekmes nerviniai susirgimai g.gif Nejaugi mus nemyles vyrai,žmonės kurie mus vertina ne už kilogramus o už tai kad esame wub.gif Gal nereikia liekneti dėl svorio,ir galvoti "Ką žmonės pasakys?",reikia save myleti ir rūpintis sveikata,o ne svoriu. Va tokie mano pamastymai. Sveikas gyvenimas tikrai vežą,bet kodėl aš negaliu suvalgyti ledu jeigu aš jos devinu,juk gyvenu tik viena karta . Kam reikalingą gražį išvaizdą (nors nepasakyčiau,kad merginos kurios serga nervinę anoreksija ir bulimija gražiai atrodo g.gif )jeigu mūsų vidus ,mūsų siela yra sužeista blink.gif
Valgom mergaites viska,bet proto ribose - štai toks mano devizas flirt.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 05 kovo 2010 - 23:04
QUOTE(Ksėna @ 2010 03 05, 20:57)
Valgom mergaites viska,bet su protu- štai toks mano devizas flirt.gif

visada tik uz tai... visada uz sveika gyvensena, uz vaisius ir darzoves, uz naturalu maista ir pries pridetini cukru ar druska. bet kas is to? valgau toki maista nes jis man patinka, ne del to, kad tai turi maziau kaloriju, valgau ji su malonumu, bet kodel uzeina manija prisigrusti kazko nezmoniskai saldaus ir as jai pasiduodu? leidziu savo kunui vadovauti, nors esu jo seimininke. pykstu uz savo silpnuma ir vemiu. bet vel viskas prasideda is naujo kartais praejus minutems po valandos vemimo. kaltinu tik prakeikta cukru, narkotikas, kurio sunku atsikratyti. priklausomybe, o reklamos kiekviename zingsnyje tikrai nepadeda. sedziu, ziuriu i ekrana- sosyskos sone istisai. nevalgau mesos, bandau ignoruoti, bet esu tikra- smegenys fiksuoja, ir jei butu bent viena desrele saldytuve dabar mano mintys suktusi vien apie ja.
jei ne bulimija buciau liekna ir grazi jau n metu, deja...
Atsakyti
QUOTE(mazhulinka @ 2010 03 06, 00:07)
jei ne bulimija buciau liekna ir grazi jau n metu, deja...

Taip mazhulinka,žinau kad šita liga yra labai sunki ir ne visada mūsų smegenis blaiviai masto,juk mūsų smegenis pažeistos,todėl tavo pavyzdis su dešrelę man labai suprantamas. Geriau neturėti namuose tokio maisto,bet aš kaip ir tu turiu vaikus,o kodėl jie dėl mamos durnumo negali geros kokybes dešrelių valgyti? Nors aš sakiau,kad man užejo prašvesiejimas,aš galiu ir dešrele suvalgyti ir visai gerai jaučiuosi,tfiu tfiu tfiu tik neprikalbėti biggrin.gif
Tai manai mes turim atsisakyti visiškai cukraus? Dažnai apie tai girdžiu,aš prieš visas problemas su maistu taip ir valgiau,beveik nieko iš rafinuoto cukraus,bet paskui nusibodo ir susirgau bulimija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 05 kovo 2010 - 23:21
QUOTE(Ksėna @ 2010 03 05, 21:18)
Taip mazhulinka,žinau kad šita liga yra labai sunki ir ne visada mūsų smegenis  blaiviai masto,juk mūsų smegenis pažeistos,todėl  tavo pavyzdis su dešrelę man labai suprantamas. Geriau neturėti namuose tokio maisto,bet aš kaip ir tu turiu vaikus,o kodėl jie dėl mamos durnumo negali geros kokybes dešrelių valgyti? Nors aš sakiau,kad man užejo  prašvesiejimas,aš galiu ir dešrele suvalgyti ir visai gerai jaučiuosi,tfiu tfiu tfiu tik neprikalbėti  biggrin.gif
Tai manai mes turim atsisakyti visiškai cukraus? Dažnai apie tai girdžiu,aš prieš visas problemas su maistu taip ir valgiau,beveik nieko iš rafinuoto cukraus,bet  paskui nusibodo ir susirgau bulimija.

