Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidejos

QUOTE(Kosta @ 2008 05 11, 16:27)
Labas visoms orchidėjų myletojoms  4u.gif

Kol perskaitysiu tiek daug medžiagos apie orchidėjas, gal galit greičiau patarti, kaip elgtis su šia gražuole....

Gavom dovanų tokią orchidėją. Matyti, kad nelabai gerai ji jaučiasi, nes pageltęs lapelis.
Patarkit kur ją laikyt, kiek laistyti, ar reikia iš karto persodinti, kuo ir kada tręšti?
Kažkada turėjau orchidėją, bet  verysad.gif  neišgyveno ji pas mane  doh.gif  Labai norėčiau, kad bent ši gerai jaustųsi  ax.gif

ohoho kokia gražuolė thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif Aš irgi norėčiau, kad man kas tokią padovanotų 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, ir mano problema panasi, bandau auginti antra orchideja...PHALEONOPSIS , pirmaja tikriausiai perlaisciau... vienas stiebas sausas( geltonos spalvos) kito stiebo sakele sudziuvo... ka as blogai darau... patarkit, labai bijau kad sitos neprarasciau...
Atsakyti
QUOTE(audra13 @ 2008 05 11, 16:26)
Sveikutes, ir mano problema panasi, bandau auginti antra orchideja...PHALEONOPSIS , pirmaja tikriausiai perlaisciau... vienas stiebas sausas( geltonos spalvos) kito stiebo sakele sudziuvo... ka as blogai darau... patarkit, labai bijau kad sitos neprarasciau...

O gal paprasciausiai nuzydejo ir viskas. Dek foto
Atsakyti
http://public.fotki....1105081517.html
nufotografau, tik kokybe ne kokia nes tlefonu fotkinau.
Labai laukiu diagnozes...
dovanu gava susio men, dabar tik stagarai like... nezinau kaip cia ja gydyt.
laistau retai, katais nupurskiu, laikau ant stalo, pradzioj ant palanges laikiau bet paskaiciau kad tiesioginiai spinduliai nesveika tai ir pakeiciau vieta.
Manau pakankamai gerai matosi tas lapas, nezinau kas jam ten daros, ir gal kiek prasciau matosi nudziuve stiebeliai... ;(
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audra13: 11 gegužės 2008 - 17:11
QUOTE(audra13 @ 2008 05 11, 18:08)
http://public.fotki....1105081517.html
nufotografau, tik kokybe ne kokia nes tlefonu fotkinau.
Labai laukiu diagnozes...
dovanu gava susio men, dabar tik stagarai like... nezinau kaip cia ja gydyt.
laistau retai, katais nupurskiu, laikau ant stalo, pradzioj ant palanges laikiau bet paskaiciau kad tiesioginiai spinduliai nesveika tai ir pakeiciau vieta.
Manau pakankamai gerai matosi tas lapas, nezinau kas jam ten daros, ir gal kiek prasciau matosi nudziuve stiebeliai...  ;(

Tas lapas iškąstas? blink.gif
Atsakyti
Mergiotės mielos 4u.gif

O gal kas žinot kur lietuvoj galima rasti permatomų plastmasinių vazonėlių?

Girdėjau kad reik persodinėt į plastmasinius permatomus, nes šaknys turi šviesos gaut.

pati augint negaliu tai draugelkai padovanojau -pas ją butas palankesnis augalams smile.gif Tai sutarėm kad prižiūrėsim kartu smile.gif
Atsakyti
smile.gif+2008 05 11, 19:50-->
QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė smile.gif @ 2008 05 11, 19:50)
Tas lapas iškąstas?  blink.gif

nezinau, turi 2 katinus, bet nesu maciusi kad valgytu geles... manau kad cia kaskas kita nutiko... mistika
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 05 11, 18:57)
Mergiotės mielos  4u.gif

Girdėjau kad reik persodinėt į plastmasinius permatomus, nes šaknys turi šviesos gaut.

pati augint negaliu tai draugelkai padovanojau -pas ją butas palankesnis augalams smile.gif Tai sutarėm kad prižiūrėsim kartu smile.gif

Sodo centre Senukuos vienąkart pirkau, o dar galima iš www.orchidejos.lt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(audra13 @ 2008 05 11, 18:59)
nezinau, turi 2 katinus, bet nesu maciusi kad valgytu geles... manau kad cia kaskas kita nutiko... mistika

Galėjo ir paragaut tavo gražuoliai ax.gif ir man atrodo orinės šaknys padžiūvusios, ar klystu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunytė kaip gėlytė :): 11 gegužės 2008 - 18:13
smile.gif+2008 05 11, 18:04-->
QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė smile.gif @ 2008 05 11, 18:04)
Sodo centre Senukuos vienąkart pirkau, o dar galima iš www.orchidejos.lt  smile.gif

Ačiū labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(audra13 @ 2008 05 11, 18:59)

Oi valgo valgo tie padarai geles rolleyes.gif Mano visa dracena suede verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 05 11, 18:57)
Mergiotės mielos  4u.gif

Senukuose prie orchidėjų stendo pridėta permatomų vazonėlių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2008 05 11, 19:41)
Oi valgo valgo tie padarai geles rolleyes.gif Mano visa dracena suede verysad.gif

maniskis neskirsto - su lapais, au spygliais , bile tik zalias doh.gif
Atsakyti