mes nuo5men pradejom primaitint ir jau 6men sendien duosiu mesyte nors valgo dar mano piena
o nuo2men manau per anksti primaitint

Nereikia laukt 6 mėnesių mišiniais maitinamiems, nes dažnai geležies pritrūksta, o taip vėlai pradėjus labai atsideda mėsos įvedimas- aišku jeigu darant reikiamas pertraukas tarp įvedamo naujo maisto - kita vertus labai nuo vaiko priklauso, pvz mano pirmoji labai alergiška ir nerodė jokio noro kietam maistui - pora šaukštų ir baigta duok mišinio, o jaunėlė nuo 5 mėnesių gavo daržovių, nuo 6 mėsytės, labai noriai ir gana daug valgo ir visalaik buvus absoliuti coliukė labai sustiprėjo. O anksčiau negu nuo penkto mėnesio įvedinėt "rimtą" maistą tai tikrai per anksti.
Ir aš tuo buvau tikra, deja ne taip lengvai pasisavinama, nes pienas (kalcis) labai apsunkina geležies įsisavinimą, mums hematologė būnant aštuonių mėnesių leido suvartot maximum dvi porcijas pieno produktų, pvz pieniška košė ir jogurtas.
O tai kaip su mamos pienu? Vaikas gauna visų jam reikalingų medžiagų, ir kalcio, ir geležies, ir visko, ir viskas gerai įsisavinama.
Kai kurie nuo gimimo vien mišinuku maitinami, ir viskas gerai su ta geležim.
Tiesiog tam tikru momentu natūraliai organizme geležies sumažėja pas VISUS kūdikius, būtent tada patariama pradėt mėsą. Ne iš oro gi PSO rekomenduoja.
Kai kurie nuo gimimo vien mišinuku maitinami, ir viskas gerai su ta geležim.
Tiesiog tam tikru momentu natūraliai organizme geležies sumažėja pas VISUS kūdikius, būtent tada patariama pradėt mėsą. Ne iš oro gi PSO rekomenduoja.
Nugi ne visi vaikai vienodi užtat PSO ir "rekomenduoja".
QUOTE(begemotica @ 2008 08 26, 19:17)
Nugi ne visi vaikai vienodi užtat PSO ir "rekomenduoja".
As irgi taip pat manau

Tikriausiai Mylimuke uzauginote savo vaika tiksliai pagal knyga?
QUOTE(Jagrus @ 2008 08 28, 00:40)
As irgi taip pat manau
.

Knygų yra labai daug ir skirtingų. Stengiuosi auginti taip, kaip geriau ir sveikiau.
Sveikos Mamytes... Mano mazyliui menesiukas, stengiuosi maitinti MP, taciau jo labai nedaug.. Duodu Nan misinuka alergiskiems vaikams (NAN H.A 1). Gal zinote ar galima primaitinti prie sitokio misinuko???? Prie kokiu misinuku negalima primaitinti MP...? Is anksto dekoju...
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 25, 11:56)
PSO yra standartas, bet deja ne visi yra standartiniai vaikai. nuo 4 men daviau grikiu kosyte nuo 5 men darzoviu o nuo 6 men mesytes ir viskas buvo ciki mergaite augo gerai ta pati ketiniu daryti ir su suneliu jei nori tai ir augink savo vaika pagal pso

Papildyta:
QUOTE(Žibutė 2 @ 2008 08 24, 19:52)
La, kudikiu 2 mėn. Maitinu mišinukais, bet nežinau kada pradėti po truputi duoti kitokio maist, kaip pvz. sulčių, kefyro, vištienos ir kt 

labux mano suneliui 2 men mes jau valgom banana jam lb patinka .
nuo 4 nem dukrytei daviau grikiu kosytes nuo 5 men darzoviu virtu o nuo 6 men darzoviu su mesyte.mergaite augo puikiai

sulciu ir kefyro pradejom ragaut nuo 8men
parasyk jei turesi neaiskumu sprendima rasim

Bananas gi tai sunkiai virskinamas

QUOTE(majority @ 2008 08 30, 19:06)
Sveikos Mamytes... Mano mazyliui menesiukas, stengiuosi maitinti MP, taciau jo labai nedaug.. Duodu Nan misinuka alergiskiems vaikams (NAN H.A 1). Gal zinote ar galima primaitinti prie sitokio misinuko???? Prie kokiu misinuku negalima primaitinti MP...? Is anksto dekoju...
MP galima derinti su visais mišinukais.
QUOTE(redukee @ 2008 08 30, 21:39)
PSO yra standartas, bet deja ne visi yra standartiniai vaikai. nuo 4 men daviau grikiu kosyte nuo 5 men darzoviu o nuo 6 men mesytes ir viskas buvo ciki mergaite augo gerai ta pati ketiniu daryti ir su suneliu jei nori tai ir augink savo vaika pagal pso

nuo 4 nem dukrytei daviau grikiu kosytes nuo 5 men darzoviu virtu o nuo 6 men darzoviu su mesyte.mergaite augo puikiai
. o augint vaika pagal knygas nmano nuomone kvaila

O kuo jūsų vaikas ne standartinis? Tai gal jūs ne standartinė, nes nekreipdama dėmesio į medikų (visos organizacijos) rekomendacijas nuo mažų dienų vaikui skrandį gadinat?
O pagal ką jūs auginat? Pagal močiučių patarimus? Ar "iš oro"?