Įkraunama...
Įkraunama...

patarkit visiškai naujokei

Mes jau 3 metus gyvenam susimete. Susimetem po menesio pazinties blush2.gif Visko buvo per ta laika. Bandziau ji palikti po pusmecio, bet po dienos grizau biggrin.gif Dabar net kvaila apie tai pagalvoti tongue.gif Po metu jis man pasipirso, bet vestuviu taip ir neatsokom cool.gif Vis nebuvo laiko, gal ir didelio noro tai sventei. Dar po metu as pastojau ir dabar su dziaugsmu abudu laukiam savo angelelio thumbup.gif Abieju tevai,suzinoje sia naujiena, laaaaaaaaaaaabai spaude susituokti. Kadangi man 26, o jam 30, tai santuoka is reikalo schmoll.gif Na, jau ne! Pazadejom po leliaus gimimo praejus pusmeciui bent jau susirasyti. Tik vat as nezinau, ar man jau taip norisi tu vestuviu blink.gif Zinau, koks jis man yra svarbus ir ka as jam reiskiu. o visa kita.. Noriu sulaukti to laiko, kai noresiu pati jam pasakyti ''buk mano vyru" wub.gif
Atsakyti
Aš nebuvau nei už, nei prieš gyvenimą susimetus. Turiu draugus, kurie kartu - nuo 17 metų (dabar jiems - po 30). Padraugavo 3 metus, susimetę pragyveno porą metų, dabar jau susituokę 7 metai, turi gražią šeimą. Kiti mano draugai susipažino vakarėly, greitai pradėjo lauktis vaikučio ir gyventi kartu. Susituokė, kai vaikui buvo 9 mėnesiai - taip pat labai gražiai gyvena. Todėl nemanau, kad čia gali būti kažkokios taisyklės - tikriausiai kiekvienam bus taip, kaip skirta.
Aš jau išvis buvau pradėjusi tikėti, kad esu iš tų, kuriems skirta būti vieniems. Tačiau prieš pusantrų metų mano gyvenime visiškai netikėtai atsirado žmogus, apvertęs visą mano gyvenimą aukštyn kojom wub.gif Gyvenam kartu šiek tiek daugiau nei metai ir tfu tfu tfu, kol kas mums sekasi smile.gif Iš pradžių būta visko - ir pykčio, ir ašarų dėl nieko, ir "audrų stiklinėje", bet pamažu viskas nurimsta... Manau, kad kuo labiau myli ir nori būti, t.y. gyventi kartu, tuo sunkiau. Nes iš pradžių atrodo - oje, mums nieko neišeina...! visi turi praeiti "susigyvenimo" etapą ir...susitaikyti su vienas kito pliusiukais ir minusiukais smile.gif ir išmokti ieškoti kompromisų. O visa kita ateina savaime. Sėkmės visoms, ypač pradedančiosioms 4u.gif
Atsakyti
O man butu idomi vyriska pozicija siuo klausimu. Juk paprastai vedybu iniciatoriai buna vyrai. Vat kodel jie neskuba vesti, o gyvena susimete? Abejoju, jog cia parasys koks vyras, nes nera ju siame forume daug, tik retkarciais koks uzklysta smile.gif , bet itariu jog jei sia tema pasisakytu vyrai, tai kai kuriu poziuris, svelniai tariant, labai sokiruotu dauguma cia parasiusiu smile.gif
Atsakyti
Na mes kartu gyvename jau daugiau nei metai, o kartu apsigyventi kažkaip savaime išėjo, neplanuotai visai tongue.gif Finansai bendri, nors turiu prisipažinti, kad esu kaip ir išlaikytinė, mano pajamos tik stipendija ir tėvai kiek padeda.. na bet greit ateis laikas, kai ir aš galėsiu prie to prisidėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2005 05 03, 18:16)
Žinoma, reikia pradžioje pasidulkinti - kad jau būti tikrai, kad yra seksualinis suderinamumas. Po to pagyventi kartu, kad suprasti ar charakteriai suderinami ir apsitrinti. Paskui galima vaiką įsitaisyti - nes juk reikia pažinti antrą pusę kaip tėvą. Ir dar palaukti po to iki pensijos, nes į senatvę kartais išlenda įvairių nemalonių charakterio savybių. Na o jau mirties patale galima ir įsipareigoti santuokai. Nes kai pakas abu po bendru antkapiu būsite ramūs, kad jokių netikėtumų apie savo pasirinktąjį nebesužinosite  tongue.gif 

Man tai netrukdo, jei žmonės gyvena susidėję.  4u.gif Na dzin jiems ta santuoka, tai kodėl aš turėčiau dėl to blogai jaustis. Bet jeigu jums santuoka ne dzin ir jūs galvojate ir norite gyventi ir vaikus auginti oficialioje šeimoje, o ne sugyventinių poroje, tai nesamonė kalbėti apie kažkokius tai pagyvenimus kartu ar išbandymus.

