Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(AusraR @ 2008 10 21, 13:41)
man toks klausimas iskilo, o gal su 2 metuku vaiku jau galima susitart kaip nors kad jis nakti neprasytu MP? Ar neina dar ju paveikt filosofinejm diskusijom kad nakti zmones miega ir nevalgo?  lotuliukas.gif

Man pavyko būtent susitarti su dvimetuku dėl to naktinio nevalgymo. smile.gif Po pusmečio visai atsisakė MP, t.y. pamiršdavo paprašyt, o aš pasinaudojau proga ir nepriminiau... Dabar mąstau, kad be reikalo g.gif
Galiu papasakot, kaip paaugęs (savaitgalį 3 m. vaikui suėjo) reaguoja į buvusio "maisto tarą" (hihihi.gif) - matosi, kad jam rūpėtų paragaut buvosio MP, nes atsimena, bet čepsėdamas žiūri, šypsosi ir susigėsta biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
na tai ir as galvoju gal kazkaip pavyktu itikinti kad zmones nakti nevalgo smile.gif ne nu bet kodel toia neteisybe pasauly tai negaliu !!! misineliais maitinami tai jau nuo 3 men miega sau visa nakti ir vargo nemato. O Mp doh.gif nors as jau pradedu mokytis maitinti neprabudus, sianakt visai gerai sekesi, vyrui sakau ryte - ale Arijus ko tais mazai valge sianakt.... o jis - nu tia kad valge, bent kelis kartus lotuliukas.gif o man atrode kad as ta vaika atsuku i save, jis tik papuli isikanda ir netraukia, o as kai jau atsibundu vel tai buna paleides, tai ir galvojau kad nevalges miegojo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lialka @ 2008 10 21, 13:36)
Pažiūrėjom savo šeimos videoarchyvą... Nusprendėm visi, kad MP net vizuali nauda matėsi- vaikas riebuliukas riebuliukas- grynai sumo imtynininkas  biggrin.gif . O po MP nutraukimo (2,5 m. buvo vaikui) dabar per pusmetį tik kelis gramus priaugo svorio, nors valgo tai tikrai gerai (geriau nei maitinamas MP). Ūgin auga kaip augęs, bet va svorin tai nieko gero  schmoll.gif

kaip idomu, nes sakoma, kas mp maitinami vaikai yra kudesni uz "misininius". va maniske vos 9 kg metuku budama sveria doh.gif gal cia jums taip sutapo, gi vyresni vaikai butent i ilgi, o nebe i ploti auga g.gif

AusraR, kaip jums sekasi dvynukus maitint? uztenka pienuko?
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2008 10 21, 16:34)

AusraR, kaip jums sekasi dvynukus maitint? uztenka pienuko?

gerai sekasi, pienuko uztenka. Va kaip tik ketvirtadieni keliausim matuotis 5 men proga. Ziuresim kaip ten bus. Kazkodel turiu nuojauta kad lieps jau pradet papildoma maitinima. Nors gal ir ne, ebt kai po 4 men pasakaiu kad uztenka pienuko tai laaabia itartinai paziurejo daktare smile.gif bet as vistiek nusiteikus laukti 6 men su tuo primaitinimu. Ai, tingiu as tas koses virt blush2.gif
Atsakyti
Aš irgi žinau tą posakį, kad mišinukiniai gali būti nutukę, o nuo MP ne. Bet pažiūrėjus į vaiką kitaip atrodo (nors neaišku koks būtų mišinukinis). mastau.gif Pačiai keista. O kas įdomiausia, kad kai toks riebuliukas buvo, tai net nematėm, atrodė normalus smile.gif tik dabar pažiūrėję video pastebėjom, kad storas storuliukas (kaip iš tavo avataro wink.gif ) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lialka @ 2008 10 21, 13:00)
Galiu papasakot, kaip paaugęs (savaitgalį 3 m. vaikui suėjo) reaguoja į buvusio "maisto tarą" (hihihi.gif) - matosi, kad jam rūpėtų paragaut buvosio MP, nes atsimena, bet čepsėdamas žiūri, šypsosi ir susigėsta biggrin.gif  wub.gif

