QUOTE(Nanuk @ 2008 04 21, 11:54)
Na, paskaitau tai visi cia vunderkindai tiesiog.
Mano vaikas tiek nesneka. sava kalba TAIP. Bet suniuku ir katyciu nevadina niekaip. Sako prasydamasis ant ranku mamamama, bet as to nesureiksminu. Man atrodo, tokio amziaus vaikai nesugeba dar suprasti tiek.
O mamytes per daug sureiksmina eilinius paburbuliavimus vaiku ir mano, kad jie jau sneka.
Cia mano nuomone.
Tai būtų eiliniai paburbuliavimai, jeigu vaikas šnekėtų bet kada ir bet ką, nereaguodamas į aplinką. Tik kodėl sako mama, kai aš grįžtu namo, šaukia tete, kai grįžta iš darbo, kartoja au au, kai pro langą pamato šuniuką, rėkia am am am, kai ateinam į virtuvę. Kai sakau "kur Elzytė?", ji išlenda iš už kampo ir sako "aš čia". Šiandien nusičiaudėjau, sako "apči"

Kai paklausiu, kur pvz tėvelis, ir jei tuo metu jo nėra, ji išskečia rankutes ir sako "nėėė" (nėra). Kai duodu jos mylimiausią antklodėlę, sako "a-aaa-a". Sakau padainuok, ji ima dainuoti ir kraipytis, nors tuo metu gali nebūti jokios muzikos, o visiška tyla. Kai duodu jai kokį daiktą ir pati nepasako ačiū, tai sakau jai "ką reikia sakyti?", tada pasako ačiū. Ir t.t.
Vis dar manai, kad jie tokio amžiaus nesupranta ir kalba bet ką?