mums ketvirtas menuo,rankute triina burnyte,verkia, ypac vakare, kandzioja viska ar tai dantukai? kaip jusu vaikuciams yyra,pasidalinkit patirtim mamytes.

Mums dantukai išdygo šeštą mėnesį. Tiesą sakant, aš net nesupratau, kad jau dygsta. Tik pamačiau, kad jau baltuoja. Kiek žinau, kai dygsta dantukai, pirmiausia pabrinksta dantenos. Pabandykit apžiūrėt apačioj, gal jau kalasi
Dygstant dantukams vaikiukui padidėja seilėtekis, pasidaro neramus, kandžioja viską, kas papuola
Vyro brolio vaikui pirmieji dantukai pasirodė 3,5 mėn.

Mums dantukai prasikale be savaites septinta menesi, o seiliojosi, tarkavo dantenas, tryne burnyte jau nuo 3,5 men. Kaip gydytoja sake, procesas vyksta, bet niekaip nedygsta. Dar pries dantuku isdygima truputi paviduriavo. Nusipirkit Dentinox tepaliuka ir vis patepliokit...Mums padejo

QUOTE(Pija2 @ 2007 05 29, 16:41)
Mums dantukai prasikale be savaites septinta menesi, o seiliojosi, tarkavo dantenas, tryne burnyte jau nuo 3,5 men. Kaip gydytoja sake, procesas vyksta, bet niekaip nedygsta. Dar pries dantuku isdygima truputi paviduriavo. Nusipirkit Dentinox tepaliuka ir vis patepliokit...Mums padejo 

pas mus irgi panasiai nuo 3men.pradejo seiletis viska griauzti,o pirmasis dantukas 6men.pasirode.o siaip jau matosi kada greit isdygs,toj vietoj dantena buna labai pabalus

Dygsta pirmieji dantukai virsuje. beveik savaite jau kaip laikosi 38,2 temperatura, verkia,zyzia, net miega tik ant ranku. Apylinkine savo noru atlekia vis paklausyti - bet nieko neranda. vieno dancio vienas kampas jau prasimuse. Tepam dentinoxu ir geriam Ibufena (nuo paracetamolio zvakuciu - vandeniu viduriuoja) ir baigiam nuproteti...
Gal kas turit kokiu gudriu patarimu??? patarkit, nes netrukus ir antrasis dantis ims kaltis....
Gal kas turit kokiu gudriu patarimu??? patarkit, nes netrukus ir antrasis dantis ims kaltis....
Jaučiu,kad pas mus analogiška situacija.Tik mes jau turim 11 dantų,o dabar matosi,kad tuoj dygs dar vienas .Jau antra diena 37,9-38,5 temperatūra
Pradžioj galvojau,kad dantis kaltas,bet kažkaip nesitiki,kad tokia temperatūra nuo dantų dygimo gali būti
Ir pediatrė sako,kad gal perkaito ar perpūtė,nors jokių požymių nėra.Šianakt įdėjau žvakutę eferalgano,o ryte taip skystai pakakino,tai gal čia ta žvakutė kalta
Dooovile,gal kai išdygs ,viskas susitvarkys.Galiu tik paguost,laikykis

Dooovile,gal kai išdygs ,viskas susitvarkys.Galiu tik paguost,laikykis

Aš kiek žinau, tai kai dygsta dantys, tai ir viduriuoja vaikučiai, ir temperatūra būna, ir zyzia verkia... Maniškiui lygiai tas pats buvo, ir ypač kai dabar dantukas viršuje priekinis dygo... Aš įdedu eferalgan žvakutę, tuo tepaliuku vėsinančiu dantenas tepu, bet man atrodo, kad to tepaliuko poveikis, tai labai menkas...
Papildyta:
Aš irgi manu, kad kai išdygs dantukai, viskas pasibaigs ir bus gerai...
Papildyta:
Aš irgi manu, kad kai išdygs dantukai, viskas pasibaigs ir bus gerai...

Maniškis kavalierius tik šiandien sulaukė pirmojo dantuko. Jam jau 7 mėnesiukai. Šiaip seiliojasi nuo 4 mėnesio. Žaislus graužia, viską kiša burnon irgi maždaug nuo 4 mėnesiuko. Pradėjo mane kandžiot prieš kokias tris savaites. O šiandien gydytoja pastebėjo, kad vienas dantukas jau kalasi. Vaizdas toks, kad per dantenas su plonu pieštuku perbraukta. O grįžus iš poliklinikos, pamačiau kad jau baltuoja - išlindo dantukas. Šiandien prieš miegelį verkė, tai užmigdžiau ant rankų supdama. Matyt antrasis kalasi ir jam skauda. Tai pirštu pamasažavau ir nurimo. Tikiuos naktelė ši bus rami

Maniskiui pirmas dantukas 6 men. prasikale. Dideliu bedu nebuvo, gal tik kiek irzlesnis buvo. O dabar jam iltiniai lenda, tai irgi vis pirstukus kisa i burnyte ir kaso dantenas
Nedaug jau mums liko dantuku sulaukti

Mums dabar 3men ir savaitele, jau kokia savaite viska kisa i burnyte, seilytes upeliais teka,rankyte vis burnytej. vakar temperatura siek tiek pakilo, krito, vel kilo, tada prakaitavo labai, bet siaip tai ramus toks, tai net nesuprantu, dantukai cia dygsta ar taip kas. ryt keliaujam pas gyd.
o ar gali 5men vaikis del dantu kalimosi visiskai nevalgyt/