Įkraunama...
Įkraunama...

Tauriųjų metalų valymas

QUOTE(myliu``tave @ 2006 01 11, 21:27)
Va šiandien pas draugą buvom,tai jis man greit paėmė pašveitė tuos auskarus,iškart švaresni,nu kad blizgėtų reiktų labiau patrint,bet tai nesuprantu kodėl man reikia taip ilgai vargti su jais.Gal mano dantų pasta kokia išskirtinė  lotuliukas.gif  jei sakot,kad su druska veikia,tai tikrai reiks išbandyt  mirksiukas.gif

Oi myliu``tave, žinok man su dantų pasta tai išvis nieko neišėjo, arba aš neturiu kantrybės ilgai šveisti doh.gif doh.gif Tai turbūt ne pas tave vieną dantų pasta nekokia rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Papuošalam su akutėm tinka tas būdas su druska ir karštu vandeniu? Nieko neatsitiks toms akutėms? Gal kuri jau bandė ir gali pasigirt patirtim 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 12 sausio 2006 - 13:02
QUOTE(Vitulka @ 2006 01 12, 11:01)
Papuošalam su akutėm tinka tas būdas su druska ir karštu vandeniu? Nieko neatsitiks toms akutėms? Gal kuri jau bandė ir gali pasigirt patirtim 4u.gif

druska gal ir nepakenks, bet temperaturu svyravimas g.gif kai kurie akmenys to nemegsta ir gali skilti
Atsakyti
QUOTE(Dutė @ 2006 01 11, 22:44)
Oi myliu``tave, žinok man su dantų pasta tai išvis nieko neišėjo, arba aš neturiu kantrybės ilgai šveisti  doh.gif  doh.gif Tai turbūt ne pas tave vieną dantų pasta nekokia  rolleyes.gif  rolleyes.gif

Aš taip sumąsčiau,kad pas mane gal šepetukas ne toks.Tai šiandien pabandžiau su kitu šepetuku tai daug geriau nusivalė viskas ax.gif
Atsakyti
Sveiki,

kreipiuosi su dideliuku prasymu..jau is patirties zinau, kad kur kur..bet supermamos visada viska zino smile.gif biggrin.gif unsure.gif
arteja mano mamos jubiliejinis gimtadienis..ir musu seimyna pasitare, kad reiketu padovanoti jai grazius auksinius auskarus. Tik beda ta, kad kur besidomeciau beziurineciau visur tie aukso dirbiniai labai brangus. Zinau, kad buna moteryciu ar siaip mazu juvelyriniu dirbiniu parduotuvyciu, kur sie dirbiniai buna nors siek tiek pigesni ir uz didesne suma galima nupirkti grazu papuosala.
tik va beda ta, kad nezinau vietu Kaune kur ieskoti pigesniu auksiniu papuosalu.
ir ar verta pasitiketi tokiais prekiautojais, kurie siulo mazesnes kainas uz auksinius dirbinius?
Prasau patarkite verysad.gif

Is anksto dekoju ax.gif smile.gif
Atsakyti
Perzvelgiau greitai sias visas temas ir sitos neuzmaciau, tai va mane labai domina sis klausimukas su kuo jus atnaujinate savo sidabra kokias priemones naudojate? g.gif
Atsakyti
as kiek turiu sidabrijiu papuosalu, tai su jais viskas ok, nejuoduoja, bet va viena apyranke, prakeikta, nesiau valyti pas juvelyrus jau kokius desimt kartu, isvalo, uz savaites pajuoduoja, vel isvalo vel pajuoduoja...gal imanoma isvalius padengti ja kokiu sluoksniu....
Atsakyti
QUOTE(dzudi @ 2004 07 12, 10:10)
Turiu labai grazia sidabrine grandine, kuria noreciau pasipuosti... Bet ji per laika patamsejo ir nebeblizga. Gal patartumete kuo galima ja isvalyti? Drauge patare su pasta patrinti, bet as bandziau... nelabai kas keiciasi? g.gif

Žiedelius dukra valo lūpdažiu-patepa ir medvilninės medžiagos skiautele trina,nusivalo puikiai.
Grandinėles,kadangi į plyėelius su skiautele medžiagos nepateksi,pamerk į amonijaką thumbup.gif
Atsakyti
nevalykit su dantu pasta ir sepetuku schmoll.gif ypac kai papuosalas patinka, su akutem ir mazas.
Siu ometu LT nera pirkti skyscio sidabrui, tik serveteles (beveik bet kurioj maximoj)
Papildyta:
QUOTE(Skorpione @ 2005 07 12, 12:40)
O sidabrui tokia procedura netinka?

tinka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 05 rugsėjo 2006 - 22:49
pabandykit su soda thumbup.gif soda ir truputisn vandens, pasveiskit thumbup.gif
Atsakyti
Kaip valyti sidabrą

1. Dubuo išklojamas aliuminio folija, įdedamas sidabras. Įpilamas karštas vanduo, įdedama druskos (1 l vandens – 4-6 valgomieji šaukštai druskos). Laikoma keletą minučių. Po to nuplaunama ir nušluostoma.
2. Sidabras vėl blizgės, jei nakčiai pamerksite į alų, po to nuskalausite ir nušluostysite.
3. Sidabrinius įrankius galima valyti dantų pasta: užtepti skepeta, patrinti, po to nuskalauti ir nušluostyti.
4. Pajuodavęs sidabras pašviesės, jei jį perpilsite karštu bulvių nuoviru, po to perskalausite drungnu vandeniu ir nušluostysite sausa skepeta.
5. Dėmėtas sidabras mirkomas 30 minučių rūgpienyje, po to nuskalaujamas drungnu vandeniu ir nušluostomas.
6. Sidabras nepajuoduos, jei į įrankių stalčių įdėsite keletą gabalėlių mokyklinės kreidos.
7. Sidabras nepajuoduos, jei rečiau naudojamus įrankius tiesiog laikysite plastikiniame maišelyje.
8. Sidabriniai papuošalai valomi amoniako ir kreidos mišiniu.
Atsakyti
QUOTE(puzzle @ 2006 09 21, 08:38)
Kaip valyti sidabrą

1. Dubuo išklojamas aliuminio folija, įdedamas sidabras. Įpilamas karštas vanduo, įdedama druskos (1 l vandens – 4-6 valgomieji šaukštai druskos). Laikoma keletą minučių. Po to nuplaunama ir nušluostoma.

Deja, mano visas sidabras pasidare kaip gerai i asfalta pabruzintas metalas sad.gifsad.gifsad.gif gal ka ne taip dariau g.gif
Atsakyti