Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikiai ir tėčiai. Ar prižiūri vaikutį? 1tema

QUOTE(domux @ 2008 07 07, 11:08)
Bet visgi pasirinkai gimdyti, tai gal tas nenoras nebuvo jau toks nuosirdus?  smile.gif
Ir apskritai daugelio moteru garsus pasisakymai apie tai kaip niekada jokiu vaiku verti ne daugiau nei desimtmecio pasisakymai jog niekada nerukys smile.gif

Prie mano apsisprendimo prisidėjo ir griežtas požiūris prieš abortus. Nors iki tol mane maži pypliai erzino ir geriau jų išvis nebūtų buvę (nei pc, nei gatvėse, nei pliažuose ar kur kitur), bet viskas keičiasi ax.gif Galbūt todėl dar netapusiom mamomis kartais labai sunku suvokti tam tikrus dalykus, kurie susiję su motinyste.
Atsakyti
PAs mus ir panasiai buvo kad pritingedavo rupintis, viska viena darydavau.Tik pradzioj pirma men dar stengesi, o po to jau azartas praejo ir nustojo.O kaip mane siutas eme.Pyktis vis kaupesi kol viena diena susprogau ir viska pasisodinus pasakiau.Po to dar karta ir dar karta.Bet po to pats eme pastebet kad vaikas i mane linksta ir jo pradeda nebepripazint:paima migdyt, stumia klykia isterikuoja ji, papmeri keist vel tas pats.Zodziu po truputi ir pats pamate kad klaida daro vien tik savo ego keldamas.Matyt skaudu pasidare kad vaikas jo kratosi.Na kol kas "tris kartus i medi" taisosi, bet vis karts nuo karto profilaktiskai susedam ir pasisnekam.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 07, 11:43)
Galbūt todėl dar netapusiom mamomis kartais labai sunku suvokti tam tikrus dalykus, kurie susiję su motinyste.

Bet cia mes kalbam apie tecius, ar ne? wink.gif
Atsakyti
[quote=pliusiukas,2008 07 04, 22:24]
myli , nemyli, cia toks neapciuopiamas dalykas.
na pvz musu tetis tai su maze buna tada kaip ji geros nuotaikos, sneka, juokiasi o kaip tik pradeda zyzti ar verkti is karto ja oziukais apkaltina ir palieka maziuke viena rekti doh.gif

tai ko jus tikites is tu vyru. juk ne jie tuos devynis men vaiksciojo su pilvu, kuris ir sprdydavosi, ir blogai jautesi. jiems reikia prie daug ko priprasti. tas vaikas daugiau priklauso jums, nei teciams, todel jie ir maziau kantrybes su leliais uztenka.
maniskis irgi isejo tevystes atostogu, bet visa ta laika prasedejo prie kompo, nes mums ieskojo naujos masinytes, nes reikejo didesnes. aisku, verstadau sauskelnes keisti, prausti vaika, eidavome nuolat visi i lauka. bet reikia nuolat vyra girti, juk jie vyrai, pas juos tevystes instinktai ateina tik vaikui gimus, o gal ir tik po keliu metu doh.gif .
rezultatas dabar toks - kai jis tik namie, keicia sauskelnes, tik reikia priminti, kad jas reik pakeisti. o jei kada pasako, kad tingi, pareiskiu, kad as visas dienas keiciu, o tu ne. ir keicia. su vaiku zaidzia, sneka. tiesiog geras tetis thumbup.gif . bet reikia vyrus nuolat girti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(domux @ 2008 07 08, 00:10)
Bet cia mes kalbam apie tecius, ar ne? wink.gif

