Įkraunama...
Įkraunama...

1 metukų vaiko šneka

Maniškė šian išmoko naują žodį biggrin.gif
Klausiu "kur eisi?", tai rodo pirštu kurnors ir sako "ten". Ir taip gražiai tą "n" nutęsia, taip miela wub.gif
Atsakyti
As tiesiog stebiuosi, kaip mano maziuke daug moka, turim bendraamziu pazistamu, taciau jie maziau sneka.... O mokam stai ka: papa (atseit bamba, maka pusti i bamba), kat kat (kai ploja katuciu), kate, aisku mama, tete, caca (kai glosto), ne (purto galvyte), burzgia (kai vaziuojam), kuku (kai slepiasi), dar budzi sako, nezinau kas cia, bet karta net per miegus snekejo... lotuliukas.gif , lelia... daugiau neatgaminu
Atsakyti
Mano mergytė, iki 1m.4 mėn, jau va kaip kalbėjo:
Klaudija pabunda ryte, ir po lova ieškodama tėčio, šaukia: tėti. Sakau tėtis dirba, tėčio baba, tada toji atsako, mušiu teti...

Uždaryti duris: ėdysiu diūsia

Jei pamato raktus, pasiima juos ir sako, mama di-di...
Dažnai mėgstam pro langą žiūrėti kaip turi grįžt namo tėtis, mūsų kieme daug paukčiukų tupi ant medžių, tai klaudija sako: o cypcia, o jei pamato skrendantį oro baliona, sako: bo (balioną vadina bo)

jeigu nori sausainio, priena prie duoninės, rodo į ją ir sako : siusia, siusia, o jei nori gerti, rodo į sultis ir sako sysia, porą kartų gavosi pasakyti siūčia...

Klaudija bando mėgdžioti kaip koks gyvuliukas skleidžia garsus: tai : katytė sako-miau, šuniukas- au au arba ciūcia, arkliukas-idiodio, paukščiukas-cypcia, karvytė-mū mū, avytė-be be be...

Žiūrim teletabius, tai sako ta, ant Dipsio sako- dipsi, ant lelia ir po sako, taip kaip ir tariasis, taip pat, žiūrėdama tabius skaičiuoja... Klaudija skaičiuoja: 1-en, 2- diu, 3- tys, 4-tetiu,6- sesi 10 dysia..
jei susiruošian kur nors eiti, jei turi rankose raktus, tai sako didi, o jei jų neturi, tai sako eim...
Jei ką nors duoda, sako-im...

Batukus vadina tiaptis...kaip nori pienelio, sako papis, arba papai šiaip jei ką jei paduodi ar ji atneša kam ką duot, tai visada pasako asiu...Jei ko nors nori sako-duo., ant rankinuko sako-tasia...

Jei laikai Klaudiją ant rankų, o ji tuo metu nenori tai ji šaukia: aleisk, aleisk (paleisk).

Jei nori, kad jai ką paduot, ji prieina prie to daikto ir sako: duo (duok)

Tėti šaukia- teti., mamą- mamy arba mama, babytę- baby arba baba
Ant puoduko sėdasi tik su pampiu, tai jei ką nori padaryt, atsineša puoduką, duoda man sakydama: im sysia, pasodinu, tada sako- aaa, asiu...

Jei matau , kad ką nors negerai daro, arba šaukia dukrytę, kad ji ateitų, o ji neina, tai sakau: atskrisk širše, pažiūrėk ką Klaudija daro. Tai maniškė atbėga pas mane, ir sako: ooooooooooo syise...

Mama im(mama paimk), mama duo(mama duok), mama eim(mama einam)...
ant akyčių-atyte, ant pirštukų-tyšė...
Kaip dedam pampersiuką sako: dėsiu pampį...

Vakare jau guliu lovoj, ir prieina Klaudija. Atsisgula, ir su ranka mane gosto mano veidą, kaklą, leidžias žemiau ir užčiuopia krūtinę. Atsisuka į mane, ir sako: Cia papi, cia papai (norėdama tuo pasakyti, kad duok mama pienelio )

Žiūri Klaudija teletabius, ir teletabiai sako: o dabar teletabiai pašokinėkim, atbėga prie manęs dukrytė, ir sako mama eim (mama teik, einam), nusiveda už rankos, tada paima mano ranką, laikos ir kaip ir teletabiai sako: apa apa ir šokinėja.

