Įkraunama...
Įkraunama...

1 metukų vaiko šneka

Mažiukas būdamas labai labai daug šnekėdavo, įvairiausius skiemenis, su visokiom intonacijom, kas išgirsdavo stebėdavosi, kas per šnekorius trijų mėnesių smile.gif O dabar nešneka visai nieko, jokių mamų tėčių tikrai net nebando. Aš galvoju, kad kaupiasi rimtam šnekėjimui biggrin.gif
Atsakyti
nu maniskis ir tinginiukas, rimtoais zodziais nekalba - apart mama, tete, bet ir tai rodos nereiksmingi jam jie sad.gif na nevadina i mu staip ziuredamas, tiesiog burba...o savo kalba tai burbia daug doh.gif laukiu nesulaukiu kol prakalbes rimciau biggrin.gif
Atsakyti
mano dukryte, kuriai metukai ir du men, dabar dazniausiai kartoja - "ne ne ne" lotuliukas.gif nezinau, ar cia mes su vyru daznai jai sakydavom ne, ar jai siaip patiko tas zodelis, bet daznai purto galvyte ir sako nenene... ir atrodo, kad reiksme supranta, bet vistiek dazniausiai padaro, kaip jai reikia. pvz ateina prie saldytuvo ir sako nenene, bet vis tiek ji atidaro ir koki kiausini pasigriebia lotuliukas.gif
dar daznai sako au au, kai pamato suni, ar isgirsta lojant laiptinej, lauke. dar sako ba - cia reiskia barbe (toks musu sunkiuko vardas blush2.gif ).
dar sako mama, tete, caca, ate, aciu (taria mazdaug "ac").
na ir siaip visko sava kalba burbuliuoja smile.gif
Atsakyti
kadangi mano dickis pradejo is vis sneketi 2.5 metu, tai mano mazelis irgi niekur neskuba (jam dabar 2 metukai) sneka: as, mama, tete, ten, dar, tia (cia), ate, dar, jau, lele, baba (bamba), ne, ir toliau viskas geeee lotuliukas.gif , ko nori jis geriau parodo biggrin.gif , laukiam kada jis jau prabils. Didyji tai pradejo nuo rudens vesti pas logopede, tai dabar kaip uzsuktas ciauska, neuzciaupsi lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš pritariu, kad tokio amžiaus vaikai supranta labai daug, nors daug pasakyti dar ne visada išeina. Aš pati vieną kartą skaičiavau, kiek mano dukrytė supranta žodžių (jai tada buvo lygiai vieni metai), tai gavosi apie 20 - čia jau šnekant apie tikslią reikšmę. O pasakyti kol kas nedaug gali (sako mama, tete, au au, caca, ne, tyte ant katytes syte ant nosytes), bet as dėl to visiškai nepergyvenu - anksčiau ar vėliau vistiek išmoks! :-)
Atsakyti
kol kas tik "savo" kalba šneka: kukaku, diundiun, ten, aptu ir žinoma niam niam biggrin.gif
Atsakyti
šnekorius jis pas mus labai, bet suprast nelabai ką eina...
mama, tete, tetyte, ate (ačiū), amamam smile.gif
o visa kita kalba - kol kas tik jam vienam suprantama... rolleyes.gif
Atsakyti
Pija - t.y. pienas,
Šakalia - šokoladas, thumbup.gif
lilialilia - tongue.gif t.y. čiupa-čiupsas
obuo- obuolys,
mociucia- močiutė
autobusia- autobusas,
uogienė- uogienė,
egė- eglė,
buka- bulka,
bati- batai
mama, tete, sese.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nosferatu: 17 gruodžio 2009 - 21:34
Vienintelis sąmoningas žodis yra "mama", kiti tai "paukščių kalba" laugh.gif

Atsakyti
taria mama, tete, baba, liala, diadia(dede) siute(mociute) daugiau viskas pauksciu kalba smile.gif
Atsakyti
Manoji gal dar mazai moka pasakyt: mama, tiati/s, ate, baba, bum smile.gif
Atsakyti
mes ir jau mokam kelis zodelius aiziu-zaidziu, neea-nera,kaka,sisia,tete,mama ar nana nelabai suprantu ir dar daugybe neaiskios kilmes zodziu lotuliukas.gif
Atsakyti