Įkraunama...
Įkraunama...

Venų varikozė

na zinokt uzsirasiau konsultacijai i GK del venu salinimu lazeriu ax.gif Na ziuresim ka pasakys , seip as jau turiu chirurgines operacijos data (lapkricio 4), bet tik po to suzinojau apie lazeri ir pradejau rimtai mastyt gal verta rinktis lazeri blush2.gif
Atsakyti
Ir aš gulėjau ligoninėj, mane 3 paras buvo prijungę prie aparato su skystinančiais vaistais, po to į pilvą leido. Būtinai prašykit gydytojo, kad padėtų užsakyti kojinę - aš turiu sigvaris firmos, tokia su neuždengtais pirštais iki juosmens su diržu, tokią patogiau nešioti. Kai tik leis daugiau judėti tegu ryte užsideda, ant nakties nusiima - žymiai geriau vaikščioti, reiks gal ir metus laiko ją nešioti. O šiaip tai jei krizė jau praėjo galima klausti dėl krešulio tirpdymo - Vilniuje ir Kaune turi tą aparatą - įstato adatas ir ištirpdo krešulį per dieną, gal greičiau, net nežinau. Man jau buvo po laiko - o iš karto bijojo vežti iš panevežio, kad neatsipurtytų krešulys.
Nuraminkit, viskas praeis, žinoma taip kaip buvę vistiek nebus, bet čia ne baisu, svarbiausia kad pačioj pradžioj mažiau staigių judesių ir ilsėtųsi, kai išleis iš ligoninės - daugiau vaikščioti, kad greičiau kraujas pradėtų tekėti kitomis gyslomis - randa organizmas kitus kelius kraujui pratekėti.

Seselių paprašykit ant vakaro suleis nuskausminančių - geriau naktį pailsės ir raminančių gali suleisti ar kokią tabletytę duoti - man duodavo, kartais ir pati prašiau, tai geriau pailsėjus ir atsigaus greičiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niki: 07 spalio 2008 - 14:56
QUOTE(Niki @ 2008 10 07, 14:53)
Ir aš gulėjau ligoninėj, mane 3 paras buvo prijungę prie aparato su skystinančiais vaistais, po to į pilvą leido. Būtinai prašykit gydytojo, kad padėtų užsakyti kojinę - aš turiu sigvaris firmos, tokia su neuždengtais pirštais iki juosmens su diržu, tokią patogiau nešioti. Kai tik leis daugiau judėti tegu ryte užsideda, ant nakties nusiima - žymiai geriau vaikščioti, reiks gal ir metus laiko ją nešioti. O šiaip tai jei krizė jau praėjo galima klausti dėl krešulio tirpdymo - Vilniuje ir Kaune turi tą aparatą - įstato adatas ir ištirpdo krešulį per dieną, gal greičiau, net nežinau. Man jau buvo po laiko - o iš karto bijojo vežti iš panevežio, kad neatsipurtytų krešulys.
Nuraminkit, viskas praeis, žinoma taip kaip buvę vistiek nebus, bet čia ne baisu, svarbiausia kad pačioj pradžioj mažiau staigių judesių ir ilsėtųsi, kai išleis iš ligoninės - daugiau vaikščioti, kad greičiau kraujas pradėtų tekėti kitomis gyslomis - randa organizmas kitus kelius kraujui pratekėti.

Seselių paprašykit ant vakaro suleis nuskausminančių - geriau naktį pailsės ir raminančių gali suleisti ar kokią tabletytę duoti - man duodavo, kartais ir pati prašiau, tai geriau pailsėjus ir atsigaus greičiau.

Jetau baisu kiek vargo gali turet del tu venu , baisu net pagalvot
fear.gif O kiti galvoja kad cia tik vos ne kosmetine operacija nori pasidaryti(na aisku dalis tiesos yra nesinori ir su negraziomis kojomis vaiscioti)
Atsakyti
QUOTE(gandriuke... @ 2008 10 07, 16:25)
Jetau baisu kiek vargo gali turet del tu venu , baisu net pagalvot
fear.gif  O kiti galvoja kad cia tik vos ne kosmetine operacija nori pasidaryti(na aisku dalis tiesos yra nesinori ir su negraziomis kojomis vaiscioti)

Iki tos trombozės neturėjau jokių bėdų su venom, nei iššokę, nei išsiplėtę, nei pamėlynavę kojos buvo... Bet va vienąsyk paėmė ir užsikišo verysad.gif ir neaišku nuo ko.. Dabar jau teks pamėlynavusia koja vaikščiot, bet kol kas kažkaip nepergyvenu, nes daugiausia kelnes nešioju rolleyes.gif
Žinoma, jei tik yra proga susitvarkyt "vaizdą" manau verta ir operuotis, bet turbūt geriau su lazeriu - kažkodėl galvoju, kad taip greičiau ir mažiau žalos organizmui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Niki @ 2008 10 07, 16:33)
Iki tos trombozės neturėjau jokių bėdų su venom, nei iššokę, nei išsiplėtę, nei pamėlynavę kojos buvo... Bet va vienąsyk paėmė ir užsikišo  verysad.gif ir neaišku nuo ko.. Dabar jau teks pamėlynavusia koja vaikščiot, bet kol kas kažkaip nepergyvenu, nes daugiausia kelnes nešioju  rolleyes.gif
Žinoma, jei tik yra proga susitvarkyt "vaizdą" manau verta ir operuotis, bet turbūt geriau su lazeriu - kažkodėl galvoju, kad taip greičiau ir mažiau žalos organizmui  g.gif

