Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(rena @ 2008 05 01, 23:39)
papuosimams prie mesos lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2008 05 02, 00:42)

o ka visai tiktu prie kokio "kelmo" g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aha, orines nupjaustai, tai ant kokių vyniotinių papuoši, lapus šiaip kur, lėkštėj sutiesi, ant jų kokią mėsą lotuliukas.gif
Nu žiūrėsiu, gal Schultz'as pagelbės, 20 Lt. sumokėjau, noris naudos.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2008 05 02, 00:52)
Aha, orines nupjaustai, tai ant kokių vyniotinių papuoši, lapus šiaip kur, lėkštėj sutiesi, ant jų kokią mėsą lotuliukas.gif
Nu žiūrėsiu, gal Schultz'as pagelbės, 20 Lt. sumokėjau, noris naudos.

na puosmena tai tinka thumbup.gif , tik svarbiausia Schulz'u nepaslakstyk mesos lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas rytas.Skaitinejau cia apie orchideju auginima ir ju prieziura.Pries savaite nusipirkau Phaleonopsi(nukainuota).Po keliu dienu pastebejau,kad ant ziedstiebio islindo du pumpuriukai.Esme tokia:ar jai nieko neatsitiks,jei as isvertusi phal.is vazonelio pasalinau supuvusias saknis,isploviau vazineli ir atgal i ta pati substrasta ja ikisau?Jus cia tikros ases,gal ka patarsit?Isanksto dekoju rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 05 02, 09:49)
Labas rytas.Skaitinejau cia apie orchideju auginima ir ju prieziura.Pries savaite nusipirkau Phaleonopsi(nukainuota).Po keliu dienu pastebejau,kad ant ziedstiebio islindo du pumpuriukai.Esme tokia:ar jai nieko neatsitiks,jei as isvertusi phal.is vazonelio pasalinau supuvusias saknis,isploviau vazineli ir atgal i ta pati substrasta ja ikisau?Jus cia tikros ases,gal ka patarsit?Isanksto dekoju rolleyes.gif

Aš irgi Phaleonopsi su pupmuriuku ant žiedstiebio persodinau, nes šaknys buvo nupuvusios, liko tik orinės unsure.gif Kol kas nieko blogo nematau, auga ir didėja tas naujas žiedstiebis smile.gif Kiek žinau, reikėtų jį nukirpt, bet taip gaila.. unsure.gif
Atsakyti
Nu čia jau kaip pasiseks.
Merginos, skaitau apie schultz'ą ir parašyta visų rūšių orchidėjoms ir gausiai žydinčioms gėlėms. Kažin jei aš palaistyčiau likučiu trąšų kitas gėles, nieko nenutiktų g.gif Gaila pilt lauk, nes balkone pelargonijų kalnas g.gif
Papildyta:
smile.gif+2008 05 02, 10:47-->
QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė smile.gif @ 2008 05 02, 10:47)
Aš irgi Phaleonopsi su pupmuriuku ant žiedstiebio persodinau, nes šaknys buvo nupuvusios, liko tik orinės unsure.gif  Kol kas nieko blogo nematau, auga ir didėja tas naujas žiedstiebis  smile.gif  Kiek žinau, reikėtų jį nukirpt, bet taip gaila.. unsure.gif

Nu kirpti reikia tik tuo atveju, kai nudžiūvęs, o žalio nieks nenukerpa.
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 05 02, 08:49)

Nėra gerai į tą patį substratą sodinti. Jei šaknys supuvę, tai substratas gali pernešti puvinį ant nesupuvusių šaknų. Nebent jei substratas nesukritęs, jį gerai išplovei ir iškaitinai. Jei sveikų šaknų liko mažai, tai žiedstiebį reikėtų nupjauti, kad ir kaip gaila būtų. Beje, aš kažkada per tokį gailestį praradau visą augalą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2008 05 02, 11:48)
Merginos, skaitau apie schultz'ą ir parašyta visų rūšių orchidėjoms ir gausiai žydinčioms gėlėms. Kažin jei aš palaistyčiau likučiu trąšų kitas gėles, nieko nenutiktų g.gif Gaila pilt lauk, nes balkone pelargonijų kalnas g.gif

tu paeksperementuok ir rezultatus pranesk mirksiukas.gif tada ir as savo kalna palergoniju laistysiu bigsmile.gif
o gal palergonijos orchiu ziedais apsipils lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2008 05 02, 10:48)
Papildyta:

Nu kirpti reikia tik tuo atveju, kai nudžiūvęs, o žalio nieks nenukerpa.

Visada trąšuotų vandeniu, likusiu nuo orchidėjų, lieju kitas gėles. Kol kas nei viena nesiskundžia mirksiukas.gif

Žiedstiebį reikia kirpti, jei po revizijos lieka mažai šaknų.
Atsakyti
Ir aš vakar nusipirkau nukainuotą phalenopsį, bet reiks persodint. Užsisakysiu žemių ir teks žiūrė kas ten yra. Pro vazoną matos žalių šaknų, bet lapai tai nuleipę, žydi. Reiks patikrint. g.gif
Atsakyti
Kiek skaičiau, tai nukirpt ir žalią reikia tada, kai persodini, kad geriu prigytų. Ir su paprastom kitom gėlėm reik daryt taip..Kad visą sveikatą duotų šaknim, o ne žiedui..
Atsakyti