Įkraunama...
Įkraunama...

Kaulų tuberkuliozė

QUOTE(nemamama @ 2010 02 20, 11:58)
sita liga gali pasigauti kiekvienas ir bet kur(troleibuse,autobuse,turguje...).iki siol galvojau ,kad yra tik plauciu tuberkulioze,o pasirodo gali buti ir yra visokiausiu,nuo akiu iki odos...bet va nuo plautininku ir uzsikrecia visi kiti sad.gif
siaip as dabar skaitau knygas,bet daugiausiai laiko praleidziu su kompiuteriu ant pilvo  rolleyes.gif

nu jo- kaip mane operaves neurochirurgas pasake : "net nesiaiskink kur pasigavai liga, nes pasigaut galima bet kur- nei gatves dabar plaunamos, nei priverstinio gydymo yra".. Kai guli , skauda? o kurioj vietoj Tau atrado zidini? Kurioj palatoj guli?
Zinai, kai praleidau ten beveik 0,5 metu, tai beveik viskas sava pasidare:)
Atsakyti
tas ir baisiausia,kad asocialus zmones specialiai nesigydo,kad gautu invaliduma.jie vasara iseina is ligonines ,tuo laikotarpiu uzkrecia kitus zmones,o rudeni vel grizta i ligonine kaip sergantys.baisu net pagalvoti...
man yra pazeisti 4/5 slanksteliai ir diskas susidevejes visiskai.dar smorlio luziai yra..
as pradedu galvoti,kad reikia kazko imtis pries polikliniku daktarus.reikia viesumo apie ju abejinguma
Atsakyti
o kokie dar jums požymiai buvo, apart nugaros skausmo - temperatūra, kraujo pakitę rodikliai? Nes pas mane irgi rašo kad 2 išvaržos, osteochondrozė, ir nepadeda nuo skausmo nei vaistai, nei mankšta su masažais. o tai kam nuotrauką rodyt, kad suprastų kas yra?
Atsakyti
QUOTE(nemamama @ 2010 02 20, 12:13)
tas ir baisiausia,kad asocialus zmones specialiai nesigydo,kad gautu invaliduma.jie vasara iseina is ligonines ,tuo laikotarpiu uzkrecia kitus zmones,o rudeni vel grizta i ligonine kaip sergantys.baisu net pagalvoti...
man yra pazeisti 4/5 slanksteliai ir diskas susidevejes visiskai.dar smorlio luziai yra..
as pradedu galvoti,kad reikia kazko imtis pries polikliniku daktarus.reikia viesumo apie ju abejinguma

tai,kaip suprantu, juosmenine dalis? o tai jei diskas susidevejes, paskui nereiks tvirtint? skausmai dideli buvo?
Atsakyti
taip,juosmenine dalis.apie operacijas niekas nekalba ir nemanau,kad darys.i ligonine patekau savo kojomis smile.gif kenteti buvo galima nes pastoviai dariau mankstas.va o po masazo ,tai labai blogai buvo ,teko gerti vaistus nes negalejau net atsiremti pirstu galiukais verysad.gif
kai baigsiu gydymo kursa,tai pirmu taikymu eisiu gydytis ne vaistais ,o judesiu.dabar renkuosi is triju variantu vilniuje,tai www.stuburas.lt, www.kineziterapija.org ir www.gemma.lt. dabar seku visa informacija apie sias istaigas.tai kainuos ,bet ko nepadarysi del sveikatos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Miramax @ 2010 02 20, 13:06)
o kokie dar jums požymiai buvo, apart nugaros skausmo - temperatūra, kraujo pakitę rodikliai? Nes pas mane irgi rašo kad 2 išvaržos, osteochondrozė, ir nepadeda nuo skausmo nei vaistai, nei mankšta su masažais. o tai kam nuotrauką rodyt, kad suprastų kas yra?

bent man buvo tik skausmas. ir tas pradzioje buvo didziulis (toks, kad net dusindavo, nes pas mane pazeidimas krutininej daly-aukstai), paskui tik pamausdavo sona. as irgi lankiau masazus, mankstas. nepasakyciau, kad po ju pablogedavo..
nuotrauka reiktu rodyt ftiziatrams. bent jau Kaune- Romaniu TBC ligoninej tokie dirba.
Atsakyti
o ar gali ilga laika buti toks letinis skausmas, kai eiti gali, bet nuolat juosmenini skausma jauti? buvau nuejusi tik pas insktu gydytoja, tai jis pasake, kad cia tikrai ne del insktu. daugiau niekur neinu, nes kam pasakau, kad nugara skauda, visi juokiasi. paprasti nuo skausmo vaistai nepadeda, o daugiau pajudejus net kvapa uzima nuo pulsuojancio skausmo. prie tos pacios bedos dar vargina nuolatine sufebrili temperatura, daznai nakti prabundu ispilta prakaito. gal reiketu medikams pasirodyti ar cia tik siaip, paprastas nugaros skausmas g.gif
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2010 02 20, 14:31)
o ar gali ilga laika buti toks letinis skausmas, kai eiti gali, bet nuolat juosmenini skausma jauti? buvau nuejusi tik pas insktu gydytoja, tai jis pasake, kad cia tikrai ne del insktu. daugiau niekur neinu, nes kam pasakau, kad nugara skauda, visi juokiasi. paprasti nuo skausmo vaistai nepadeda, o daugiau pajudejus net kvapa uzima nuo pulsuojancio skausmo. prie tos pacios bedos dar vargina nuolatine sufebrili temperatura, daznai nakti prabundu ispilta prakaito. gal reiketu medikams pasirodyti ar cia tik siaip, paprastas nugaros skausmas  g.gif

