Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tikrai meilė tęsiasi trejus metus?

Mano atveju, tai susižavėjimas tęsėsi tris metus, o po to atėjo meilė biggrin.gif
Atsakyti
Aš nemanau, kad meilė tetrunka 3 metus. Jei taip būtų - tai būtų tikra katastrofa... Mes su vyru susituokę dar tik metus, ( draugavom irgi metus) ir galiu pasakyti, kad šiuo metu, mano meilė tikrai stripresnė nei anksčiau.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2005 05 04, 11:08)
galiu pasakyti, kad šiuo metu, mano meilė tikrai stripresnė nei anksčiau.

Na, cia yra tokia teorija, kad moterims su metais jausmas stipreja, kad islaikyti partneri (aprupintoja), o vyrams - blesta, kad daugiau palikuoniu po saves paliktu... smile.gif Cia tipo pati gamta taip pasirupino. Kazkiek tiesos tame yra. Kitas dalykas, kad mes skirtingai suprantame meile... Vieniems meile pereina i stiprius, brandzius jausmus (tada ir sakoma, kad meile vis stipresne su metais), o kiti is tikruju po keleriu kartu praleistu metu pajunta saltuka... Vis del to as sios temos esme suprantu taip: ar imanoma, kad santykiai butu tokie pat grazus ir romantiski, o jausmai tokie pat karsti, kaip pacioje pradzioje? Mano atsakymas butu - ne... Bet... tai dar nereiskia, kad jus nebusite laimingi. Islieka daug kitu graziu jausmu (jau rasiau apie tai, nesikartosiu). Aisku, daug kas priklauso ir nuo abipusiu pastangu. Meile is tikruju galima palyginti su lauzu. Jeigu pradzioje liepsnoja stipriai, tai paskui reikia nuolat kurstyti... O zmones, kurie po keliu, keliolikos ar keliasdesimt metu vis dar jauciasi tokie pat karstai isimyleje kaip santykiu pradzioje, manau yra itin retos isimtys...
Atsakyti
Ana diena skaiciau straipsni ir labai patiko viena mintis 'zmones investuoja i versla, i galimybes, bet nesupranta, kad i meile reikia lygiai taip pat investuoti'. Mes su vyru vede jau 4 metai, pries tai dar 2 metus draugavom. Musu meile tikrai neisbleso.... Bet stengiames daryti vienas kitam siurprizus, ir visada stengiames sakyti vienas kitam kas mums nepatinka. Klaidinga yra manyti, kad antra puse pati viska turi suprasti. Manau receptas nenustoti stebinus vienas kita ir meile niekur nedings biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ievalota @ 2005 05 04, 10:10)
Mazutis pataisymas: jeigu perskaitytumet Beigbederio mineta knyga iki pabaigos tai paaisketu, kad jis ten pavadinima ir paneigia wink.gif

aha - skaičiau ax.gif tikrai paneigia ax.gif

tai gal kaip tik po trejų metų prasideda tikroji meilė? g.gif

prisiminiau:
ir kas per velns ta meilė yr,
kad širdį bada kap su peiliais
be meilės dušia jau sustėra
koks velnias sugalvoji meilę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(roof @ 2005 05 04, 12:58)
Na, cia yra tokia teorija, kad moterims su metais jausmas stipreja, kad islaikyti partneri (aprupintoja), o vyrams - blesta, kad daugiau palikuoniu po saves paliktu... smile.gif Cia tipo pati gamta taip pasirupino. Kazkiek tiesos tame yra.

Na, kita vertus, moterims su metais meilė taip pat turėtų ne stiprėti, o blėsti, nes gamtos sutvarkyta, kad moteris ieškotų kuo geresnių genetiškai vyrų, kurie garantuotų stipresnius, gražesnius, protingesnius ir visokius kitokius -esnius palikuonis mirksiukas.gif.
Manau, kad tiek vyrai, tiek moterys griebiasi šitų pasiaiškinimų, norėdami pateisinti savo nuklydimus į kairę tongue.gif.
O dėl meilės... Savo vyrą aš pamilau tik po 7 bendro gyvenimo metų ir myliu iki šiol rolleyes.gif.
Atsakyti
Skaičiau tą jo romaną - man patiko, bet tiesą pasakius su pirmąja pamo meile taip ir buvo..... po 3,5 metų išsiskyrėm (tiksliau aš jį palikau, nes mačiau, kad nieko gero neišeis tai kam laiką tempti)... gal sutapimas, o gal ir tiesa. nors nenorėčiau tuo tikėti, tai priklauso nuo pačių žmonių ir kaip jie saugo, puoselėja vienas kitą.
Atsakyti
QUOTE(asMona @ 2005 05 05, 23:12)
Na, kita vertus, moterims su metais meilė taip pat turėtų ne stiprėti, o blėsti,  (...)