SUPER drinks_cheers.gif Taip gerai pazvelgei i sita reikala, visai is kitos puses. Jauciu turi puiku nestereotipini mastyma, net uzpavydejau ax.gif bet mastau lygiai taip kaip ir tu.
O beje, pastebiu, tos kurios gyvena kartu susimetusios, tai ka joms besakyti? Negi sakys, kad tai yra blogai? Aisku, kad ne.
Taip, kad klausimas lieka atviras: ar tai gerai, ar blogai.

Tik prasau niekas neisizeiskit, nes cia juk amzina problema: uz ar pries.
Atsakyti
QUOTE(Tunacka @ 2005 10 29, 10:54)
O beje, pastebiu, tos kurios gyvena kartu susimetusios, tai ka joms besakyti? Negi sakys, kad tai yra blogai? Aisku, kad ne.
Taip, kad klausimas lieka atviras: ar tai gerai, ar blogai.

blink.gif Tikrai nestereotipinis mąstymas - tiesiog labai jau keistas wacko.gif Kodėl manai, kad turėtumėm nesakyti, jei blogai būtų??? Gal tos, kurioms nėra labai gerai, čia tiesiog neparašo? Nu niekaip nesuprantu tavęs, kad ir kaip norėčiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dincikas @ 2005 10 30, 19:46)
blink.gif  Tikrai nestereotipinis mąstymas - tiesiog labai jau keistas  wacko.gif Kodėl manai, kad turėtumėm nesakyti, jei blogai būtų??? Gal tos, kurioms nėra labai gerai, čia tiesiog neparašo?

raso ir dar kai raso - pasiziurek kiek forume diskutuota ar dera pasipirsti moteriai pirmai, arba ka daryti kai ir po n metu susimetus sugyventinis nepasiulo tuoktis...
Na negi imsi ir sakysi, kad sedi s tik nenori keisti, kad nebutu dar blogiau - cia jau tokia zmogaus prigimtis. Retas pasakys, kad jam tokia situacija yra nepriimtina tiesiai, sviesiai ir neanonimiskai.

kazkaip su metais keiciasi pozicija siuo klausimu. anksciau atrode, kad gyvenimas susimetus yra grazus ir tolygus seimos sukurimui. Dabar jau taip nebeatrodo. Atrodo, kad daugkas tiesiog bijo viesai parodyti savo isipareigojimus.
Net ir krikstateviu savo antram vaikui ieskojau seimos, o ne dvieju atskiru zmoniu. Todel galima sakyti, kad draugams per vestuves padareme dviguba dovana - papraseme ju buti krikstateviais
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2005 10 30, 20:56)
raso ir dar kai raso - pasiziurek kiek forume diskutuota ar dera pasipirsti moteriai pirmai, arba ka daryti kai ir po n metu susimetus sugyventinis nepasiulo tuoktis...
Na negi imsi ir sakysi, kad sedi s tik nenori keisti, kad nebutu dar blogiau - cia jau tokia zmogaus prigimtis. Retas pasakys, kad jam tokia situacija yra nepriimtina tiesiai, sviesiai ir neanonimiskai.

kazkaip su metais keiciasi pozicija siuo klausimu. anksciau atrode, kad gyvenimas susimetus yra grazus ir tolygus seimos sukurimui. Dabar jau taip nebeatrodo. Atrodo, kad daugkas tiesiog bijo viesai parodyti savo isipareigojimus.
Net ir krikstateviu savo antram vaikui ieskojau seimos, o ne dvieju atskiru zmoniu. Todel galima sakyti, kad draugams per vestuves padareme dviguba dovana - papraseme ju buti krikstateviais

