Įkraunama...
Įkraunama...

ParyžiusIII

QUOTE(Alexia @ 2008 06 10, 14:48)
Buvome ir mes Paryziuje. Kas tikrai patogu buvo tai open tour bilietai, kai sumoki vienakart ir gali vazinetis kur tik nori, praktiskai jie veza i visus zinomus objektus. Gali islipt ir ilipt kur nori, vazineja kas 10-15 minuciu. O jeigu susivelini tai metro galima grizti, susisiekimas tikrai patogus tik reikia tureti metro liniju zemelapi.
Ir maikute radau, ju pilna ten  smile.gif Tik apsizioplinau biski, nes nezinojau, kad sestadieniais turgelis Monmartre buna, o ten jos dvigubai pigesnes  doh.gif
Tik gailiuosi kam i Defence vaziavom, acropolio man ir vilniuje uztenka  doh.gif
Man didziasia ispudi paliko Saint Germain bulvaro kavines, Kapucinu bulvaras, Grevino vaskiniu figuru muziejus, Monmartro gatveles wub.gif  ir l'Ille de France tiltai bei visas tas rajonas  rolleyes.gif

O siaip patiko kelionė? Aš išvykstu poryt, bet kažko labai netraukia. Baugina atšalęs oras, lietus. Juk ten dabar lyja? Ar nešalta buvo?
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2008 06 11, 13:45)
O siaip patiko kelionė? Aš išvykstu poryt, bet kažko labai netraukia. Baugina atšalęs oras, lietus. Juk ten dabar lyja? Ar nešalta buvo?

Mes buvome žiemą. Oras buvo labai permaningas: rūkas, lietus. Saulėta buvo tik dvi dienas iš penkių. Bet tai neugadino mūsų nuotaikos. Paryžius nuesabus thumbup.gif bet kokiu oru.
mirksiukas.gif
Atsakyti
Patarkit jau buvusios paryziuje kokiame kvartale geriau butu ieskoti nuomos arba viezbucio? 4u.gif
Gal rekomenduotumet kokiu nors super ypatingu vieteliu, klubu, ar seip kazka tokio be muzieju, restoranu.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(indi_111 @ 2008 06 11, 17:11)
Patarkit jau buvusios paryziuje kokiame kvartale geriau butu ieskoti nuomos arba viezbucio? 4u.gif
Gal rekomenduotumet kokiu nors super ypatingu vieteliu, klubu, ar seip kazka tokio be muzieju, restoranu....  ax.gif

Man labiausiai patikę rajonai: Saint-Germain, Latin Quartier, Trocadero.
Visi labai svaigsta dėl Monmartro...hmm g.gif nu, gražu, tačiau man asmeniškai jis didelio įspūdžio nepaliko.
O patys gyvenome Saint-Germain kvartale (nuomavomės butą). Kodėl patiko? Viskas ranka pasiekiama - Sorbonna, Pantheonas, Liuksemburgo sodas, Sena, Notre-Damas, Louvras, D'Orsay muziejus, daug mielų kavinių ir parduotuvių, bet rajonas nėra labai prigrūstas turistų. Patogus susisiekimas su oro uostu ir kitais rajonais. Architektūra malonina akį...ech, gera ten buvo... rolleyes.gif
Galbūt kiti turės kitokių pastebėjimų, bet mes aplėkę nemažą dalį Paryžiaus visvien likom ties mano viršuje minėtais trimis rajonais... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bala_nemate: 11 birželio 2008 - 15:52
QUOTE(indi_111 @ 2008 06 11, 16:11)
Gal rekomenduotumet kokiu nors super ypatingu vieteliu, klubu, ar seip kazka tokio be muzieju, restoranu....  ax.gif

Mes gyvenome viešbyje šalia Luvro, bet čia yra gana brangu.

http://www.louvre-saint-romain.fr/

Man pats jaukiausias rajonas buvo Monmartras, čia bastydavomės ir sėdėdavome kavinukėse kas vakarą. thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2008 06 11, 13:45)

Vakar grįžau iš Paryžiaus. nuo penktadienio iki sekmadienio visą laiką vaikščiojau su švarkeliu ir šalikėliu, nes buvo ganėtinai vėsu (ypač vėlų vakarą ar naktį), o pirmadienį ir antradienį buvo labai karšta. Tad gal geras oras ir iki tavo kelionės išsilaikys mirksiukas.gif

