Norėjau jūsų visų paklausti - nešėt, ar ne? Kaip pas jus universitete (fakultete) priimta? Kai rašiau bakalaurinį net negalvojau nešti, bet vadovė, prieš tai sakiusi, kad darbas labai geras, likus porai dienų, nesulaukusi kyšio pereiškė, kad darbas niekam tikęs. Tada puoliai į isteriją, o tėvai pasakė "ką neaišku, kad kyšio reikia? Greitai nešk ir viskas vėl bus gerai". Tai gi nunešiau ir darbas vėl pasidarė geras.
Dabar jau baiginėju magistrinį pas kitą vadovą, bet jis irgi kažkaip paskutiniu metu atsisako susitikti, gal kyšio nori ?
o čia tai bajeris, o čia tai joooo
, net nebuvau girdėjus tokių fintų
, aš irgi dabar diplominį rašau, bet mano vadovas tokis fainas, nu pažiūrėsim, ką jis man nutaisys
Jo, man irgi kai pirmą rašiau sunku buvo patikėti, kad taip gali būti, nu bet kai buvęs idealus darbas patapo per 1 d. labai silpnu, tai vis tiek teko susimąstyti, kodėl taip atsitiko. Kažkaip naivi labai buvau, o kai pakalbėjau su kitais pažįstamais, tai daug kas sako "ima", bet ne visi. Taip kaip suprasti, ims ar ne?
Taip bijau išsidurti
Man irgi panašiai buvo. Pradėjo neturėt laiko, surast tapo neįmanoma- paskambink rytoj, šiandien aš užsiėmęs, darbas nebepatinka, nors nekart pagal jį taisytas. Ir viskas paskutinėm savaitėm jau. Man irgi nedaėjo, ko jis nori- mama paprotino
Tai nupirkom gero brendžio butelaitį (~ 90 Lt), kaip tik nešiau knygas jam atiduot ir padaviau viską maišelyje. Tai jis tik žvilgtelėjo vidun, bet nutylėjo, nes katedroj prie visų padaviau. O vakare paskambino į namus ir padėkojo. Daugiau problemų nebuvo- ir darbas tiko, ir dar per gynimą užtarė
Bet man po to toks dirbtinis tas jo rūpestis ir pagalba atrodė
sveikos,
paskaičiau čia ir būtinai turiu pasidalint savo patirtimi..
tai va- rašiau aš tą bakalaurinį rašiau, ir pagalbos sulaukdavau iš vadovo ir pan. tai kai jau atėjo atsiliepimus-recenzijas rašyt nutariau "atsidėkoti"- sudėjau į gražų maišelį visas tas "dovanas" ir nuėjau kitais reikalais, o galiausiai jau ir tariau- čia noreiu padėkot už pagalba ,,,,,bla,, o vadovas- ne, negaliu jokių atsidėkojimų priimti ir pan. nu dar bandžiau kad juk tiek padėtjote ir pan.-o vadovas -NE.
o juk veiksmas ne kabinete, kur dar žmonių yra , o už durų-nieko nieko nėra....
juokais viską paverčiau ir vsio... sakau-nu nieko vėliau atiduosiu....
nu nepaėmė-o man tai kaip gėda-juk dar gynimas prieš akis buvo
tai iki šiol prisimenu-kaip gėda,....gėda buvo..
paskaičiau čia ir būtinai turiu pasidalint savo patirtimi..
tai va- rašiau aš tą bakalaurinį rašiau, ir pagalbos sulaukdavau iš vadovo ir pan. tai kai jau atėjo atsiliepimus-recenzijas rašyt nutariau "atsidėkoti"- sudėjau į gražų maišelį visas tas "dovanas" ir nuėjau kitais reikalais, o galiausiai jau ir tariau- čia noreiu padėkot už pagalba ,,,,,bla,, o vadovas- ne, negaliu jokių atsidėkojimų priimti ir pan. nu dar bandžiau kad juk tiek padėtjote ir pan.-o vadovas -NE.
o juk veiksmas ne kabinete, kur dar žmonių yra , o už durų-nieko nieko nėra....
juokais viską paverčiau ir vsio... sakau-nu nieko vėliau atiduosiu....
nu nepaėmė-o man tai kaip gėda-juk dar gynimas prieš akis buvo
tai iki šiol prisimenu-kaip gėda,....gėda buvo..
