Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija- 16 tema....

QUOTE(Gintute @ 2008 06 04, 21:51)
O pas mane irgi turbūt miltligė užpuolė  verysad.gif  blink.gif  .. oi kaip baisu verysad.gif

Nenusimink, ramiai pasiruošk Topazo, ir visas kiek tik turi pavaišink negailėdama, aišku jei yra žydinčių, žiedukus teks nuimti, nes jie labiausiai būna apipulti miltligės, o nupurkšti taps dėmėti ypač šviesūs, tai geriau iškarto šalinti, bus mažiau užkrato, žalialapėm sanpaulijom lapukam purškimas nepalieka pėdsakų, jie labai greitai atsigauna, kaip rena rašo net blizgėti pradeda, o va margalapių lapukai sureguoja į chemija, ypač kurie baltesnės spalvos turi daugiau, palieka rudus taškelius. Purškiau savasias profilaktiškai, ir visas iš eilės, po dienos apžiūrinėdama nesuprantu kas pasidarė mano margalapėm, taškučiais kaip adatėlėm subaksnotos doh.gif veliau tik daėjo jog margalapėm reikia dar silpnesnio skiedinuko. Ryt dieną bandysiu foto padaryti, jei matysis parodysiu taškučius.

Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 06 04, 18:05)
kaikurias savo mazges persodinau i vermikulita, kad greiciau saknis isleistu

Labas rytas 4u.gif ,
merginos, kaip jūs čia su tuo vermikulitu darote? Tiesiai į tas mažas baltas kruopeles įkišat lapukus, be žemių be nieko? Paskum tik drėgnai laikot, ar leidžiat jam pradžiūti unsure.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 06 05, 00:05)
o va margalapių lapukai sureguoja į chemija, ypač kurie baltesnės spalvos turi daugiau, palieka rudus taškelius. Purškiau savasias profilaktiškai, ir visas iš eilės, po dienos apžiūrinėdama nesuprantu kas pasidarė mano margalapėm, taškučiais kaip adatėlėm subaksnotos  doh.gif  veliau tik daėjo jog margalapėm reikia dar silpnesnio skiedinuko. Ryt dieną bandysiu foto padaryti, jei matysis parodysiu taškučius.

o mano nei viena margalape jokiais taskiukais nepasidenge schmoll.gif irgi lb isgrazejo, o ypac Buckeye Eyestoper bigsmile.gif tokia buvo kaip nublukus, o dabar tokia ryski pasidare bigsmile.gif

QUOTE(gabe60 @ 2008 06 05, 08:53)
merginos, kaip jūs čia su tuo vermikulitu darote? Tiesiai į tas mažas baltas kruopeles įkišat lapukus, be žemių be nieko? Paskum tik drėgnai laikot, ar leidžiat jam pradžiūti  unsure.gif ?

lapukus ikisau vien tik i vermikulita, o vaikiukus atskirtus nuo mamyciu ikisau i zeme ir is virsaus vermikulito sluoksni uzdejau, nes ten kai kurios be sakneliu buvo, tai man reikia kad isisaknytu smile.gif vien tik zemeje buvau ikisus, tai man nepatiko, toks vaizdas kad tas augaliukas visai dregmes negauna schmoll.gif
o kas del laistymo tai vis pasiziuriu, jei jau sausa, tai ir palaistau (siaip kai visas laistau, tai ir tas palaistau), bet as jas dar + ir i siltnamuka idejau ax.gif
Atsakyti
Sigute***, pasakysiu juoką. Pamatė mazosios gėlytę puseserė tokio pat amžiaus, gyvenanti šalia, tai irgi taip užsinorėjo, nors tu ką lotuliukas.gif nors namuos auginasi įvairių gėlyčių. Tikrai, turi kažko magiško sanpaulytės thumbup.gif
Kada galima paimti lapuką dauginimui, suprantu, kad kai nužydės, bet gal dar kokių kriterijų yra? Juk teko prižadėti ir tai mergytei ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 06 05, 09:53)
Labas rytas  4u.gif ,
merginos, kaip jūs čia su tuo vermikulitu darote? Tiesiai į tas mažas baltas kruopeles įkišat lapukus, be žemių be nieko? Paskum tik drėgnai laikot, ar leidžiat jam pradžiūti  unsure.gif ?

