Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(milabra @ 2008 05 01, 20:02)
Sveikos, gražuolių šeimininkės  smile.gif (nu aišku jūs pačios dar gražesnės  rolleyes.gif  )
Nu va, turiu tokių reikalų įdomių - iš falenopsio orinės šaknies lenda spurgiukas. Kas čia bus?  unsure.gif Ar šaknies šaka, ar vaiko sulauksim?  ax.gif
O kita bėda - nupirkau mamai Mamos dienos proga falenopsį, nes dar neturi nei vienos. Namie tik pamačiau kad beveik dugne esanti šaknis pūt pradėjusi  doh.gif Tai ką dabar daryti? Ištraukti iš vazono, šalinti? Jaučiu vėl man nudvės cray.gif O palikti irgi negaliu, gi matosi kad pūna, tuo labiau kyšo puvėkas pro apatinę skylutę sad.gif

na kad ir pas mane is tu oriniu spurgiukai lenda, bet ten juk tik saknys smile.gif
gal kolkas nejudink, kol zydi g.gif

Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 05 01, 20:17)
na kad ir pas mane is tu oriniu spurgiukai lenda, bet ten juk tik saknys smile.gif
gal kolkas nejudink, kol zydi g.gif

Tai kad rupkė žiedų neskleidžia unsure.gif Jaučiu negerai jau jai doh.gif Prasižioję, ir nesiskleidžia antra diena. Šiaip gi jie staigiai prasiskleidžia cray.gif

Gaila kad iš šaknų tik šaknys lenda. O falenopsu lėliukai iš kur lenda? iš kamieno?
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2008 05 01, 19:27)
Tai kad rupkė žiedų neskleidžia  unsure.gif Jaučiu negerai jau jai  doh.gif Prasižioję, ir nesiskleidžia antra diena. Šiaip gi jie staigiai prasiskleidžia cray.gif

Gaila kad iš šaknų tik šaknys lenda. O falenopsu lėliukai iš kur lenda? iš kamieno?

Phalenopsio leliukai auga ant žiedstiebio(keikis) arba iš po šaknu.Nuo motininio. 4u.gif O prasikleit tai prasiskleis,na gal mažiau saulutes gavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kilka: 01 gegužės 2008 - 19:45
Nesuprantu, visos kalbat apie orines šaknis, bet pas mane nei vienas penelopsis tokių neturi, o jei nusiperku naują, tai visos orinės per porą savaičiu nunyksta. Ar cia labai blogai? Šiaip visos sėkmingai leidžia žiedus, augina lapus, vienas ir nauja vaika ant žiebstiebio, o šalia jo dar ir du žiedus. Ar reikėtu nerimauti, kad as mane joms kas nors netinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kendra @ 2008 05 01, 21:30)
Nesuprantu, visos kalbat apie orines šaknis, bet pas mane nei vienas penelopsis tokių neturi, o jei nusiperku naują, tai visos orinės per porą savaičiu nunyksta. Ar cia labai blogai? Šiaip visos sėkmingai leidžia žiedus, augina lapus, vienas ir nauja vaika ant žiebstiebio, o šalia jo dar ir du žiedus. Ar reikėtu nerimauti, kad as mane joms kas nors netinka  g.gif

nieko tokio gyvena ir be oriniu saknu tik ju negalima nukarpyti, o jei pacios nunyksta vadinasi gelyte atsigeria kitais budais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kendra @ 2008 05 01, 21:30)
Nesuprantu, visos kalbat apie orines šaknis, bet pas mane nei vienas penelopsis tokių neturi, o jei nusiperku naują, tai visos orinės per porą savaičiu nunyksta. Ar cia labai blogai? Šiaip visos sėkmingai leidžia žiedus, augina lapus, vienas ir nauja vaika ant žiebstiebio, o šalia jo dar ir du žiedus. Ar reikėtu nerimauti, kad as mane joms kas nors netinka  g.gif

tai rodiklis, kad aplinka sausa. Dazniau papurskit, kitais budais padrekinkit aplinka. Tai, kad nera oriniu tai nera labai didele beda, bet sausa aplinka gali pridaryti bedos ziedams. Dazna ziedu metimo priezastimi buna sausas aplinkos oras.
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 05 01, 22:25)
tai rodiklis, kad aplinka sausa. Dazniau papurskit, kitais budais padrekinkit aplinka. Tai, kad nera oriniu tai nera labai didele beda, bet sausa aplinka gali pridaryti bedos ziedams. Dazna ziedu metimo priezastimi buna sausas aplinkos oras.

Kiekiviena rytą apipurškiu vandeniu, vazonuose pribetrta kramzito ir pripilta vandens garavimui, todel atmesčiau prielaida, kad per sausa aplinka g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kendra: 01 gegužės 2008 - 21:32
QUOTE(Kendra @ 2008 05 01, 22:32)
Kiekiviena rytą apipurškiu vandeniu, vazonuose pribetrta kramzito ir pripilta vandens garavimui, todel atmesčiau prielaida, kad per sausa aplinka  g.gif

Mano falenopsių orinės šaknys irgi džiūna. Bet neimu į galvą irnesakyk.gif Dvi jau naujus lapus parodė, kitos sėdi nieko nedaro, viena kaip išprotėjusi žiedus vieną po kito skleidžia. Tai ir nepergyvenu kad džiūna tos orinės. Aš jų ir nekarpau. Man anksčiau labai tos orinės nepatikdavo, o dabar kai pripratau, tai toks ypatingas orchodėjų bruožas - šaknys išsivertusios. net gražu blush2.gif
Atsakyti
Kaip jūs, panos, CIMBIDŽIUS pražydinat? Turiu jau antrus metus ir nežydi unsure.gif Lapus tik leidžia naujus..
Atsakyti
smile.gif+2008 05 01, 21:47-->
QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė smile.gif @ 2008 05 01, 21:47)
Kaip jūs, panos, CIMBIDŽIUS pražydinat? Turiu jau antrus metus ir nežydi unsure.gif  Lapus tik leidžia naujus..

Cimbidis išdidus paukštis,kiek paspirsi tiek paskris.Reikalingos ypatingos salygos jam pražydinti.Daug šviesos,gerai užkasti,temperatūrų svyravimai (diena/nakti).A dar kažkur 2 metus po persodinimo jis iš principo nežydi.Na kol apsipranta naujam vazone.Čia jei trumpai.Profes plačiau pakomentuoti gali. cool.gif
Atsakyti
O aš šiandien nusipirkau Schultz, ryt jau tręšiu, žiūrėsiu kaip reaguos manosios gražuolės g.gif
Norėjau mamai nupirkt Maximoj falenopsį šiandien, nėra, buvo 2 belikę baisūs doh.gif Gal ryt pristatys šventėm, nes vakar tai buvo labai jau daug g.gif
Atsakyti
Ačiū ir už tiek mirksiukas.gif žinosiu, kad taip labai nesitikėt smile.gif
Atsakyti