Mano mažiukas prieš kelias savaites prasiskėlė antakį, važiavom į Santariškes siūti. Po baisios procedūros daviau jam krūties. Tai pamačiusi chirurgė vos nenualpo "toks didelis, o dar žinda?!" Aš buvau likusi nutylėti, bet vyras nesusilaikė ir išdrožė jai, kad ji, kaip gydytoja, turėtų žinoti, kad PSO rekomenduoja žindyti iki dviejų metų ir daugiau. Į tai ji atsakė akių prisidengimu "Nu bet koks vaizdelis..."
Papildyta:
O dėl tų žurnalų tai galvoju, gal kokį juodą sąrašą daryti - kokiam žurnale kokia autorė dėl kokių dalykų nusišnekėjo...
QUOTE(Raideles @ 2008 10 31, 09:44)
Mano mažiukas prieš kelias savaites prasiskėlė antakį, važiavom į Santariškes siūti. Po baisios procedūros daviau jam krūties. Tai pamačiusi chirurgė vos nenualpo "toks didelis, o dar žinda?!" Aš buvau likusi nutylėti, bet vyras nesusilaikė ir išdrožė jai, kad ji, kaip gydytoja, turėtų žinoti, kad PSO rekomenduoja žindyti iki dviejų metų ir daugiau. Į tai ji atsakė akių prisidengimu "Nu bet koks vaizdelis..."
Papildyta:
O dėl tų žurnalų tai galvoju, gal kokį juodą sąrašą daryti - kokiam žurnale kokia autorė dėl kokių dalykų nusišnekėjo...
Papildyta:
man tai tik pikta kad tokios replikos issakomos prie vaiko, jk jis girdi ir supranta jau dvieju metuku, tai kaip jam jaustis...tipo gedytis ar ka....
AusraR,
o Nojui kramtukai netinka dantims kasytis?
sakykim jei pabando Tau kąsti, atimi, paduodi kramtuką, pasakai, jog ŠITĄ galima graužti ir jei yra poreikis - krūtį pasiūlyti tik po kokių 15min.
Man gan greitai pavyko išaiškinti sistemą
Sveikatos mažiui
ir kad randų neliktų
tai va, ėmei ir sutraumavai žmogų visam likusiam gyvenimui
-----------
Taigi nereik žurnalų, užtenka tam tikras pavardes žinot
Kai kam turbūt tiesiog organiškai nesigautų ištarti, jog galima žindyti ir virš metų
sakykim jei pabando Tau kąsti, atimi, paduodi kramtuką, pasakai, jog ŠITĄ galima graužti ir jei yra poreikis - krūtį pasiūlyti tik po kokių 15min.

QUOTE(Raideles @ 2008 10 31, 08:44)
Į tai ji atsakė akių prisidengimu "Nu bet koks vaizdelis..."
Papildyta:
Papildyta:
Sveikatos mažiui

-----------

Kai kam turbūt tiesiog organiškai nesigautų ištarti, jog galima žindyti ir virš metų

Prisiminiau, kad ir man buvo panaši situacija, kai su mažiuku (jam buvo 1,4 m.) gulėjom ligoninėj. Mažiui reikėjo padaryti elektroencefalogramą, o tai tokia procedūra, kurios metu pacientas turi miegoti. Kai gydytoja paklausė, ar turiu kokį čiulptuką ar buteliuką, kuris padėtų jam užmigti, pasakiau, kad turiu ir parodžiau krūtis. Reikėjo matyti, kokios buvo jos akys
Veiksmas vyko tokioje vietoje, kur lyg tyčia buvo daug personalo. Kad žinotumėt, kokiam dėmesio centre atsidūriau. Pasijaučiau kaip kokia čigonė

QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 10 31, 10:18)
AusraR,

tikt tai tinka, bet jis dazniausiai ikanda kai uzmiega prie papulio ir tada jam zandai gal atsipalaiduoja, ka as zinau...bjauriausia kad kai as pasakau AIIII nes suskausta tai jis atmerkia akis ir su visu papuliu dantyse staigiau suka galva ziuret kas cia vyksta. Taip jau buvo pora kartu, ojojoj jausmas

QUOTE(Kriiste @ 2008 10 30, 21:14)
Man tai idomiai ta reklama - mama savo pienu saugo vaikucio imuniteta iki metuku, o nuo metuku - prasom pirkti kazkoki tai pienuka - kuris toliau saugotu jusu vaikuti
, matyt mamytes pienukas jo nebeapsaugos - misunukai nuo metuku geriau 

