Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Na, gydytojo pavardės tikrai neviešinsiu, nes manau, kad kiekvienas turi teisę į savo nuomonę. Ir už nuomonę žmogaus bausti nesiruošiu. Priešiškas nusistatymas žindymo klausimu man ne naujiena. Tik gal teks kito psichoterapeuto pasiieškoti.

Bet labai keista, kad tiek daug pasipriešinimo dėl ilgalaikio žindymo tenka sulaukti būtent iš medikų pusės g.gif Juk jie kaip tik turėtų skatinti maitinti kuo ilgiau - patys mažiau darbo turės.

Vedžioju sūnutį pas vaikų psichologę dėl begalinio jautrumo ir dirglumo. Gal įdomumo dėlei reikės jos nuomonės paklausti.
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2008 10 30, 21:20)

Bet labai keista, kad tiek daug pasipriešinimo dėl ilgalaikio žindymo tenka sulaukti būtent iš medikų pusės  g.gif  Juk jie kaip tik turėtų skatinti maitinti kuo ilgiau - patys mažiau darbo turės.

Drįsiu parašyti savo nuomonę, kaip mama , kuri ilgai žindė (iki 1 metų 3 mėn).Pasakysiu labai atvirai -MAN PAČIAI BUVO SUNKU ATSISAKYTI to artumo jausmo.Bet aš sutinku su gydytojų nuomone, kas perdaug, tas perdaug. Viena gydytoja tai prilygino posakiui : "tai tas pat, kas vyrui cigaretę surukyt-įprotis". Ir aš dabar su ja visiškai sutinku (tada nesutikau, nes buvau euforijoj , man stipriai buvo suvešėjęs perekšlės instinktas). Aš neklausiau nieko, kas tik stebėjosi mano pasiryžimu maitint.Be abejo, man buvo nemalonu jų pastabos, bet aš suvokiau, kad pati nenoriu baigti to proceso.Galą viskam padarė vienas įvykis: mes buvome baliuje, mano vaikutis sukirto lėkštę antro patiekalo (mėsa, bulvės, daržovės), tada ryžtingai atsisuko į mane ir griebė man už drabužių -maždaug duok papą blink.gif Va tuomet aš ir supratau, kad mano pienas tėra "kaip surukyt cigaretę-įprotis".Man pasidarė labai nesmagu, aš su vaiku nuėjau nuo stalo, bet jau tvirtai žinojau, kad tai pabaigos pradžia.
Žodžiu, nepykit, neįsižeiskit, aš tik labai norėjau parašyt ką manau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2008 10 30, 20:20)
bet labai keista, kad tiek daug pasipriešinimo dėl ilgalaikio žindymo tenka sulaukti būtent iš medikų pusės  g.gif  Juk jie kaip tik turėtų skatinti maitinti kuo ilgiau - patys mažiau darbo turės.

vat ir atsakei i klausima. O ka gi jie tada veiks? smile.gif kodel jie turetu bti suinteresuoti netureti darbo? smile.gif
o psichologe apsidziaugs radusi vaiko dirglumo priezasti smile.gif
Atsakyti
Aaa, nu čia tas M. Rufo panoro konkurentu prie krūties atsikratyt, tai nusprendė tokią teoriją išvest. O man tas artumo jausmas nuostabus, devyni mėnesiai kaip nustojau žindyti dėl ligos ir ilgiuosi to jausmo, negaliu pasakyti nei vieno blogo žodžio apie vyresnio vaikelio žindymą, man gražu.
Atsakyti
Kartas nuo karto įlendu pas jus paskaitinėti. Įdomu, kadangi pati ilgai žindžiau (iki pustrečių metų). Sutinku su geguzevasariu, kad tai vaikui - įprotis. Bet nemanau, kad jis toks žalingas, jog reikėtų po metų žindymo jo atsisakyti biggrin.gif Juk mažo vaikiuko gyvenimas (o juk ir suaugusiojo) susideda iš aibės įpročių, kurie visi kartu paimti vadinasi "dienos ritmas". Tai saugumo jausmas. Todėl labai keistai skamba palyginimas su rūkymu.
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2008 10 30, 21:09)
Kartas nuo karto įlendu pas jus paskaitinėti. Įdomu, kadangi pati ilgai žindžiau (iki pustrečių metų). Sutinku su geguzevasariu, kad tai vaikui - įprotis. Bet nemanau,  kad jis toks žalingas, jog reikėtų po metų žindymo jo atsisakyti  biggrin.gif  Juk mažo vaikiuko gyvenimas (o juk ir suaugusiojo) susideda iš aibės įpročių, kurie visi kartu paimti vadinasi "dienos ritmas". Tai saugumo jausmas. Todėl labai keistai skamba palyginimas su rūkymu.