Ir jam tas pats. Jokios bėdos neturėjo niekuomet su venom. Pradėjo skaudėti staiga blauzdą, gydė kažkątai, vaikščiojo į šildymus, bet būklė vis blogėjo ir pradėjo skaudėti jau visą koją. Po to pradėjo kilti temperatūra ir tik dabar nustatė, kad taip atsitiko, t.y. vią koją apėmęs trombas. O venos atrodo gražių gražiausios ir dabar koja net nepamėlynavus.
Atsakyti
Dėl krešulių tirpdymo...... Tai vadinasi trombolize. bet ji taikoma, jei nuo trombo susiformavimo (ligos pradzios) nepraejo daugiau kaip 10 dienų. Vėliau trombas surandėja ir šis gydymas tampa neefektyvus. Taip , kad klaida, jei laukiama, kol praeis krizė.... schmoll.gif
Pirmus mėnesius po trombozės žymiai tikslingiau vartoti mažos molekulinės masės heparinus terapinėmis dozėmis, o ne orfariną. Tai brangu (~20 lt. dienai), bet sveikata brangiau. Efektas keliolika kartų geresnis. Įrodyta klinikiniais tyrimais. Bet matyt dėl kainos dažniausiai yra skiriamas orfarinas.
Atsakyti
QUOTE(Gravis @ 2008 10 08, 00:58)
Dėl krešulių tirpdymo...... Tai vadinasi trombolize. bet ji taikoma, jei nuo trombo susiformavimo (ligos pradzios) nepraejo daugiau kaip 10 dienų. Vėliau trombas surandėja ir šis gydymas tampa neefektyvus. Taip , kad klaida, jei laukiama, kol praeis krizė.... schmoll.gif
Pirmus mėnesius po trombozės žymiai tikslingiau vartoti mažos molekulinės masės heparinus terapinėmis dozėmis, o ne orfariną. Tai brangu (~20 lt. dienai), bet sveikata brangiau. Efektas keliolika kartų geresnis. Įrodyta klinikiniais tyrimais. Bet matyt dėl kainos dažniausiai yra skiriamas orfarinas.

verysad.gif Gaila, kad gydytojai nieko iki galo nepaaiškina, o gal jiems taip patogiau, kad nereiktų siųsti kitur. Nesuprantu aš jų, juk aš renkuosi ar galiu mokėti už vaistus, už gydymą ar ne, kodėl negali visų galimybių pasakyti iki šiol man čia mistika kažkokia (čia dauguma gydytojų taip)

Gravis, nežinau kiek tu šioj srity išmanai, bet jei žinai ir gali daugiau apie tai pasakyti - būtų labai ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Niki @ 2008 10 08, 11:58)
verysad.gif Gaila, kad gydytojai nieko iki galo nepaaiškina, o gal jiems taip patogiau, kad nereiktų siųsti kitur. Nesuprantu aš jų, juk aš renkuosi ar galiu mokėti už vaistus, už gydymą ar ne, kodėl negali visų galimybių pasakyti iki šiol man čia mistika kažkokia (čia dauguma gydytojų taip)

Gravis, nežinau kiek tu šioj srity išmanai, bet jei žinai ir gali daugiau apie tai pasakyti - būtų labai ačiū.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Gravis @ 2008 10 08, 00:58)

fraxsiparine injekcija, o čia tie patys vaistai. Juos išrašė mano giminaičiui. Leidžiasi vieną kart per dieną. Vakar išleido iš ligoninės, išrašė šiuos vaistus ir liepė atvykti tik po 3 mėn. Man kažkaip įdomu, kad po tiek daug laiko atvykti koscultacijai? Ar gali būti pašalinis poveikis dėl vaistų leidimo galvos skausmas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 11 spalio 2008 - 19:05
Sveikutes mirksiukas.gif
man labai pleciasi koju venos kazkaip anksciau i t5ai nereguodavau bet pastebejau kad kuo toliau tuo labiau ta pati problema ir pas mama ir pas sese. tik va i mamos kojas is vis baisu ziureti visos nuraizgytos issokusiomis venomis schmoll.gif
bijau kad ir man taip nebutu verysad.gif
gal galit patarti kur pas koki daktara reiketu kreiptis del konsultacijos? ka reiketu vartoti?
Atsakyti
kreiptis reikia i angiochirurga (kraujagysliu chirurga)
kadangi tai paveldima, tai tikrai itin efektyvaus gydymo nera.
rekomenduociau nesioti spaudziancias kojines... bet, aisku, moterims sunku - sijonai ir t.t.... tepti Liotonu... ir tiketis, kad neprireiks chirurginio gydymo.
P.S. va cia neblogai parasyta http://www.medicine....e...m&strid=994
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loram: 16 spalio 2008 - 21:45
QUOTE(Loram @ 2008 10 16, 22:44)
kreiptis reikia i angiochirurga (kraujagysliu chirurga)
kadangi tai paveldima, tai tikrai itin efektyvaus gydymo nera.
rekomenduociau nesioti spaudziancias kojines... bet, aisku, moterims sunku - sijonai ir t.t.... tepti Liotonu... ir tiketis, kad neprireiks chirurginio gydymo.
P.S. va cia neblogai parasyta http://www.medicine....e...m&strid=994

Liotonas jokia prevencijos priemonė schmoll.gif . Sunkumą kojose gal ir nuima, bet venų plėtimosi tai tikrai nesustabdys schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumė*: 17 spalio 2008 - 06:48