Aisku, kad pasirodyt gydytojui, tik kur toki nusimananti surast. Nes mane jau irgi ilgokai kankina tavo mineti simptomai, p ligos neranda. doh.gif o ir kraujas nieko gero.
Atsakyti
QUOTE(Miramax @ 2010 02 20, 15:51)
Aisku, kad pasirodyt gydytojui, tik kur toki nusimananti surast. Nes mane jau irgi ilgokai kankina tavo mineti simptomai, p ligos neranda. doh.gif o ir kraujas nieko gero.

kad dabar daktarai isvis i ligonius nebekreipia demesio, ypatingai seimos. ju isprasyti siuntimo tai misija neimanoma... vargsti zmogus su savo bedom, o kai jau paveluotai pasirodai, tada klausia, kur anksciau buvai... o kad visur eiles, siutimu gauti neimanoma, niekam nesvarbu...
man jau angina ispjove, bet temperatura vis tiek yra, sanarius, ypatingai vieno kelio, vis tiek maudzia, o nugara tai nuolat jauciu-ar sedziu, ar stoviu, ar guliu, man ja skauda...
Atsakyti
QUOTE(hela77 @ 2010 02 20, 14:55)
bent man buvo tik skausmas. ir tas pradzioje buvo didziulis (toks, kad net dusindavo, nes pas mane pazeidimas krutininej daly-aukstai), paskui tik pamausdavo sona. as irgi lankiau masazus, mankstas. nepasakyciau, kad po ju pablogedavo.. 
nuotrauka reiktu rodyt ftiziatrams. bent jau Kaune- Romaniu TBC ligoninej tokie dirba.

o kaip del svorio,ar jus smulki,ar krito svoris?as visur skaitau kad prie tbc krenta svoris,ar cia jau velesnese stadijose?pasiskaitem sita posta ir baisu pasidare,man ir nugara skauda(bet kam jos neskauda?)ir lyg simtomai tinka,jau matau kad cia ne as viena baigiu sau ligu prisigalvot butu ir nebutu.Bet siai gerai kad rasot,kad apsvieciat
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2010 02 20, 14:59)
kad dabar daktarai isvis i ligonius nebekreipia demesio, ypatingai seimos. ju isprasyti siuntimo tai misija neimanoma... vargsti zmogus su savo bedom, o kai jau paveluotai pasirodai, tada klausia, kur anksciau buvai... o kad visur eiles, siutimu gauti neimanoma, niekam nesvarbu...
man jau angina ispjove, bet temperatura vis tiek yra, sanarius, ypatingai vieno kelio, vis tiek maudzia, o nugara tai nuolat jauciu-ar sedziu, ar stoviu, ar guliu, man ja skauda...

Man tai gulint ypatingai skauda, ner nakties, kad ismiegociau be prabudimu, apsisukti reikia pries tai atsisedus.o angina irgi ispjove, bet ASO tyrimas tris kartus virsija norma (streptokokai).
Atsakyti
QUOTE(pukuotukassss @ 2010 02 20, 15:31)
o kaip del svorio,ar jus smulki,ar krito svoris?as visur skaitau kad prie tbc krenta svoris,ar cia jau velesnese stadijose?pasiskaitem sita posta ir baisu pasidare,man ir nugara skauda(bet kam jos neskauda?)ir lyg simtomai tinka,jau matau kad cia ne as viena baigiu sau ligu prisigalvot butu ir nebutu.Bet siai gerai kad rasot,kad apsvieciat

nezinau, nekrito man tas svoris. sveriu 54 kg - tai nezinau ar cia apkuni ar nlb ax.gif
sitoj temoj esu aprasiusi savo ligos istorija.. aisku kiekvienam ji gali buti kitokia. Tai jei gyvenat Kaune, ar kazkur, kur yra TBC kabinetas, tai ten ir prasykit siuntimo. Juk pasitikrinti nekainuoja. Nu nebent daktarai siuntimu nenori duoti...

Papildyta:
QUOTE(Miramax @ 2010 02 20, 15:33)
Man tai gulint ypatingai skauda, ner nakties, kad ismiegociau be prabudimu, apsisukti reikia pries tai atsisedus.o angina irgi ispjove, bet ASO tyrimas tris kartus virsija norma (streptokokai).

jooo, man irgi buvo, kad prabusdavau is skausmo.. ir reikdavo labai labai susikaupt, norint pajudet.. oi, net baisu prisiminti schmoll.gif
Atsakyti