Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė "Mirena"

QUOTE(happy mama @ 2008 05 03, 21:44)
Sveikutes 4u.gif
Kiek perskaičiau,tai jus tik ir kalbat,už kiek ir kur pigiau nusipirkt Mirena.Džiaugetes,trumpais tepliojimais,paskui,gad dingsta menesines.Guodžiates pilvo skausmeleis,tik isidejus.Bet neko neperskaičiau apie galima pavoju.Kokios ligos,pasekme Mirenos.Vežis,nevaisingumas.......Jug tai taip pat chormonas ar aš klistu.

Taip,tai ir gi hormonas,kaip ir KT.Tai ir pasekmės tokios pat gali būti,kai pir nuo KT gėrimo.Na bet kažkaip gi reikia saugotis nuo nieštumo.O Mirena,mano manymy kol kas yra patogiausias ir paprasčiausias būdas.
Atsakyti
QUOTE(olicka @ 2008 05 03, 21:36)
Taip,tai ir gi hormonas,kaip ir KT.Tai ir pasekmės tokios pat gali būti,kai pir nuo KT gėrimo.Na bet kažkaip gi reikia saugotis nuo nieštumo.O Mirena,mano manymy kol kas yra patogiausias ir paprasčiausias būdas.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sindi @ 2008 05 03, 20:20)
aisku cia tik man taip nutiko,nenuteikiu kitu,norejau tik papasakot kaip kartais buna,

labai aciu uz istorijas, nes tokiu irgi cia reikia, kad zinotumem kokiu pasekmiu buna 4u.gif
Atsakyti
Na,as irgi isidejau Mirena,jau 4 dienos.Ir ka?Ogi nieko.Kai dejo beveik nejauciau,ta diena biski paskaudeno,kita nebe.Isskyru kazkokiu nepastebejau,atrodo,kad nulis pokyciu,bent jau kol kas...
Atsakyti
na kiekvienos organiszmas yra skirtingas po pirmojo savo dzigito buvau isidejusi paprasta varine spirale ir menesines susireguliavo kaip laikrodis nei man ka skaudejo nei ka todel nusprendziua isideti mirena laukiu menesiniu ir eisiu pas daktaryte smile.gif
taip mes cia kalbam tik apie gerus dalykus taip gal ir hormonai bet....
maziausias kiekis tiesiai i gimda o ne kontraceptikai geriami
na gerai galim kiekviena vartoti kontraceptika kuris nekels musu organizmui jokios blogybes tai.... susilaikymas lotuliukas.gif
bet kas nori tas vartoja gumytes kas nori nutraukia akta (beje man sis budas baigesi antru dzigitu) ax.gif kas nori perkasi tabletes ir pamirsta isgerti kas nori skaiciuojasi dienas
bet is visu kontaceptiku man asmeniskai irena yra pati priimtiniausia prasom pasiskaiciuoti kiek kainuoti gerti tabletes, gumytes, nestumo testai ir galu gale valymas verysad.gif
taigi kiekviena renkasi savo mirksiukas.gif na as tai kai jau isistatysiu tai kitom papasakosiu savo pojucius ir tikrai nemanau kad ateityje kas bus blogai
kaip sakaaant bijai vilko neik i miska lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(happy mama @ 2008 05 03, 20:44)
Sveikutes 4u.gif
Kiek perskaičiau,tai jus tik ir kalbat,už kiek ir kur pigiau nusipirkt Mirena.Džiaugetes,trumpais tepliojimais,paskui,gad dingsta menesines.Guodžiates pilvo skausmeleis,tik isidejus.Bet neko neperskaičiau apie galima pavoju.Kokios ligos,pasekme Mirenos.Vežis,nevaisingumas.......Jug tai taip pat chormonas ar aš klistu.Kažin kas bus po kieleriu metu,kai organizmas supikes smogs atgal,nes kas sukurta gamtos,mes bandom pakeisti.Man truksta informacijos....Norisi ir man kokios tai apsaugos,bet kokia to kaina unsure.gif Dar mane nustebino,kad yra maitinančiu mamičiu ir gerenčiu kt,arba isidejusios Mirena.Arba kad daktarai,neko blogo tame nemato,jug praejus tik vos porai menesiu nuo gimdimo,deda sperales. blink.gif
Pasidalinkit ka žinot?