Visai kaip maniskis thumbup.gif Nors dabar jau pats sako, kad 'puka' bus 'beibiui' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 10 21, 17:23)
gerai sekasi, pienuko uztenka. Va kaip tik ketvirtadieni keliausim matuotis 5 men proga. Ziuresim kaip ten bus. Kazkodel turiu nuojauta kad lieps jau pradet papildoma maitinima. Nors gal ir ne, ebt kai po 4 men pasakaiu kad uztenka pienuko tai laaabia itartinai paziurejo daktare smile.gif bet as vistiek nusiteikus laukti 6 men su tuo primaitinimu. Ai, tingiu as tas koses virt  blush2.gif

nu ir ner ko skubet, maniske noriai kieta maista tik nuo 8 men eme ragaut doh.gif o gydytojai nori apsidraust irnesakyk.gif

QUOTE(lialka @ 2008 10 21, 17:24)
Aš irgi žinau tą posakį, kad mišinukiniai gali būti nutukę, o nuo MP ne. Bet pažiūrėjus į vaiką kitaip atrodo (nors neaišku koks būtų mišinukinis).  mastau.gif Pačiai keista. O kas įdomiausia, kad kai toks riebuliukas buvo, tai net nematėm, atrodė normalus smile.gif tik dabar pažiūrėję video pastebėjom, kad storas storuliukas (kaip iš tavo avataro wink.gif )  biggrin.gif

biggrin.gif norejau, kad mano dukriuke tokius zandus turetu lotuliukas.gif bet pienukas turbut mano neriebus biggrin.gif

QUOTE(ast_alaus @ 2008 10 21, 17:46)
Visai kaip maniskis  thumbup.gif Nors dabar jau pats sako, kad 'puka' bus 'beibiui'  biggrin.gif

wub.gif koks fainas wub.gif
Atsakyti
O maniske siandien pirma kart be puko uzmigo verysad.gif , ji gavi ji anksciau - bet nepavyko uzmigt, paskui pasiklojau ir as savo lova, atsiguliau ja i lovele ikelus - sakau viskas, tamsu, laikas miegot, jei nori - galiu rankyte duot, tai ji tik pradejo opapa prasytis, bet kai neleidau lipt lauk - pazirze truputi ir paemus mano ranka, ja glostinedama uzmigo unsure.gif , as tada apsizliumbiau - taip gaila paliko, ir ne jos, o saves, kad ji jau didele, kad jai nebereik cray.gif , galiu pasiguost tik tuom, kad pietu miegelio be puko tikrai jos nenulauzciau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2008 10 21, 23:33)
O maniske siandien pirma kart be puko uzmigo verysad.gif , ji gavi ji anksciau - bet nepavyko uzmigt, paskui pasiklojau ir as savo lova, atsiguliau ja i lovele ikelus - sakau viskas, tamsu, laikas miegot, jei nori - galiu rankyte duot, tai ji tik pradejo opapa prasytis, bet kai neleidau lipt lauk - pazirze truputi ir paemus mano ranka, ja glostinedama uzmigo unsure.gif , as tada apsizliumbiau - taip gaila paliko, ir ne jos, o saves, kad ji jau didele, kad jai nebereik cray.gif , galiu pasiguost tik tuom, kad pietu miegelio be puko tikrai jos nenulauzciau thumbup.gif

wub.gif neisivaizduou kol kas dienos, kai as savo brangenybes nebeglausiu prie kruties...Itariu, bus nepaprastai sunku susitaikyti su tuo, kad ji jau didele blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2008 10 21, 23:33)

Buvo ir pas mus šią vasarą trumpas periodas, kai mažius vakarais be putuko užmigdavo, nors dienomis vis pareikalaudavo savo. Irgi buvau juodai sustresavusi, maniau, kad jau viskas, tuoj vaikas visai atsisakys pienuko, bet tas "streikas" tęsėsi tik porą vakarų irnesakyk.gif
Bet va praėjusią savaitę kokį širdies skausmą turėjau, kad žinotumėt! verysad.gif Apsirgo mano mažius, temperatūra šoko iki 39, bet vietoj to, kad ištisai kabėtų ant papo, vaikas iš viso jo atsisakė. Tiesa, jis vis prašydavo putuko, bet nežįsdavo, o tik kaip kačiukas glaustydavosi, liesdavo lūpytėm, glostydavo... maniau širdis neatlaikys, taip graudu buvo verysad.gif Pienas bėga, o mažius jo neima į burną verysad.gif Tris dienas tas mūsų glaustymasis truko, prisižliumbiau juodai mūsų abiejų besigailėdama, o paskui išlindo liga (angina), mažiukui, matyt, pagerėjo ir vėl atsinaujino jo meilė pienui karsta.gif
Tai dabar vaikas godžiai atsiiminėja už prarastas dienas blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2008 10 21, 14:11)
na tai ir as galvoju gal kazkaip pavyktu itikinti kad zmones nakti nevalgo smile.gif ne nu bet kodel toia neteisybe pasauly tai negaliu !!! misineliais maitinami tai jau nuo 3 men miega sau visa nakti ir vargo nemato.