Nu siaip jo, juk rukydamas zmogus kenkia savo sveikatai ir aplinkiniu, o kuo kenkia maziukas zysdamas g.gif , iki metuku - tai nauda, o paskui zala (cigaretes visad tik zala) blink.gif .
Man tai idomiai ta reklama - mama savo pienu saugo vaikucio imuniteta iki metuku, o nuo metuku - prasom pirkti kazkoki tai pienuka - kuris toliau saugotu jusu vaikuti lotuliukas.gif , matyt mamytes pienukas jo nebeapsaugos - misunukai nuo metuku geriau doh.gif
Atsakyti
kadangi pati esu psichologe tai leisiu sau isvesti teorija apie ana psichologa lotuliukas.gif taigi va, mano giliu isitikinimu, ji mama zinde trumpai, del to jam buvo trauma ir jis visa gyvenima jaute to artumo ir saugumo trukuma. Todel istojo i psichologija ir dabar tiesiog pavydi giliai viduj tiems vaikams kurie toki artuma gauna ir jaucia pykti jiems, kadangi pats to artumo negavo, todel stengiasi atkersyti skatindamas mamas ilgai nezindyt. Cia viena teorija.
Kita teorija galetu skambeti taip: kadangi jis to artumo negavo tai istojo i psichologija ir visa savo gyvenima bande save itikinti kad jam to artumo ir nereikia, na o kai pats patikejo eme ir kitus itikinet. Na ir tt ir pan. Galeciau dar pora teoriju isdestyt bet gal uzteks lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 10 30, 17:32)
lotuliukas.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

gerai tu čia  lotuliukas.gif

Nieko, šiandien ir aš su maže susidūrėm su neurologės nuostaba "OOo, kaip tau čia gerai, virš metų ir dar mamos pieno gauni  blink.gif "
bandžiau replikuot, bet jie tiek buvo įsijautusi į savo komentarą, kad neišgirdo  tongue.gif

cia gal ir ne i tema bet zinai ka as supratau blink.gif tu juk pastojai zindydama dvynukus blink.gif blink.gif reiskia ir man taip gali buti blink.gif o dar noreciau luktelt, o mes tai nesisaugom blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 10 30, 21:33)
cia gal ir ne i tema bet zinai ka as supratau  blink.gif tu juk pastojai zindydama dvynukus  blink.gif  blink.gif reiskia ir man taip gali buti  blink.gif o dar noreciau luktelt, o mes tai nesisaugom  blink.gif  blink.gif

Gerai supratai drinks_cheers.gif
Tai gal pradėkit saugotis mirksiukas.gif (nes aš taip ir nesulaukiau tam tikrų dienų.....)
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 10 30, 22:47)
Gerai supratai  drinks_cheers.gif
Tai gal pradėkit saugotis  mirksiukas.gif (nes aš taip ir nesulaukiau tam tikrų dienų.....)

na matyt teks, nes kazkaip dar noretusi pailseti smile.gif aisku, labai nebijau as to nestumo, bet...
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2008 10 30, 14:15)
Teko pabendrauti su psichoterapeutu ir išklausyti jo nuomonę apie ilgalaikį maitinimą. Tai va, jis yra kategoriškai PRIEŠ maitinimą ilgiau nei iki metų, ypač berniukų. Nes neva tai jam jau ne maistas, o seksualinis veiksmas  :: 

kazkoks man tas psichoterapeutas ligonis atrodo doh.gif

QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 10 30, 17:32)
:Nieko, šiandien ir aš su maže susidūrėm su neurologės nuostaba "OOo, kaip tau čia gerai, virš metų ir dar mamos pieno gauni 

lotuliukas.gif Klausyk, kazin ka ji apie Tavo dvynukes pasakytu..siaip nyku..
Tiesa, noriu pagirti, kad labai graziai pasirodet "Mazylyje" thumbup.gif

QUOTE(Gemini @ 2008 10 30, 17:36)
Marcelis Rufo, vaizduodamas lytinį vaiko vystymąsi, veda mus per S. Freudo aprašytas psichoseksualinio vystymosi fazes: oralinę, analinę, ankstyvąją genitalinę – edipinę, latentinę ir pubertetinę. Jis nėra labai uolus S. Freudo sekėjas – pavyzdžiui, analinę fazę aprašo greičiau su eriksonišku atidavimo ir sulaikymo, atsidavimo ir baimės dilemų subtilumu negu akcentuodamas su šalinimo funkcija susijusį erotinį malonumą, apie kurį kalbėjo S. Freudas, – tačiau pagrindinės psichoanalizės kūrėjo nuostatos aiškios. Visų pirma – tai tendencija libido (lytinį geismą) laikyti pagrindine kūdikio vystymąsi organizuojančia ašimi. S. Freudui kūdikis buvo geismingas, o jo artumas su motina turėjo seksualumo atspalvį. Prof. M. Rufo kalbėdamas apie žindymą arba vaiko glamonėjimą perspėja, kad kūdikio negalima erotizuoti. Krūtis „negali būti mišri“, ji yra erotinis tėvo objektas, o ne pieno šaltinis kūdikiui, todėl žindymą autorius pataria pabaigti kūdikiui esant dviejų trijų mėnesių amžiaus, be to, motina, visuomenei evoliucionuojant, turi grįžti į darbą.

