Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(dia.dia @ 2008 10 06, 10:35)
As taip pat manau, kad manoji dar nelabai supranta. Turbut jai reikia labiau paugeti, tada bus paprasciau. Literatūroje raso, kad vaika reikia pries miega sociau pamaitinti ir jis nesikels nakti. Manajai sis metodas netinka. Nors ir privalgo kosies iki soties, vistiek nakti prasibunda  doh.gif

maza dar, as irgi bandziau ir metuku, ir pusantru - rezultatas - visi trys zaidem lovoje su kaladelem 3 val vidury nakties doh.gif , o va kai suejo du - pasidave lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2008 10 05, 00:16)
Sveikos mamytes,
As dar vis irgi dziaugiuosi siuo malonumu. Neapsakomas jausmas, kai jau didesnis vaikas praso pienuko. Maniske saukia Mama arba Papi biggrin.gif Ypatingai nakti. Tai taip juokas suima, kad toks mazas zmogutis, o taip gerai zino,kur galima pasisotinti. O jei nuoga pamato, tai pradeda krizenti, mazdaug duog greiciau biggrin.gif Bet prie viso sio malonumo, turim ir beda siokia tokia. Niekaip nepereinam prie normalaus maisto. Nuo kokiu 5 men pradejom valgyti koseles, tyreles ir mesyte. Bet vienu momentu,kaip sukando dantis, tai taip jau kelis menesius ji nieko neima i burna. Na po kelis saukstelius is mano lekstes ikisu, bet daugiau ne. Arba dantis sukanda, arba lauk spjauna ir verkti pradeda. doh.gif  Ir kita problema, ziauriai prisirisus ji prie manes. Na, ryta vakara mes kartu, bet toks prisirisimas, tai varo is proto. Net nusiprausti ar i tulika nueiti ramiai negaliu, apie kitus namu ruosos darbus net nesneku. Jau ipratau viska viena ranka daryti, o ant kitos mergina sedi rolleyes.gif 
Gal kas galit ka patarti musu situacijoje?

Amžius toks. Buvo ir mums taip pat. Bet tikrai praeis. Taip ir daryk viską kol kas kartu. IR maudėmės, ir tualete sedėjom, ir virtuvėje valgyt darydavau ant spintelės šalia pasisodinus. Maniesiems maždaug iki dviejų metukų toks etapas.

QUOTE(dia.dia @ 2008 10 06, 07:46)
Patarkit, mamytes, ka daryti. Mano mazoji uzmiega tik prie kruties (tiek nakciai, tiek pietu miego). Bandziau ivairiausius budus kitaip migdyti. Ne vienas nepadejo  schmoll.gif  Beda ta, kad ji maza budama neeme ciulptuko. O dabar, manau, ne laikas pratinti. Nakti prasibunda po n kartu. O as jai tarnauju kaip ciulptukas. Pieno ji nakti praktiskai negeria, tik nusiraminimui ciulpia kruti. Bandziau kitaip nuraminti. Deja, nepadeda. Tiesa, kai vakare uzmiega, bandau perkelti i jos lovele. Bet ne visada pavyksta: bekeliant prasibunda, pradeda verkti ir loveleje stojasi  verysad.gif  Dukrytei jau metai. Ne neisivaizduoju, kada ji man prades visa nakti ismiegoti. Mano sunus tokio amziaus jau ismiegodavo visa nakti. Viliuosi, kad tas tarpsnis kazkada praeis.
O kaip Jus sprendete sia problema (pas kuria ji buvo)?

Bet dar labai mažas vaikutis. Siūlyčiau dar palaukti, migdyti pas save. Man tai priimtinesnis variantas, kai vaikas pats natūraliai išauga iki atitinkamų sugebėjimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crocus: 06 spalio 2008 - 10:36
QUOTE(crocus @ 2008 10 06, 11:32)
Bet dar labai mažas vaikutis. Siūlyčiau dar palaukti, migdyti pas save. Man tai priimtinesnis variantas, kai vaikas pats natūraliai išauga iki atitinkamų sugebėjimų.

