Įkraunama...
Įkraunama...

Tauriųjų metalų valymas

Kazkada kai dar mokine buvau, chemijos mokytoja minejo, kad sidabro negalima dantu pasta valyt (nors man labai gerai nusiblizgina sidabras su ja), o reikia su amoniaku (turbut ir bus manu minetas budas, nes tada neisidemejau, ka mokytoja snekejo blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(manu @ 2006 01 04, 23:13)
kaip suprantu ploviklis tai kazkas ala mrs proper  g.gif

as dar viena buda atradau. pasirodo viena forumiete kazkada rase (radau savo kompe uzseivinta zinute), kad sidabra valo tokiu budu: i stiklini inda padengta folija sudeda papuosalus uzberia ziupsni drukos ir uzpila verdanciu vandeniu ir palaiko kuri laika.

padariau taip kaip ji rase, kazkaip ypatingai nepagerejo, bet pabandziau patrinti po mirkimo su pasta ir zinok  thumbup.gif  kad suzibo. po visko dar minkstu skudureliu pablizginau.  tai nezinau ar cia tas super budas padejo ar ir siaip pamirkius nesvarumai geriau nusitrina.

Nu reiks ir šiuo būdu pabandyti...... Ačiū mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(renacke @ 2006 01 05, 09:35)
Nu reiks ir šiuo būdu pabandyti...... Ačiū  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

parasyk, kaip sekesi 4u.gif
tiesa, sis budas netinka juodintam sidabrui
Atsakyti
Dar gali pabandyti tokią liaudišką priemonę: sutarkuoji bulve, išsunki skystį ir jame palaikyk pajuodavusį sidabrą.
Atsakyti
QUOTE(Dutė @ 2006 01 04, 16:23)
O ką reikia "nešvarius sidabro dirbinius galima nuplauti vandeniu su nedideliu ploviklio kiekiu ir keletu lašų amoniako". Gal aš kažką ne taip supratau, bet kas yra ploviklis???  g.gif  g.gif
O kur tu radai šį tekstą???

Tas ploviklis-tai toks, kuriuo tu pvz. plauni indus. Aš visada taip valau savo sidabrą: susirenku žiedus ar grandinėles, pakišu po kranu, užpilu truputį Fairy, patrinu ir gerai praskalauju. thumbup.gif Taip daryti man patarė juvelyras. Nusiima nešvarumai, žiedo akutės žiba.
Atsakyti
QUOTE(manu @ 2006 01 04, 23:13)
as dar viena buda atradau. pasirodo viena forumiete kazkada rase (radau savo kompe uzseivinta zinute), kad sidabra valo tokiu budu: i stiklini inda padengta folija sudeda papuosalus uzberia ziupsni drukos ir uzpila verdanciu vandeniu ir palaiko kuri laika.

padariau taip kaip ji rase, kazkaip ypatingai nepagerejo, bet pabandziau patrinti po mirkimo su pasta ir zinok  thumbup.gif  kad suzibo. po visko dar minkstu skudureliu pablizginau.  tai nezinau ar cia tas super budas padejo ar ir siaip pamirkius nesvarumai geriau nusitrina.

