Įkraunama...
Įkraunama...

bulimija - anoreksija

QUOTE(Šir2kė @ 2010 04 17, 22:22)
fainas šeštadienis thumbup.gif

Smagu, jog esi laiminga 4u.gif

QUOTE(Valkiria @ 2010 04 17, 22:41)
O negali būti taip, kad apsirijimą sukelia būtent tas ,,negalima"? Aš pati jokių valgymo sutrikimų neturiu, bet pastebėjau, kad jei tik sumąstau, kad reikia nors šiek tiek svorio numesti, apie nieką kitą negaliu galvoti, kaip tik: negalima valgyti, o taip norėčiau... Čia tas pats, kaip negalvoti apie geltoną dramblį  doh.gif

Gal būt dalinai veikia ir tai, bet aš nemoku kitaip gyventi, be "negalima", "nevalgysiu" ir pan... keista, bet neišeina doh.gif
Atsakyti
motaros is londono , gal zinot gera siuveja kur? mana labai smarkiai reikia suknele siaurinti. O suknele nepaprata , reikia specialites

Buvau su motule saunoj. paskui i parduotuve kartu. Bet siaip niurus sestadienis.
Atsakyti

Sveikos,
zinote is sono pasiskaicius atrodo, kad cia susirinke neiesko iseities is padeties, bet tik dziaugiasi savo pasiekimais, kaip snd pavyko diena pratempti su stikline kefyro arba isvis tik puse lekstes sriubos. Taip, suprantu tai serganciuju pokalbiai, pasiguodimai, bet liaukites viena kita gyrusios (kokia gera diena -nieko nevalgiau, o tu saunuole, sveikinu) ir ieskokit iseiciu is sios ligos kol dar jaunos esat, nes veliau bus velu! Seniau dar buvo kurios stengesi cia sveikti, dabar liko tik viena kita doh.gif

QUOTE(mimi1 @ 2010 04 16, 20:03)
baisu - as issigandau pasiziurejusi Jusu svajones, kokiomis jus norite buti... Kodel?

Pritariu, pasiskaicius baisu pasidaro blink.gif

QUOTE(TamsiMergaite @ 2010 04 17, 19:20)
klausyk mazulinka , o taves nuo tu tableciu nepikina?
man kazkoks keista itarimas kila. man kazkai ne taip veikia

Teko ir man jas gerti, pykinimas tai vienas is slutiniu pozymiu, tai reiskia, kad padideja serotoninas. Nepamirsk, kad ju negalima vartoti su AD (atleisk jei sumaisiau, kad vartoji) nes gali istikti serotino sokas

QUOTE(Valkiria @ 2010 04 17, 23:41)
O negali būti taip, kad apsirijimą sukelia būtent tas ,,negalima"? Aš pati jokių valgymo sutrikimų neturiu, bet pastebėjau, kad jei tik sumąstau, kad reikia nors šiek tiek svorio numesti, apie nieką kitą negaliu galvoti, kaip tik: negalima valgyti, o taip norėčiau... Čia tas pats, kaip negalvoti apie geltoną dramblį  doh.gif

Butent tas "negalima" ir sukelia, mieloji.

Pasiskaitykite knyga "Fat is a feminist issue" Susie Orbach tai superine knyga, kuri padeda suprasti kaip iskreiptai matome save, bei turi daug praktiniu patarimu.
Jos esme sau nieko nedrausti. O kai nedraudi nera poreikio persivalgyti.
Kalbu is patirties, tik taip pati issigydziau bulimija, kuri tesesi 15 metu.
Atsakyti
Geriu AD ir dan nemaza doze. blink.gif blink.gif kas yra serotino sokas?

`Kaip tu pasveikai?
Atsakyti
QUOTE(TamsiMergaite @ 2010 04 18, 00:32)
Geriu AD ir dan nemaza doze. blink.gif  blink.gif  kas yra serotino sokas?

`Kaip tu pasveikai?