Paima pultelį nuo dvd, duoda man ir sako: im mamį tancį
Atsakyti
Nuo metų gražiai mokame tik tris žodžius pasakyti: mama, tete, lialia. Kažkaip nuo to laiko ir napajudėjome. Sako au-au, miau-miau, rodo pirštu, viską supranta, bet naujų žodžių.. schmoll.gif
Atsakyti
Sūnui 1m3mėn, tai sako tik miau, au, mama, tete, nėr, bet realiu žodžių tai nepanašu, kad ką greit kalbėtų :-)
Atsakyti
Kai augo pirmasis,tai iki 2-ju metuku sakydavo:mama,tete,kose,amda(gerti) ir viskas.Ladai jaudinausi,galvojau,kad gal reiktu pas gydytoja nuvest,juk vaikui jau 2 sutrupuciu,o jis nekalba.Bet 2m 4men isleidau i darzeli,tai po poros menesiu,kai pradejo kalbet,tai nesustodamas.Todel dabar kai mazasis(tuoj 1m) sako tik:mama,tete,mamam,lia lia lia(dainuodamas),zinau,kad ateis laikas- pats prabils.
Atsakyti
mano suprantamai sako LABAS jau gan senokai ir dar tete, niam niam, ne O VA MAMA tik kelis kartus pasake ir jauciu kad ne man lotuliukas.gif labai jam tuo momentu skaudu buvo tai taip graziai pralemeno iki asaru.

Siandien buvau pas logopede tai ji aiskino ka reikia daryti, kad mazius greiciau kalbeti pradetu.
pirma as ne taip ji su saukstu maitinau, tai man parode, kaip tinkamai. Juokas per asaras, kam pasakysi nepatykes, paprastas gi dalykas saukstas + maistas lotuliukas.gif
antra as per sudetingus zodzius pradejau jam kimsti doh.gif
o va trecia mes dabar mokysimemes ir stengsimeme Jus pavyti
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2008 04 30, 16:19)
mano suprantamai sako LABAS jau gan senokai ir dar tete, niam niam, ne O VA MAMA tik kelis kartus pasake ir jauciu kad ne man  lotuliukas.gif labai jam tuo momentu skaudu buvo tai taip graziai pralemeno iki asaru.

Siandien buvau pas logopede tai ji aiskino ka reikia daryti, kad mazius greiciau kalbeti pradetu.
pirma as ne taip ji su saukstu maitinau, tai man parode, kaip tinkamai. Juokas per asaras, kam pasakysi nepatykes, paprastas gi dalykas saukstas + maistas  lotuliukas.gif
antra as per sudetingus zodzius pradejau jam kimsti  doh.gif
o va trecia mes dabar mokysimemes ir stengsimeme Jus pavyti

O kaip reikia tinkamai maitinti? g.gif bigsmile.gif
Kokius žodžius pirmiausia mokint? O kokius tu "kimšai"? biggrin.gif

Maniškė dar išmoko pasakyt gėlytė "gy" ir batai "bapa" biggrin.gif
Atsakyti
Maniskis visai nesneka verysad.gif jam 1m1men o visa laika tyli...........net mama tete nesako g.gif blink.gif tiesa pamacius suniuka - au,nors ir kaciuka vis tiek - au mirksiukas.gif Nors supranta daug,parodo ko nori, bet nezodzio...
Atsakyti
mano sako tete, kas cia, rodo "cia" am am kai valgyt nori ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lukox: 01 gegužės 2008 - 21:17
maniskiui jau greitai du metukai 4u.gif oi prisijuokiam is jo kalbos lotuliukas.gif megejas ka nors remontuoti,sukti,tai pagrindinis zodis siuku siuku biggrin.gif dar mama,tete sako.kai gerti nori sako age biggrin.gif valgyti-amti,suo-au,kate_liau biggrin.gif lele_jiaja biggrin.gif jei nori kur nors eiti,paima uz rankos ir sako-ai... biggrin.gif jei buciuotis-pa wub.gif .o dar kaip duoda snekos kartais tai tik spek ausim karpyt lotuliukas.gif ti gaila kad ta kalba dar kolkas jis vienas tesupranta g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
O mes tai darmegstam sava kalba pakalbeti, dar megstam pasibarti, megstam pasukauti, bet juo toliau, tuo labiau pradedam susikalbeti. Sakom: opa(pakelti), apapa(prisiglaudusi prie pagalves), tetis(cia jau visoms aisku lotuliukas.gif ), ate, tete(gerti), cia, te(imk), ge(gele), du(durys), pampa(lempa), niam niam, au au (suniukas),dzi(masina),ne,na ir jau puikiai susikalbam gestais thumbup.gif Parodau su pirstu, kur yra padetas gerimas, kai sako tete, tai jau ziuri i ta puse ir eina pasiimti. Tik gaila, kad mam pasako tik kai supyksta doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renataly: 02 gegužės 2008 - 22:52