Įkraunama...
Įkraunama...

1 metukų vaiko šneka

QUOTE(mylimuke @ 2008 04 21, 22:29)
...
Vis dar manai, kad jie tokio amžiaus nesupranta ir kalba bet ką?

Na, ne. Supranta viska. Supranta. smile.gif

I tema:
Mano tevas pvz iki dvieju metu sake tik viena raide: "iiiiiiiiiii".
Visi sake, kad jis atsilikes. O budamas 2 metu pradejo sakiniais kalbet ir dainuoti dainas staiga. Isvada: visi mes skirtingi. ax.gif

O pas mane vaikas nekalba taip daug dar itariu ir del to, kad pas mus dvikalbyste seimoje.
O pas jus?
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Mano dukriukui 1,2 m bet ji tikrai daug kalba,mama,teti,dar,ateate,alio,lia lia,zodziu daug bet tik as suprantu ko ji nori ir ka ji sako biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2008 04 22, 10:35)
Na, ne. Supranta viska. Supranta.  smile.gif

I tema:
Mano tevas pvz iki dvieju metu sake tik viena raide: "iiiiiiiiiii".
Visi sake, kad jis atsilikes. O budamas 2 metu pradejo sakiniais kalbet ir dainuoti dainas staiga. Isvada: visi mes skirtingi.  ax.gif

O pas mane vaikas nekalba taip daug dar itariu ir del to, kad pas mus dvikalbyste seimoje.
O pas jus?

Taip,visi vaikuciai eina skirtingu mokymosi keliu.Vieni mokosi po truputi ir ilgiau,kiti iskart padaro.
Jau senokai musu pediatras pastebejo,kad socialiai dukryte vystosi gana greit,kaip neisnesiotuke lenke net bendraamzius pagal koreguota amziu. Bet su vaiksciojimu prastokai,vis dar nenori. Bet manau,kad viena diena atsistos ir nueis per kambari wub.gif
Atsakyti
QUOTE(wilioke_ @ 2008 04 21, 15:56)
na mano mazute tai ir dar nesako nei au au nei miau miau, bet manau gal jau greitai ismoksim ir daugiau, juk kiekvienas vaikas yra skirtingas, vienas supranta viska greiciau kitas ne taip greitai ax.gif

sutinku kiekvienas vaikas kitoks. biggrin.gif
mes sakom labai aiskei teti,mama(tik kaiverkia verysad.gif )au au ,noliu(noriu)ne,atia,du(2).na ir savos kūrybos žodžiu kuriu parašyti nemoku lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 04 22, 16:59)
Taip,visi vaikuciai eina skirtingu mokymosi keliu.Vieni mokosi po truputi ir ilgiau,kiti iskart padaro.
Jau senokai musu pediatras pastebejo,kad socialiai dukryte vystosi gana greit,kaip neisnesiotuke lenke net bendraamzius pagal koreguota amziu. Bet su vaiksciojimu prastokai,vis dar nenori. Bet manau,kad viena diena atsistos ir nueis per kambari wub.gif

Mano princas irgi dar nevaiksto pats. Tik su palaikymu. doh.gif
Atsakyti
mano mažylė sako: mama, tete, baba, dede, ateate, katyte, liale, liabas, didele, akyte, niale (senelis), apapa (miegot), dėk ir dažniausiai naudojami žodžiai: syyta!! (šita), duok! ir ne ne ne! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TimbaLimba: 23 balandžio 2008 - 19:25
maniskis tai viska supranta biggrin.gif ,bet pasakyt tai nieko nemoka verysad.gif mama tete ir viskas doh.gif na ateis laikas ir ismoks,per daug nepergyvenu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(barabum @ 2008 04 24, 10:38)
maniskis tai viska supranta  biggrin.gif ,bet pasakyt tai nieko nemoka verysad.gif  mama tete ir viskas doh.gif na ateis laikas ir ismoks,per daug nepergyvenu  biggrin.gif

As tai biski pergyvenau, kol tavo posto nepamaciau. drinks_cheers.gif
Pasirodo, ne mes vieni tokie thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, tada ir mano prie nekalbiukų smile.gif Dar gerai, kai jau sako mama, tete. O mano tik mamam - valgyt prašo ir ajajai, kai pamato šuniuką lotuliukas.gif Visokių garsų girdžiu, bet normalaus žodžio tai tikrai dar ne. laukiam vis dar.

QUOTE(Nanuk @ 2008 04 21, 11:54)
Na, paskaitau tai visi cia vunderkindai tiesiog.  lotuliukas.gif
Mano vaikas tiek nesneka. sava kalba TAIP. Bet suniuku ir katyciu nevadina niekaip. Sako prasydamasis ant ranku mamamama, bet as to nesureiksminu. Man atrodo, tokio amziaus vaikai nesugeba dar suprasti tiek.
O mamytes per daug sureiksmina eilinius paburbuliavimus vaiku ir mano, kad jie jau sneka.  lotuliukas.gif

Cia mano nuomone.

nejuokauk, mano pirmoji mergaitė būdama 1,4 mėn. visus žodžius kartodavo, susikalbėdavo su ja svetimi žmonės, o va mažius supranta viską, rodo pirštuku, krato galvą ir t.t., bet kalbėt nekalba.
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif
Be abejo, nereikia pergyvent, jei vaikutis šneka ar daro mažiau nei kiti - kiekvienam savas laikas 4u.gif
Aišku, kaip ir visos noriu pasigirt ir aš saviškiu (dabar 1,3 amžiaus) - jau šnekorius tai neišpasakytas lotuliukas.gif bandžiau kažkurią dieną rašyt, kiek žodžių sako, tai mečiau tą reikalą doh.gif : mama, kaki (čia tetis), niani (senelis), kaka (teta), diadia (dėdė), ava, auau (šuo), miau (katinas), aba (autobusas), fūa (fūra), byba lotuliukas.gif (džipas), nana (bananas), jaji (sūrelis), mania (malūnas), nynia (duonytė), aija (laivas), bulba (bulvė) ir t.t. net nebepamenu ax.gif ir aišku sava kalba deda išsijuosęs, su MB tik susižvalgom kartais - matosi kad jis kažko lyg ir klausia, o mes nesuprantam nors tu ką lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ezhiux: 25 balandžio 2008 - 14:05
Dar atsiminiau keletą mažojo žodelių (kai kurie gražiau skamba net už 'mama', nes taip entuziastingai juos taria wub.gif ): ūga (uoga), obudi (obuolys), ake (akis), buka (bulka),
bys (kablys), bada (bolidas), u-u-a-a-a (čia tipo beždžionė taip sako lotuliukas.gif ), barba (barbė/boružė), dar, ne, apke (tapkė), ata (batas), babra (bebras), baija (avarija), kaku (kakutis)... ir tai dar ne viskas ax.gif
Atsakyti
maniskiui 1.4.jau pora menesiu kukuoja:)sako KUKU.Dar labai megsta sakyti OHO:)
Dar sako NU NU NU, NE, KA, TETE, MAMA ax.gif
Atsakyti