Aš kalbėjau konkrečiai tik apie šią temą - tik pradėjus gyventi kartu, o ne apskritai apie gyvenimą susimetus. Niekur nerašiau "kaip faina gyventi šimtą metų kartu susimetus, o ne susituokus". Tiesiog aš pati irgi neilgai taip gyvenu, ir man kolkas gerai wub.gif O poreikis tuoktis manau, ateina savaime ir pamažu - idealu, jei taip atrodo abiem. Jei vienas nori, kitas ne - tada kažkam yra sunku. Bet nebūtinai tas ,kuris nenori tuoktis, bijo įsipareigojimų ir panašiai (nors taip būna dažnai) - gal jam išties nėra skirtumo?.. Juk žmonės tokie skirtingi...
Nors iš esmės aš esu už taip vadinamą "tradicinę" šeimą.
Atsakyti
o aš nesigailiu, kad pirmiausia pagyvenau, nors ir buvo du tokie, su pirmuoju draugavom 4 metus, vaikščiojom už rankyčių susikibę, buvo tiesiog idealas blink.gif negėrė, nerūkė, nemušė, nekėlė balso, lepino, vis siūlė tuoktis, o man tebuvo -niolika, baiginėjau mokyklą, pasiūliau pagyventi kartu, (ačiū tėvams, kad suprato mane), tai va pasibaigė meilumai, pradėjo gerti ir rūkyti ir ne tik tongue.gif, nes manė kur dingsi dabar jau, o aš gražiai susikroviau daiktus, pasakiau ačiū už vertingą gyvenimo pamoką ir išėjau biggrin.gif, su dabartiniu vyru irgi gražiai draugavom, jutau, kad tai mano žmogus, pažinojau jį jau seniai, pradėjom gyventi kartu, visko buvo ir pykčių ir ašarų, bet visada buvo pagarba, visada buvome šeima ir tik aplinkiniams trukdė mūsų nevedusių statusas, tai va susituokėm prėjus trims metams po gyvenimo kartu pradžios, mums niekas nepasikeitė, kaip gyvenom taip ir tebegyvenam, santykiai kaip buvo puikūs taip ir liko gal tik vis brangesni ir brangesni mums darosi. Prirašiau čia, bet esmė tame, kad vos tik pradedi gyventi kartu dažniausiai pasimato visi pliusai ir minusai ir jokios reikšmės neturi vedę ar ne, jei jau nelimpa kas nors, nelips ir vėliau schmoll.gif , čia jau iš kitų gyvenimo patirties, tad nesismulkinsiu.
Atsakyti
Mes su draugu irgi planuojame gyventi kartu jau po kelių savaičių. Nežinau kaip ten bus wub.gif Bet šeip mums žiauriai nusibodo blaškytis kasdien vienas pas kitą, amžiani galvoti pas ką čia pernakvoti, kada ko nors tėvai kur nors išeis, ir taip toliau.Be to, abu mokomės ir dirbam, todėl tie lakstymai atima ir taip labai brangų laiką...Be to, mes nei dienos negalime būti atskrai. Tuoktis norėtumėm, bet tam reikėtų pasitaupyti pinigėlių, planuojame tą daryti vasarąsmile.gif Aš esu už gyvenimą kartu. Bet tik ne tuo atveju,kai sako "noriu tave patikrinti"...Kažkaip tai per daug techniška g.gif
Atsakyti
Man tai buvo taip: Mes gyvenome atskirai, bet kuo toliau, tuo dazniau savaitgaliais budavom pas mane, kol taip isejo, kad ji pas mane buvo dazniau nei pas save smile.gif Aisku finansinis kruvis man padidejo, bet po daiktu perkraustymo viskas susitvarke. Viens kito pinigu neskaiciuojam, o kas moka uz maista ir kt. gaunasi naturaliai, viena kart as, kita kart ji, aisku taisykles cia kazkokios nera, kaip iseina taip iseina smile.gif

ax.gif
Atsakyti
na..mums irgi panasiai isejo...daugiau nei metus laiko lakstem viens pas kita...musu abieju tevams tai igriso...manasis svajojo savo namuose isirengti II auksta ir kad mes ten gyventumeme...ka gi..jau pusmeti gyvename kartu. Jis dieba, as studijuoju...mano pajamos tik uz "xalturas", bet net negyvendami jau finansus laikem kartu wink.gif wink.gif vat kaip buna tongue.gif
o dabar svajojam apie savo nuosava nama...
Atsakyti