Gabe60, ar kartais nesupainiojai su agroperlitu? Vermikulitas "biežinės" spalvos
Atsakyti
rena,2008 06 05, 10:42][/quote]
Rena, aciuks.gif už išsamų paaiškinimą smile.gif

QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2008 06 05, 22:28)
Gabe60, ar kartais nesupainiojai su agroperlitu?

nea, nepainioju jų schmoll.gif , aga, kreminės spalvos.
Jau esu pirkusi vermikulito Senukuose, pažįstu jį smile.gif ir į žemę primaišiusi, kai sodinau ax.gif
Atsakyti
Merginos o topazas ne vien sanpaulytem galima ir palergonijas papurksti jei miltlige panasu ja kankina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2008 06 05, 09:32)
Kada galima paimti lapuką dauginimui, suprantu, kad kai nužydės, bet gal dar kokių kriterijų yra? Juk teko prižadėti ir tai mergytei ax.gif

Na turėdamos laiko pasiskaitinėkite štai čia, tikrai rasite daug atsakymų į klausimus. mirksiukas.gif
O tai mergytei būtinai reikia augaliuko, joms jau yra noras kuo tai rūpintis, turėti savo augaliuką, ir ko gero būtinai vienodą. Lapukų ne problema, rasim ir augaliuką. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dolli_ @ 2008 06 05, 23:42)
topazas ne vien sanpaulytem galima ir palergonijas papurksti jei miltlige panasu ja kankina  g.gif

Tinka miltligei gydyti visiem augalam.
Atsakyti
labas rytas
user posted image
user posted image
Atsakyti
Labas rytas. Kokia graži metelica wub.gif
Aš irgi turiu, tik kažkodėl neauga. Nuo rudens labai nedaug paaugo. Pavasarį viskas ėmė augt, o ši gal vos vos pajudėjo... Lapeliai reti, siūbuoja, niekaip nesutvirtėja.
Atsakyti
Sveikos sanpoaulijų mylėtojos 4u.gif
Užsukau čia pasidžiaugti, kad mano visos gėlytės sėkmingai auga blush2.gif Visos tos kurias gavau iš Rimulės užsiaugino nuo 4 iki 6 vaikučių doh.gif Bet kai kurie iš jų tokie mažiukai, kad bijau juos ir nugnybt, kad nepažeist savo gėliukų. Viena netgi žiedukus krautii pradėjo thumbup.gif Streptokarpa net du žiedstiebiukus aukina thumbup.gif Kai tik sulauksiu geros dienos, užsiimsiu sanpaulyčių persodinimu, bo jau tokios didelės, kad nebetelpa į vazonėlius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2008 06 06, 08:22)
Labas rytas. Kokia graži metelica  wub.gif
Aš irgi turiu, tik kažkodėl neauga. Nuo rudens labai nedaug paaugo. Pavasarį viskas ėmė augt, o ši gal vos vos  pajudėjo... Lapeliai reti, siūbuoja, niekaip nesutvirtėja.

Jei skursta ar augt nustojo,siulyčiau persodinti,matyt kažkas su šaknų sistema netvarkoj doh.gif Metelica šiaip greitai auganti ir greit pražystanti veislė,pernai birželi pasodintas lapas davė daug vaikiukų,sausi jau pirmi vaikiukai žiedukus skleidė :wub:Smagiausiai,kad visi Metelicos vaikai rado naujus namus thumbup.gif Šios veislės nebeauginu,kaip ir Niekomu ni dam,džiaugsiuos žiedeliais pas kitas mirksiukas.gif Iš baltų panašių pasilikau Ян-Селена,taip pat įspūdinga,kompaktiškesė už Metelica ir Niekomu ni dam ax.gif
Atsakyti