Tai ismesk ir pasilik tik su AD. Na, issivaizduok juk AD kelia serotonina, ta pacia funkcija atlieka ir Triptofanas. Reiskia pas tave pasigamina zymiai daugiau serotonino. Nenuostabu, kad ir pykina. Juk dabar galima sakyti legaliu budu gauni silpna extasy tablete kiekviena diena, o jei esi ja bandzius zinai kas buna su skrandziu kita diena

Labai stengiausi, nes nenorejau tam sude sedeti. Buvau priejusi tokia riba, kad maniau gala pasidarysiu. Dar maniau, kad isprotejau. Kad esu pati nelaimingiausia. Bet dariau viska, skaiciau kruvas knygu, valgiau pagal valandas mechaniskai, buvau sau griezta. Susigrazinau alkio- sotumo jausma, o svarbiausia ramybe savo viduje, kurios neturejau nuo paauglystes.
VS tai bandymas susidoroti su psichologinemis problemomis per maista.
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2010 04 17, 19:44)
Gal būt dalinai veikia ir tai, bet aš nemoku kitaip gyventi, be "negalima", "nevalgysiu" ir pan... keista, bet neišeina  doh.gif

pas mane nera negalima. tik "negerai". zinau, kad jokios naudos is angliavandeniais trykstancio maisto negausiu, bet vistiek apsiryju. ir ka padarysi... juk angliai kaip narkotikas... ir taip lengvai pasiekiamas...
Atsakyti
[quote=...monsoon...,2010 04 18, 00:50]
Tai ismesk ir pasilik tik su AD. Na, issivaizduok juk AD kelia serotonina, ta pacia funkcija atlieka ir Triptofanas. Reiskia pas tave pasigamina zymiai daugiau serotonino. Nenuostabu, kad ir pykina. Juk dabar galima sakyti legaliu budu gauni silpna extasy tablete kiekviena diena, o jei esi ja bandzius zinai kas buna su skrandziu kita diena

nemesiu... jei kada prireiks? O AD nezinau ar padeda. Juk kaip taip , po 4 menesiu ar vis dar ikrentu i tokias duobes kad schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

Dziaugiuosi kad turiu mama ir MB salia. Va , ka tik mamukas kotletu atnese i lova smile.gif niam niam...
Atsakyti
as Soreen visa kepala suniarniojau. kaltes nejauciu, bet kad kvaila esu tai tikrai.
net neisivaizduoju kaip jis ir is ko padarytas... kruva razinu permaltu... g.gif uzsimaniau to keisto skonio ir viskas, kaip mazas vaikas. net geda.
Atsakyti
QUOTE(...monsoon... @ 2010 04 17, 23:27)
Sveikos,
zinote is sono pasiskaicius atrodo, kad cia susirinke neiesko iseities is padeties, bet tik dziaugiasi savo pasiekimais, kaip snd pavyko diena pratempti su stikline kefyro arba isvis tik puse lekstes sriubos. Taip, suprantu tai serganciuju pokalbiai, pasiguodimai, bet liaukites viena kita gyrusios (kokia gera diena -nieko nevalgiau, o tu saunuole, sveikinu) ir ieskokit iseiciu is sios ligos kol dar jaunos esat, nes veliau bus velu!

