Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Krikščioniškieji GN, 3 dalis

QUOTE(LTindre @ 2008 12 19, 18:02)
nereikes tik nepamirsk dokumentu vaziuodama gimdyt  drinks_cheers.gif

aciu 4u.gif
O tai taip ir vaziuoji, nereikia perspeti, kad ateityje norejau pas jus gimdyti ir t.t.?
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 20, 11:10)
aciu  4u.gif
O tai taip ir vaziuoji, nereikia perspeti, kad ateityje norejau pas jus gimdyti ir t.t.?

ne, nereikia smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, sakykit o jei susitari su gydytoja ir ji atvažiuoja būtent dėl manęs sakykim ne savo darbo metu, tai aš jai tuos pinigėlius ? Ar turiu būtinai oficialiai į kasą sumokėt? Gal čia bus kuri neseniai gimdėt?
Ir dar noriu paklaust ką duoda šiuose gimdymo namuose ir ką reikia atsivežti? ta prasme chalatas , naktiniai, kūdikio rūbeliai...Ar vežėtės savo, ar viską davė ir naudojotės duotais?
Aš vis iki tų paskaitėlių nedaeinu, tai ir pamirštu vis susižinot, o jau tašiuką kaip ir reikėtų krautis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2008 12 22, 15:22)
Sveikos merginos, sakykit o jei susitari su gydytoja ir ji atvažiuoja būtent dėl manęs sakykim ne savo darbo metu, tai aš jai tuos pinigėlius ? Ar turiu būtinai oficialiai į kasą sumokėt? Gal čia bus kuri neseniai gimdėt?
Ir dar noriu paklaust ką duoda šiuose gimdymo namuose ir ką reikia atsivežti? ta prasme chalatas , naktiniai, kūdikio rūbeliai...Ar vežėtės savo, ar viską davė ir naudojotės duotais?
Aš vis iki tų paskaitėlių nedaeinu, tai ir pamirštu vis susižinot, o jau tašiuką kaip ir reikėtų krautis blush2.gif

jei susitari su konkrecia gydytoja, ji del taves vaziuoja is bet kur kai tu gimdai,jai ir moki.
Jei esi nedirbanti ir neturi Sodros knygels, tau medicina mokama, tu moki pagal ikainius. Gimdai pas ta , kuribuna kai atvyksti gimdyti.
del visokiu rubeliu: turejau savo, bet naudojau ligonines. Vaika kasdien perrenginejo, o tie baltiniai motinai tai man pasirode daug patogesni ( del iskirptes), nei mano. Chalata savo turejau.
Tasiukas - tai jau tavo reikalas kada krautis. Vienom zada ankstyvesni gimdyma, tai jos anksciau susikrauna, kitos tiki prietarais - anksti nesikrauna ir t.t.t.t.
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2008 12 22, 14:22)
Sveikos merginos, sakykit o jei susitari su gydytoja ir ji atvažiuoja būtent dėl manęs sakykim ne savo darbo metu, tai aš jai tuos pinigėlius ? Ar turiu būtinai oficialiai į kasą sumokėt?

QUOTE(TJolke @ 2008 12 22, 15:03)
Jei esi nedirbanti ir neturi Sodros knygels, tau medicina mokama, tu moki pagal ikainius.

Jei sumokėtumėt į kasą, tie pinigėliai ir būtų kasoms ax.gif Tariantis, sumokama tiesiai gydytojai mirksiukas.gif

Bijau suklysti, bet kažkada skaičiau, kad nuo kažkurios savaitės visos nėščiosios yra draudžiamos privalomuoju sveikatos draudimu, nepriklausomai dirbo prieš tai ar ne. Todėl gimdymo paslaugos irgi nemokamos. Manau, jei kam aktualu, paieškoję info tikrai rastumėte 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(austeja001 @ 2008 12 22, 16:02)
Jei sumokėtumėt į kasą, tie pinigėliai ir būtų kasoms  ax.gif  Tariantis, sumokama tiesiai gydytojai  mirksiukas.gif