O šiaip Paryžius mane be galo sužavėjo. Nuostabus ir gražus miestas. Kolkas gražiausias iš visų mano aplankytų Europos miestų. Gyvenome pačiame centre, prie pat Luvro muziejaus, jaunimo hostelyje. Prabangos aišku nebuvo, bet mums ir reikėjo tik lovos, nes kiekvieną naktį grįždavome apie 2-3 val., o ryte nuo kokių 9 val. vėl išeidavome smile.gif Ypač nuostabu kiekvieną vakarą gerti vyną prie Eiffelio, taip romantiška.. Visą Paryžių apėjome pėsčiomis, metro naudojomės tik vienintelį kartą, kai reikėjo greitai iš vieno Paryžiaus galo nuvykti iki Eiffelio smile.gif aišku, kojytes gerokai skaudėjo, bet užtat kiek pamatėm... thumbup.gif O geriausia, kad į Luvro muziejų nemokamai patekom, kadangi ten kiekvieno mėnesio pirmą penktadienį nuo 18 val. asmenims iki 26 metų įėjimas nemokamas. thumbup.gif žinoma, jei norit apžiūrėti visą muziejų, tai 3-4 val. tikrai neužteks. bet mes per tiek laiko pamatėm visus įžymiausius eksponatus ir likom patenkinti smile.gif

Į Paryžių vežiausi kelionių vadovą "Paryžius" (DK serija), labai pravertė. Radau ten viską ko reikėjo: žemėlapius, nuorodas, aprašymus. Per kelionę beveik visą knygą perskaičiau nuo pradžios iki pabaigos smile.gif

O dėl rajonų, tai labai patiko Ile de la Cite sala, sužavėjo Notre dame katedra. Marais rajone Hotel de Sens pastato kiemas yra labai gražus (pats pastatas viduramžių laikų, o kiemelis labai jaukus, romantiškas ir gražus) smile.gif
Savaip žavus Monmartro rajonas su daugybe menininkų, kavinių ir turistų smile.gif

Ir iš tiesų, kaip kažkas ir minėjo, Paryžiuje ir geru ir blogu oru visada bus ką veikti mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip smagu skaityti tokius gerus ispudzius keliavusiu po Paryziu...
Netrukus skrisiu ir as- dabar bandau susidestyti keliones plana- apziurint visas izymybes. Gyvenu keliones nuotaikom....
Atsakyti
Beje, gal kas zinot- ar tikrai Disneilendas birzelio men darbo dienom dirba tik iki 18 val, o savaitg - iki 20 val?
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2008 06 11, 12:45)

O man tai gerai, kad nebuvo karsta. O kad nesalta bus tai jau tikrai.
O mes gyvenom Pigale rajone, tai irgi netoli viskas iki Luvro nuejom peskom.
O del to netraukimo, tai mokykloj mintinai mokejau tuos visus objektus, a la rive gauche de la seine se trouve ir t.t ... doh.gif Bet oj kaip ne tas pats matyt atviruka ir viska gyvai. Isivaizdavau, kad bus ispudinga, bet ne taip ...
Noreciau ten grizt, bet visada taip sakau, bet taip ir negriztu niekaip niekur verysad.gif Vis naujos vietos nugali. Nebent siaip ... vel koki savaitgali ... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2008 06 10, 12:48)
Buvome ir mes Paryziuje. Kas tikrai patogu buvo tai open tour bilietai, kai sumoki vienakart ir gali vazinetis kur tik nori, praktiskai jie veza i visus zinomus objektus. Gali islipt ir ilipt kur nori, vazineja kas 10-15 minuciu.

O tas open tour tai kokia transporto priemone veža? Nelabai ką žinau apie Paryžių, nors jau pirmadienį važiuojame thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nega @ 2008 06 12, 11:49)
O tas open tour tai kokia transporto priemone veža? Nelabai ką žinau apie Paryžių, nors jau pirmadienį važiuojame thumbup.gif

Autobusas, panašus į Vilniuj važinėjantį geltoną kabrioletą turistams.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2008 06 12, 09:41)
Autobusas, panašus į Vilniuj važinėjantį geltoną kabrioletą turistams.

O, kaip faina thumbup.gif Merginos, o ar verta pirkti tuos bilietus į muziejus (nepamenum, kaip tiksliai vadinasi, bet jau buvo rašyta apie juos- kai galima su tuo bilietu į visus muziejus eiti?)
Dar labai noriu į Versalį- čia mano svajonė wub.gif
Atsakyti