Nu labai ačiū, šis būdas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nereikėjo beveik ir šveisti, įdėjau į stiklinę su folija, įbėriau druskos ir užpyliau verdančiu vandeniu. Nepraėjo nei penkios minutes ir visi dirbiniai jau buvo balti. Nu tiesa dar šiek tiek paploviau su Fairy, tai sublizgo thumbup.gif thumbup.gif . Ačiū už patarimus notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
Su Feiriu labai gerai galimą nuvalyti auksą. Reikia pavirinti 10 minučių į vandenį įpylus feirio ir įmetus auksą.
Aš tai irgi sužinojau šiame forume, tik kitoje temoje.
Iš pradžių kažkaip baisu buvo žiedus į verdantį vandenį mesti, bet gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Bet šis metodas tai tikrai netinka sendintam sidabrui, nes ir jis pabala, tai jau ir nebe sendintas gaunasi, taip kad, jeigu bandysit, nepamirškit to ax.gif ax.gif
Atsakyti
Ačiū Dute, kad paskelbei šią temą, nes jau ruošiausi tokią temą skelbt. Pasirodo, ne aš viena vargau su dantų pasta. doh.gif Dabar išbandysiu ir kitą būdą. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Oj kaip gerai,kad radau šitą temą,bo jau ieškojau iš kur sužinot kaip geriau išvalyt sidabrą.Šeip labai gerai nusivalo su dantų pasta,bet pas mane yra toks žiedas ant kurio yra tokios gėlytės giliai įspaustos ir dar taip išbadytos,tai tokios mažytės duobutės yra ir iš jų labai sunkiai išsivalo visi nešvarumai susikaupę nuo nešiojimo.Ir dar turiu tokios auskarus,kurie sudaryti visi iš tokių pailgų pagaliukų tai dar ir tarp jų labai sunku išvalyti.Man sidabras kažkaip nelabai juoduoja,bet karts nuo karto reikia išvalyti nuo nešiojimo prisikaupusių visokių nešvarumų ir dulkyčių.Visai nesenai bandžiau kelis sykius į stiklainiuką susidedu visus savo sidabrus ir įpilu ant dugno acto,kad apsemtų,užsuku stiklainiuką ir palieku ant nakties.Tai visi dirbiniai dar poto pašveitus dantų pasta iškart atsigauna,tik su tuo žiedu ir auskarais ilgiau pavargti reikia.Tik su tuo actu atsargiai reikia,negalima jo palikti indelyje neužsuktam,nes actas garuoja.Reiks išbandyt su druska ir verdančiu vandeniu,gal nereiks tiek vargt kiek su dantų pasta.
Atsakyti
QUOTE(myliu``tave @ 2006 01 10, 14:57)
Oj kaip gerai,kad radau šitą temą,bo jau ieškojau iš kur sužinot kaip geriau išvalyt sidabrą.Šeip labai gerai nusivalo su dantų pasta,bet pas mane yra toks žiedas ant kurio yra tokios gėlytės giliai įspaustos ir dar taip išbadytos,tai tokios mažytės duobutės yra ir iš jų labai sunkiai išsivalo visi nešvarumai susikaupę nuo nešiojimo.Ir dar turiu tokios auskarus,kurie sudaryti visi iš tokių pailgų pagaliukų tai dar ir tarp jų labai sunku išvalyti.Man sidabras kažkaip nelabai juoduoja,bet karts nuo karto reikia išvalyti nuo nešiojimo prisikaupusių visokių nešvarumų ir dulkyčių.Visai nesenai bandžiau kelis sykius į stiklainiuką susidedu visus savo sidabrus ir įpilu ant dugno acto,kad apsemtų,užsuku stiklainiuką ir palieku ant nakties.Tai visi dirbiniai dar poto pašveitus dantų pasta iškart atsigauna,tik su tuo žiedu ir auskarais ilgiau pavargti reikia.Tik su tuo actu atsargiai reikia,negalima jo palikti indelyje neužsuktam,nes actas garuoja.Reiks išbandyt su druska ir verdančiu vandeniu,gal nereiks tiek vargt kiek su dantų pasta.

Nu man irgi sidabras beveik nejuoduoja, tik kartais apsineša visokiais nešvarumais, bet jau kaip minėjau, gavau dovanų tokią dėžutę, tai ten užteko palaikyti vos keletą dienų ir visi papuošalai ne sidabriniai, o juodi pasidarė g.gif g.gif g.gif Ir niekaip nesuprantu, kodėl??? Niekuo ta dėžutė neįpatinga, bet ryškiai nuo jos pradėjo juoduoti. Tai tas būdas su druska thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Bent man ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
Va šiandien pas draugą buvom,tai jis man greit paėmė pašveitė tuos auskarus,iškart švaresni,nu kad blizgėtų reiktų labiau patrint,bet tai nesuprantu kodėl man reikia taip ilgai vargti su jais.Gal mano dantų pasta kokia išskirtinė lotuliukas.gif jei sakot,kad su druska veikia,tai tikrai reiks išbandyt mirksiukas.gif
Atsakyti