Klausykit, idomiai cia iseina, gamta turbut taip jau surede moters kuna, tam ir dave papus, kad vyrams butu dziaugsmo doh.gif

QUOTE(Heart @ 2008 10 30, 20:20)
Bet labai keista, kad tiek daug pasipriešinimo dėl ilgalaikio žindymo tenka sulaukti būtent iš medikų pusės  :

drinks_cheers.gif tiesa pasakius, dar nesutikau ne vieno mediko, kuris butu entuziastingai nusiteikes ilgo zindymo atzvilgiu doh.gif
Tiesa, labai nustebau, kad "Mazylio" zurnale perskaiciau, jog PSO rekomenduoja zindyti iki 1 metuku, po to - pagal poreiki. g.gif ten tokios gerb medikes straipsnis. Taip taip idomu pasidare, nes siaip rekomenduojama iki 2metu...

QUOTE(AusraR @ 2008 10 30, 20:40)
o psichologe apsidziaugs radusi vaiko dirglumo priezasti :

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Aivita @ 2008 10 30, 21:08)
Aaa, nu čia tas M. Rufo panoro konkurentu prie krūties atsikratyt, tai nusprendė tokią teoriją išvest.

lotuliukas.gif

QUOTE(saulala @ 2008 10 30, 22:09)
Kartas nuo karto įlendu pas jus paskaitinėti. Įdomu, kadangi pati ilgai žindžiau (iki pustrečių metų). Sutinku su geguzevasariu, kad tai vaikui - įprotis. Bet nemanau,  kad jis toks žalingas, jog reikėtų po metų žindymo jo atsisakyti  :D  Juk mažo vaikiuko gyvenimas (o juk ir suaugusiojo) susideda iš aibės įpročių, kurie visi kartu paimti vadinasi "dienos ritmas". Tai saugumo jausmas. Todėl labai keistai skamba palyginimas su rūkymu.

drinks_cheers.gif labai teisingai parasyta. taip-iprotis, bet ar jis zalingas?
Soske irgi iprotis, nuo jo net sakandis neteisingas formuojasi, bet kazkaip labai retai galima isgirsti, kad tai nera toks jau geris. dabar kazkaip prisiminiau, kaip viena gydytoja mane paprotino, kad duociau soske vaikui, tada nebereiks to zindymo. Visu pirma, mano vaikas kategoriskai jos atsisake 9 men, visu antra, niekaip nesuprantu, kodel gumos gabalas yra geriau uz kruti doh.gif
Siaip dar paie tuos iprocius - ju gi viokiausiu pas vaikus yra - miegoti su meskiuku, tampytis paskui save koki medziagos gabala ir tt ir pan...kazkaip ju niekas su rukymu nesugretina doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgachka: 30 spalio 2008 - 23:47
QUOTE(AusraR @ 2008 10 30, 22:33)
cia gal ir ne i tema bet zinai ka as supratau  blink.gif tu juk pastojai zindydama dvynukus  blink.gif  blink.gif reiskia ir man taip gali buti  blink.gif o dar noreciau luktelt, o mes tai nesisaugom  blink.gif  blink.gif

Aš iki šiol nesulaukiau tų negerų dienų, bet dar ir nelaukiu - gi dvynukai kemša MP ir dieną, ir naktį. Su dičkaiis irgi po pusantrų metų galėjau būt rami (teoriškai). Praktiškai nesisaugojom visai iki 6 mėn, t.y. iki pirmų šaukštukų kito maistelio. 4u.gif

QUOTE(Jurgachka @ 2008 10 31, 00:45)
dabar kazkaip prisiminiau, kaip viena gydytoja mane paprotino, kad duociau soske vaikui, tada nebereiks to zindymo.

Na taip - kai manęs paklausė, kodėl neduodu žindukų ir atsakiau, kad mano vaikai turi mamą, kam jiem ta guma, komentarų jau nesulaukiau. lotuliukas.gif Arši aš. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emilė: 31 spalio 2008 - 00:06
QUOTE(Emilė @ 2008 10 31, 01:05)
Na taip - kai manęs paklausė, kodėl neduodu žindukų ir atsakiau, kad mano vaikai turi mamą, kam jiem ta guma, komentarų jau nesulaukiau.  lotuliukas.gif Arši aš.  doh.gif

as tai zinok jau duociau, ypac Nojus, kad turetu i ka savo dantis galast, nes mano papuliai to neatlaikys, bet kad jie velniuksciai neima doh.gif
Atsakyti