Visai nebūtinai schmoll.gif Aš savo dičkį nuo keturių mėnesiu mišinuku maitinau, bet jis naktimis iki 9 mėnesių nemiegojo. O va turiu dvi drauges, kurių žindomi kūdikiai nuo dviejų savaičių išmiega visą naktį, nei jiems pilni pampersai trukdo, nei MP kvapas blaško. O dar vienos draugės alergiška 2 metukų mergytė iki šiol naktimis labai blogai miega, nors MP gavo tik kelis mėnesius.
Ir galėčiau taip vardinti ir vardinti... Turiu begales pavyzdžių, įrodančių, kad MP ir naktinio miego kokybė neturi nieko bendro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lialka @ 2008 10 21, 13:36)
Sveikos, įlindau pasižiūrėti, kaip jūs laikotės, kaip jums sekasi  4u.gif
Sveika. Kaip sekasi? Labai rūpi kaip dvynukės, ar dar gauna MP?
Aš tai vis dar tebesigailiu, kad "spaudžiau" vaiką atsisakyt pienuko. Manau reikėjo iki 3,5 m. pamaitint. Nors 1 k. per parą. Nes kažkoks neatsparus jis tapo, snargliavosi net neperšalęs visą mėnesį, vasarą ir tai buvo susirgęs... Apsiėjom be cheminių vaistų, bet va "strioko" tai buvo.

Labas labas tongue.gif
gauna, kaip gi negaus - vienu metu galvojau, kad mažoji greičiau atsisakys, nei dičkės tongue.gif
Vis dar 2k per parą - prieš pietų ir nakties miegą. Tik nuo lapkričio darželin priėmė, tai greičiausiai priešpietinio nebeliks.... arba teks į rytą nukelt g.gif
nors sunkiai įsivaizduoju tai techniškai - man ir taip rytais sunku keltis,o dar greit suktis reikės su visom 3 unsure.gif
Mano mažoji kokia pavyduolė pasidarė (nors ji visad pirmoji gauna iki soties, o vėliau sesėm kas liko) - jei tik užjaučia, kad sesėm 'gero daikto' duoda, iškart prisistato savo teises reikšti doh.gif . Dažnai jos ir nusileidžia: "J., ropok pas mamytę, aš tave leidžiu". arba mes gulim, ciunkinam, o mažoji ant lovos per galvas ropinėja pirmyn atgal ir grūdasi....
Beje, iš patirties galiu pasakyt, kad 2 motyvuotai žindančius vaikus vieną po kito laisvai galima pamaiitnt ir iš vienos krūties - bent aš gerai girdžiu, kad traukia ir ryja neblogai.
QUOTE(lialka @ 2008 10 21, 14:00)
Galiu papasakot, kaip paaugęs (savaitgalį 3 m. vaikui suėjo) reaguoja į buvusio "maisto tarą" (hihihi.gif) - matosi, kad jam rūpėtų paragaut buvosio MP, nes atsimena, bet čepsėdamas žiūri, šypsosi ir susigėsta biggrin.gif  wub.gif

wub.gif

QUOTE(ast_alaus @ 2008 10 21, 17:46)
Visai kaip maniskis  thumbup.gif Nors dabar jau pats sako, kad 'puka' bus 'beibiui'  biggrin.gif

wub.gif
svarbiausia, dalintis mokėti tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
J.E. Aistė&Julijonas, su pirmuoju gimtadieniu Jūsų mažiukę! happybday.gif
Atsakyti