QUOTE(Jurgachka @ 2008 10 30, 23:45)
Klausykit, idomiai cia iseina, gamta turbut taip jau surede moters kuna, tam ir dave papus, kad vyrams butu dziaugsmo
Tiesa, labai nustebau, kad "Mazylio" zurnale perskaiciau, jog PSO rekomenduoja zindyti iki 1 metuku, po to - pagal poreiki.
ten tokios gerb medikes straipsnis. Taip taip idomu pasidare, nes siaip rekomenduojama iki 2metu...
labai teisingai parasyta. taip-iprotis, bet ar jis zalingas?
Soske irgi iprotis, nuo jo net sakandis neteisingas formuojasi, bet kazkaip labai retai galima isgirsti, kad tai nera toks jau geris. dabar kazkaip prisiminiau, kaip viena gydytoja mane paprotino, kad duociau soske vaikui, tada nebereiks to zindymo. Visu pirma, mano vaikas kategoriskai jos atsisake 9 men, visu antra, niekaip nesuprantu, kodel gumos gabalas yra geriau uz kruti
Siaip dar paie tuos iprocius - ju gi viokiausiu pas vaikus yra - miegoti su meskiuku, tampytis paskui save koki medziagos gabala ir tt ir pan...kazkaip ju niekas su rukymu nesugretina

Tiesa, labai nustebau, kad "Mazylio" zurnale perskaiciau, jog PSO rekomenduoja zindyti iki 1 metuku, po to - pagal poreiki.

Soske irgi iprotis, nuo jo net sakandis neteisingas formuojasi, bet kazkaip labai retai galima isgirsti, kad tai nera toks jau geris. dabar kazkaip prisiminiau, kaip viena gydytoja mane paprotino, kad duociau soske vaikui, tada nebereiks to zindymo. Visu pirma, mano vaikas kategoriskai jos atsisake 9 men, visu antra, niekaip nesuprantu, kodel gumos gabalas yra geriau uz kruti

Siaip dar paie tuos iprocius - ju gi viokiausiu pas vaikus yra - miegoti su meskiuku, tampytis paskui save koki medziagos gabala ir tt ir pan...kazkaip ju niekas su rukymu nesugretina

Man irgi stalčius atvypo, kai "Mažyly" perskaičiau, kad PSO rekomenduoja žindyt iki metukų, visada skaičiau kad iki 2

O čiulptuko aš nuo pradžių nedaviau, o paskui jau kažkaip nei šis nei tas buvo duoti. Bet po šią dieną iš mamos sulaukiu priekaištų, kad reikėjo duoti

Be abejo, nesmagu kai vaikas viešumoj pakelia rūbus, aš sakiau, kad jau mano vaikas taip nesielgs, ir neteks tokio "džiaugsmo" patirti. Viešumoj neteko, namuos eprie svečių visko buvo

QUOTE(Gemini @ 2008 10 31, 11:57)
Man anyta vis pirso ta misinuka.Ypac kai suzinojo, kad nescia zindau.Siule-siule, nupirko, spekit, KAS jis isgere?Mano vyras.Jam patiko, ir jam jau virs metu, tai kaip ir tinka, na bet tas Aptamilis brangus, zaraza, geriau lai alu geria...
QUOTE(Alabama @ 2008 10 31, 12:26)
Man anyta vis pirso ta misinuka.Ypac kai suzinojo, kad nescia zindau.Siule-siule, nupirko, spekit, KAS jis isgere?Mano vyras.Jam patiko, ir jam jau virs metu, tai kaip ir tinka, na bet tas Aptamilis brangus, zaraza, geriau lai alu geria...

O aš prisipažinsiu, kad, kai pradėjau dirbti, pradėjau ir šitą mišinuką savo mažiui pirkti. Kai manęs nėra namie, o vaikui prireikia pienuko, "pamelžia" tėvelį. Jis tą mišinuką taip ir vadina "titi putuka" (vert. tėčio pienukas)

QUOTE(Švelni @ 2008 10 31, 12:29)

O aš prisipažinsiu, kad, kai pradėjau dirbti, pradėjau ir šitą mišinuką savo mažiui pirkti. Kai manęs nėra namie, o vaikui prireikia pienuko, "pamelžia" tėvelį. Jis tą mišinuką taip ir vadina "titi putuka" (vert. tėčio pienukas)

Mano vaikas, paragaves ta Aptamili, susirauke, isspjove, tada sudegino mus zvilgsniu ir nuejo neatsigrezdamas i savo kambari.Ekologiskas musu kudikis, valgo tik naturprodukt-papa

QUOTE(Alabama @ 2008 10 31, 12:35)
Mano vaikas, paragaves ta Aptamili, susirauke, isspjove, tada sudegino mus zvilgsniu ir nuejo neatsigrezdamas i savo kambari.Ekologiskas musu kudikis, valgo tik naturprodukt-papa 

O maniškis visai neblogai geria tuos miltelius, nes arbatėlėm jį ne visada užkiši. Šiaip tikrai nenorėjau to Aptamilio pirkti, bet pamaniau, kad jis vis tiek geriau už karvės pieną...
Alabama, tavo paskutiniai postai labai pakėlė nuotaiką. 
O apskritai visos jus didelės šaunuolės.

O apskritai visos jus didelės šaunuolės.

QUOTE(Alabama @ 2008 10 31, 11:26)

Gerai būtų padaryt ypač pediatrių juodąjį sąrašą , kurios nė šnirpšt neturi žinių apie žindymą. Nu ar ne gėda būtų tokiam atsidurti?