Įkraunama...
Įkraunama...

Religija

QUOTE(Isyankar @ 2006 04 16, 22:15)
MB kaip supratau yra "mano gyvenimo draugas" (my boyfriend). ax.gif

biggrin.gif MB reiškia Mano Brangusis (TB - Tavo Brangusis, SB - Savo Brangiajam ir t.t.) mirksiukas.gif
QUOTE(Getter @ 2006 04 17, 00:02)
P.S. Jei mano sutuoktinis reikalautų vaiko krikšto...neprieštaraučiau...bet vėliau vaikui paaiškinčiau, kad tai nėra "tikrasis" krikštas...ir kad tikrąjam krikštui jis turėtų apsispresti pats kai suaugs...

Mums neseniai gimė dukrytė, atėjo pasveikinti MB tėvai - atnešė auksinį pakabutį su Mergelės Marijos ir Kūdikėlio Jėzaus atvaizdu... Ir iš karto pridūrė, kad per krikštynas padovanos auksinę grandinėlę šiam pakabukui. Bet man teko juos iš karto nuvilti - pasakiau, kad jokių krikštynų nebus. Krikštas - tai rimtas veiksmas ir jį atlikti reikėtų sąmoningai. MB tėvai - katalikai, jiems sunku suprasti mano poziciją, bet mes gerbiam vieni kitus. Aš nežinau, ar mano dukrytė nešios tą pakabuką (nes vėlgi, Biblijoje prašoma nekurti jokių atvaizdų ir nesimelsti atvaizdams), bet aš būtinai išsaugosiu šią dovanėlę iš pagarbos uošviams.
Atsakyti
QUOTE(zirafos sese @ 2006 04 17, 09:25)
biggrin.gif MB reiškia Mano Brangusis (TB - Tavo Brangusis, SB - Savo Brangiajam ir t.t.)  mirksiukas.gif

Mums neseniai gimė dukrytė, atėjo pasveikinti MB tėvai - atnešė auksinį pakabutį su Mergelės Marijos ir Kūdikėlio Jėzaus atvaizdu... Ir iš karto pridūrė, kad per krikštynas padovanos auksinę grandinėlę šiam pakabukui. Bet man teko juos iš karto nuvilti - pasakiau, kad jokių krikštynų nebus. Krikštas - tai rimtas veiksmas ir jį atlikti reikėtų sąmoningai. MB tėvai - katalikai, jiems sunku suprasti mano poziciją, bet mes gerbiam vieni kitus. Aš nežinau, ar mano dukrytė nešios tą pakabuką (nes vėlgi, Biblijoje prašoma nekurti jokių atvaizdų ir nesimelsti atvaizdams), bet aš būtinai išsaugosiu šią dovanėlę iš pagarbos uošviams.

Tai vat aš ir sakau...kad iš pagarbos vyrui ir jo tikėjimui vaiką pakrikštyčiau...Jei to norėtų (primigtinai reikalautų) VYRAS, ne jo tėvai aišku mirksiukas.gif Tokios situacijos neturiu...taigi vaikas tam apsispręs suaugęs thumbup.gif

Beja...kai gimiau irgi gavau pakabuką - auksinį kryželį ir per krikštynas gavau grandinėlę biggrin.gif Kažkada nešiojau, bet kai įtikėjau nebe...dėl tos priežasties kaip ir minėjai...Bet jis man brangus kažkaip....
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 04 16, 23:02)
P.S. Jei mano sutuoktinis reikalautų vaiko krikšto...neprieštaraučiau...bet vėliau vaikui paaiškinčiau, kad tai nėra "tikrasis" krikštas...ir kad tikrąjam krikštui jis turėtų apsispresti pats kai suaugs...

clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
Atsakyti
manau pats baisiausias variantas - santuoka tarp visisko ateisto ir labai giliai tikincio zmogaus...
teko man "dziaugsmelis" augti seimoje, mama auklejo katalikiskai, o salia tetis vis uzmesdavo kokia replika, o jo seima isvis tyciodavosi atvirai is to, kad mes tikim. Net ir dabar bjauru prisimint...
gal del to man issivyste tolerancija visiem tikejimams ir visiem pasirinkimams, kiekvienas renkasi savo kelia, tik santuoka tarp skirtingu religiju, o dar baisiau tarp tikincio ir netikincio, reikia labai gerai apmastyt... nes man tai buvo didele trauma iki siol iskyla pyktis prisiminus artimuju replikas "va tik zuvi siandie valgo" arba "tai ka net sekmadieni pamiegot negalit" ir t.t. smile.gif apsaugot vaika nuo tevu "vieninteles teisybes" labai sunku manau.
Atsakyti
QUOTE(rrrRRRRrrr @ 2006 04 19, 21:04)
manau pats baisiausias variantas - santuoka tarp visisko ateisto ir labai giliai tikincio zmogaus...
teko man "dziaugsmelis" augti seimoje, mama auklejo katalikiskai, o salia tetis vis uzmesdavo kokia replika, o jo seima isvis tyciodavosi atvirai is to, kad mes tikim. Net ir dabar bjauru prisimint...

Sutinku...
Ir apskritai, taip yra ne tik seimose. Nors Lietuva skelbiasi tikinciuju salimi, bet is tikruju juntama labai didele netolerancija is pasaliniu zmoniu, jeigu esi tikintis ir stengiesi gyventi pagal Dievo isakymus. Netgi draugai kreivai ziuri del to, kad, pvz., reguliariai lankai pamaldas baznycioje...
Daugelis sako, kad tiki Dieva, bet kiekvienas ta savo dieva priderina prie saves... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zirafos sese @ 2006 02 28, 15:59)
Tai ir yra bėda, kad musulmonas visai nežino, "kad tai nėra gerai". Anaiptol, jie nuo vaikystės auginami tokioje aplinkoje: nuolatiniai ryksmai, barniai, moters žeminimas, užgauliuojimas. Man teko gyventi tarp musulmonų, mačiau viską savo akimis.

