Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio mityba. Bendra tema

QUOTE(robertutee19 @ 2008 06 12, 21:47)
sveikos mamytes,turiu problemele g.gif  mano mazius valgo misinuka ir suvalgo po 60-90mg bet valgo panasei kas1-1,5h ar galima traip maitint kudiki misuniku? blush2.gif
Papildyta:
jam 2,5men.

kiek as zinau tai misinuku reikia maitinti ne dazniau kaip kas 3 val. bandykit daryt ilgesnes pertraukas ir prades daugiau valgyt smile.gif mes taip darem kai per mazai suvalgydavo
Atsakyti
Maitinant tiek MP, tiek mišinuku nėra visiškai jokių apribojimų. Kada nori ir kiek nori. Pirmais mėnesiais svarbiausias gero maitinimosi rodiklis - normaliai augantis (nei per mažai, nei per daug) svoris ir pakankamas šlapinimasis/tuštinimasis.
Tas maisto kiekio nustatymas tėra tik orientacinis. Juk nelaikysite vaiko alkano, jei jis norės dar? Taip pat per prievartą nekišite, jei nebenorės. Vaikai patys pasirenka.
Atsakyti
mylimuke as ir taip manau... mirksiukas.gif augam normelei slapinames ir tustinames taipogi...na bandysim kaska galvot... smile.gif
Atsakyti
As niekada neribojau misinelio, kiek norejo tiek valge, gal del to kad is pradziu valge MP, taj lb daznai valgydavo, tad kai perejom prie misineliu buvo taip pat - jokiu val.ir kiekiu schmoll.gif viskas buvo labai puikiai, na mergyte ne storuliuke, bet svarbu sveika 4u.gif
sekmes.nusiramink ir maitink kiek tik mazylis nori 4u.gif
Papildyta:
p.s. as biksi ne i tema, bet norejau paklausti mylimuke , kiek tavo dukryte dabar sveria? maniske gime 100g.mazene nei tavo, tai man idomu ar jus pasivijot svoriu bendraamzius? mano taip ir auga trupuciuka "sumazinta" blush2.gif
Atsakyti
aciukas rolleyes.gif o mane visi gazdina kad misinuku reikia maitint kas 3-3,5h g.gif as ir manau kad kiek nori tiek valgo.na reiks dar su vaikiuko daktare pasikoncultuoti pazesiu ka ji sakys unsure.gif smile.gif

user posted image
Atsakyti
4u.gif Sveikos.
Lyg perziurejau tema ir nieko panasaus neradau.
Siulau prisijungti mamytes, kurios gamina savo vaikuciams pacios.
Pritrukau fantazijos gamindama darzoviu koses. Maniskei jau greita bus 7 men. Tai jau ivedziau mesa. Gal galite pasidalinti kokias koses saldzias ir ne gaminate savo mazyliams
Atsakyti
yra atskiras forumas vaiku mityba thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(baggyra55 @ 2008 06 13, 21:20)
yra atskiras forumas vaiku mityba thumbup.gif

Matai, kokia ziopla, nepastebejau

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(joviliukste @ 2008 06 13, 20:02)
p.s. as biksi ne i tema, bet norejau paklausti mylimuke , kiek tavo dukryte dabar sveria? maniske gime 100g.mazene nei tavo, tai man idomu ar jus pasivijot svoriu bendraamzius? mano taip ir auga trupuciuka "sumazinta"  blush2.gif

Sveremes 1m3men,buvo 10,5kg ir 80cm. Normalaus svorio riba pasiekem 3men,tad daugiau nesijaudinau. Nors dabar visi sako,kad ji kudute,bet man ji labai normali ir visai nenoriu,kad vaikas butu kaip parsiukas blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(robertutee19 @ 2008 06 13, 20:40)
aciukas rolleyes.gif  o mane visi gazdina kad misinuku reikia maitint kas 3-3,5h g.gif  as ir manau kad kiek nori tiek valgo.na reiks dar su vaikiuko daktare pasikoncultuoti pazesiu ka ji sakys unsure.gif  smile.gif
user posted image

Maziau klausyk,kas ka sneka irnesakyk.gif Jei reciau maitinsi,automatiskai bus suvalgytas didesnis kiekis,o taip galima istampyti skranduka. Elementari mitybos taisykle mirksiukas.gif

Beje, joviliukste, gali prie musu prisijungti bendraamziu kampelyje neisnesiotu mazyliu temoje mirksiukas.gif
Atsakyti
labukas, as ir savo leliumeli maitinu tik misinuku...3sav jam, tai duodu po 90ml..sesutes klausiau tai sake duot kas 2,5-3val...nors dabar gal daugiau duoti g.gif nes nakti ir taip keliasi pavalgyti...o tustinasi dabar 1k i para , ar tai normalu
Atsakyti
QUOTE(robertutee19 @ 2008 06 13, 20:40)
aciukas rolleyes.gif  o mane visi gazdina kad misinuku reikia maitint kas 3-3,5h g.gif  as ir manau kad kiek nori tiek valgo.na reiks dar su vaikiuko daktare pasikoncultuoti pazesiu ka ji sakys unsure.gif  smile.gif

Vyresnelis valge misinuka kas 3 val. Mazasis valgo kas 2 val ir nors tu ka doh.gif Pirmais menesiais is vis kas 2 val diena, nakti. Jau buvo siulymu vandenuko duot ar arbateles blink.gif bet nieko nedaviau, ir pats paskui nakti eme tik 2 kart valgyt. Mano nuomone geriau po nedaug bet daznai, nei reciau ir daug, kad skrandis isitampytu schmoll.gif
Ir dar esu girdejus, kad nuo misinuko vaikas gali nutukt blink.gif va storuliuku but del MP nieko tokio, o nuo misinuko per daug riebaliuku prisiaugint girdejau blogai g.gif
Atsakyti
na po biskuti tas laikas tarp maitinimu ilgeja smile.gif dabar jau kas 2h panasei biggrin.gif o suvalgo nevisada vienodai...tai po90mg tai po 60mg o kartais ir 90 buna mazai blink.gif
na as ir girdejau kad nuo misinuku gali nutukt bet tikekimes taip neatsitiks o jej taip butu tai nieko nepadarysi mazxam edruniukui,nemarinsi juk badu unsure.gif maniskis nakti kelias tik viena kart bet ir tai galvoju jam duot arbatytes kokios gal atpras nakti valgyt. kaip manot?mano drauge tai sitaip ir atpratino nuo naktiniu maitinimu smile.gif
Atsakyti