Įkraunama...
Įkraunama...

ParyžiusIII

QUOTE(fenddi @ 2008 07 14, 14:30)
Na 6 valandų tai tikrai nereikės, nebent su sustojimais:

The Castle is located in Touraine on the Cher River’s bank and is 214 kms from Paris and 34 kms from Tours.

From Paris, the duration of the trip is:
- two hours by car via motorway A10 known as the Aquitaine (exit Blois or Amboise)
- one hour by TGV from Paris-Montparnasse to Saint-Pierre-des-Corps (Tours)
- one hour and 35 minutes by TGV from Paris-CDG Airport to Saint-Pierre-des-Corps (Tours)
- 25 minutes by TER Tours-Chenonceaux

.

O dėl Versalio visai pasimečiau. Vieni sako, kad verta, kiti, kad visai neverta.
Mot99 ar tu buvai ir Versalyje ir Luaros slėnyje?

traukiniu aisku greiciau. O va autobusu tai jau vis tiek laiko uzims. Su visais isedimais - issedimais ir susidarys.

Taip, buvau ir ten ir ten.
Apie Versali. Jame buvau pries kokius 4 metus su ekskursija. Turejom puse dienos laiko. Neuzteko. Patys rumai ispudingi, tik zmoniu labai daug. Antra karta neiciau, bet viena karta aplankiau su malonumu. Savu laiku svaigau nuo Prancuzijos istorijos, tai man ten buvo labai idomu. Ir be to kaip tik skaiciau Antuanetes biografija. Pribloske prabanga, blizgesys ir visa kita. Bet cia skonio reikalas. Jei zmogui nepatinka pilys, rumai ir kt. tada aisku ir Versalis bus neidomus. O jei architekturos, meno, landsafto paveldas patinka - griekas buti Paryziuje ir neaplankyti Versalio. Na o soduose vietos visiem uztenka biggrin.gif . Dydis nenusakomas. Pirmiausia apvaziavom viska traukinuku lyg 10 EUR/zm kainavo. Aplankem Marijos Antuanetes kaimeli. Trianonus. Na o po to ejom i pagrindini parka su visokiais fontanais, grotom, kolonadom ir t.t. I parka nuvaziuociau ir dar karta - grazu ir dar daug ko nemaciau.
Pilyse buvau pernai. Savarankiskai. Labai patiko, bet neatsiejama viso to dalis man buvo miestukai su savo siaurutem gatvelem ir mazomis parduotuvelemis, vynuogynai ir kt. Zodziu bendra slenio atmosfera. Mes lankem 4 pilis per 2.5 dienos. Vienos dienos joms aplankyti tikrai mazai. Vis tiek teks atvaziuoti dar karta biggrin.gif Todel ir manau, kad verciau nesiblaskyti.

Gaila laiko iki isvaziavimo jau mazai - galeciau paskolinti knygas ir apie Versali ir
apie pilis.

doh.gif cia gi Paryziaus tema. O as kad pripyliau off topic'o......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 14 liepos 2008 - 16:08
QUOTE(Laaila @ 2008 07 14, 14:31)
Busim tai tik pora dienu  verysad.gif
Mes irgi su airbaltic skrendam! Kiek zinau, tai ta diena bus du skrydziai. Mes skrendam 17 val 4u.gif

drinks_cheers.gif tai ir mes 17 val.
Papildyta:
QUOTE(*Džela* @ 2008 07 14, 15:36)
Pritariu 100 proc. Mes Paryziui buvom 8 dienas. 2 is ju- skyrem Disneilendui. Apziurejom viska neskubedami, nes buvom su vaikais, bet i uzmiescius ar pilis- nevaziavom. Laika leidom neskubedami- savo malonumui.

Sveika
Gal gali pasidalint įspūdžiais apie Disneilendą? Mes vat svarstom ar važiuot. Mes be vaikų. Ar yra ten įdomių bet nelabai baisių atrakcionų? Atrakcionus aš mėgstu , tik nelabai baisius. Ar buvo ten įdomu suaugusiems, ar tik vaikams?
Atsakyti
QUOTE(Bjjanka @ 2008 07 14, 18:01)
Papildyta:
Sveika
Gal gali pasidalint įspūdžiais apie Disneilendą? Mes vat svarstom ar važiuot. Mes be vaikų.  Ar yra ten įdomių bet nelabai baisių atrakcionų? Atrakcionus aš mėgstu , tik nelabai baisius. Ar buvo ten įdomu suaugusiems, ar tik vaikams?

Jei nesi buvusi-butinai nuvaziuok. Atrakcionu ten yra visokiu- ir patiems maziausiems ir suaugusiems. Labiausiai erzina eiles................. Bet nuvaziuoti bent vienai dienai- tikrai verta ir butinai apeiti ne tik pagrindini parka.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 07 14, 17:01)
traukiniu aisku greiciau. O va autobusu tai jau vis tiek laiko uzims. Su visais isedimais - issedimais ir susidarys.
Taip, buvau ir ten ir ten.