Graziai maitinuosi, nebuna kaltes jausmo net ir sokolado suvalgius jei jis suvalgytas su saiku. bet kai saikas dingsta, tuo vienu kasniu suvalgau per daug ir mintis apie issivemima atkeliauja i galva prasideda tas nesveikas visko ko imanoma edimas. nekankinu saves grieztom dietom, cia mano prasviesejimas. taip pat nenoriu -120 nuo savo ugio centimetrais sverti, tai taip pat didelis prasviesejimas. zinau, kad bulimija mane tik nelaimingesne daro. kai nevemiu, svoris netik stabilizuojasi, bet ir krenta, nes naturaliai maziau sveriu nei dabar. uzlipau siandien ant svarstykliu ir verkti uzsinorejau, nes tokia jau labai seniai nebuvau. todel ir grizau prie savo megstamiausio dalyko- turbo tirstuko. tik jis man padejo prasivalyti nuo cukraus ir druskos. 10dienu jokios kancios, tik malonumas, nebuvo jokiu vemimu, jokiu alkiu ir jauciausi tokia laiminga, net nezinau kodel toliau netesiau, gal bijojau, kad per daug svorio nukris, gal tiesiog pasiilgau kramtymo. bet po to valgiau sokolada tik per kancias. tai man irode, kad cukrus tikrai yra narkotikas. to nejauciam, nes atrodo, valgom juk cukrum praturtinta maista kiekviena diena, juk maisto gamintojai musu nenuodytu? nuodija, nes tai zeria pinigelius i ju kisenes... patenka tas cheminis cukrus i musu krauja, taip greitai pajuntam pasitenkinima, sirdyje taip malonu, bet kodel suvalgius viena saldaini sunku pamirsti, kad pakuoteje yra antras, trecias, ketvirtas... ranka pati siekia daugiau. kodel taip nesijauciam suvalge sveiku salotu ar darzoviu? kodel istikus nesekmei nesiekiam saujos uogu, bet saldainiu, sokolado, ledu ar traskuciu?
Atsakyti
QUOTE(Optima @ 2010 03 05, 15:44)
Labutis web drauges biggrin.gif . Pasiskaiciau, kad reikia susidaryti dienotvarke bei nusistatyti tam tikrus tikslus. Tai sugalvojau, pvz., siandien vakare, nes man sunkiausia vakare, surinksiu nuotraukas, kurias reikia pasidaryti. Laikom viska kompe, o albumai pustusciai mirksiukas.gif . Dar uzpildysiu vaikuciu knygutes, kur reikia rasyti ju pasiekimus.
Vakar, pirma karta per tiek laiko, susedom visa seima virtuveje ir kartu vakarieniavom. SAIKINGAI  biggrin.gif . Dieve, kaip noreciau save tokia matyti, o ne ryjancia ir vemiancia verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Kalbant apie savijauta, kai valgau kas 3 val., tai man skrandis gurguliuoja, toks jausmas, kad esu alkana, kazkaip silpnoka, bet jei nors truputi daugiau suvalgyciau - iskart begciau i wc. Ir vistiek galvoju apie masta, nuolatos. Nemoku gyventi, kai vaikstau, o manyje yra maisto  doh.gif  doh.gif .
Bet atsimenu, kai tik pradejau sitokiu budu "liekneti", as taip pat jausdavau kazkoki alki. O gal tai atvirkstinis kelias, is bulimijos i sveika ir laiminga gyvenima?Nebesusigaudau..... Kuo daugiau apie viska galvoju, tuo labiau painiuojuosi. Kai vemiau ir ryjau, net nesusimastydavau, tokia buvo kasdienybe.
Papildyta:
Sekmes tau besikraustant ir kuo daugiau optimizmo, pradedant nauja gyvenimo buda  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  wub.gif  thumbup.gif .

Labai del Taves dziaugiuosi,kad gerai jautiesi smile.gif .Dekui uz grazu palinkejima  mirksiukas.gif.Laikykis.

