Įkraunama...
Įkraunama...

Mokamas skiepas nuo vėjaraupių

QUOTE(Forgete @ 2012 05 17, 17:17)
nebutinai, musu kaimynu seimoj dvi mergaites, viena sirgo - kita ne, darzeli taip pat buvo masinis sirgimas, o ji vel nesusirgo. Tiesiog nuo imuniteto daug priklauso.

tai taip...
nžn,pasimečiau visai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 05 17, 18:22)
tai taip...
nžn,pasimečiau visai doh.gif

Mes tai taip su vyru pagalvojome, jeigu jau nusprendeme skiepyt nuo vejaraupiu dukryte tai padarysim tai iki galo-taip kaip reikia. Juk cia neprivalomas skiepas- jei jau pirma karta nuvedem vaika ir paskiepijom savo noru-tai padarysim ir revakcinacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -LiuksE-: 17 gegužės 2012 - 19:58
beje,o wakcinacijos naudojimo instrukcija nuo kada keites? Ir wakcina liko ta pati?ar jos sudetis kito?
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 05 17, 20:58)
beje,o wakcinacijos naudojimo instrukcija nuo kada keites? Ir wakcina liko ta pati?ar jos sudetis kito?

Tokiu dalyku nezinau, kazkaip taip toli nekapsciau biggrin.gif Del revakcinacijos tai gydytoja gavo nurodyma ta diena kai man skambino tai buvo po balandzio 20dienos. Tai visai nesenai. Uztat ir straipniu gal mazai internete apie tai. Kiek ieskojau daugelis senu 2007metu ir t.t.t.t ten info pasenusi.
Skiepu pase irasyta mums ta pati vakcina. O sudeties kitimo tikrai nezinau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -LiuksE-: 17 gegužės 2012 - 20:19
Noriu issakyti ir savo nuomone,. Buciau zinojusi kad vaikas taip sunkiai sirgs vejarupiais, tikrai buciau paskepijusi, bet jau velu doh.gif . Nors mano dukrai tik 2 metai, bet mes jau susirgom (darzelyje).
As uz skiepa, nes dabar jinai labai kencia, o as niekuom negaliu padeti, tik patepti doh.gif
Atsakyti
ex, mano dukrytei ir jau 2-eji.. ir į darželį už kelių mėnesių turėtume vesti.. Labai bijau kas bus, kai susirgs vėjaraupiais.. verysad.gif juk dar tokia mažytė..
Atsakyti
QUOTE(Teleli @ 2012 08 22, 13:17)
ex, mano dukrytei ir jau 2-eji.. ir į darželį už kelių mėnesių turėtume vesti.. Labai bijau kas bus, kai susirgs vėjaraupiais..  verysad.gif juk dar tokia mažytė..

na serga ir mazesni vaikai, kame baime ? smile.gif
Atsakyti
Mūsų sūnus skiepytas šiuo skiepu. jei būtų persirgęs iki 1 m., nebūtume skiepiję, tačiau po to turėjom aplinkybes, dėl kurių nenorime rizikuoti ir teko pasiskiepyti, nes šalutinis vėjaraupių poveikis galėtų brangiai kainuoti 4u.gif
Atsakyti
mano abu vaikai skiepyti. Sūnus sirgo non stopu viskuo iš eilės, taibaisu net pagalvoti buvo, kad dar pasigaus vėjaraupius, o su juo imunitetu, atrodė, būtiniausiai bus visos baisiausios komplikacijos, taigi. Anrą dozę skiepysim prieš mokyklą.

Su dukra buvo sudėtingiau - labai labai ilgai mąsčiau. Kas bus, jei nėščia po to susirgs. Bet kažkaip visgi ryžausi skiepyti. Priežastys:

1) jei vis tiek susirgs iki mokyklos, tai greičiausiai sirgs lengvai, be komlikacijų.
2) šis skiepas apsaugo ir nuo juostinės pūslelinės. Šeimoj turėjom atvejį, tai nu labai klastinga ir skausminga liga, o pediatrė papasakojo, kad ji "jaunėja", t.y. anksčiau tik suaugę ja sirgo, dabar vis daugiau ja sergančių vaikų.
3) dukros imunitetas nėra iš tų superinių - taigi, komplikacijų tikimybė didesnė.
4) randai, kad ir nebūtinai jie bus, bet bet - mergaičių nepuošia. Pati sirgau 16 m. sunkiai, ir randelių liko, ant veido irgi g.gif
5) gydytoją pasakė, kad po vienos dozės yra sirgusių vaikų, o po dviejų - statistiškai ne. Jei tikrai nesirgs, tai tik džiaugsiuos. Dėl nėštumo būsimo jos - pasakė, kad jei jau ką, subrendusi galės pasidaryti tyrimą, ir jei jau kažkokiu būdu nebus tų antikūnų, tai pasiskiepyt dar kartą 4u.gif

abu vaikai skiepą pakėlė labai lengvai, reakcijos nebuvo jokios 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, apsirgo sunus(5metai) vajaraupiais kol kas gan lengva forma, be temperaturos ir spuogeliu nelabai daug, bet turiu dar dukryte 3 metai. gydytoja siulo paskiepyti ja dabar nuo vejaraupiu, nes atseit kad susirgs tai 99 proc, bet sirgs zymiai lengvesne forma ir be komplikaciju. bet kazkaip man neramu kad ji juk gali buti jau uzsikrietusi tik dar nera pirmu simptomu, ir dar gaus skiepa. net nzn. ka daryti?
Atsakyti
QUOTE(liud @ 2012 09 19, 13:15)
sveikos mamytes, apsirgo sunus(5metai) vajaraupiais kol kas gan lengva forma, be temperaturos ir spuogeliu nelabai daug, bet turiu dar dukryte 3 metai. gydytoja siulo paskiepyti ja dabar nuo vejaraupiu, nes atseit kad susirgs tai 99 proc, bet sirgs zymiai lengvesne forma ir be komplikaciju. bet kazkaip man neramu kad ji juk gali buti jau uzsikrietusi tik dar nera pirmu simptomu, ir dar gaus skiepa. net nzn. ka daryti?

Suprantu Jusu nerima...siuo atveju gal reiktu klausytis gydytojos patarimo. Pakalbekite su ja-issakykite savo nuogastavimus.
Mano nuomone, kad su skiepu vaikiukas lengviau perserga (jei isvis suserga) vejaraupiais.
Bet ar spes Jusu atveju tas skiepas suveikti??? Juk berniukas jau serga ir yra nemenka galimybe, kad dukryte jau uzsikrete g.gif
Gal yra mamyciu kurios buvo susidurusios su panasia situacija.
As tarciaus su savo gydytoja ka daryt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -LiuksE-: 19 rugsėjo 2012 - 15:09
QUOTE(liud @ 2012 09 19, 13:15)

Labai tikėtina, kad taip ir yra. Vėjaraupiai- laki infekcija, ir imlumas jai- praktiškai šimtaprocentinis, juo labiau, kad kontaktas su susirgusiu artimas. 99proc. užtikrinti, kad paskiepyjus mergaitė tikrai persirgs lengvai ir be komplikacijų- gana drąsu mirksiukas.gif
Atsakyti