Neaišku, tarp ko ten gyvenai lotuliukas.gif Aš gyvendama savodraugonamuose tarp jo šeimos narių pailsiu super, tyla ramybė, niekas niekam neaiškina kaip gyvent, nieko neverčia per prievartą daryt, ant nieko nešaukia ir nerėkia, o yra racionalūs normalūs žmonės wub.gif wub.gif

Grįžtu į namus ir vėl mano psichologinė sveikata sutrinka, nes čia atvirkščiai - riksmai, muštynės, aiškinimas, ką man daryt ir ko nedaryt, kaipman gyvent cool.gif Tfu..
Atsakyti
QUOTE(rrrRRRRrrr @ 2006 04 19, 21:04)
gal del to man issivyste tolerancija visiem tikejimams ir visiem pasirinkimams, kiekvienas renkasi savo kelia, tik santuoka tarp skirtingu religiju, o dar baisiau tarp tikincio ir netikincio, reikia labai gerai apmastyt... nes man tai buvo didele trauma iki siol iskyla pyktis prisiminus artimuju replikas "va tik zuvi siandie valgo" arba "tai ka net sekmadieni pamiegot negalit" ir t.t. smile.gif apsaugot vaika nuo tevu "vieninteles teisybes" labai sunku manau.

Atleisk, bet ir netikinčių būna visokių, nenurašyk visų taip 4u.gif Aš tai susiduriu su problema, kai buvau maža mano tėvai mane pakrikštijo (abu katalikai), tačiau, senai susiformavau savitą nuomonę, gerbiu visas religijas, ir tikiu į vieną Dievą, tačiau nepriskiriu savęs jokiai konkrečiai religijai. Į bažnyčią nevaikštau, bet kadangi mano vaikinas katalikas, norėsiu tuoktis bažnyčioje. Ar man būtinai reikės priimti sutvirtinimo sakramentą, kad galėčiau tai padaryti?
Atsakyti
Kad nebūtų nesusipratimų paaiškinsiu: ankstesniu postu norėjau pasakyti, kad ne visi musulmonai ar krikščionys yra vienodi. Tiesiog žmonės yra skirtingi, nepriklausomai nuo religijos, tautybės ar dar ko.
Atsakyti
QUOTE(Marsella @ 2007 08 09, 19:32)
Ar man būtinai reikės priimti sutvirtinimo sakramentą, kad galėčiau tai padaryti?

Ne, nebūtinai.
Nors tavo vaikinas katalikas turėtų tai žinoti.
Atsakyti
Perskaičiau pokalbius šia tema. Pažįstamos situacijos...Mano vyras nebuvo net krikštytas verysad.gif bet kadangi aš esu tikinti ir norėjau tuoktis bažnyčioje, tai jis pasikrikštijo ir priėjo pirmą komuniją ir priėmė sutvirtinimo sakramentą. Šiaip jis sakosi tikintis, bet tuom viskas ir baigėsi... unsure.gif į bažnyčią nevaikšto, jokių išpažinčių nepripažįsta. Jo šeima manęs nekritikuoja. Bet nežinau kaip bus toliau, kai paaugs vaikas. Norėčiau jį išauklėti ir įdiegti tas vertybes, kurias man įskiepijo tėvai (tiksliau mama, nes tėtis tai tik per šventes į bažnyčią nueina), bet bijau, kad vaikas gali palinkti į tėvo pusę. Kol kas jis man nieko nesako, bet gal ateity pradės prieštarauti...nors prieš vestuves sakė, kad neprieštaraus katalikiškam auklėjimui. Labai norėčiau pratęsti šią temą, gal kas turi patirties ar šiap ką galėtumėt patarti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aukaja @ 2007 09 14, 14:52)
<...>
bet bijau, kad vaikas gali palinkti į tėvo pusę. Kol kas jis man nieko nesako, bet gal ateity pradės prieštarauti...nors prieš vestuves sakė, kad neprieštaraus katalikiškam auklėjimui. Labai norėčiau pratęsti šią temą, gal kas turi patirties ar šiap ką galėtumėt patarti.  mirksiukas.gif

Kodėl taip nepasitiki savo vyru? Jei sakė, kad neprieštaraus, turi pasitikėti, argi kas nors rodo, kad sulaužys savo žodį? Ar jis toks blogas, kad bijai, jog vaikas gali būti panašus į jį?
Eiti į bažnyčią, pasnikauti, be abejo svarbu, bet turėti Dievą širdyje, jo įsakymais vadovautis kiekviename žingsnyje svarbiau. Užauginka sūnų su Dievu širdyje ir jis pats ras kelią į bažnyčią. Tą padaryti sunku, bet motinos viską gali dėl savo vaikų 4u.gif
Atsakyti
Visiškai su tavim sutinku,bet sutinku ir dėl to, kad sunku užauginti su Dievu širdyje. Kuomet šeimoje vaikas mato abiejų tėvų pavyzdį, yra lengviau, tuomet viskas išeina natūraliai. Pažįstų šeimą, kurioje mama tikinti, o tėvas ne, ir kuomet atein sekmadienis, vaikas mieliau lieka su tėvu žaisti kompiuterinių žaidimų, nei eina į bažnyčią, o jėga vestis ji nenori...taigi bijau ne dėlto, kad vyras blogas, o dėl to, kad vaikas pasirenka lengvesnį kelią...
Atsakyti