Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip, iki kada, kuom kerpat vaikams nagus? - 2

QUOTE(Wild Pearl @ 2011 04 16, 15:49)
Man labai įdomu nuo kokio amžiaus jau galima vaikutį mokyti pačiam kirptis kojų/pirštų nagelius? Mano dukrytei 6m.ir vis dar jos nagelius prižiūri mamytė... rolleyes.gif Pasidalinkite savo patyrimais ir gal pasidalinsite mokymo būdais kaip savo vaikučius išmokėte prisižiūrėti/nusikirpti nagelius patiems?Kaip sekėsi? ax.gif

Neatsimenu, gal kai buvo 6-erių metų pradėjo pats kirptis g.gif Tiesiog, turim specialias žirklutes, vaikams, galiukai jų riesti, ir taip negali nusikirpti daugiau negu reikia. Su tokiom žirklutėm ir nusikarpo. Tiesa, su kaire ranka ne taip gerai sekasi, bet mokosi rolleyes.gif
Atsakyti
Auginu dvi dukrytes 5m ir 1m 5men. Abiem nukerpu pati,mazajai kazkiek nepatinka,bet neleidziu issidirbineti,na tiesiog pamato,kad cia mama ne zaidzia su jos pirstukais ir nurimsta. Kol kas karpau abiem pati,nzn,kada prades didzioji pati kirptis,gal kai ismoks kirpti gerai su zirklem g.gif O siaip visada naguciai kapormi po maudyniu,tai kazkaip kaip ritualas gaunasi mazajai,o didzioji tai ir taip jau supranta,nors turim kita beda - ji kramto nagus verysad.gif nupirkom spec tepaliuka,tai db draksyti pradejo doh.gif
Atsakyti

Kerpu visuomet pati, po maudynių. Gal kirpimas visuomet tuo pačiu metu įpratina vaiką, kaip ir tvarkingas režimas (valgyti, miegoti... visuomet tuo pačiu metu) - taigi problemos niekuomet ir nebuvo.
O dėl to, kada vaikas turėtų pradėti pats savo nagučius kirpti - tai tikrai neskubėsiu. Man nėra sunku tokį darbelį nudirbti, o vaikas tegul išmoksta pirmiausia gražiai popierių karpyti (iškirpti paveikslėlį ar pan.), o ne savo nagus gadinti smile.gif
Atsakyti
Kai sūnus buvo mažesnis, kokių metukų, tai kažkodėl labai nenorėdavo duoti nukirpti nagučių, tai kurį laiką tekdavo su isterijom kirpti, o paskuj sugalvojom tokį žaidimą - krokodilas (žirklutės) valgo nagučius, tai ir dabar dar tas žaidimas pas mus likęs, ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nala24 @ 2012 07 09, 15:19)
O siaip visada naguciai kapormi po maudyniu,tai kazkaip kaip ritualas gaunasi mazajai

Mano didžioji labai nemėgsta kirpti nagučių, tai ir nesiūlau, nes žinau, kad pamatys kai kirpsim broliui ir sukils pavydas, pati pasisiūlys tongue.gif
QUOTE(jauna mamytė @ 2012 07 16, 16:01)
krokodilas (žirklutės) valgo nagučius

Mes varnoms atiduodam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eknos @ 2012 07 08, 07:53)
kai sūnui buvo 8 metai , daviau zirkles nusikirpti nagams, tai jis nukirpo su gyvnagiais, labai skaudėjo. Daugiau neleidžiu kirptis, kerpu pati, jau 9 metai.

Padėkit jam. Maniškis paslapčiomis (lyg kažkas tai blogo būtų) nagus pradėjo karpytis nuo septynerių. Aišku, manikiūras išeidavo doh.gif , būdavo ir nelaimių su gyvnagiais. Bet pamokydavau, parodydavau, ir puikiai susitvarko - ir apsikarpo, ir nusidildina. Kartais tik paprašo, kad padėčiau.
Atsakyti
Kai budavo mazyle mergyte, iki 9 men, tai kirpdavau nagucius mieganciai. 4u.gif o dabar kerpu po maudymiu visada bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
As abiem kol leliukai buvo kirpdavau miegantiems, o veliau be problemu pasedi ramiai. Gal keleta kart bande rodyti koki nepasitenkinima bet pamate, kad nieko nebus. Tik va susimasciau, kad savo dickiui vis dar kerpu ax.gif , tuoj bus devyneri. g.gif Gal jau reiktu leisti paciam g.gif
Atsakyti
Man miegantiems neidavo nukirpti, todėl įjungdavau TV ir kol kerpu jie žiūri, geriausia tikdavo reklamos. Didysis yra 6m. 7 mėn., bet dar jam kerpu ax.gif
Atsakyti
Maniškiui šeši, bet kol kas pati kerpu - neįsivaizduoju, kada pats sugebės....
Atsakyti
Kerpu vieną kartą savaitėje po maudynių. Nėra problemų, vienam, paskui kitam.
Atsakyti
aš įkeliu į auto kėdute ir bekalbindama nukerpu nagučius be problemu smile.gif
Atsakyti