na man asmeniskai tai irgi...man tas toks kontroliuojamo verkimo metodas tai ziaurus atrodo ir siaip idomu kaip tai atsilieps vaiko nervu sistemai....
o siandien mano Nojus atsikele 6 ryto, atseit reik jam issibezdet ir pampersa pasikeist, nu gerai, taip ir padarem ir i lova, tai jis juokiasi krykstauja, o gi tamsu o miego norisi, tai as jam taip griezciau pasakiau " dabar naktis dar, nezaisim, mamyte nori miego" tai jis akis ispute paziurejo tada papuli ir uzmigo. Nezinau ka jis ten suprato, bet gal kazka suprato lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dia.dia @ 2008 10 06, 08:46)
Patarkit, mamytes, ka daryti. Mano mazoji uzmiega tik prie kruties (tiek nakciai, tiek pietu miego). Bandziau ivairiausius budus kitaip migdyti. Ne vienas nepadejo  schmoll.gif  Beda ta, kad ji maza budama neeme ciulptuko. O dabar, manau, ne laikas pratinti. Nakti prasibunda po n kartu. O as jai tarnauju kaip ciulptukas. Pieno ji nakti praktiskai negeria, tik nusiraminimui ciulpia kruti. Bandziau kitaip nuraminti. Deja, nepadeda. Tiesa, kai vakare uzmiega, bandau perkelti i jos lovele. Bet ne visada pavyksta: bekeliant prasibunda, pradeda verkti ir loveleje stojasi  verysad.gif  Dukrytei jau metai. Ne neisivaizduoju, kada ji man prades visa nakti ismiegoti. Mano sunus tokio amziaus jau ismiegodavo visa nakti. Viliuosi, kad tas tarpsnis kazkada praeis.
O kaip Jus sprendete sia problema (pas kuria ji buvo)?

pas mus tas pat buvo ir yra nors mum jau greit 2eji
vaiku neurologe patare, jei noriu miegot naktim nujunkyt vaika iki metu, nes mazasis jautruolis ir papukas jam nusiraminimo priemone.
Aisku, maitinu ir maitinsiu, nuo 1,5 metu keliames gal tik 1-2 kart, kai dantys lenda tai visus 10 kart, bet pripratau smile.gif
Aisku, kad kazkada praeis biggrin.gif
Miegokit kartu, tada net nejausit kiek kart keliates, nes nesikelsit mirksiukas.gif 4u.gif
Bent musu atveju kito budo issimiegot nakti nera 4u.gif
Papildyta:
dar neurologas sake kad maziukai miega kitaip nei mes, gilaus miego faziu pas juos arba nebuna isvis arba jos buna labai trumpos 4u.gif todel kelias dazniau.
plius soskes neima (ir bandziau pirkt, bet neeme nei vienos is gal 10 skirtingu biggrin.gif ) nusiraminimui praso to, kas suteikia viska, ko tik mazasis gali noret wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2008 10 06, 16:05)

Miegokit kartu, tada net nejausit kiek kart keliates, nes nesikelsit  mirksiukas.gif  4u.gif
Bent musu atveju kito budo issimiegot nakti nera  4u.gif

mums taip pat...aisku, geriau butu jei jie savo lovytese miegotu...bet geriau taip neiisvis nemiegot...keturiese vistik anksta nors ir lova didele.....
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2008 10 06, 17:05)
pas mus tas pat buvo ir yra nors mum jau greit 2eji
vaiku neurologe patare, jei noriu miegot naktim nujunkyt vaika iki metu, nes mazasis jautruolis ir papukas jam nusiraminimo priemone.
Aisku, maitinu ir maitinsiu, nuo 1,5 metu keliames gal tik 1-2 kart, kai dantys lenda tai visus 10 kart, bet pripratau  smile.gif
Aisku, kad kazkada praeis  biggrin.gif
Miegokit kartu, tada net nejausit kiek kart keliates, nes nesikelsit  mirksiukas.gif  4u.gif
Bent musu atveju kito budo issimiegot nakti nera  4u.gif
Papildyta:
dar neurologas sake kad maziukai  miega kitaip nei mes, gilaus miego faziu pas juos arba nebuna isvis arba jos buna labai trumpos  4u.gif todel kelias dazniau.
plius soskes neima (ir bandziau pirkt, bet neeme nei vienos is gal 10 skirtingu  biggrin.gif ) nusiraminimui praso to, kas suteikia viska, ko tik mazasis gali noret  wub.gif  4u.gif

