Įkraunama...
Įkraunama...

patarkit visiškai naujokei

Na o as su savo vaikinu gyvenam taip pusiau susituoke, darbo dienomis gryztu namo tik pernakvoti, del ko seima labai nepatenkina, bet jau pripranta prie to. O kas belieka, kai studijuoji, dirbi per du darbus, o dar ir su brangiausiuoju nori kasdien pasimatyti smile.gif
Problema tik ta, kad mama yra ziauriai konservatyvi ne tai kad "susimetimo", bet ir bet kokio "numatomo intymumo" atzvilgiu. Karta velai vakare parasiau kad negrysiu namo, nakvosiu pas saviski. Tai atvaziavo ir issiveze smile.gif Tipo tik nakti pasimylet galima ax.gif

Atsakyti
1. Kai man buvo 22 (po 3 metų draugystės) mano tuometinis penkiais metais vyresnis draugas pasiūlė pagyvent kartu (nes jau ore kabojo klausimas "kiek jis čia veltui slenkstį minti gali" mirksiukas.gif ) o tada gal tuoktis. Pasirinkimas arba arba. Tėvai kategoriškai užprotestavo, tai liko pasakyti "ne-tėvai neleidžia". Finalas-skirybos.

2. Po 5 su uodega metų super-duper draugystės su antruoju vaikinu buvo nuspręsta pagyvent kartu. Svarstyti santuokos, vaikų skaičiaus beigi panašūs variantai. Tad kaip ir nebuvo kliūčių "susimetimui". Tėvai sužavėti nebuvo. Apsigyvenom kartu. Po pusmečio radikaliai pasikeitė mūsų santykiai. Išsiskyrėm.

Dvi situacijos ir du moralai:
1-oje situacijoje, gaila, kad neteko kartu pagyventi, gal būtų kas iš to išėję gero. Tačiau, jei nenorėjo vesti, o tik pagyventi-reiškia ieškojo ne rimto santykio, o patogaus santykio.
2-oje situacijoje, viskas kas buvo tortiniame-šampaniniame ilgame periode, labai greitai surūgo pagyvenus kartu blink.gif

Manau, kad vistik verta pagyventi kartu cool.gif

P.S.
QUOTE(CaraMela @ 2006 10 29, 20:39)
..........
Problema tik ta, kad mama yra ziauriai konservatyvi ne tai kad "susimetimo", bet ir bet kokio "numatomo intymumo" atzvilgiu. Karta velai vakare parasiau kad negrysiu namo, nakvosiu pas saviski. Tai atvaziavo ir issiveze smile.gif Tipo tik nakti pasimylet galima  ax.gif

lotuliukas.gif maniškiai taip pat konservatyvūs iki "negaliu" ir mano, jog mylimasi tik naktį hihihi.gif irnesakyk.gif
Atsakyti
manau, butina pagyventi kartu pries susituokiant. nes susituokus, kai pradeda matytis, kad negalite sutarti del buitiniu smulkmenu ar pan. tada nebeapsisuksi ir neiseisi.
Atsakyti
QUOTE(ryyd @ 2006 10 31, 12:05)
manau, butina pagyventi kartu pries susituokiant. nes susituokus, kai pradeda  matytis, kad negalite sutarti del buitiniu smulkmenu ar pan. tada nebeapsisuksi ir neiseisi.

nu jei išeinama del smulkmenų, tai tyliu... smile.gif
Atsakyti
Mes su vyru gyvenom kartu pries vestuves apie 3 metus,manau,kad tai yra butina.Per ta laika geriau zmogu pazinsi mirksiukas.gif ,o gal pagyvenus kartu,pamatysi,kad tai neTAS zmogus. cool.gif
Atsakyti
mes kartu gyvename jau trechius metus..tikrai reikia..norint perprasti brangiausiaji..ir prisitaikyti vienas prie kito
Atsakyti
Labas visoms.

pasiule pirmas mano mylimasis. Visoms, kas skaite mano tema smile.gif , pareiskimus mes nunesem. Dar negyvenam kartu. bet po kokio menesio pradesim.

