Įkraunama...
Įkraunama...

Tauriųjų metalų valymas

nu nea... cia tik laikinas dalykas, ir dantu sepetelis labai braizo papuosalus
Atsakyti
QUOTE(Centime @ 2010 04 10, 22:56)
Atėjo priemonė- valo stebuklingai,akimirksniu, ten kažkoks rimtas valymo koncentratas,nes įmerkus akimirksniu papuošalai baltutėliai,o buvau sugadinus juos iki juodumo kitom valymo mirkimo priemonėm,maniau jau rieks išmesti- o db gražesni nei nauji buvo.  thumbup.gif  Rekomenduoju.

O kiek jums kainavo tas stebuklas jau su parsiuntimu ir su tarpininkavimu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kariliux @ 2010 04 13, 17:26)
O kiek jums kainavo tas stebuklas jau su parsiuntimu ir su tarpininkavimu?  4u.gif

Na konkreciai neskaiciavau, bet nedaugiau 10 lt manyčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Plumeria @ 2008 05 19, 12:30)
esu girdėjus,kad su tais milteliais valo, bet taip pat esu skaičius,kad su tom pastom, tiksliau milteliais, valyti negalima, nes kažkokia oksidacija gaunasi. nežinau tiksliai, bijau ginčitis ar ką nors teigti.
dar sovietmečiu, pamenu mama valydavo tokia spec. žalia pasta. kažkokia ji kaip ir miltelinė forma, tik presuota. tai ji ir sidabrą ir melchijorą valydavo, viskas gražiai nusivalydavo.

As irgi valau sidabra su spec. zalia pasta. Ji vadinasi "Gojaus pasta". Puikiai valo sidabra ir auksa smile.gif Ji siaip gan kieta yra tai reikia paimti kieto audino (pvz.Lininio) skiautele, patrinti ja i ta pasta ir tada jau valyti papuosalus smile.gif Ir dar gojaus pasta gera tuo, kad po valymo sidabras apsitraukia apsaugine plevele ir tai leidzia dirbiiui ilgiau spindeti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EaglePower: 14 balandžio 2010 - 08:25
Sveikos smile.gif Ir aš pasidalinsiu savo patirtimi, valant sidabro papuošalus ir įrankius. Kažkada dariau projektinį darbą šia tema.
Tai va: sidabriniams įrankiams ar kitiems didesniems daiktams nuvalyti naudojame tokį mišinį:
3 - 4 kiaušinių lukštai (juos susmulkiname);
2 - 3 saujos druskos
Visų šių medžiagų kiekis priklauso nuo to, kiek sidabro gaminių norit nuvalyt ir koks jų "nešvarumo" laipsnis.
Aš viską dėjau į didelį aliuminį puodą ir užpyliau vandeniu. Viską užvirinam ir tada išjungiam. Sudedam viską, ką norim nuvalyt ir palaikom maždaug 30 min. Išimam visą puodo turinį ir nuvalom vilnone kojine.

Viskas nusivalo labai puikiai ir bent 2 - 3 metus valyt nieko nereikia smile.gif
Atsakyti
Geriausiai ir papraščiausia valyt su dantų pasta ir šepetėliu 4u.gif
Atsakyti
Dantų pasta arba dantų milteliais - idealiai sidabras sublizga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zemec @ 2010 04 12, 16:50)
Labai neblogai sidabra nuvalo dantu pasta thumbup.gif ! Uztepi,pasveiti su sepeteliu ir blizga !

ir po to labai greit vel pajuoduoja, o sepetelis dar nubraizo ir taip kuo tolyn to prastyn sidabro bukle schmoll.gif
Atsakyti
aš sidabrą valau šituo būdu, kurio išmokau auksarankių forume. Labai efektyvu, pigu ir jokio abrazyvo, kaip būtų šveičiant mechaniškai.
Atsakyti
QUOTE(Jazira @ 2010 05 04, 13:56)
aš sidabrą valau šituo būdu, kurio išmokau auksarankių forume. Labai efektyvu, pigu  ir jokio abrazyvo, kaip būtų šveičiant mechaniškai.

taip taip ir as siuo budu nuavliau labai daug apjuodusiu savo sidabro daikciuku... tikrai geras budas.
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 05 05, 14:16)
taip taip ir as siuo budu nuavliau labai daug apjuodusiu savo sidabro daikciuku... tikrai geras budas.

Aš irgi taip valau smile.gif Ir dar į dėžutę , kurioje laikau papuošalus įdedu gabalėlį mokyklinės kreidos - ne taip greitao oksiduojasi.
Išbandykite 4u.gif
Atsakyti
as irgi su dantu pasta valau smile.gif gal ir kenkia metalui, bet efektas yra smile.gif
Atsakyti