Įkraunama...
Įkraunama...

Dainava: "Kūlverstukas"

QUOTE(Salsa @ 2009 11 24, 20:32)
Dėkui už info.

Jaučiu, reiks pasiskambint direktorei ir pasiklaust tiksliai.
Aišku, jei sveikas vaikas epidemijos metu nelanko darželio kurį laiką - kvaila būtų dabar ir taip suplukusius gydytojus dar ir tokiu popierizmu apkraut  doh.gif Vis tiek į polikliniką pažymos važiuočiau be vaiko...

Aš skambinau direktorei, reikia pažymos iš gydytojos kad vaikas sveikas
Atsakyti
QUOTE(ottile @ 2009 11 25, 09:33)
Jeigu vaikas nelankys ikimokyklinės įstaigos gripo epidemijos metu,  mokestis bus skaičiuojamas vadovaujantis Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2009 m. lapkričio    19 d. įsakymu Nr. A-4343 „Dėl gripo epidemijos paskelbimo“, Kauno miesto savivaldybės tarybos 2004 m. liepos 15 d. spendimu Nr. T-421 punktu 3.7 dėl ekstremalių įvykių ir Lietuvos Respublikos vyriausybės 2006 m. kovo 9 d. nutarimu Nr. 241 ekstremalių kriterijų 4.1 punktu.

tep.
Papildyta:
QUOTE(rasiukass @ 2009 11 25, 10:28)

irgi tep....

tiesiog pazyma kad nelanke del ligos, ir pazyma, kad vaikas yra sveikas yra skirtingi dalykai....

po atostogu, kai buvom isvyke i turkija, buvau uzsiregistravus pas gydytoja pazymos, taciau ja israse sesele.....
Atsakyti
QUOTE(rasiukass @ 2009 11 25, 13:28)

Viskas but OK, jei ta "felčerė, su veterinarijos išsilavinimu (bent jau taip spėju)" nelakstytu po darzeli su savo "maske" ir negasdintu darbuotoju ir vaikuciu. Visiskai neskiria gripo simptomu nuo virsutiniu kvepavimu taku infekcijos sipmptomu, ir tik kelia panika. Reiktu ja pacia izoliuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(birzelis78 @ 2009 11 26, 13:20)
Viskas but OK, jei ta "felčerė, su veterinarijos išsilavinimu (bent jau taip spėju)" nelakstytu po darzeli su savo "maske" ir negasdintu darbuotoju ir vaikuciu. Visiskai neskiria gripo simptomu nuo virsutiniu kvepavimu taku infekcijos sipmptomu, ir tik kelia panika. Reiktu ja pacia izoliuoti smile.gif

nu kazkaip labai jau jus cia.... darbuotojai vykdo nurodymus kaip elgtis epidemijos metu, tai del to gal nereiketu svaicioti apie issilavinimu lygius?

ar jusu vaikas zverelis, kad ji lankancioj istaigoj jam sunegalavus apziuretu medikas su veterinariniu issilavinimu? g.gif
Atsakyti
Nieko nesupratau, kas čia ta felčerė su maske, kodėl jinai neskiria gripo nuo infekcijos ir ko ji po darželį laksto doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2009 11 26, 20:26)
Nieko nesupratau, kas čia ta felčerė su maske, kodėl jinai neskiria gripo nuo infekcijos ir ko ji po darželį laksto  doh.gif

cia kaip supratau apie darzelio sesele...

siaip, mane jau pradejo erzinti betvarke darze....

tai, kasdien kitos naujos ir nematytos, nepazystamos aukletojos, mano vaikai jau nebaisiai jaudina.

BET.... viena diena prisivares i kelnes vaiksto slapias, ko anksciau prie pastoviu aukletoju nebudavo, o ta nezino kuri vaiko spintele ir is kur kelnes paimt, nes pirmakart sitoj grupej.....

sian parsivedziau pasutusiu uzpakaliuku... ryskiai nepavakytas liko.... irgi, prie pastoviu aukletoju NIEKADA taip nebudavo....

ir sian vakare pasiimant kazkokia.... BOBA vaikus priziurejo, kitaip neivardinsiu....

maniskiui tai kaip ir dzin, su savo merga lakste, BET tokia faina mazyte mergyte su kirpciukais, tikrai ne is Lapiuku grupes, stovi ir virkauja vidury grupes....vaiku nedaug, gal 4 kokie...

o ta BOBA sedi kitoj pusej ir nereaguoja.... as kol saviski aprenginejau rubinej (o tai paprastai uztrunka) ta mergyte virkavo. Ir tik kai GARSIAI pas savo vaika paklausiau, ko ten mergyte mazyte verkia, ta BOBA sugebejo islementi - "nu ko cia verki...", bet subines nesiteike nuo kedes pakelt........

