Įkraunama...
Įkraunama...

R raidė

Mano dukra kazkur 1,5 metu pradejo ryskiai sakyti sita raide,jai patiko biggrin.gif
Atsakyti
o mums jau 4 m ir 5 men su k lyg ir susitvarkem,bet r nu niekaip niekaip neiseina noprs tu ka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lenciugelis: 21 balandžio 2008 - 13:32
Maniškei 3 m 4 mėn, R raidės dar netariam rolleyes.gif Buvom pas logopedę (profilaktiškai, kai 3 metukai suėjo), tai sakė, kad tai normalu. Todėl nepergyvenu dėl to smile.gif
Atsakyti
Mano mergaite R taria ne visuose zodziuose,dazniausiai ji dingsta kai turi buti pirmoji.vietoj jos taria J doh.gif Ir dar ji neistaria L,net nezinau kodel cia taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2008 04 21, 11:14)
raidės tai niekada neištars  tongue.gif o va garso r dar galite palaukti, jei gerai pagal liniuotę supratau mažiukui netariukui beveik trys metukai? manau palaukite iki kokių 3,5, tada jei netars kreipkitės konsultacijų. Šiaip ir 3,5 metukų jo niekas nepuls mokyti garso r tarimo, bet bent pamokys mamą, kaip paruošti liežuvį, klausą garso r mokymuisi wink.gif

Ačiū
Atsakyti
Maniškė iki 4,5 metų netarė šio garso. Bet vieną dieną kai užsivedė burgzti, tai pati negalėjo atsidžiaugti, kad jau išeina.
Atsakyti
Mano mažiukas, kaip buvo 1,5 metuku tarė RRRRRRRRRRR labai aiškiai, gydytoja juokdavos ir sakydavo - visada žinom kad Airidukas už durų, nes niekas taip garsiai neburzgia biggrin.gif , poto buvo tarpas kai jos neištarė, o dabar ir vėl gerai taria, tik ilgesniame žodyje jos negirdėt. biggrin.gif
Atsakyti
O mano vaikis jau 9 m. , ir tai dar , kai kalba greitai netaria R raides... Bet cia jau iprotis, nes, kai "priremi"prie sienos, tai pasako viska normaliai smile.gif
Atsakyti
Maniškė prieš kokį mėnesį pradėjo ištarti smile.gif
Galima sakyt nuo trijų metų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jura*: 22 balandžio 2008 - 11:28
Norala, tai jei 9 metu vaikas neistaria r, nera gerai, gali buti, kad ji vienaduze (lyg ir girdisi junginiuose, bet nera tokio birbimo rrrrrr)..nezinau ar tvarkyti jam ta R su logopede ar ne, priklauso nuo to ar vaikas nepatirs streso, bet kartais kiti vaikai ima tyciotis paskui del neistartos raides.
Atsakyti
Sveikos, mamos 4u.gif Manoji pradėjo tarti garsą r būdama 5-erių , kai darželyje prasidėjo užsiėmimai pas logopedą. Po to sekė š, ž, č. Dabar kalba- gražu klausyt thumbup.gif Turim vaizdo įrašą, kur švepluodama deklamuoja eilėraštuką biggrin.gif net nesitiki, kad taip buvo mirksiukas.gif Visoms sėkmės ir kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Sūnus lygiai 3m pradėjo tarti. O dukrytė nuo 8 mėn ropodavo paskui brolį irgi mašinytes brūžindama ir labai aiškiai rrrrrrrrrrrr sakydama. Taip ir išmoko nuo to laiko. Tačiau kitur turim problemėlę:jei žodis baigiasi s raide, tai ji taria š unsure.gif
Atsakyti