Įkraunama...
Įkraunama...

ParyžiusIII

QUOTE(bala_nemate @ 2008 05 16, 14:47)
Chansse, Paryžiuje yra metro (pažymėta ženklu M rutuliuke) ir RER (pažymėta RER rutuliuke) - žr. paveiksliuką.
[attachmentid=143070]  [attachmentid=143071]
Metro važiuoja tik po žeme, o RER yra toks traukinukas, kuris užmiestyje važiuoja paviršiumi, o mieste kaip ir metro po žeme. Bet norint persėsti iš vieno metro į kitą, arba iš RER į metro, tais tuneliukais viskas sujungta ir tikrai paprasta susigaudyti - yra rodyklės su nuorodomis/kryptimis ir ženkliukais:
[attachmentid=143068]

mm.... kad kas nors neissigastu, kad ne i ta isedo, patikslinsiu, metro keliose vietose isimtinai taip pat iskyla i pavirsiu. Pvz Metro iskyla i pavirsiu vaziuojant link Pere Lachaise kapiniu , vaziuojant nuo Gare de L'est, tai manau, turbut bus ir dar keletas panasiu vieteliu, kur ir metro iskyla i pavirsiu ..
Atsakyti
QUOTE(mamakauniete @ 2008 05 17, 22:44)
mm.... kad kas nors neissigastu, kad ne i ta isedo, patikslinsiu, metro keliose vietose isimtinai taip pat iskyla i pavirsiu. Pvz Metro iskyla i pavirsiu vaziuojant link Pere Lachaise kapiniu , vaziuojant nuo Gare de L'est, tai manau, turbut bus ir dar keletas panasiu vieteliu, kur ir metro iskyla i pavirsiu ..

Dar prie Eifelio bokšto ir La de Fence rajone.
Atsakyti
Gal ir man kas gali smulkiai papasakoti kaip iš CHarlio DE Golio su metro atvykti čia http://www.france-ho...m/h75012lux.htm . Ar bus reikalingi persėdimai?
Atsakyti
QUOTE(Kimine @ 2008 05 18, 21:12)
Gal ir man kas gali smulkiai papasakoti kaip iš CHarlio DE Golio su metro atvykti čia http://www.france-ho...m/h75012lux.htm . Ar bus reikalingi persėdimai?

Čia yra Paryžiaus metro bei RER planas. Jums reikia vykti iki Gare de Lion (Liono geležinkelio stotis). Jums RER B reikia vykti iki Chateljet stoties (mes irgi čia persėdinėjom- tai didelė stotis) ir persėsti į RER A ar D, arba 14 metro liniją. Ir važiuoti iki Gare de Lion.
http://www.paris-tou...Paris-Metro.htm
Mes buvome atsispausdinę šią shemą- tikrai puikus pagalbininkas. 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 18 gegužės 2008 - 20:39
QUOTE(Florestina @ 2008 05 18, 21:38)
Čia yra Paryžiaus metro bei RER planas. Jums reikia vykti iki Gare de Lion (Liono geležinkelio stotis). Jums RER B reikia vykti iki Chateljet stoties (mes irgi čia persėdinėjom- tai didelė stotis) ir persėsti į RER A ar D, arba 14 metro liniją. Ir važiuoti iki Gare de Lion.
http://www.paris-tou...Paris-Metro.htm
Mes buvome atsispausdinę šią shemą- tikrai puikus pagalbininkas. 4u.gif

Nežinau ar aš čia gerai viską suprantu, bet pagal žemėlapį yra arčiau stotelė "Nation", ar joje negalima išlipti?
Atsakyti
QUOTE(Kimine @ 2008 05 19, 00:27)
Nežinau ar aš čia gerai viską suprantu, bet pagal žemėlapį yra arčiau stotelė "Nation", ar joje negalima išlipti?

Taip , Kimine, pagal www.ratp.fr maršrutas turėtų būti toks:
CDG oro uoste sėdat į RER B (kryptis: Saint-Remy-les-Chevreuse), lipate stotyje Chatelet-Les Halles ir persėdat į RER A (kryptis: Marne-la-Vallee Chessy), lipate stotelėje NATION. O toliau einate Avenue du Trone, tada pirma gatvė dešinėje Boulevard de Picpus, kurioje yra Jūsų viešbutis.

Kitas variantas: oro uoste sėdat į RER B (kryptis: Saint-Remy-les-Chevreuse), stotyje Denfert Rochereau persėdat į METRO nr. 6 (kryptis: Nation), lipate stotelėj Picpus, tuomet paėjėsite kojytėm iki Boulevard de Picpus. Panašu, kad čia mažiau reiktų pėsčiomis eiti...
Visai nesudėtinga mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bala_nemate: 19 gegužės 2008 - 09:04
QUOTE(Kimine @ 2008 05 18, 23:27)

Gal ir Nation arčiau, na man pasirodė, kad Gare de Lion.
Atsakyti
[quote=bala_nemate,2008 05 14, 10:36]Smagu girdėti, kad Paryžius sužavėjo! bigsmile.gif
Kiek dienų buvote? O kokiam viešbutyje gyvenote?