Mes kartu ir miegam. O noretusi atskirai... ax.gif Kartais pavyksta perkelti i lovyte neprabudinus. Tiea, dabar dantukas kalasi. Gal todel sia nakti gal koki 10 kartu prasibudinejo. As ja apsuku ant kito sono, iduodu kruti ir toliau miegam bigsmile.gif
Atsakyti
Labas, mamytės,
Jungiuos ir aš prie jūsų smagaus būrelio smile.gif
Maitinu savo 2,4 m. mažylį ir labai tuom džiaugiuosi rolleyes.gif Prisiskaičiau jūsų pasisakymų apie aplinkinių netoleranciją, pakraupau, kad kai kurių nepalaiko ir smerkia net artimiausi žmonės: vyras, mamos, giminaičiai unsure.gif Aš su tokia problema beveik nesusidūriau. Mano visa giminė stebisi ir žavisi, džiaugiasi už mažylį. Ką jau kalbėti apie artimiausius žmones, jei net mano šefas nepraleidžia progos pasakyti, kaip pasisekė mano vaikui blush2.gif Tiesa, yra keletas bevaikių bendradarbių, kurios vis pasišaipo, kad gal aš iki armijos maitinsiu ir pan., bet aš nekreipiu dėmesio ir turiu porą standartinių atsakymų į jų replikas irnesakyk.gif
Tiesa, mano mažylio pediatrė vieną kartą yra pasakiusi, kad geriausia vaiką žindyti iki metų, nes vėliau mamytei gali prireikti psichologo pagalbos. Bet kai prašiau pažymos į darbą, jog žindau kūdikį, ji labai normaliai reagavo. O kai mažius kažkada susirgo, ji kelis kartus pakartojo, kad kuo dažniau jį glausčiau prie krūties, nes vaikui reikia daug skysčių.
Na, o miega mano zuikis savo lovytėj. Tiesa, užmiega jis žįsdamas mano lovoj, paskui perkeliu jį į lovelę ir mažutis miega iki kokių 4-5 val., tada pageria pienelio ir dar pamiega maždaug iki 7.30 val.
O didžiausia mūsų naujiena ta, kad jau antrą savaitę einam į darželį. Tiesa, būnam jame tik po porą valandų, bet pamažiukais bandysim priprasti išbūti visą dieną unsure.gif Nerimavau, ar nebus mano mažiui sunkiau nei kitiems vaikams, nes jis labai prie manęs prisirišęs, bet panašu, kad viskas bus gerai unsure.gif Pradedu net galvoti, kad žindomi vaikai jaučiasi saugesni dideliam pasaulyje, kai šalia nėra mamos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Švelni: 10 spalio 2008 - 08:48
QUOTE(Švelni @ 2008 10 10, 09:46)
  Aš su tokia problema beveik nesusidūriau. Mano visa giminė stebisi ir žavisi, džiaugiasi už mažylį. Ką jau kalbėti apie artimiausius žmones, jei net mano šefas nepraleidžia progos pasakyti, kaip pasisekė mano vaikui  blush2.gif

Sveika 4u.gif
Kaip jums pasiseke, kad jus supa tolerantiski zmones? thumbup.gif
O jus pati esate ikra saunuole 4u.gif
Tiesa, norejau pasiteirauti, ar dienomis jusu vaikutis daznai praso MP?
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2008 10 10, 11:48)
Sveika  4u.gif
Kaip jums pasiseke, kad jus supa tolerantiski zmones?  thumbup.gif
O jus pati esate ikra saunuole  4u.gif
Tiesa, norejau pasiteirauti, ar dienomis jusu vaikutis daznai praso MP?

Ačiū už gražius žodžius wub.gif
Mano mažius MP iki soties atsigeria ryte, paskui jo gauna po pietų miegelio ir vakare, prieš miegą. Na, dar naktį. Būna, kad išsireikalauja jo 1-2 kartus, o būna (nors ir labai labai retai), kad "tempia" iki 7 val.
Tiesa, aš jau pradėjau dirbti, tai darbo dienomis nebelieka to rytinio pasimėgavimo iki soties, užtat mažius atsigriebia, kai grįžtu iš darbo blush2.gif
O šiaip dienomis jis nelabai prašo MP, nes neturi tam laiko. Tik jei blogai jaučiasi, kamuoja dantukai ar pan. dažniau mane išrenginėja blush2.gif
O pienuką jis vadina "puti" arba "putuku", nors pukiai ištaria žodį "pienas" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Švelni @ 2008 10 10, 11:58)
Mano mažius MP iki soties atsigeria ryte, paskui jo gauna po pietų miegelio ir vakare, prieš miegą. Na, dar naktį. Būna, kad išsireikalauja jo 1-2 kartus, o būna (nors ir labai labai retai), kad "tempia" iki 7 val.
Tiesa, aš jau pradėjau dirbti, tai darbo dienomis nebelieka to rytinio pasimėgavimo iki soties, užtat mažius atsigriebia, kai grįžtu iš darbo  blush2.gif
O šiaip dienomis jis nelabai prašo MP, nes neturi tam laiko. Tik jei blogai jaučiasi, kamuoja dantukai ar pan. dažniau mane išrenginėja  blush2.gif