Atsakyti
oho, tikrai nemaloni makalynė darželyje sad.gif

Tai čia, kaip supratau, auklėtojos taip masiškai serga?

Svarsčiau, vest ar nevest vaiko kitą savaitę, jaučiu, reikia dar namie palaikyt kol kas, jei ten "didysis tautų kraustymasis" vyksta...
Atsakyti
QUOTE(minte @ 2009 11 26, 19:53)
nu kazkaip labai jau jus cia.... darbuotojai vykdo nurodymus kaip elgtis epidemijos metu, tai del to gal nereiketu  svaicioti apie issilavinimu lygius?

ar jusu vaikas zverelis, kad ji lankancioj istaigoj jam sunegalavus apziuretu  medikas su veterinariniu issilavinimu?  g.gif

Manau, kad zmogus, pavadindamas sesele felcere, norejo pabrezti jos nemoksiskuma, o ne isvadinti vaikucius zvereliais.
Visi turime teise i savo nuomone. As pavyzdziui irgi labai abejoju darzelio med. sesutes kompetencija. Profesionalus medikas neleidzia sau lakstyti it paklaikus, rodyti savo isgasti ir aiskinti kaip cia viskas baisu, skleisti panika ir taip sudetinga situacija paversti visiska drama.
Treciadieni sesele pamate snargliuka pas mano berniuka ir isvare mus is darzelio, pareiskusi, kad jam gripas ir dar liepe patalpas dezinfekuoti doh.gif Na vaikas sau linksmas, guvus, nei temperaturos, nei kosulio... Gerai, kad as dar nedirbu. Tik va sunerimau, kaip bus ateity - tuoj i darba ir del to, kad vaikui pasirodys snarglys, biuletenio nei as galesiu imti, nei man ji kas duos g.gif Tai va tokia tos seseles kompetencija - is tiesu net elementariu gripo pozymiu nezino. Nors delfyje pasiskaitytu schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(Salsa @ 2009 11 27, 00:28)
oho, tikrai nemaloni makalynė darželyje sad.gif

Tai čia, kaip supratau, auklėtojos taip masiškai serga?

Svarsčiau, vest ar nevest vaiko kitą savaitę, jaučiu, reikia dar namie palaikyt kol kas, jei ten "didysis tautų kraustymasis" vyksta...

Kaip suprantu, tai aukletojos masiskai neserga. Kai grupes sujungiamos, aukletojas nemokamu isvaro. Jei anciukus prijungs prie kitos grupes, ir su jais bus ne Jolita ar Sandra, as saviskio irgi neleisiu.
Atsakyti
QUOTE(minte @ 2009 11 27, 00:15)
cia kaip supratau apie darzelio sesele...
siaip, mane jau pradejo erzinti betvarke darze....

tai, kasdien kitos naujos ir nematytos, nepazystamos aukletojos, mano vaikai jau nebaisiai jaudina.

BET.... viena diena prisivares i kelnes vaiksto slapias, ko anksciau prie pastoviu aukletoju nebudavo, o ta nezino kuri vaiko spintele ir is kur kelnes paimt, nes pirmakart sitoj grupej.....

sian parsivedziau pasutusiu uzpakaliuku... ryskiai nepavakytas liko.... irgi, prie pastoviu aukletoju NIEKADA taip nebudavo....

ir  sian vakare pasiimant kazkokia.... BOBA vaikus priziurejo, kitaip neivardinsiu....

maniskiui tai kaip ir dzin, su savo merga lakste, BET tokia faina mazyte mergyte su kirpciukais, tikrai ne is Lapiuku grupes, stovi ir virkauja vidury grupes....vaiku nedaug, gal 4 kokie...