Papildyta:
O aš valgau blogai,vakare mėgstu užkandžiauti,vietoj to,kad pagaminti šilto maistą ir normaliai pavalgyti blush2.gif Matau, kad ant pilvo jau riebaliukai kaupesi doh.gif

As taip isvis dazniausiai vakare pirma karta pavalgau,nes diena ner kada dazniausiai...Pastaruoju metu-man susimaise rezimas-nakti visa nemiegu ir uzmiegu tika apie 6 val.Atsikeliu apie 12 val.Nezinau del ko cia man taip susimaise viskas...
Papildyta:
QUOTE(Optima @ 2010 03 05, 22:37)
Labukas, as siandiena esu pati laimingiausia. Noreciau pragyventi taip visa gyvenima, su tokiu saiku ir energija, ryztu ir atkaklumu smile.gif  smile.gif  smile.gif .
Rasau savo meniu siandienos -
1. tik atsikelus visada isgeriu vandens stikline.
2. 7 val. - activia su grudais -1 vnt., 1 apelsinas.
3. 10 val. - latte cafe ir 1 sumustinis su vist. file, suriu ir agurku.
4. 12.30 val. - burokeliu sriuba su frikadelemis ir duonos rekele.
5. 15 val. - latte caffe su neglaistytu sureliu su razinomis.
6. 18 val. - arbatos puodelis, kivi (nevalgiau rimciau, nes nebuvo noro).
7. 21 val. - grikiai su desrele ir burokeliais (mazoje leksteje ir nedidelem proporcijom).
ir ivykdziau beveik visus nusistatytus tikslus thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif valio.  thumbup.gif O kaip maitinates ju thumbup.gif jus?

thumbup.gif
Papildyta:
[quote=mazhulinka,2010 03 05, 23:01]
Va dabar ir matau del ko alkis kankina biggrin.gif
2. activia labai daug cukraus turi. insulinas sumazina cukraus kieki kraujyje greitai, bet smegenys nori daugiau ir daugiau.
3. jeigu duona buvo rupiu miltu- labai gerai, ji uzpildo, bet kitokia duona taip pat turi net labai nemazai cukraus. suris- druskos, kuri velgi skatina apetita.
5. vel cukrus.
7. desrele- druska.
Saunuole, kad issilaikei! thumbup.gif nekritikuoju meniu, tik pasakau, kas sukelia daugiau alkio mirksiukas.gif

mano siandien meniu.... rasysiu viska kruvoj rolleyes.gif
6 puodeliai Masala arbatos su pusriebiu pienu ir saldikliu.
3 stiklines Turbo tirstuko (ananasas, obuoliai, laimas, spinatai, saliero stiebas, agurkas, avokadas)
Kava su pienu kavineje.
1/4 banano
2 saukstai becukres zele
1/4 skrebucio su suriu
3 paskutiniai- sakaliavimas is mazojo lekstes
mad.gif mad.gif mad.gif

As tai daznai proteinini kokteili geriu-lb uzpildo skrandi,be to nerealiai skanus.Braskiu dabar geriu.Stengiuosi dabar valgyt daug agurku-nes juose apie 90% vandens ir morku...Mazhulinka-matosi,kad apsiskaiciusi esi apie sia liga-respect You...Bet avokado as nevalgau-labai jau jis riebus...
Atsakyti
QUOTE(shiseido @ 2010 03 05, 22:17)
As tai daznai proteinini kokteili geriu-lb uzpildo skrandi,be to nerealiai skanus.Braskiu dabar geriu.Stengiuosi dabar valgyt daug agurku-nes juose apie 90% vandens ir morku...Mazhulinka-matosi,kad apsiskaiciusi esi apie sia liga-respect You...Bet avokado as nevalgau-labai jau jis riebus...

As geriu proteinu kokteili tik po sporto, bandziau kazkada gerti 2kartus per diena, kaip maisto pakaitala, as pati sau dvokiau tais milteliais nors MB sake, kad nesmirdziu. net slapimas kazkoki idomu kvapa igavo blink.gif

avokadas riebokas, bet jame esantys riebalai neina i kuna, jie ji maitina, suteikia sotumo jausma. avokadas pripildytas groziui reikalingomis medziagomis. puse avokado dedasi i mano tirstuka, jei po ~800per diena krito ji geriant matyt nera jau toks storinantis biggrin.gif nereikia bijoti geruju riebalu, reikia atokiai laikytis nuo perkaitintu alieju ir kitokio perdirbto sh...