mane irgi tie klausimai domino, klausiau gydytojo, jis tik nusisypsojo ir pasake, kad jokiu salutiniu poveikiu nera, kaip ir nuo kontraceptiniu tableciu (kalbu apie vezius). bet esu skaicius apie tabletes visokiu straipsniu, na nezinau, gal ten senos kartos tabletes, dabar jau geros. bet as negaliu prisiversti nieko i save det. manau, kad uzsigrauzciau vien nuo tos minties, kad kazkokie hormonai veikia mano organizma... unsure.gif
del maitinimo Mirena tinka todel, kad hormonas veikia tik gimda ir vaikuciui neina per piena. bet ar gimdai tai gerai? g.gif
vien tai, kad isbalansuojamas menesiniu ciklas...
taip ir blaskausi be atsakymo ax.gif
kol kas naudojam prezervatyvus, kurie man visai nepatinka. turbut viskas baigsis tuo, kad antra vaika darysim tongue.gif
Atsakyti
As jau metai, kaip draugauju su Mirena... thumbup.gif
Man va drauge... thumbup.gif
Menesines man tikrai neisnyko, as jas turiu, bet ne tokias gausiais.
Skausmus, kuriuos jausdavau pirma menesiniu diena isnyko, vat tas man svarbiausia, nes ta diena raitydavaus, kaip sliekas, ziauru budavo...
O dabar... thumbup.gif
Mirena, manau, dabar pats fainiausias dalykas apsisaugojimui...
Man ja idejo kai po gimdymo praejo kazkur 2-3men... ir nuo to laiko jauciuosi gerai, o svarbiausia saugi... thumbup.gif
Mirena hormonus leidzia tik i gimda thumbup.gif , o KT po visa organizma... mirksiukas.gif
Kas kam geriau, sprendzia kiekviena asmeniskai... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Besotė @ 2008 04 23, 18:07)
paaiskinkit man  blush2.gif ,kai domejausi del  Mirenos  galiojimo laiko,tai  ant dezuciu raso,kad  iki 2010 g.gif tai ka ,jos jau nebetinkamos :?juk jos dedamos 5 metams unsure.gif

vat man ir idomu....
http://mirena.prisimink.lt/lt/mirena
cia raso kad kontarcepsica 5 iem mwetams, prie laikymo salygu tinkamumas 3 metams, o dezute iki 2010 metu tai kaip tik du beliko..... g.gif

QUOTE(Tučka @ 2008 04 23, 19:04)
Neisimta is pakuotes galioja iki tiek kiek parasyta  smile.gif Po isemimo, jau visai kitaip  mirksiukas.gif

kaip kitaip????? juk kiekvienas vaistas ir KT tame tarpe turi galiojimo laika po kurio vartoti jo nereiketu....
http://mirena.prisimink.lt/lt/mirena cia taip pat aiskiai parasyta :
Nesinaudokite sistema pasibaigus ant pakuotės nurodytam tinkamumo laikui.
taik ur tie 5 metai? mastau.gif
suabejojau nors atrodo buvau 100 proc tikra del mirenos, o kai paskaiciau informacini lapeli prideta prie spirales is vis pasiurpau doh.gif kiek ziurejau internete tokios info arba bent taip siurpiai parasytos info nera.. tai va ziuriu i ta deze dabar ir mislyju kur mano smegenai anksciau buvo..... eisiu ryt pas daktaryte bet ar isidesiu nzn... juolab kad mmm vis dar nera man. nes maitinu maziuka... tai kazin kaip ten ja ides doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2008 05 06, 23:05)
vat man ir idomu....
eisiu ryt pas daktaryte bet ar isidesiu nzn... juolab kad mmm vis dar nera man. nes maitinu maziuka... tai kazin kaip ten ja ides  doh.gif