Atvykome penktadienį apie 16 val. (jų laikas -1 val., dar laiko išlošėme), viską labai greitai susiradome, nors planavome vykti taksiu, bet pabandėm viešuoju transportu ir viskas puikiai pavyko, aš nekalbu pranzūziškai, anglų žinios minimalios, bet viskas puikiai pavyko :-) Svarbu turėti žemėlapį žinoti kuriame taške esi ir į kurį tašką reik nusigauti, o toliau viskas paprasta. Šiaip mano orentacija Laaaabai prasta, bet Paryžiuje man pasirodė labai viskas paprasta.
Penktadienį pakilom Eifeliu, prasiėjom Eliziejaus laukais, Invalidų rūmus apėjom ir diena tuo užsibaigė.
Antrą Dieną pasinaudojome Bus turu, super dalikėlis, daug pamatai, laiko sutaupai thumbup.gif  Kadangi turėjome nedaug laiko į muziejus nėjome tik grožėjomes architektūra, žydinčiais kaštonais.
Trečią dieną, sendaikčių turgeliai, lotynų kvartalas, antrą kart gryžome į M thumbup.gif ontmartą, nusipikom vyno ir prievyno ir prie Eifelio parkelyje vakarieniavome.
ketvirtą, ryte nupirkom lauktuves, atsigėrėme kavos, stebėdami Paryžiečių rytą ir link Oro uosto.

Opera Saint Georges Hotel
Viežbutis , visai normal.
[
[quote=Chansse,2008 05 15, 16:19]Aciu tau,lyg akmuo nuo sirdies nusirito smile.gif  reiks viska uzsirasyti, labiausiai bijau pasiklyst verysad.gif  mano draugas isvis nekalba angliskai, o as tik pagrindus, bet tikiuos viskas bus gerai smile.gif Penktadieni atskrisim apie 16h, kol susirasim viesbuti isikursim, bet vakare noresis viestiek kur nors iseit, tik kur? reikia susiplanuoti viska, sestadieni turesim visa diena, o sekmadieni galim sakyt neturim nieko nes 17h lektuvas namo. Aisku norim pamatyti Eifelio boksta, Triumfo arka.. Sita kelione iskrito kaip is dangaus, o as nieko apie Paryziu nezinau.. blush2.gif
[/quote]

Labai padėjo su info Super mamamos thumbup.gif , pasitikėjimo ir patogios avalinės thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zydre30: 19 gegužės 2008 - 09:30
QUOTE(Florestina @ 2008 05 19, 10:16)
Gal ir Nation arčiau, na man pasirodė, kad Gare de Lion.

Noriu papildyti. Paprastai viešbučio aprašyme būna nurodyta artmiausia metro stotis. Pas mus tikrai buvo.
Viešbučio puslapyje yra visa informacija.
Įkeliu:
Autobus :
351 : Direct Roissy Charles de Gaulle
29 : Opéra, Saint Lazare
56: Gare du Nord & Gare de l'Est

Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2008 05 19, 12:08)
Noriu papildyti. Paprastai viešbučio aprašyme būna nurodyta artmiausia metro stotis. Pas mus tikrai buvo.
Viešbučio puslapyje yra visa informacija.
Įkeliu:
Autobus :
351 : Direct Roissy Charles de Gaulle
29 : Opéra, Saint Lazare
56: Gare du Nord & Gare de l'Est

Tiesiog autobusu tai tikrai ilgiau tektų dardėti...
Atsakyti
Kimine, būtinai parašyk, kai grįši, kaip tas viešbutis Picpus. Man jis patiko pagal aprašymą ir kainą, bet kai pabandžiau užsisakyti pigiausią variantą 4-iems, atsiuntė , kad tai datai (spalio mėnesiui !!!) nėra vietų.Pasiūlė daug brangesnį variantą . Keista. Gal bandysiu vėliau dar kartelį. Labai jau jis man gražus. Kada tu važiuoji? Grįžus parašyk.
Atsakyti
QUOTE(Eslieu @ 2008 05 19, 16:56)
Kimine, būtinai parašyk, kai grįši, kaip tas viešbutis Picpus. Man jis patiko pagal aprašymą ir kainą, bet kai pabandžiau užsisakyti pigiausią variantą 4-iems, atsiuntė , kad tai datai (spalio mėnesiui !!!) nėra vietų.Pasiūlė  daug brangesnį variantą . Keista. Gal bandysiu vėliau dar kartelį. Labai jau jis man gražus. Kada tu važiuoji? Grįžus parašyk.

Kiek pamenu, Kimine lankys Paryžių rugsėjo mėn. mirksiukas.gif
Atsakyti