Maniškei 3 m 4 mėn, R raidės dar netariam
Buvom pas logopedę (profilaktiškai, kai 3 metukai suėjo), tai sakė, kad tai normalu. Todėl nepergyvenu dėl to

Mano mergaite R taria ne visuose zodziuose,dazniausiai ji dingsta kai turi buti pirmoji.vietoj jos taria J
Ir dar ji neistaria L,net nezinau kodel cia taip

QUOTE(light blue @ 2008 04 21, 11:14)
raidės tai niekada neištars
o va garso r dar galite palaukti, jei gerai pagal liniuotę supratau mažiukui netariukui beveik trys metukai? manau palaukite iki kokių 3,5, tada jei netars kreipkitės konsultacijų. Šiaip ir 3,5 metukų jo niekas nepuls mokyti garso r tarimo, bet bent pamokys mamą, kaip paruošti liežuvį, klausą garso r mokymuisi 

Ačiū
Maniškė iki 4,5 metų netarė šio garso. Bet vieną dieną kai užsivedė burgzti, tai pati negalėjo atsidžiaugti, kad jau išeina.
Mano mažiukas, kaip buvo 1,5 metuku tarė RRRRRRRRRRR labai aiškiai, gydytoja juokdavos ir sakydavo - visada žinom kad Airidukas už durų, nes niekas taip garsiai neburzgia
, poto buvo tarpas kai jos neištarė, o dabar ir vėl gerai taria, tik ilgesniame žodyje jos negirdėt.

O mano vaikis jau 9 m. , ir tai dar , kai kalba greitai netaria R raides... Bet cia jau iprotis, nes, kai "priremi"prie sienos, tai pasako viska normaliai

Maniškė prieš kokį mėnesį pradėjo ištarti 
Galima sakyt nuo trijų metų

Galima sakyt nuo trijų metų

Norala, tai jei 9 metu vaikas neistaria r, nera gerai, gali buti, kad ji vienaduze (lyg ir girdisi junginiuose, bet nera tokio birbimo rrrrrr)..nezinau ar tvarkyti jam ta R su logopede ar ne, priklauso nuo to ar vaikas nepatirs streso, bet kartais kiti vaikai ima tyciotis paskui del neistartos raides.
Sveikos, mamos
Manoji pradėjo tarti garsą r būdama 5-erių , kai darželyje prasidėjo užsiėmimai pas logopedą. Po to sekė š, ž, č. Dabar kalba- gražu klausyt
Turim vaizdo įrašą, kur švepluodama deklamuoja eilėraštuką
net nesitiki, kad taip buvo
Visoms sėkmės ir kantrybės