Na,o teciam tas suvokimas ateina siek tiek veliau. Visgi sutinku su mabi,kad teciam kiek sunkiau del to,kad ne jie buna nestuke.gif: , gimdo ar zindo kudiki.
Atsakyti
Na ir aš jungiuosi prie jūsų man iš vis niekas nepadeda. Grįžau namo po cezario operacijos ir viską dariau viena namai buvo apversti, nes kaip išvažiavau į ligoninę taip vyras nė karto ir nesutvarkė. Pirmą mėnesį dar kažkiek padėjo, nes turiu darbo buhalterinio darbo, tai reikėjo pristatyti formas į Sodrą. Po savaitės važiavau su mašina ir nešiau Į Sodrą formas. Kadangi buvo užspaustas nėrvas kojos, tai vos paėjau. Verkiau grįžusi, bet žinojau, kad niekas nepadės. Mama mano buvo po operacijos, tai reikėjo jai padėti, o uošvenė tik atėjo į ligoninę su gėlėmis dešimčiai minučių ir pasakė, kad padėti negalės.
Kai vaikas pradėjo rėkti naktimis, uošvenė pasiūlė vyrui išeiti miegoti į kitą kambarį, nes jam reikia dirbti ir išsimiegoti. Tai va iki šiol viską darau viena. Dirbu kai vaikas užmiega naktimis, o dieną su vaiku. Vyrui vaikas tik pasidžiaugti, kai ramus, o jei tik pradeda zirsti kviečia mane. Atrodau kaip zombis, bandžiau šnekėti, bet niekas nepadeda. Taip ir sukuosi. O dar reikalauja, kad ir valgyti padaryčiau. Jei nepadarau būna triukšmas. Šiaip jis nėra blogas žmogus, bet pagalbos iš jo jokios. O ko tikėtis, jei jo mama jam pritaria, kad vaiką auginti mano darbas. Viskas bėgu, nes vaikas atsikėlė.
Atsakyti
QUOTE(Breila @ 2008 07 09, 10:05)
Na ir aš jungiuosi prie jūsų man iš vis niekas nepadeda. Grįžau namo po cezario operacijos ir viską dariau viena namai buvo apversti, nes kaip išvažiavau į ligoninę taip vyras nė karto ir nesutvarkė. Pirmą mėnesį dar kažkiek padėjo, nes turiu darbo buhalterinio darbo, tai reikėjo pristatyti formas į Sodrą. Po savaitės važiavau su mašina ir nešiau Į Sodrą formas. Kadangi buvo užspaustas nėrvas kojos, tai vos paėjau. Verkiau grįžusi, bet žinojau, kad niekas nepadės. Mama mano buvo po operacijos, tai reikėjo jai padėti, o uošvenė tik atėjo į ligoninę su gėlėmis dešimčiai minučių ir pasakė, kad padėti negalės.
Kai vaikas pradėjo rėkti naktimis, uošvenė pasiūlė vyrui išeiti miegoti į kitą kambarį, nes jam reikia dirbti ir išsimiegoti. Tai va iki šiol viską darau viena. Dirbu kai vaikas užmiega naktimis, o dieną su vaiku. Vyrui vaikas tik pasidžiaugti, kai ramus, o jei tik pradeda zirsti kviečia mane. Atrodau kaip zombis, bandžiau šnekėti, bet niekas nepadeda. Taip ir sukuosi. O dar reikalauja, kad ir valgyti padaryčiau. Jei nepadarau būna triukšmas. Šiaip jis nėra blogas žmogus, bet pagalbos iš jo jokios. O ko tikėtis, jei jo mama jam pritaria, kad vaiką auginti mano darbas. Viskas bėgu, nes vaikas atsikėlė.

na ka galiu pasakyti-gaila, kad taip zmogus elgiasi. bet jei jau liepe valgyti daryti, tai tikriausiai jis toks jau buvo iki vaiko gimimo. o zmogaus neperauklesi. as irgi darau valgyti, bet ne todel, kad jis man kazka sakyti, paprasciausiai jei turiu laiko, tai kodel ne. bet jei epadaryciau, nueitu kokia pica nusipirktu ir tiek.
kaip cia kazkas jau rase, zmogu pazysti jau iki vestuviu, ir zinai koks jis yra. jei netenkina jo poelgiai, nereikia su juo planuoti ateities.
kaip supratau, jus su jo mama gyvenate? o tai yra pats blogiausias dalykas.ir nereikia buti bitei simtadarbiai - jei motinystes atostogos, tai ir nedirbkite.
Atsakyti
Ne mes gyvename ne su mama, o name ir aš dar pati turiu butą, tik išnuomavusi, tai kartais atrodo susirinksiu viską ir išeisiu. Na, o jis yra vienturtis, o jo motina direktorė (karjeristė). Ji man visą laiką pasako kai padejuoju dėl maisto, kad kai jis augo buvo verdama jam atskirai. Čia jos auklėjimo pasėkmės, tai ir pati žinau, kad turiu arba virti, arba reiks skirtis.
O dėl darbo, tai turiu kelias įmones pasilikusi, ir nemažai užsidirbu, tai nenoriu prarasti kvalifikacijos ir likti vyro išlaikytine. Taip, kad esu nuo jo nepriklausoma.
Bandžiau samdyti auklę, bet mano vaikas nė su viena nebūna rėkia kol aš ateinu, tai nusprendžiau aukotis kol vaikas paauks ir manau vėl viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Breila @ 2008 07 09, 12:59)
Ne mes gyvename ne su mama, o name ir aš dar pati turiu butą, tik išnuomavusi, tai kartais atrodo susirinksiu viską ir išeisiu. Na, o jis yra vienturtis, o jo motina direktorė (karjeristė). Ji man visą laiką pasako kai padejuoju  dėl maisto, kad kai jis augo buvo verdama jam atskirai. Čia jos auklėjimo pasėkmės, tai ir pati žinau, kad turiu arba virti, arba reiks skirtis.
O dėl darbo, tai turiu kelias įmones pasilikusi, ir nemažai užsidirbu, tai nenoriu prarasti kvalifikacijos ir likti vyro išlaikytine. Taip, kad esu nuo jo nepriklausoma.
Bandžiau samdyti auklę, bet mano vaikas nė su viena nebūna rėkia kol aš ateinu, tai nusprendžiau aukotis kol vaikas paauks ir manau vėl viskas bus gerai.