Aciu uz issamu atsakyma thumbup.gif Mano dukryte iri jau buvo ipratusi panasiai gerti MP, bet pastaruoju metu vis dazniau pradejo dienomis mano marskinelius tampyt. Kai paskaiciau jusu posta, tai supratau, kad taip yra del dygstanciu dantuku doh.gif
Atsakyti
Sveikos, įlindau pasižiūrėti, kaip jūs laikotės, kaip jums sekasi 4u.gif

QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 09 25, 01:10)
...O dėl žindymo - nu tokia ta mūsų visuomenė. patikėk, vėliau bus dar įdomiau.
O išmok kokių 'užmušančių' frazių, padės atsikirsti  mirksiukas.gif

Palaikymą čia gali gauti. o kitur, tai dar oi kokie nearti dirvonai....
Bet tos pačios psichologės pripažįsta, kad va, pamperiai 3,5m vaikui arba soskė/buteliukas tai dar suprantama, nes gi skirtingi vaikai, skirtingos situacijos ...bla bla... P vat MP tai jau neaaa, nes tai fui  doh.gif

Sveika. Kaip sekasi? Labai rūpi kaip dvynukės, ar dar gauna MP?
Aš tai vis dar tebesigailiu, kad "spaudžiau" vaiką atsisakyt pienuko. Manau reikėjo iki 3,5 m. pamaitint. Nors 1 k. per parą. Nes kažkoks neatsparus jis tapo, snargliavosi net neperšalęs visą mėnesį, vasarą ir tai buvo susirgęs... Apsiėjom be cheminių vaistų, bet va "strioko" tai buvo.

QUOTE(Enriko mama @ 2008 09 29, 14:43)
Laba,nors savo mazylio jau daugiau kaip puse metu jau nebemaitinu bet keista skaityti kad daktares siulo nutraukti metinuku maitinima,musu daktare kaip tik pasidziaugdavo kai pasakydavau kad dar tebemaitinu,ir i sveikatos istorija irasydavo kad maitinamas motinos pienu ir sykiu pagirdavo mane,maitinau taup iki 2,3m. kol nusprendziau nutraukti nes vyrukas istisa nakti zysdavo ir budavo sunku isimiegot,o tuo tarpu ir i akademija teko gryzt,kitaip dar buciau maitinusi nes vaikucui tai labai naudinga,prisimenu ir manim daug kas stebedavosi kam taip ilgai maitinu,tik save alini -sakydavo,bei minejo kad ir pienas bevertis,o mano zuikis iki siol jokio pienuko negeria,karves ne i burna,o tada bent mamytes, sakiau ir kita vaikuti maitinsiu bent jau iki 2m.nors visi aplinkiniai sneka kad iki metu ir uztenka,o as manau kitaip,taigi mamytes maitinkit savo zuikiucius tol kol zindymas teikia malonuma jum ir jusu mazyliams  rolleyes.gif  4u.gif

Pusmetis praėjo ir kaip jaučiatės? Nesigaili, kad nutraukei maitinimą? ax.gif

QUOTE(Kriiste @ 2008 10 06, 10:40)
maza dar, as irgi bandziau ir metuku, ir pusantru - rezultatas - visi trys zaidem lovoje su kaladelem 3 val vidury nakties doh.gif , o va kai suejo du - pasidave  lotuliukas.gif

Jau nebemaitini? Kaip sekasi dabar jums? ax.gif 4u.gif

Pažiūrėjom savo šeimos videoarchyvą... Nusprendėm visi, kad MP net vizuali nauda matėsi- vaikas riebuliukas riebuliukas- grynai sumo imtynininkas biggrin.gif . O po MP nutraukimo (2,5 m. buvo vaikui) dabar per pusmetį tik kelis gramus priaugo svorio, nors valgo tai tikrai gerai (geriau nei maitinamas MP). Ūgin auga kaip augęs, bet va svorin tai nieko gero schmoll.gif
Atsakyti
man toks klausimas iskilo, o gal su 2 metuku vaiku jau galima susitart kaip nors kad jis nakti neprasytu MP? Ar neina dar ju paveikt filosofinejm diskusijom kad nakti zmones miega ir nevalgo? lotuliukas.gif
Atsakyti