QUOTE (Aga @ 2004 03 06, 14:12) |
Neseniai issiaiskinau toki dalyka del santuokos sakramento.Norint man susituokti baznycioje su vyru,kuris yra sentikis,reikia is jo popo leidimo,ji nunesti musu kunigui ir turi sutuokti, kadangi ir as ir vyras sentikis esam krikscionys. |
QUOTE (Eligute @ 2004 06 23, 10:15) |
Mano istorija tokia. Mama- sentikė, tėtis- katalikas, vienas kito tikejima gerbe ir gerbia (mums dar vaikams nuskilo- sventem dvejas velykas ir kucias ![]() ![]() Kai atejo laikas man tuoktis (vyra issirinkau katalika), net neabejojau, kad tuoksiuosi kataliku baznycioj, tik gerbdama mamos ir aisku savo tikejima, katalike netapau, o paprasiau Vyskupo leidimo tuoktis man ju baznycioje nepriemus kataliku tikejimo, taip ir susituokem, na o sunu jau krikstijom katalikiskai, nes as nesu tokia religinga kad jam galeciau iskiepyti sentikiu tikejima. Kazkaip aplamai pradejau save daugiau laikyti laisvamane. Dieva tikiu- baznycia ne. Bet cia jau mano asmenine nuomone kurios nepersu nei savo artimiesiems nei darugams, o jie nepersa man savosios. Gal todel man tikejimu skirtumas ir nesudaro jokiu problemu. Beje, mano sesei net Vyskupo leidimo nereikejo prasyt, ja tiesiog su kataliku vyru sutuoke Tevas Stanislovas ![]() |