Bijau suklysti, bet kažkada skaičiau, kad nuo kažkurios savaitės visos nėščiosios yra draudžiamos privalomuoju sveikatos draudimu, nepriklausomai dirbo prieš tai ar ne. Todėl gimdymo paslaugos irgi nemokamos. Manau, jei kam aktualu, paieškoję info tikrai rastumėte  4u.gif

aš ir lyg girdėjau, kad nuo 7 berods mėn nėščiosioms nekainuoja med paslaugos... na o jei taip ir nėra, tai siūlyčiau į biržą atsistoti... nėščios niekas nedarbins, o už gydymą nereiks mokėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(TJolke @ 2008 12 22, 16:03)
jei susitari su konkrecia gydytoja, ji del taves vaziuoja is bet kur kai tu gimdai,jai ir moki.
Jei esi nedirbanti ir neturi Sodros knygels, tau medicina mokama, tu moki pagal ikainius.

ne visai taip smile.gif Gimdymas yra nemokamas nepriklausomai nuo to, ar tu dirbi, ar ne., nes gimdymas priskiriamas nemokamai butinajai medicinos pagalbai, kuri teikiama valsybes lesomis (o jei tiksliau" Savivaldybės remia savo teritorijos gyventojų sveikatos priežiūrą ją papildomai finansuodamos iš savivaldybių biudžetų lėšų. Savivaldybių remiamai sveikatos priežiūrai priskiriama: pirminio sveikatos priežiūros organizavimo lygio būtinoji medicinos pagalba;
2) nėščiųjų sveikatos priežiūra;) Jei neklystu, tai anks2iau buvo nemokama LR gyventojoms, o gimdymas taip pat (mano manymu) priskiriamas b8tinajai pagalbai)

Atsakyti
QUOTE(TJolke @ 2008 12 22, 15:03)
Jei esi nedirbanti ir neturi Sodros knygels, tau medicina mokama, tu moki pagal ikainius. Gimdai pas ta , kuribuna kai atvyksti gimdyti.
del visokiu rubeliu: turejau savo, bet naudojau ligonines. Vaika kasdien perrenginejo, o tie baltiniai motinai tai man pasirode daug patogesni ( del iskirptes), nei mano. Chalata savo turejau.
Tasiukas  -  tai jau tavo reikalas kada krautis. Vienom zada ankstyvesni gimdyma, tai jos anksciau susikrauna, kitos tiki prietarais - anksti nesikrauna ir t.t.t.t.

Ačiukass 4u.gif Ačiū visoms , dabar jau viskas aišku. Aš dirbanti esu, tai jei susitariau , vadinasi pačiai gydytojai ir mokėsiu pinigėlius.O rūbelius vaikučiui irgi kažkaip galvoju geriau ligoninės naudosiu. Tašės vis dar nesusikroviau, dar 2-i savaitės man iki gimdymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2008 12 29, 16:18)
Ačiukass 4u.gif  Ačiū visoms , dabar jau viskas aišku. Aš dirbanti esu, tai jei susitariau , vadinasi pačiai gydytojai ir mokėsiu pinigėlius.O rūbelius vaikučiui irgi kažkaip galvoju geriau ligoninės naudosiu. Tašės vis dar nesusikroviau, dar 2-i savaitės man iki gimdymo 4u.gif

uuuj man dar beveik 2 menesiukai o jau pradeda vidinis balsas kalbeti kad reik pradet, nes kotais kiekviena diena vis sunkiau ir sunkiau darosi vaikscioti... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2008 12 29, 01:18)
Ačiukass 4u.gif  Ačiū visoms , dabar jau viskas aišku. Aš dirbanti esu, tai jei susitariau , vadinasi pačiai gydytojai ir mokėsiu pinigėlius.O rūbelius vaikučiui irgi kažkaip galvoju geriau ligoninės naudosiu. Tašės vis dar nesusikroviau, dar 2-i savaitės man iki gimdymo 4u.gif

Atsakyti
tase susikrauni ir ramu, nes negali zinot wink.gif as kroviau man rodos kai buvo likes menuo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2008 12 22, 15:22)

as tai kadangi cia zadu gimdyt,tai nuejau y KGN ir pasiklausinejau is anksto del rubeliu,tai sake visiskai nieko nereikia,tik vilnones kojnes vaikuciui...bet pagalvojau maza kas g.gif ir susikroviau tasiukes ir sau ir vaikiukui ax.gif
Atsakyti