tokia jau esu, man nepatinka faktai, sausa informacija. esu zmogus, kuris turi logini mastyma ir labiau pripazistu gyvenimiska patirti ir gyvenime reikalingesnes zinias. skaitau tik apie tai, kas mane domina. visada drauges pas mane eina patarimu, kopijuoja ka perku, matyt ne tokia jau nevykele esu. kazin kodel nesugebu susitvarkyti su sia liga? sugebejau mesti rukyti be jokio vargo kai su savimi graziai ir itikinamai pasisnekejau, kodel to pacio negaliu padaryti su maistu???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazhulinka: 06 kovo 2010 - 00:32
Labas rytas mano grazuolytes smile.gif
user posted image

Uzmigau vakar su sypsena, atsikeliau taip pat laiminga. nezinau kas kaltas, ar kad nevemiau vakar (nors vietoj saujos migdolu suejo 250g, ne per edima, per uzkandziavima), ar kad praryjau ryte eiline dietine piliule, kuri smegenis paveike kaip koks antidepresantas rolleyes.gif faktas tas, kad pirstai gerkleje neatsidure, neprisipirkau ir nepersiedziau slamsto, nors pagundu daug buvo, o siryt -2kg, kas dar labiau sypsotis vercia.
Atsakyti
Kur visos pradinge? unsure.gif

Mano fronte geros zinios. Trecia diena kai detoksikuojuosi, vakar tik puse bulves keptos orkaiteje vakarienei suvalgiau, siandien truputi vegetarisko troskinuko. Jokiu vemimu, ir pagundos dingo. Stovi maziuko riestainis su svogunais, sumustiniai saldytuve, nei kiek netraukia, seniau apie tai suktusi visos mintys, angliavandeniai mane labiau veikia nei nikotinas ar alkoholis, priklausomybe nezmoniska.
Pilvas ploksteja, nuotaika gereja wub.gif labai tikiuosi Balandzio menesi apsipirkineti vasaros garderoba su dziaugsmu, ne su pasislykstejimu savimi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mazhulinka @ 2010 03 07, 23:08)
Kur visos pradinge?  unsure.gif

Mano fronte geros zinios. Trecia diena kai detoksikuojuosi, vakar tik puse bulves keptos orkaiteje vakarienei suvalgiau, siandien truputi vegetarisko troskinuko. Jokiu vemimu, ir pagundos dingo. Stovi maziuko riestainis su svogunais, sumustiniai saldytuve, nei kiek netraukia, seniau apie tai suktusi visos mintys, angliavandeniai mane labiau veikia nei nikotinas ar alkoholis, priklausomybe nezmoniska.
Pilvas ploksteja, nuotaika gereja wub.gif labai tikiuosi Balandzio menesi apsipirkineti vasaros garderoba su dziaugsmu, ne su pasislykstejimu savimi rolleyes.gif

As irgi apie tai svajoju...As lb dziaugiuosi,kad Tau gerai einasi...As taip pat pries puse metu meciau rukyt,o kad su maistu butu taip paprasta!
Atsakyti
smile.gif smile.gif Labas rytas, laba diena MIELOS DAMOS smile.gif . Tikra LABA diena, saulute sviecia, nuotaika puiki, visas jus sveikinu su KOVO 8 4u.gif . Linkiu kuo greiciau atsikratyti pagundu, kurios daro mus nelaimingomis, prastos nuotaikos - juk jau pavasaris. Merginos, bus lengviau, nusisypsokite smile.gif , ir dar nusisypsokite smile.gif . Negalvokit, as neisprotejau, tiesiog siandien is pat ryto bendradarbiai atakuoja gelemis ax.gif . Geras jausmas thumbup.gif . Dovanoju ir as jums daug gelyciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ksėna @ 2010 03 05, 23:57)
Šaunuolė Optima,labai džiauguosi kad jautesi gerai ir esi pilna energijos.  4u.gif O kelinta eini mieguoti?
Miegoti einu apie 10-11 val.

