Įkraunama...
Įkraunama...

1 metukų vaiko šneka

QUOTE(mamyteJ @ 2009 03 29, 15:27)
mums dar nera metuku,bet jau greit 4u.gif taciau zodynas tai vienas is trumpesniu ax.gif  Su pirstuku rodo ir sako ti(ten) ,ir labai gerai zino kada sakyti zodeli ne smile.gif O siaip savo kalba sneka labai daug.

Musu zodynas irgi panasus i jusu blush2.gif , tik dar sako mama, am-am (valgyti), nea ir taip ir vaikus bei suniukus vadina lialia biggrin.gif
Atsakyti
maniškis sako,mama,si,tete,niam,ir dar kalba savo žodžiais
Atsakyti
maniškiui metai ir mėnuo, tai daug kalba. sako : mama, tete, žino kaip sako šuo, katė, ma-mam (valgyt) nenon (nenoriu) ma (mašina) ba (baba) sako teta, atia, nan nan ( niu niu ) papa ( kepurė) ir daug dar kalba pirmais skiemenim, sava kalba. mes daug skaitom knygučiu ir gal taip tobulėja vaiko žodynas.
Atsakyti
Maniskiui metukai su trupuciu. Kalbam daug aisku savo kalba, tiesiog nenutylam. O sakom: mama, tete, amam (valgyti), kati (kaciukas), baaaaba (bamba), taaata (caca), atia, apa (lempa), ne, dar, kai nusiciaudeji, sako apty smile.gif turim suni Taira, tai vadina Aja ir paloja kartu biggrin.gif Megdzioja is paskos, kaip sako karvute, kaciukas, avytes, parseliai. Mes ir skaitom kiekviena diena knygeles, daug pasakoju, vardinu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krisstukas: 21 gegužės 2009 - 12:31
Metukai ir menuo pupai smile.gif sako mama, tete, ate, au au (ant sunu ir kaciu), amam (kai nori valgyt), gerti pasipraso ciapsedama, jaja (vaikas), rodo bamba ir sako baba, ne, ten.. kiek prisimenu 4u.gif
Atsakyti
Mano metinukas sako: mama, tėtia (tėtis), av av (šuniukas), bvvv (ant visko kas skrenda burzgia ar vaziuoja), tiūtia (ciuolptukas), ba (duoniukas, baranka ir kt skanestai), de (čia), rodo, kur nori pasiekti, rodo mama, teti, suniuka, lektuva skrendanti ir dar daugiau dalyku pagal prasme supranta, bet dar nepasako..
Atsakyti
mano maziuke sako mama,teti,am am,niam(kai nori valgyti),ne,nenuo(ir tuo paciu purto galva,kad nenori),te(kai ka duoda),sujungia kelis zodelius,pvz(teti nenuo arba teti ne,arba mama te),zmones vadina nianiais smile.gif ,dar moka parodyt ir pasakyt atia atia,norvegiskai pasisveikint smile.gif sako hai ir tol sveikinasi,kol jai atsako. smile.gif
rodo su rankyte,ko nori,bando atkartoti zodelius,veiksmus,kartais niuniuja.
Atsakyti
na mano maniskiai dar menesiukas iki metuku,bet jau sako mama,tete,lialia,kaip veidrodi save pamayto,dede(senelis),baba(mociute),gaga(anciukas),birr(masinele) ir moka parodyt ir pasakyt ate smile.gif
Atsakyti
Mano maziuke pradejo sneket anksti nuo 7 men....ji taria zodzius kap baba,mama,tetia,aciu,lialia,vabale na ir aisku dar daug kitu kuriu dar neissrifavau lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniskiui greitai metukai, o kai sukako lygiai 11 men, tai nueinanciam teciui sako : Teti, ateik ! Ir taip garsiai. Tai ir dabar kartoja. Mama, teti moka.
Atsakyti
Musu dukryte sneka labai dau bet neaisku ka biggrin.gif
sako "kita" kaciukas, mama, baba, "eni" ernestas biggrin.gif lialia...
Atsakyti
Mano sunytis irgi savo kalba duoda kalbos ypac ant bet kokio savo "zodzio" galas baigiasi "thh".Sako mama,teti,jei pamato suni,arba girdi kai loja sako "aa",pasiima telefona deda prie ausies ir vel sako "aa".Siandien pasake "kaa".Purto galva kai nebenori valgyt.
Atsakyti