Sveika, kaip gera žinoti, kad yra pasveikusių ir girdėti "proto balsą" šitoj mūsų kompanijoj. Papasakok, kaip ilgai maitinaisi mechaniškai, rašei mitybos dienoraštį? Ar dar pasitaiko persivalgymų, blogų minčių?
Šiandien valgiau keturis kartus kas keturias valandas, jaučiuosi labai gerai, tikiuosi, kad nenušoksiu vėl į kažkurį kraštutinumą rytoj smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Aš irgi jungiuosi su bulimijos ir tikriausiai bent jau buvusios anoreksijos stažu. Jetus, kaip man baisiai gėda. Kai pagalvoju aštuoni metai tos beprotybės, tragedija. Skaitau jūsų skyrelį ir radau kelis, manau, man labai naudingus patarimus.
Šiek tiek apie save. Kai pradėjau sirgti, svėriau 60 kg, mažiausia riba buvo 43 kg. Paskui pasiekiau 48, kas man atrodė idealu, nes nejaučiau sąžinės graužaties, kad esu per stora, nors realiai gi suvokiu, kad tai labai labai mažas svoris, mano ūgis 1,7 m. Po antro vaikelio svėriau 44 kg. Dabar svoris siekia 50 kg ir niekaip nesuvokiu, kad tai jau gerai, žiūriu, kad vėl stengiuosi pasiekti tuos 48 sad.gif Kaip ir dauguma jūsų tiesiog paniškai bijau, kad kas sužinotų, jog sergu, nors tikriausiai įtaria dauguma ir labai dažnai paranojiškai mąstau, kad visi žino ir tik skaičiuoja mano kąsnius, nes suvokia, kad išvemsiu. Mano būklė dabar yra labai prasta, jau kokius keturis metus kaip neprisimenu nei vienos dienos, kad nebūčiau vėmusi, gal ir juokingai skamba, bet toks kol kas yra mano tikslas. Baisu.
Skaitydama stengiausi semtis kiek įmanoma optimizmo ir eilinį kartą sau pasakiau, kad šiandien jau tikrai tikrai nevemsiu, kaip priversti save tuo patikėti ir kaip nesuklupti?
Kadangi pirmą kartą kažkam pasakiau, kad sergu, nors ir virtualioje erdvėje, bandau tikėti, kad šiandien ir bus ta pirmoji diena per šitiek metų.
Aš esu visiška maksimalistė, man niekada neužteko būti vidutinybei, deja...
Tikiuosi Jūsų palaikymo ir svajoju, kad ši diena atneš man džiaugsmo, o ne savigraužą ir vėmimą. Žinokit, net specialiai tą žodį - vėmimas vartoju taip dažnai, kad pačiai būtų bjauru.
Ką gi... geros dienos jums, na sukaupiu paskutinius savo smegenų likučius ir svajoju apie tai, kad rytoj galėsiu parašyti, kad ši diena buvo įsimintina.
Atsakyti
QUOTE(Optima @ 2010 03 29, 10:50)
Zinai, Ellenyte, ir as niekada neturejau normaliu valgymo iprociu verysad.gif
Atsimenu, kad svenciu laukdavau del to, kad pavalgyti. O atostogu metu didziausia malonuma teikdavo guleti lovoje, ziureti TV  ir ka nors kramtyti. Kai studijavau kitame mieste ir dar nesirgau sia liga, grizus savaitgaliui namo, prisikimsdavau mamytes taip gausiai prigamintu patiekalu, kad vos sikna eidavo atkelt verysad.gif
Tuomet, budama 1,73 sveriau 76, ujuj. Po to susipazinau su dabartiniu vyru, pradejom visur eiti, vaziuoti, pramogauti, svoris eme kristi. Visi - girti, na ir prasidejo doh.gif . Noras liekneti ir liekneti buvo stipresnis uz viska. I r stai, dabar as liekna bulimike su 10 metu stazu doh.gif  verysad.gif

Kaip viskas panašu, aš irgi niekada neturėjau normalių įpročių. Dėl prasidėjusios ligos, tai mūsų situacijos identiškos, tik tiek, kad dėl svorio man dar labai prikišo tėvai, vat jų pastumėta ir viską pradėjau.

QUOTE(mazhulinka @ 2010 03 29, 12:36)
man lygiai taip pat... kai pamatau moteris, ypac stumiancias vezimelius su kojom lyg sakaliukai ir apdribusiais net miniatiurinio dydzio dzinsais ir idubusiais zandais, mane net nupurto.

Man lygiai tokios pat mintys kyla, atrodo net nekenčiu tų moterų, kurios primena anoreksikes, regis, prieičiau ir pasakyčiau: kaip tu atrodai??? Bet aš atrodau lygiai taip pat sad.gif Matyt todėl ir noras toks kyla, nes tada tie žodžiai būtų ne jai, o man skirti, aišku nieko nepagalvokit, aš neišprotėjau, niekada nieko panašaus nepasakyčiau žmogui į akis.