Aciu. Na as pati ir uzklausiau kaip nuvaziuoti is Paryziaus biggrin.gif Vis tiek viskas sukasi apie Paryziu smile.gif
Literaturos tai ir as turiu, tik va laiko truksta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2008 07 14, 20:34)
Aciu. Na as pati ir uzklausiau kaip nuvaziuoti is Paryziaus biggrin.gif Vis tiek viskas sukasi apie Paryziu smile.gif
Literaturos tai ir as turiu, tik va laiko truksta smile.gif

Kaip benusprestum ka bepasirinktum, vis tiek laiko truks biggrin.gif
Sekmes ir geru ispudziu.
Atsakyti
[quote=Bjjanka,2008 07 14, 19:01]

Tai jau lektuve susitiksim mirksiukas.gif
Papildyta:

Dar sakykit kiek kainuoja RER bilietukas i viena puse? as kazkaip nesuprantu kainos...Man reikia tik is oro uosto i centra nusigaut 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laaila: 14 liepos 2008 - 21:03
QUOTE(Bjjanka @ 2008 07 14, 17:01)
Papildyta:
Sveika
Gal gali pasidalint įspūdžiais apie Disneilendą? Mes vat svarstom ar važiuot. Mes be vaikų.  Ar yra ten įdomių bet nelabai baisių atrakcionų? Atrakcionus aš mėgstu , tik nelabai baisius. Ar buvo ten įdomu suaugusiems, ar tik vaikams?

Mes visai nesenai buvom Disneylande, buvom be vaiko, tai vienos dienos pilnai uzteko, jei su vaiku tai manau maziausiai dvieju dienu reiketu. Atrakcionu tai ivairiausiu ir baisiu ir nelabai. Vienam tokiam buvom tai tokiu greiciu leke, kad pasakiau jog i toki daugiau niekada neisiu, net galva pradejo skaudet doh.gif Suvenyru kainos ten labai dideles. Beja uz iejima vienai dienai dviem asmenim i abu parkus kainavo 116 euru, tai gan brangu, bet manau verta, nes bent jau as tai jau nuo mokyklos laiku svajojau ten apsilankyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Laaila @ 2008 07 13, 18:20)
Dovanokit uz kvaila klausima, bet kurioj vietoj tas senamiestis su siaurom gatvelem? ax.gif

as negaliu konkreciai pasakyt kur tas senamiescio centras yra, nes nuo Luvro iki Monmartro istisai senamiestis, bent jau man pasirode 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diora @ 2008 07 15, 01:10)
as negaliu konkreciai pasakyt kur tas senamiescio centras yra, nes nuo Luvro iki Monmartro istisai senamiestis, bent jau man pasirode  4u.gif

aaaa! Supratau! Pagal mano paskaiciavimus nuo Luvro iki Monmartro apie 5 km, ane? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Catty @ 2008 07 15, 01:15)
Mes visai nesenai buvom Disneylande, buvom be vaiko, tai vienos dienos pilnai uzteko, jei su vaiku tai manau maziausiai dvieju dienu reiketu. Atrakcionu tai ivairiausiu ir baisiu ir nelabai. Vienam tokiam buvom tai tokiu greiciu leke, kad pasakiau jog i toki daugiau niekada neisiu, net galva pradejo skaudet doh.gif  Suvenyru kainos ten labai dideles. Beja uz iejima vienai dienai dviem asmenim i abu parkus kainavo 116 euru, tai gan brangu, bet manau verta, nes bent jau as tai jau nuo mokyklos laiku svajojau ten apsilankyt blush2.gif

Gal prisimeni kaip vadinosi tas atrakcionas baisingu greičiu? Nesinori į jį papulti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjjanka @ 2008 07 15, 10:50)
Gal prisimeni kaip vadinosi tas atrakcionas baisingu greičiu? Nesinori į jį papulti smile.gif

Space mountain: Mision 2. Man tai jis nepatiko, gl jums ir patiks ir neatrodys jau toks greitas, bet palyginus su kitais tai tes greiciausias mirksiukas.gif Be to dar liko keletas atrakcijonu i kuriuos nebenuejom, tai sakem kai vaikas didesnis bus tada dar karta nuvaziuosim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laaila @ 2008 07 15, 10:07)
aaaa! Supratau! Pagal mano paskaiciavimus nuo Luvro iki Monmartro apie 5 km, ane? 4u.gif

Na mes iki Mulen Ruzo maluno ejome apie 45-50 min. ir ejome spartoku zingsniu ax.gif Tai pargrzom jau su autobusu rolleyes.gif
Atsakyti