isivaizduoju, kad pasikeis tai, kad as turesiu ismokti gaminti valgyti. turetume padaryti seimos biudzeta, o visa kita savo islaidoms. galeciau pasakyti, kad laabai jau norisi kartu gyvent, nes matitys tik vakarais ir ne kiekviena diena jau nusibodo, nes pasiilgstu jo.
dar galvoju, kad bus iskart labai neiprasta, kad as miegu ne savo lovoje ir kad valgau ne mamos gaminta vakariene.

bet jei norisi kartu gyventi, tada negalvojama apie baime, nes bus kaip bus ir aisku, bus GERAI smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2005 04 29, 12:47)
As gyvenu "susimetus" jau antri metai. Manau, kad pries santuoka tai butina. Tik tuomet suprasi, ar galit "apsislifuoti", ar pavyks tau susitaikyt su jo idom ir atvirksciai. Geriau tai issiaiskinti pries santuoka, nei po to skirtis. Bet tas "susimetimas" nebutinai turi trukti metu metus. Kartais gali uztekti ir puses metu. O kodel neteku as pati? Nenoriu. Man ir taip gerai. Finansus deretu tvarkyti kartu, kartu spresti ka pirkti, ko ne. Tiesa, as dabar nedirbu, tai vyras mane islaiko... Bet imu is jo pinigu tiek, kiek reikia (perku maista, smulkmenas sau). O kada tuoktis? Arba kai prades gimines "spausti"  biggrin.gif  ,arba, kai patys tai pajusit (as nuo giminiu spaudimo dar atsilaikau).

Tai, jei nenori, reiskia, kad dar nesupratai, kad jus "apsislifavost" ir nori but kartu amzinai? Ar gyvenant "susimetus" priprantama prie visko ir nematoma reikalo ko nors keisti ar iteisinti, juk ir taip gerai?

Atsakyti
QUOTE(bambyte @ 2007 04 24, 14:20)
mes kartu gyvename jau trechius metus..tikrai reikia..norint perprasti brangiausiaji..ir prisitaikyti vienas prie kito

Tai susituokę prieš tuos trejus metus taip ir būtumėt visam gyvenimui likę vienas kito neperpratę ir visiškai vienas prie kito neprisitaikę? g.gif
Atsakyti
istekejau negyvenus kartu nei vienos dienos.......skyrybas itakojo daugelis dalyku bet tikrai galiu pasakyti kad jei butume pagyvene pries tai kartu.... vestuviu turbut nebutu neivyke.....
dabar gyvenu su draugu....kaip ir kiekvienuose santykiuose buna visko.. partneryste, meile nera vien malonumai, tai sunkus darbas , darbas buti su kitu zmogumi....
savo dukrai dabar sakau tik viena-kad pagyventi butina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2007 04 24, 16:52)
bet tikrai galiu pasakyti kad jei butume pagyvene pries tai kartu.... vestuviu turbut nebutu neivyke.....
(...)
savo dukrai dabar sakau tik viena-kad pagyventi butina  4u.gif

Tai kaip čia dabar taip išeina? g.gif Pati sakai, kad pagyvenimas nebūtų nieko pakeitęs (na bent taip suprantu "nebūtų neįvykę"), o jau dukra pagyventi net privalo? blink.gif
Atsakyti
Aš esu tiek sutraumuota skyrybų, kad, jei atsirastų realus kažkoks šansas į naują partnerystę - net nemokėčiau kaip elgtis.....ir man tai taip tolima, taip nepasiekiama, kažkoks kosmosas....

Papildyta:
QUOTE(wit @ 2007 04 24, 14:52)
istekejau negyvenus kartu nei vienos dienos.......skyrybas itakojo daugelis dalyku bet tikrai galiu pasakyti kad jei butume pagyvene pries tai kartu.... vestuviu turbut nebutu neivyke.....
dabar gyvenu su draugu....kaip ir kiekvienuose santykiuose buna visko.. partneryste, meile nera vien malonumai, tai sunkus darbas , darbas buti su kitu zmogumi....
savo dukrai dabar sakau tik viena-kad pagyventi butina  4u.gif

Vava, kai man buvo niolika, tais laikais buvo negarbė gyventi kartu su vaikinu. Maždaug kaip paleistuvė...O be reikalo...Ačiū dievui - laikai pasikeitė.
Atsakyti