Va todėl ir man labai baisu, kad dėstytojai labai skirtingi būna
Iš kur vargšui studentui žinoti, kas jis per žmogus ir kaip reaguos. Vienas gali įsižeisti negavęs kyšio, o kitas priešingai - gavęs jį. Šiaip metais mes tik dviese pas tą patį vadovą rašom, o iš praeitų metų nieko nepažįstu, tai nežinau net pas ką paklausti, ar ima jis ar ne
O as atsidekodama vadovei nupirkau Sarmos ceki ir geliu. O mano grupiokei, kuri irgi vaziavo su dovanom, kita detytoja, net neeme, isgrudo pro duris. Sunku pasakyt, kaip gali sureaguot destytojas.
Nu nzn mergičkos
Aš visad esu nusistačiu prieš kyčius ir "Padekas"
Net jei prašo. Visad galima pas kitą nueiti, ir paviešinti prašytoją. Galima su visa katedra susriejus gerai apsiginti darbą. (patirtis)
Aš šiemet baigiu bakalurą. Bet net nežadu nešti kokią "dovanėlę". Vat po visko, kaip atsidėkojimą už pagalbą - visada prašom, manau kad niekas nesupys, jei tai daroma nuoširdžiai. Pati noriu kai kuriems dėstyjams atsidėkoti už pagalbąir moralinę paramą.
Bet kyšiai
Kol mes juos toleruosim tol jie Lietuvėlėj gyvuos
Aš visad esu nusistačiu prieš kyčius ir "Padekas"
Net jei prašo. Visad galima pas kitą nueiti, ir paviešinti prašytoją. Galima su visa katedra susriejus gerai apsiginti darbą. (patirtis)
Aš šiemet baigiu bakalurą. Bet net nežadu nešti kokią "dovanėlę". Vat po visko, kaip atsidėkojimą už pagalbą - visada prašom, manau kad niekas nesupys, jei tai daroma nuoširdžiai. Pati noriu kai kuriems dėstyjams atsidėkoti už pagalbąir moralinę paramą.
Bet kyšiai
Kol mes juos toleruosim tol jie Lietuvėlėj gyvuos
Na pas mus fakuletete destytojai nelabai priima geles, nes tai lyg ir draudziama pagal kokius tai dekanato isleistus nuostatus. Taigi ko gero musu darbo vadove liks be geliu ir be dovanu. Graziai nusisypsosiu ir pasakysiu aciu
užknisa tie kyšiai mane
Beje, apie tuos kursinių vadovus: mano teta dirba vienam univere, tai ji iš pradžių studentams atrodo tokia faina, maloni, kad daug kas ją ir pasirenka, o tada prieš pat gynimus, viskas pasikeičia, kol studentas "nesusipranta", vat tokias tai tikrai reikia
O mano darbo vadovė iš manęs prieš gynimą griežtai nieko neėmė
. Tik po visko šiaip ne taip įgrūdau dovanėlę atminimui
. O ji dėl manęs labai stengėsi, man net norėjosi kažkaip atsidėkoti
QUOTE(pievu_ragane @ 2005 04 28, 11:55)
Va todėl ir man labai baisu, kad dėstytojai labai skirtingi būna
Iš kur vargšui studentui žinoti, kas jis per žmogus ir kaip reaguos. Vienas gali įsižeisti negavęs kyšio, o kitas priešingai - gavęs jį. Šiaip metais mes tik dviese pas tą patį vadovą rašom, o iš praeitų metų nieko nepažįstu, tai nežinau net pas ką paklausti, ar ima jis ar ne 
As irgi grieztai nusiteikus pries kysius, nes, kaip sakant, jei destytojas mano, kad jam mazai moka, lai ieskosi darbo, kur uz jo prota neregeta mokes daugiau.
Bet jei tau neramu, nueik i savo univero skyreli ir pasiklausk kitu mamu, kurios ten mokosi, koks tas destytojas - kysininkas ar ne.