na nemanau, kad iskart reikia imti ir skirtis. tikriausiai visoms taip buna po gimdymo, kad atrodo ju nesupranta, nieko nepadeda. as pati gal kokia trecia diena grizusi is GN, apsiasarojau, kad vyras blogas, bet taip istikruju nera.
o geriausias dalykas butu - issikraustyti jums abiems i ta buta, o tada jau ziureti kaip gyvenasi. atskirai buna visai kitaip, kai nera mamyte salia tongue.gif
Atsakyti
Mes ir gyvename atskirai jo name, bet jis su mamyte telefonu bendrauja, ji tik užvažiuoja trims minutėms pro šalį važiuodama ir spėja mane pamokyti, tai aš dabar jau jai kartais telefono nekeliu. Atsibodo jos pamokslai. O tą namą taip pat kartu labai daug remontavome, tai truputį gailą palikti, nes jo mamytė tikrai mane pravytų. O vaikui augti labai geros sąlygos laukas už lango. O mano butas penktame aukšte. Šiaip mūsu su vyru santykiai geri, tik prie vaiko auginimo jis neprisideda visai, tai galvoju kai paaugs vaikutis aš su juo išvažiuosiu kur man reikia. Norėčiau ir į kirpyklą nueiti ir pas draugę nuvažiuoti, bet turiu vaiką ir žinau, kad tai viskas laikina.
Tiesa vaikas pamatęs uošvenę pradeda verkti, nes nepažįsta.
Atsakyti
Aš ilgai mąsčiau, kas čia per monai tie visi pasakymai, kad ne vyrų darbas rūpintis vaikais ir kad neva mes pačios kaltos, kad su tokiais vyrais gyvenam g.gif Ir nutariau, kad tai paprasčiausias atmazas, pudra smegenims, kad tik viskas liktų taip kaip yra ir kad niekas nesikeistų - augink moteriške tu viena nors ir persiplėšdama, o mes vyrai prie teliko pagulėsim, nes:
1. tai nemūsų darbas, mes nesugebam (kaip patogu apsimesti durneliu ir nevykėliu, kad tik nieko daryti nereikėtų doh.gif aš kaime taip aiškindavau savo babytei, kad nereiktų daržų ravėt - sakydavau, aš nieko nesuprantu, neskiriu piktžolių nuo daržovių blush2.gif )
2. Tu pati kalta kad vaiką pagimdei doh.gif (aš tai tik padariau, tai mano darbas kaip ir baigtas, žiūrėk toliau 1 punktą) tongue.gif

QUOTE(Akva @ 2008 07 06, 23:01)
Po to galvele prasviesejo ir nutariau suteikti dieduliui "paskutini sansa"  doh.gif Isvadoje turime puiku, rupestinga teti. Aisku, jam dar mokytis ir mokytis, bet rezultatai mane tenkina biggrin.gif

Labai labai įdomu, koks buvo tas paskutinis šansas 4u.gif Nes mūsų tėveliui irgi labai reikalingas ''auklėjimas''
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2008 07 09, 09:38)
kaip cia kazkas jau rase, zmogu pazysti jau iki vestuviu, ir zinai koks jis yra. jei netenkina jo poelgiai, nereikia su juo planuoti ateities.

Taigi, panasu, kad cia problema visai ne vaiko atsiradimas. Jei tam, kad vyras nors kiek pradetu rupintis kudikiu reikia viska isrekti ar prigrasinti, tai greiciausia ir kiti dalykai lygiai taip pat yra sprendziami namuose - kol nebus paskelbtas ultimatumas is zmonos puses, tol niekas nebus padaryta.
O del to, kad ten kazkoks jausmas vyrams ateina laikui begant, tai... Juk kai suni nusiperki, tai nelauki gi dar kelis menesius jausmo, kad ta suni reikia isvesti i lauka ir pamatinti.
Juk nestumo metu nuolat buni su busima mama, stebi, kaip dideja pilvas, pradedi kreiptis i partnere jau kaip i du asmenis - pasiilgsti abieju, valgo abudu ir t.t., paskui daluvauji gimdyme, paemi vaika i rankas, tai kokio jausmo dar reikia laukti???
Atsakyti