Įkraunama...
Įkraunama...

Mokamas skiepas nuo vėjaraupių

QUOTE(Naktibalda @ 2009 03 05, 18:40)
aš pati esu nesirgusi vėjaraupiais, nors tais laikais visi sirgo, o dabar dabar nežinau , visgi galvoju gal pasiskiepyti nebesu tokia stipri jau kaip kažkada  biggrin.gif , žodžiu nežinosi, gali ir nesusirgti , vat tada vėl dilema ką tada daryt ar tikėtis, kad ir nesusirgsi ar visgi skiepas išeitis  g.gif

Profilyje matau du vaikus, taigi tikimybė nesusirgti gana maža mirksiukas.gif Tik yra vienas bet... yra galimybė, jog persirgot lengva forma su kokias dviem spuogais nepastebėta.Jei turit noro, išsitirkit antikūnius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 03 05, 20:48)
Profilyje matau du vaikus, taigi tikimybė nesusirgti gana maža  mirksiukas.gif Tik yra vienas bet... yra galimybė, jog persirgot lengva forma su kokias dviem spuogais nepastebėta.Jei turit noro, išsitirkit antikūnius  mirksiukas.gif

nežinojau tokio tyrimo g.gif , tai taip ir prašyt gyd mastau.gif , tik mano vaikai visgi yra skipeyti, bet jie gali parnešti su rūbais ar šiaip , nu tada reiks pasidomėti , mama sakė tikrai nesirgau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2009 03 05, 20:58)
nu tada reiks pasidomėti , mama sakė tikrai nesirgau  unsure.gif

Mano mama neprisiminė persirgus aš ar ne (prisimena, kad mano sesuo tikrai sirgo, o vat dėl manęs niekaip neatgamino doh.gif ), tai pasidariau tyrimą ir ramu - persirgus ax.gif (privačiai dariausi, poliklinikose nežinau, ar tokį daro g.gif )
Atsakyti
Oj, aš tai žiauriai žiauriai sirgau su vaiku. Ir vyras sirgo. Vos nemirėm su vyru. Vis planavau vaiką skiepyti ir atidėliodavau, kol pati susirgo. Jau geriau būčiau paskiepyjus. Vargšelei taip blogai buvo, o ir mes praėjus 2 sav. susirgom patys. Košmaras. Baisu prisiminti.
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2009 03 05, 21:32)
Oj, aš tai žiauriai žiauriai sirgau su vaiku. Ir vyras sirgo. Vos nemirėm su vyru. Vis planavau vaiką skiepyti ir atidėliodavau, kol pati susirgo. Jau geriau būčiau paskiepyjus. Vargšelei taip blogai buvo, o ir mes praėjus 2 sav. susirgom patys. Košmaras. Baisu prisiminti.

apie ką aš ir sakau, kas suserga ir sunkiai tai net neabejodami sako geriau jau būtume paskiepinę ax.gif , vat ir žinok žmogau kaip geriau

Mėnule o tai privačioj polikklinikoj ar ligoninėj rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2009 03 05, 21:53)
Mėnule o tai privačioj polikklinikoj ar ligoninėj  rolleyes.gif

Privačioj laboratorijoj. Vilniuje. Bet ir Klaipėdoje darytų, tik reik pasiskambinti. Gal koks endemikas yra g.gif
Atsakyti
Drauge persirgo, kai buvo apie 30 metu. Be komplikaciju, tik kad zalia pavaiksciojo smile.gif. Auksta temperatura buna ir kai gripu sergi.
Atsakyti
QUOTE(Kendal @ 2009 03 05, 23:37)
Drauge persirgo, kai buvo apie 30 metu. Be komplikaciju, tik kad zalia pavaiksciojo smile.gif. Auksta temperatura buna ir kai gripu sergi.