Žiūrint ką vadinam meile - ar tą susižavėjimą, kuris būna iki kol pripranti prie žmogaus, kol abu ima drąsiai jaustis vienas su kitu, kai dar širdy sukutena smile.gif ar tą brandų jausmą, kuris atsiranda, kai jau tikrai pažįsti žmogų.

Tai jei apie susižavėjimą kalbėt, tai manau, jis netgi 3 metų nesitęsia, jeigu intensyviai bendrauji biggrin.gif .
Atsakyti
As ir kazkaip to bijau, tu triju metu... Mes jau su draugu draugaujam 2,7 metus... Kartais visko buna, ir susipykstam, ir vel gerai viskas... Na bet man meile kol kas nepasikeite, as dar labiau ji myliu, nes pamaciau kaip jam rupiu, kaip jis mane saugo ir rupinasi... Na gal tai ir subrendimas i tikresne meile smile.gif
Mano tevai jau 25 metai kartu, bet kartais atrodo, kad jei nesenai vede, amzinai sypsosi, laimingi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(roof @ 2005 05 04, 09:55)
Na, visoms poroms ateina tas metas, kai nukrenta roziniai akiniai. Tada zmones pamato vienas kita tokius, kokie jie yra is tikruju, su savo ydomis, blogais iprociais, ko santykiu pradzioje, kai akys apvilktos laimes migla, nelabai matosi. Plius dar kasdienybe, rupesciai, nemalonumai griauna meile... Vienu zodziu, manau neisvengs nei viena pora to, kad anksciau ar veliau pasijus nebe tokie mylintys vienas kita kaip anksciau... Ir jei pora buvo sukurta tik ant jausmu pagrindo, viena diena jie gali pajusti, kad ju niekas nebesieja, pajusti tustuma... Kas dar gali sieti be meiles? Ne pinigus turejau omeny, ne bendra turta ir net ne vaikus... Gali sieti bendras tikslas, bendros idejos, panasus poziuris, pomegis taip pat leisti laisvalaiki. Dar kitaip pasakius, jus is pradziu turite buti draugai, o tik po to mylimieji. Tada, kai dings tas jaudulys ir ta pirmine aistra, jums vis vien bus gera kartu. Nes jus galesite kalbetis visa nakti, ir niekas kitas taip gerai kaip partneris jusu nesupras, nes jus paguosite ji, kai jam bus sunku, ir sulauksite silto apkabinimo, kai bus sunku jums ir kartais megausites tyla, nes viskas bus aisku ir be zodziu, ir galesite kartu su uzsidegimu siekti bendro tikslo... Tai as vadinu pilnatve, ir visa tai lieka isgaravus pirminiam meiles jausmui... Lieka ne taip jau mazai smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif man atrodo, kad tai ir yra tikroji meilė
dabar iš savo patirties pasakysiu. Labai daug kalbėjomės su buvusiu vyru apie va tokią meilę, kaip aprašė roof. bet jis išėjo pas kitą, nes labai norėjo drugelių pilve. Bet juk tam tikra prasme vis tiek bus tas pats. keltis kartu iš ryto, matyt apsimiegojusią, išgyvent kažkokius nemalonumus, finansines krizes ir taip toliau sąrašą galima tęsti. jis sakydavo, man nereikia tokios meilės -prisirišimo, pagarbos ir t.t. Reikia aistros, jaudulio ir panašiai.
Tas prisirišimas, kaip sakė roof, jis lieka amžinai. tik dėl jo reikia padirbti. Investuoti. Daug atiduočiau, jei kada nors turėčiau tokius santykius,kai iš pusės žodžio viskas aišku. ir visai nereikėtų drugelių pilve
Atsakyti
na as su savo vaikinu, jau 5 metus kartu. tai nepasakyciau, kad jausmas dabar labai skiriasi nuo jausmo po 1 metu, ar po 2 metu.
skiriasi tik nuo pacios pradzio, kada dar nepazisti, lakstai i pasimatymus ir tt.
nemanau , kad meile blesta, tik drugeliai is pilvo isskrenda.
Atsakyti
Esu isitikinusi, kad meile trunka ilgiau negu trejus metus. Kada baigiasi? Dar nezinau.. Kai jau baigsis, tai ir pasakysiu 4u.gif
Atsakyti