na man daktare dar ligonnineje pasake kad po pirmu mm padarys onkocitologini tyrima ar kaip ten tuomet jeigeras ats tai tik per kitas mm ides o tu taip drasiai tik po tiek laiko jau nori isideti g.gif kaip tai man cia neaisku kaip taip galima juk dar ir gimda tb iki galo neatsistaciusi ziurek kad ideta neiskristu blink.gif na nzn kaip cia taip tau greit norisi ja isideti smile.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2008 05 06, 23:05)
vat man ir idomu....
http://mirena.prisimink.lt/lt/mirena
cia raso kad kontarcepsica 5 iem mwetams, prie laikymo salygu tinkamumas 3 metams, o dezute iki 2010 metu tai kaip tik du beliko..... g.gif
kaip kitaip?????  juk kiekvienas vaistas ir KT tame tarpe turi galiojimo laika po kurio vartoti jo nereiketu....
http://mirena.prisimink.lt/lt/mirena cia taip pat aiskiai parasyta :
Nesinaudokite sistema pasibaigus ant pakuotės nurodytam tinkamumo laikui.
taik ur tie 5 metai?  mastau.gif
suabejojau nors atrodo buvau 100 proc tikra del mirenos, o kai paskaiciau informacini lapeli prideta prie spirales is vis pasiurpau  doh.gif  kiek ziurejau internete tokios info arba bent taip siurpiai parasytos info nera.. tai va ziuriu i ta deze dabar ir mislyju kur mano smegenai anksciau buvo..... eisiu ryt pas daktaryte bet ar isidesiu nzn... juolab kad mmm vis dar nera man. nes maitinu maziuka... tai kazin kaip ten ja ides  doh.gif

Galiu pasakyti is savo patirties: as Mirena pirkau rudeni,kol sulaksciau tyrimamas ,atejo pavasaris(ji parasyta ,kad galioja iki 2008 05,t.y. geguzes), po to sustreikavo mano organizmas ir menesines pradejo buti mazadaug kas 45 dienos,taigi,stebuklingai jomis susirgau balandzio 29 ir balandzio 30 -paskutine diena -isidejau Mirena,bet kai skambinau daktarei klausti,ar man jau pirkti nauja Mirena,ji sake,kad ne,kad ji galioja visa geguze ir dar birzeli galima ideti,svarbu neisardyti pakuotes ir neatidaryti.O po idejimo ji galioja 5 metus.
Atsakyti
QUOTE(Viktorijag @ 2008 05 07, 13:12)
kaip cia taip tau greit norisi ja isideti  smile.gif  g.gif

man is vis nesinori nieko detis, ale kai tada saugiai jaustis lotuliukas.gif del idejimo tai galija praejus po gimdymo 6 sav smile.gif onkocitologini padare , geras thumbup.gif bet kol kas neisidejau, vaziuosiu kita sav, bet paaiskint paaiskino tai dabar abejoniu maziau blush2.gif

QUOTE(Shater @ 2008 05 07, 14:00)
Galiu pasakyti is savo patirties: as Mirena pirkau rudeni,kol sulaksciau tyrimamas ,atejo pavasaris(ji parasyta ,kad galioja iki 2008 05,t.y. geguzes), po to sustreikavo mano organizmas ir menesines pradejo buti mazadaug kas 45 dienos,taigi,stebuklingai jomis susirgau balandzio 29 ir balandzio 30 -paskutine diena -isidejau Mirena,bet kai skambinau daktarei klausti,ar man jau pirkti nauja Mirena,ji sake,kad ne,kad ji galioja visa geguze ir dar birzeli galima ideti,svarbu neisardyti pakuotes ir neatidaryti.O po idejimo ji galioja 5 metus.

aciukas wink.gif

Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2008 05 07, 14:00)

vat taip lietuviskai aaiskinta aciu smile.gif

QUOTE(Nerutė @ 2008 05 07, 16:00)
man is vis nesinori nieko detis, ale kai tada saugiai jaustis  lotuliukas.gif  del idejimo tai galija praejus po gimdymo 6 sav smile.gif onkocitologini padare , geras  thumbup.gif  bet kol kas neisidejau, vaziuosiu kita sav, bet paaiskint paaiskino tai dabar abejoniu maziau  blush2.gif

na matai kiek daktaru tiek tb nuomoniu nes maniske dar ligonineje sake tik po pirmu mm tyrimas ir jei viskas ok per kitas mm idesim smile.gif
Atsakyti