Draugės pavyzdys labiau išmtis nei taisyklė mirksiukas.gif
Atsakyti
O kodel isimtis? Komplikacijos daugiau nei 50 proc. susirgusiu vejaraupiais, jei susergama ne vaikysteje? Ir kur ta riba vaikyste, paauglyste, suauges medicininiu poziuriu? Idomu butu statistiska suzinoti, kaip pagal amziu kyla/ leidziasi komplikaciju gresme. Gal ne toks baisus tas velnias, koki ji piesia smile.gif? Kai sirgau gripu ir savaite pragulejau paslika, o po to savaite gijau, irgi maza nepasirode. Ir komplikaciju gresme didele. Cia as bandau pasakyti, kad bet kokia liga reikalauja demesio, bet nereikia kelti panikos, kai nera butina. O siaip as esu uz tai, kad valstybe daugiau lesu skirtu ligu profilaktikai (ne skiepams, bet tyrimams), ir kad pats zmogus save labiau priziuretu.
Atsakyti
QUOTE(Kendal @ 2009 03 06, 15:14)
O kodel isimtis? Komplikacijos daugiau nei 50 proc. susirgusiu vejaraupiais, jei susergama ne vaikysteje? Ir kur ta riba vaikyste, paauglyste, suauges medicininiu poziuriu? Idomu butu statistiska suzinoti, kaip pagal amziu kyla/ leidziasi komplikaciju gresme. Gal ne toks baisus tas velnias, koki ji piesia smile.gif? Kai sirgau gripu ir savaite pragulejau paslika, o po to savaite gijau, irgi maza nepasirode. Ir komplikaciju gresme didele. Cia as bandau pasakyti, kad bet kokia liga reikalauja demesio, bet nereikia kelti panikos, kai nera butina. O siaip as esu uz tai, kad valstybe daugiau lesu skirtu ligu profilaktikai (ne skiepams, bet tyrimams), ir kad pats zmogus save labiau priziuretu.

tai už skiepus susimoka patys tėvai mokėdami mokesčius ir nauda kažkam yra iš to mirksiukas.gif o tyrimų neapsimoka kompensuoti,nes nauda bus tik pačiam žmogui daugiau niekam,todėl jei nori darytis tyrimus reikia mokėti mirksiukas.gif
Atsakyti
apsisprendziau ir as skiepysiu.merga sloga sunkiai serga pikta kaip sirse.nesutinku,kad persirgt paciam geriau.niekada negali zinot kai tas vaikas sirgs naturaliai.kad tik nereiketu su asarom stebet kaip vaikas kankinasi ir gailetis,kad nepaskiepyjot.isku gali but ir atvirksciai.
Atsakyti
Mama, vaikystėje nepersirgusi vėjaraupiais, o paskiepyta nuo jų, antikūnų savo vaikui jau neperduos (su motinos pienu perduodami tik natūraliai įgyti antikūnai) – kyla problema kaip apsaugoti naujagimį ar kūdikį. Vakcinų gamintojams tai vėlgi naudinga – vienintelė išeitis lieka skiepyti naujagimius – ir kuo anksčiau, tuo geriau...
Kitas svarbus klausimas – kiek trunka skiepų sukeltas imunitetas? Paprastai gamintojas trukmę paskaičiuoja
Čia kyla dar viena rimta problema – vakcinacijos pasekoje vėjaraupiais susergančių mažėja, t.y. aplinkoje cirkuliuojantis vėjaraupių virusas nyksta, o tuo pačiu mažėja tikimybė pakartotinų kontaktų, kurie persirgusiems padėtų išsaugoti įgytą imunitetą. Lieka vėlgi vakcinos... Taip papuolame į vakcinos gamintojų sukurtą uždarą ratą.
Pats ligų sukėlėjų (ypač tokių nekaltų kaip vėjaraupių, epideminio parotito ar hepatito A) naikinimas irgi nepraeina be pasekmių. Pvz., pradėjus skiepyti nuo vėjaraupių, šios ligos atvejų išties mažėja, bet pastebėta, kad tuo pačiu žymiai padažnėjo juosiančiosios pūslelinės (herpes zoster) atvejų vaikų amžiuje – t.y. lengvą ir nekaltą ligą keičia nepalyginamai sunkesnė (abi šias ligas sukelia tas pats virusas). Tiesa, tai vakcinų gamintojų nebaugina – bus puiki proga sukurti ir įvesti naują privalomą vakciną...
Pastarajam „nuo vilko – ant meškos“ atvejui pailiustruoti galima pateikti daugybę pavyzdžių – pvz., įrodyta, jog persirgusiems tymais vėliau gyvenime daug mažesnė autoimuninių ligų bei vėžio rizika, yra duomenų, kad hepatito A virusas mažina galimybę susirgti alerginėmis bei autoimuninėmis ligomis, ir t.t.

Cia istrauka is Gyd. S. Stankūnas straipsnio 4u.gif
Atsakyti