QUOTE(mazhulinka @ 2010 03 29, 19:21)
niekada. bet viskas galvoje. lyg kreivu veidrodziu apsupta. visada kazkas negerai, kazko truksta, kazko perdaug... sakoma, kad taves niekas nesugebes myleti, jei nemylesi pati saves... gal todel ir nesu tikra del santykiu stiprumo, visada bent maziausia paranojos ugnele rusena, kad nesu pakankamai gera, busiu isduota, palikta..

Aš irgi pasidariau totali paranojikė dėl visko.

QUOTE(Optima @ 2010 03 29, 22:06)
Zinai ir man taip buna, kai nebekontroliuoju saves ir savo troskimo prisiryti. Tuomet bunu pati paciausia blogaja prasme. Taciau zinau kaip reikia sau padeti. Isbandziau, veikia. Reikia ateinanciai dienai nusistatyti tam tikrus tikslus, o butent kazkam padaryti kazka gero. Tuomet, ziaugiesi uz save ir maziau kyla pagundu nusivemt, nuotaika automatiskai gereja. Pabandyki thumbup.gif

Dar neskaičius Tavo posto, susirašiau šiandieninius darbus, nes žinau, kad tik taip galiu bandyti ištverti neprisiryjus.

QUOTE(Optima @ 2010 03 30, 16:52)
Palyginimas su alkoholiku - kaip pirstu i aki blink.gif Man taip pat buna, ryte visa burna skauda, veidas istines, brrr.
Jau dvi dienas nevemiu ir pastebejau kad nejauciu rytais alkio. Kai vemdavau, is ryto vos akis pramerkus begau i saldytuvo koki sureli i save isimest.  O dabar tik vandenuko norisi, o po to kazkiek laiku, neblogai ir pusryciai.

Man lygiai taip pat, jeigu tik pavyksta vieną dieną pasilaikyti bent su keliais vėmimais, o ne su aštuoniais, tada kitą dieną net ir nesinori prisikišti, bet kad nevemčiau nei karto jau daug metų nebuvo sad.gif

QUOTE(mazhulinka @ 2010 03 30, 17:47)
kuo stipresnius pusrycius suvalgau, tuo labiau noriu valgyti visa diena. gal del to, kad pripildytas skrandis nuolat primena apie maista?

Dėl šios priežasties šiandien bent jau iki kokių 4 p.m. aš nevalgysiu tik gersiu. Neseniai išgėriau kavos su pienuku ir dabar bus tik arbata su pienu ir mineralinis.
Atsakyti
QUOTE(Kordiljera @ 2010 04 18, 06:57)
Sveikos,
Aš irgi jungiuosi su bulimijos ir tikriausiai bent jau buvusios anoreksijos stažu.
Ką gi... geros dienos jums, na sukaupiu paskutinius savo smegenų likučius ir svajoju apie tai, kad rytoj galėsiu parašyti, kad ši diena buvo įsimintina.

Sveika, prisijungus 4u.gif Labai palaikom visos tave ir tikimės, jog ryt sulauksim džiuginančios žinios iš tavęs rolleyes.gif
Iš mano pastebėjimų, irgi lengviau nevemt kai laikaisi planų, nevemdama tiek daug naudingų dalykų padarau ir būna gera, nesinori persivalgyti ir į wc lėkt...
O aš po vakarykščio badavimo, dabar prisivalgiau verysad.gif Jau norėjau lėkt į tualetą išvemt, bet neleidau sau nes AD neseniai išgėriau - ir juos išvemčiau... Sugadinta visa diena.... ir vėl nuotaika nukrito iš pat ryto, kaip savęs nekenčiu tokiom akimirkom...
Nuo rytojaus pradėsiu vėl VSC planelio laikytis, nes išprotėsiu nuo viso to...
Čia šiaip pamąsčiau, jum visoms visą laiką mintys sukasi tik apie maistą? Kai tik laisvesnė minutė planuojat ką valgysit arba kaip nevalgysit? Džiaugiatės kai badaujat jog nevalgėt ar jaučiat alkį? Man visa tai vyksta maudantis/vedžiojant šunį/bėgiojant/ryte pabudus/ einant miegot - visada... taip atsibodo atrodo niekas gyvenime daugiau nesvarbu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noriuzako: 18 balandžio 2010 - 08:35