o ta BOBA sedi kitoj pusej ir nereaguoja.... as kol saviski aprenginejau rubinej (o tai paprastai uztrunka) ta mergyte virkavo. Ir tik kai GARSIAI  pas savo vaika paklausiau, ko ten mergyte mazyte verkia, ta BOBA sugebejo islementi - "nu ko cia verki...", bet subines nesiteike nuo kedes pakelt........

siaubas! tikrai siaubas! va tokias bobas reikia leisti nemokamu. tas, kurios nemegsta savo darbo ir vaikuciai joms kelia tik nepasitenkinima. o ne tas, kurios jais rupinasi, su jais uzsiima
Atsakyti
QUOTE(Skaile @ 2009 11 27, 09:40)
Manau, kad zmogus, pavadindamas sesele felcere, norejo pabrezti jos nemoksiskuma, o ne isvadinti vaikucius zvereliais.
Visi turime teise i savo nuomone. As pavyzdziui irgi labai abejoju darzelio med. sesutes kompetencija. Profesionalus medikas neleidzia sau lakstyti it paklaikus, rodyti savo isgasti ir aiskinti kaip cia viskas baisu, skleisti panika ir taip sudetinga situacija paversti visiska drama.
Treciadieni sesele pamate snargliuka pas mano berniuka ir isvare mus is darzelio, pareiskusi, kad jam gripas ir dar liepe patalpas dezinfekuoti  doh.gif Na vaikas sau linksmas, guvus, nei temperaturos, nei kosulio... Gerai, kad as dar nedirbu. Tik va sunerimau, kaip bus ateity -  tuoj i darba ir del to, kad vaikui pasirodys snarglys, biuletenio nei as galesiu imti, nei man ji kas duos   g.gif  Tai va tokia tos seseles kompetencija - is tiesu net elementariu gripo pozymiu nezino. Nors delfyje pasiskaitytu  schmoll.gif

Papildyta:

Kaip suprantu, tai aukletojos masiskai neserga. Kai grupes sujungiamos, aukletojas nemokamu isvaro. Jei anciukus prijungs prie kitos grupes, ir su jais bus ne Jolita ar Sandra, as saviskio irgi neleisiu.

siaip tai, cia didziausia panikuotaja yra dirike, del visko, jeigu ka... ir sesele ir aukletojos pagal jos dudele soka.....

zinot, kaip aukletojoms grasinama, jeigu uz kurio vaikucio maitinima veluioja sumoketi teveliai? - aiskina, kad aukletojos PACIOS tures sumoketi.... doh.gif

del snarglio. Tokiu atveju nuvesciau vaika pas gydytoja. Ir jeigu tai paprastas snarglys, tikrai isduotu pazyma, kad lankyt darza gali. Musu siaip nera dar isvije del snarglio, bet esu savo iniciatyva nuvedusi ne karta pas seimos gydytoja....
ir ji leisdavo vaikui lankyti darza....nes del paprasto elementaraus snarglio nedarbingumo niekas neduoda, net jeigu ir mama noretu....

del veterinarijos ir zvereliu - jeigu kiekvienas tokiu tonu savo nuomone issakytu, butu greiciausiai uzbanintas.

Pasisakymas buvo tikrai izeidziantis....
Papildyta:
QUOTE(Skaile @ 2009 11 27, 09:40)
Papildyta:

O kaip jus isivaizduojat, Jus kazkas teiksis informuoti apie tai? Ar jus galvojat, as zinau, kokia aukletoja kada bus mano vaiko lankomoj grupej? Baikit, vaiku interesu sitam darzelyje maziausiai rupi....

Paskutini karta kai aukletoja pakabino informacija apie jungiamas grupes, ir tevai pareiske nepasitenkinima, liko kalciausia........ aukletoja... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minte: 27 lapkričio 2009 - 17:18
4u.gif sakykit,ar neplanuojama kita savaite uzdaryti darzelio karantinui?nes daug kur mokyklos uzdaromos, tai gal kuri is mamyciu turi informacijos kaip cia su siuo darzeliu bus.
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2009 11 27, 17:39)
4u.gif sakykit,ar neplanuojama kita savaite uzdaryti darzelio karantinui?nes daug kur mokyklos uzdaromos, tai gal kuri is mamyciu turi informacijos kaip cia su siuo darzeliu bus.

mano dickio mokykla, pvz, atidaroma jau kita sav...

darzeliu NEGALI uzdaryti, del gripo. Karantinas nera lygu istaigos uzdarymas.....
Atsakyti