Dažnai pagalvoju,o kas iš to lieknumo gero,o dar jeigu tas lieknumo pasekmes nerviniai susirgimai g.gif Nejaugi mus nemyles vyrai,žmonės kurie mus vertina ne už kilogramus o už tai kad esame  wub.gif Gal nereikia liekneti dėl svorio,ir galvoti "Ką žmonės pasakys?",reikia save myleti ir rūpintis sveikata,o ne svoriu. Va tokie mano pamastymai.
Valgom mergaites viska,bet proto ribose - štai toks mano devizas flirt.gif

Tai butu sauniausias dalykas, valgyti su saiku smile.gif .O kaip to ismokti? Man patinka mano dabartine isvaizda, nesu nei per liekna, nei per stora. Noreciau tokia ir likti. Bet niekaip neatsikratau tos ydos, tustinti savo pilva doh.gif doh.gif doh.gif
Pastebejau, kad tol, kol skaitau apie ja ir kuo dazniau skaitau, tuo geriau jauciuosi ir valdau "kaziek" situacija.
Atsakyti
QUOTE(Optima @ 2010 03 08, 10:40)
smile.gif  smile.gif Labas rytas, laba diena MIELOS DAMOS smile.gif . Tikra LABA diena, saulute sviecia, nuotaika puiki, visas jus sveikinu su KOVO 8 4u.gif . Linkiu kuo greiciau atsikratyti pagundu, kurios daro mus nelaimingomis, prastos nuotaikos - juk jau pavasaris. Merginos, bus lengviau, nusisypsokite smile.gif , ir dar nusisypsokite  smile.gif . Negalvokit, as neisprotejau, tiesiog siandien is pat ryto bendradarbiai atakuoja gelemis ax.gif . Geras jausmas thumbup.gif . Dovanoju ir as jums daug gelyciu 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Papildyta:
Tai butu sauniausias dalykas, valgyti su saiku smile.gif .O kaip to ismokti? Man patinka mano dabartine isvaizda, nesu nei per liekna, nei per stora. Noreciau tokia ir likti. Bet niekaip neatsikratau tos ydos, tustinti savo pilva doh.gif  doh.gif  doh.gif
Pastebejau, kad tol, kol skaitau apie ja ir kuo dazniau skaitau, tuo geriau jauciuosi ir valdau "kaziek" situacija.

Man niekas nieko nedovanoja, bet nuotaikos niekam neleisiu sugadinti biggrin.gif tiesiog, siandien nusprendziau buti sau grazi ir sypsotis rolleyes.gif as kaip kvaisa kartais issisiepiu gatve eidama prisiminus kazka mielo, pesimistai nuzvelgia kaip prietranka, optimistai sypsosi atgal biggrin.gif

Uoj, kokia pazistama situacija... as pati nepykciau, jei likciau tokia, kokia esu, bet svoris sokineja aukstyn ir zemyn beprotiskai, nes bandau nevalgyti, paskui persiedu, paskui pasakau, kad jokiu budu nevemsiu, kad ir persivalgiau. uzlipi ant svarstykliu po poros dienu, verkti norisi, vel viskas is naujo. kai save valdau sugebu net sokolada valgydama stabilizuoti ar net mesti svori. vieninteliai tirstukai man padeda save valdyti. pora dienu, issivalo kraujas, nebekankina jokie alkio priepoliai.
Atsakyti
QUOTE(mazhulinka @ 2010 03 08, 14:04)
Man niekas nieko nedovanoja, bet nuotaikos niekam neleisiu sugadinti biggrin.gif tiesiog, siandien nusprendziau buti sau grazi ir sypsotis rolleyes.gif as kaip kvaisa kartais issisiepiu gatve eidama prisiminus kazka mielo, pesimistai nuzvelgia kaip prietranka, optimistai sypsosi atgal biggrin.gif

Uoj, kokia pazistama situacija... as pati nepykciau, jei likciau tokia, kokia esu, bet svoris sokineja aukstyn ir zemyn beprotiskai, nes bandau nevalgyti, paskui persiedu, paskui pasakau, kad jokiu budu nevemsiu, kad ir persivalgiau. uzlipi ant svarstykliu po poros dienu, verkti norisi, vel viskas is naujo. kai save valdau sugebu net sokolada valgydama stabilizuoti ar net mesti svori. vieninteliai tirstukai man padeda save valdyti. pora dienu, issivalo kraujas, nebekankina jokie alkio priepoliai.

As irgi daznai viesoj vietoj kazka prisiminus issisiepiu biggrin.gif ir gana daznokai
Papildyta:
Sveikinu mielosios Jus su musu diena-kovo 8-taja 4u.gif .Bukit laimingos ir atsikratykit blogu iprociu...Buckis Jums. mirksiukas.gif
Atsakyti