Įkraunama...
Įkraunama...

Triratukas ar dviratukas

Na, daug kuo skiriasi.

Skiriasi svoriu. Ir netikėkite tais, kurie sako, kad svoris vaikui nesvarbu - jis yra labai svarbu, nes sunkaus dviratuko vaikas nenulaikys, nepakels ir t.t. Geras balansinis dviratukas svers iki 4 kg.

Skiriasi naudojamais guoliais. Su gerais guoliais ratai sukasi labai lengvai, ten, kur ant guolių pataupyta, ratai sukasi nekaip.

Skiriasi padangomis. Pigesniuose dažnai būna poliuretano padangos, brangesniuose normalios pripučiamos. Pripučiamos žymiai lengviau, minkščiau rieda, mažiau slidinėja.

Skiriasi stabdžiais. Balansiniai dviratukai būna su stabdžiais ir be jų. Dvimetei, aišku, stabdžiai tikrai nebus reikalingi ir ji jais nemokės naudotis. Bet po poros metų ji ant to dviratuko lakstys taip, kad stabdžiai tikrai pravers, o ir naudotis jais ji jau bus išmokusi. Asmeniškai aš už stabdžius, mano dukra keturių neturėdama jais puikiai naudojosi, ypač praversdavo kai leisdavomės nuo ilgos nuokalnės.

Vairo pasukimo ribojimas. Kai neribojamas vairo pasukimas, gresia, kad vaikas suskersuos vairą ir grius. Todėl geriau pirkti balansinį dviratuką, kur yra ribojamas vairo pasukimas.
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2014 06 25, 10:35)
Na, daug kuo skiriasi.


Dėkui jums už tokį išsamų atsakymą, bandysim dairytis kol vasara nesibaigė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2014 06 23, 10:49)
Galiu pasakyti tik tiek, kad klystate.

Nereikia ten jokių didžiulių greičių ir erdvių. Kiemo tikrai užteks. O dvimetė tikrai nesugebės lėkti tokiu greičiu, kad jūs iš paskos nespėtumėt, iš esmės ji judės spartaus suaugusio žmogaus ėjimo greičiu. Greičiai prasideda jau pas vyresnius 3-4 metų vaikus.



Aš saviškio, kuriam 2,5 metukų važiuojant su balansiniu dviratuku nepaveju doh.gif ramiai pasivaikščiot nepavyksta, bet kieme thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ostė: 27 birželio 2014 - 20:14
Gal kas pasidalins savo patirtimi ir patars..
Galvojam pirkti balansinį dviratuką, tik bijau suklysti, kurį, kokį...mąstau apie Puky LR M arba Puky LR M1 ir First bike (street ar street pu)... vis galvoju, kad arba permaži greit bus, arba perdideli dabar... ar reikėtų, kad vairas reguliuotųsi? firstbike - nesireguliuoja lyg..ech, nežinau kurį pasirinkti.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bixe: 07 rugpjūčio 2014 - 13:12
Prisiminiau temą ir noriu pasidalinti patirtimi, nupirkome balansinį dviratuką, deja visiškai maniškės nesudomino. sad.gif Porą kartų pavaikščiojo ir panašu kad nebuvo smagu. sad.gif Gerai, kad bent pirkome nebrangų, o sumokėjus kelis šimtus būtų tikrai gaila.
Atsakyti
QUOTE(Klaudijaaa @ 2014 08 07, 13:58)
Prisiminiau temą ir noriu pasidalinti patirtimi, nupirkome balansinį dviratuką, deja visiškai maniškės nesudomino. sad.gif Porą kartų pavaikščiojo ir panašu kad nebuvo smagu. sad.gif Gerai, kad bent pirkome nebrangų, o sumokėjus kelis šimtus būtų tikrai gaila.

Koki pirkot? Gal tikrai su juo visai nesmagu vazinetis.
Ir dar is savo patirties galiu pasakyti, kad vaikai labai nevienodi. Sunus dar 2 metu neturedamas jau lakste su balansiniu. O va, mazoji, visiskai nesidomi. Jai labai patinka, kai ja vezioja su triratuku ir pati net nebando minti.
Atsakyti
Maniškis irgi nenori minti dviratuko, o su balansiniu visą vasarą skraidė po rajoną. Tik kitą kartą nepirkčiau medinio. Labai jau greit nusitarkavo sad.gif Nors vaikis tikrai savo žaislus saugo.
Atsakyti
Koki dviratuka patartumete pirkti keturmetei? blush2.gif
Atsakyti
Mano nuomone keturmetei reikia pirkti dviratuką be pavarų, dydis toks, kad ji pati galėtų ant dviračio užlipti, o sėdėdama ant sėdynės galėtų abejomis kojomis pasiekti žemę - jokiu būdu nepirktite dviratuko "ant išaugimo", nes vaikas kankinsis ant dviračio, kur jis pedalą apatinėje padėtyje vos ne vos pasiekia:
user posted image

Sutikite, juk labai dažnas toks vaizdelis... Vaikas pedalus vos pamina, stringa ant kiekvieno nelygumo, o kai virsta, tai ištokio aukščio ir taip skaudžiai, kad apie tolesnį važiavimą dažniausiai kalbos nebebūna.

Tokiam amžiui skirti dviratukai ko gero visi bus su pagalbiniais ratukais, bet jei jų komplekte nebus, tai visai nesvarbu, nes jų geriau nenaudoti, jie tik trukdo dviračiu važiuoti ir mokintis važiuoti.
Atsakyti
QUOTE(doruta @ 2015 02 18, 22:21)
Koki dviratuka patartumete pirkti keturmetei?  blush2.gif


As savo seses dukrai padovanojau sita - http://www.bikko.lt/...i-16-2014-pink/
user posted image

Dviratis nebrangus, tinkantis ant isaugimo ir svarbiausia labai mergaitiskas. Nepatikesit kokia laiminga Erika buvo kai pamate wink.gif)) galetu jis net nevaziuot, sedi ant jo net namuose.

Del kokybes nezinau, man atrodo viskas ten ok, atrodo tvirtas, tai ir Erikos sese veliau gales vazinetis. smile.gif)) Tuoj pavasaris, tai vel kiemas vaikais suzaliuos.
Atsakyti
Siūlyčiau su rankenėle stumiamus. Yra ir berniukams ir mergaitėms pasirinkimų.smile.gif
http://www.bikko.lt/...r-cars-16-2014/
Atsakyti
Mano manumu tai ta stumiama rankenėlė tinka dvimečio triratukui, bet visai ne į temą keturmečio dviratukui smile.gif

Beje, nuododoje duotame dviratuke sukritikuočiau purvasargius - jie tik dėl vaizdo (smarkiai per trumpi), po pirmos balos šiuo dviratuku važiuojantis vaikas bus susišlapinęs ir išsipurvinęs.

Jei jau duoti nuorodas iš Bikko, tai va pora dviratukų su normaliais purvasargiais:
http://www.bikko.lt/...-s-16-alu-2015/
http://www.bikko.lt/...-kitty-16-2014/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lituanus vulgaris: 25 vasario 2015 - 12:57