Įkraunama...
Įkraunama...

Tauriųjų metalų valymas

Cola, dantų pasta ir soda thumbup.gif
QUOTE(DiD @ 2008 03 27, 17:48)
neskaiciau visos temos, gal ir pasikartosiu, bet man visai neblogai sidarbras nusivale pamirkius per nakti coca-cola'oje doh.gif  biggrin.gif

vat tokia ta musu kola, tikras pagalbininkas sveiciant demes biggrin.gif
beje, cia ne i tema, bet draugas ja naudoja ir masinos stiklams valyti nuo musiuku thumbup.gif

Dėl kolos - tai traktorių firmos prieš demonstracijas valo ja padangas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2009 06 13, 20:35)
Nerekomenduojama, akmenukams gali pakenkti

as ka tik pabandziau ta buda ir su soda ir su druska +folija + verdantis vanduo savo sidabriniams auskarams su akutemis. vieni su cirkonio akutemis o kiti su kazkokiom juodom, tai puikiai viskas pavyko ir jau blizga ir nieko nepakenke thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sigulka @ 2008 06 06, 19:01)
Noreciau suzinoti kaip valyti kristola labai daug susikaupe kalkiu bandziau net su Harpic Buvau istepusi bet nepadeda

Nuo bet ko kalkes labai lengvai nusivalo su citrinos rugsties tirpalu. Jei reikia isvalyti kokius imantresnius, israitymu turincius daiktus, tiesiog pamerkiu juos i dubeni su karstu citrinos rugsties tirpalu, ir istraukiu jau svarutelius po keliolikos minuciu. (taip ir virduli valau, tik pavirindama, ir skalbimo masina karts nuo karto praplaunu vietoj skalbimo milteliu iberus citrinos rugsties). Tad manau ir kristolas labai svariai nusiplautu su tokiu tirpaliuku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tata @ 2006 01 03, 14:55)
Tai kad jis pas mane pajuodavo ne nešiojant, o laikant dėžutėje.

vava, mano visas sidabras naujoje dezuteje irgi juodas pasirare doh.gif sveiciau su baltu akmeniu, nepamenu db kaip tas valiklis vadinasi ir vel sudejau i dezute, pora dienu ir vel viskas juoda doh.gif reikes i verdanti vandeni merkti ir mest laukan dezute 4u.gif
auksine grandinele buvau nunesusi i juvelyrine, tai spalva per desimt minuciu atgavo, kazin i ka pamerke buvo g.gif
Atsakyti
Kadangi mano stalo įrankiai buvo laaabai jau nešvarūs, dariau taip: iš vakaro užmerkiau sodos ir acto tirpale.Ryte dar sunkokai valėsi, tad įmerkiau į vandens ir druskos tirpalą folija padengtam inde-lygios vietos l. greitai nusivalė, o prie ornamentų teko pavargti.
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2009 06 12, 22:43)
Man juvelyras  mirksiukas.gif tiesiai šviesiai pasakė - visų geriausia naminė  priemonė yra su Fairy pavirinti vandenyje, kitas variantas - nešti juvelyrui nupoliruoti, tada tikrai būna kaip nauji  ax.gif

Taip galima valyti auksą be brangakmenių.

QUOTE(Ilga2 @ 2009 06 13, 14:39)
O, cia geras, tokio recepto dar nebandziau su Feiriu virint. Isbandysiu, nes jau  visi sidabriniai papuosalai pajuodave, fe...

blink.gif Tik ne sidabrą,pusbrolis gražią grandinę taip susigadino-pajuodo visa.Nežinau ar juvelyras jam ją išgelbėjo. schmoll.gif
Atsakyti
Visad valau su dantų pasta tongue.gif , nors nelabai tarpukai išsivalo, tenka patrinti švelniai su šepetuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Delusion @ 2009 05 06, 09:59)
reikia pamerkti į gryną LOC ir palaikyti 12 valandų, tai nereiks nei šveisti.

Kai tai padariau, tik palaikiau ilgiau- sidabras surūdijo ir db jau nieko negaliu padaryti doh.gif
Atsakyti
Aš tai iš anglijos laukiu valymo skysčio, nes po užmerkimo šitam LOC ir užmiršimo,jog jie ten mirksta - turiu neaiškią krūva juodų papuošalų, kurie jau net nepanašu,kad sidabriniai būtų, tikiuos ta laukiama priemone atgaivins juos naujam gyvenimui bigsmile.gif
Priemonė tokia: user posted image
Atsakyti
manau atgaivinsi, o pakol lauki, pabandyk su karstu vandeniu ir druska;
as va irgi paemiau plastikini indeli, isklojau ji folija, ipyliau ten karsto (uzvirinto, bet siek tiek atvesinto vandens), gera kieki valgomosios druskos, idejau savo sidabru kruva, taip, kad vandenukas apsemtu, palaikiau puse dienos, po to kruosociai nuploviau, nuvaliau su silku - ir visai gerai, kai kurie net super gerai, tik tiek kur jau sunkiau valesi, tai pabaigiau su ta servetele thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astulka1: 08 balandžio 2010 - 13:53
QUOTE(Centime @ 2010 04 08, 13:23)
Aš tai iš anglijos laukiu valymo skysčio, nes po užmerkimo šitam LOC ir užmiršimo,jog jie ten mirksta - turiu neaiškią krūva juodų papuošalų, kurie jau net nepanašu,kad sidabriniai būtų, tikiuos ta laukiama priemone atgaivins juos naujam gyvenimui  bigsmile.gif

Atėjo priemonė- valo stebuklingai,akimirksniu, ten kažkoks rimtas valymo koncentratas,nes įmerkus akimirksniu papuošalai baltutėliai,o buvau sugadinus juos iki juodumo kitom valymo mirkimo priemonėm,maniau jau rieks išmesti- o db gražesni nei nauji buvo. thumbup.gif Rekomenduoju.
Atsakyti
Labai neblogai sidabra nuvalo dantu pasta thumbup.gif ! Uztepi,pasveiti su sepeteliu ir blizga !
Atsakyti