Įkraunama...
Įkraunama...

Religija

QUOTE(aukaja @ 2007 09 15, 12:26)
Visiškai su tavim sutinku,bet sutinku ir dėl to, kad sunku užauginti su Dievu širdyje. Kuomet šeimoje vaikas mato abiejų tėvų pavyzdį, yra lengviau, tuomet viskas išeina natūraliai. Pažįstų šeimą, kurioje mama tikinti, o tėvas ne, ir kuomet atein sekmadienis, vaikas mieliau lieka su tėvu žaisti kompiuterinių žaidimų, nei eina į bažnyčią, o jėga vestis ji nenori...taigi bijau ne dėlto, kad vyras blogas, o dėl to, kad vaikas pasirenka lengvesnį kelią...

Vaikai Dievą širdyje atsineša gimdami. Jei mama rodys gerą pavyzdį, vaikui bus lengviau...Mano vyras yra tik vaidinantis tikintį, bet netrukdo užsiimti tuo,kuo aš noriu. Visi vaikai palinkę į mano pusę,jie laikosi mano duodamo pavyzdžio ir kol kas viskas gerai...
Atsakyti
Smagu tuomet jum smile.gif Linkiu, kad ir toliau taip gražiai augtumėt. Mano vyras man taip pat kol kas netrukdo, tad tikiuosi, kad ir man viskas bus gerai mirksiukas.gif Sėkmės jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2004 03 08, 14:27)
Mano atveju buvo taip: mama sentike, o tetis katalikas... Kadangi augau su mociute is mamos puses taip jau buvo nuspresta, kad as tapsiu sentike, nes ji neva mane vedzios i baznycia, aiskins dievo zodi (aisku taip ir buvo ir as dekinga jei uz tai, kad suvokiu, kas yra dievas)... ir zinot iki kokiu 13 metu as be galo gedijausi to, kad esu kazkokia kitokia, kad as ruse ir t.t. o dievu labai tikejau ir tikiu iki siol, tik buvo baisi geda ir trauma... slepiau tai nuo ko tik galima, nes paauglysteje niekas nesuprasdavo, kaip as galiu buti kazkokia sentike, kadangi ejau i lietuviu mokykla... vaikai klausinedavo, kada priimsiu pirmaja komunija, o juk pas sentikius tokio dalyko nera...
Dabar jau esu tvirtai nusprendusi, kad mes gyvename katalikiskame kraste ir tokio kryziuko, kuri "nesiau" as savo vaikui tikrai neuzkrausiu...

Man buvo truputį panašiai... Mane pakrikštijo į sentikius, nes mamos pusė yra sentikiai. Bet, ačiū Dievui, praleido kelis momentus: kad man reikia tikėjimo (nes manęs nevesdavo į bažnyčią, kaip norėdavau, kaip prašydavau). Ir nesugebėjo dorai išaiškinti tikėjimo dalykų. Paaugus man ir įstojus į aukštesniąją mokyklą aš bėgdavau iš paskaitų ir eidavau į Kauno katedrą... man ten patiko, patiko ir vytautinėj. Po to pirmą vaiką krikštijau vytautinėj, nors pati buvau "sentikė", antrą vaiką taip pat katalikų bažnytėlėj. Ir vyrą ten pat. Po metų, po vyro krikšto ir aš perėjau į katalikų tikėjimą, nes jis man yra artimesnis mano dvasiai.ir šliūbą ėmėm taip vadinamą vienpusį-kai aš buvau sentikė. Bet jis galioja abiem vienodai. Dabar visa mano šeima-5 žmonės-yra katalikai. Garbė Viešpačiui. Jo keliai nežinomi ir nesuprantami mūsų ribotam protui. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SIDDIQA @ 2004 03 07, 18:18)
Na, krikscionybe ir sentikybe nera dar taip toli viena nuo kitos... vis tik tai - katalikybe. Va mano seimoje yra kitaip.... Daugeliui gal toks varijantas ir nepriimtinas. As istekejau uz musulmono. Santuoka musu buvo ir civiline (Rotuseje) ir religine (pagal Islamo paprocius, nes musulmonams leidziama vesti kriksciones, del to nebuvo jokiu problemu, mus sutuoke, isdave santuokos liudijima ir visus duomenis nusiunte i Santuoku rumus).  Taigi, betgi va ejo laikas, ir as masciau, kaip gi bus su vaikais. Kadangi mano vyras doras musulmonas, o ne toks apsimestinis, kuris ir alkoholiuka pasiurbciotu ir kiaulienyte skaniai pavalgytu..(Na, neturiu galvoje religinis fanatikis - paprasciausiai normos ribose), taigi man pasidare aisku vienas dalykas - jis, kaip doras musulmonas, nedaleis, jog vaikai butu kitos religijos, t.y. krikscionys. Ir cia jau jokiu diskusiju. Taigi, supratau, jog vaikus reiks auginti musulmonais, o kaipgi as tai darysiu, jog pati nieko nenutuokiu apie Islama? Taigi, pradejau skaitineti, ir dometis, ir galiausiai, ilgu galvojimu pasekoje, priemiau Islama. Is esmes tai man nemaiso, nes Islamas, tai logiskas tesinys to, kas yra: krikscionybe + judaizmas, t.y. senojo testamento pranasai ir t.t. Zodziu, tuo tiki ir krikscionys. Ir Jezus bei marija irgi Islame egzistuoja, del to man nebuvo kokio tai religinio soko, kaip kad palyginti zmones, kurie priima visai mums svetima krisnaizma ar budizma....
Na, bent dabar rami sirdis, kad seimoje nebus religiniu kivircu, vaikai augs gaudami pilnaverti religini auklejima ir nebus blaskomi religiniu priestaravimu...

Laba diena,patiko jusu skelbimas.Pries 2m.pasikrikstijau is naujo ir tapau evangelike,bet neseniai susidraugavau su musulmonu.Jis man pasirode doras zmogus.Jis paprase isteketi uz jo,bet bijau,nes nezinau,kas bus po vestuviu,ar jis neapsimetineja,ar toks pat bus doras ir po vestuviu,ar jis musulmonas nezemins neskriaus moteru,kaip placiai taip kalbama ir t.t.Prasau papasakokit kokis misriu religiju santuokinis gyvenimas.Aciu.Jus daug man pagelbetum
Atsakyti
QUOTE(ice_silva @ 2008 08 17, 16:27)
Laba diena,patiko jusu skelbimas.Pries 2m.pasikrikstijau is naujo ir tapau evangelike,bet neseniai susidraugavau su musulmonu.Jis man pasirode doras zmogus.Jis paprase isteketi uz jo,bet bijau,nes nezinau,kas bus po vestuviu,ar jis neapsimetineja,ar toks pat bus doras ir po vestuviu,ar jis musulmonas nezemins neskriaus moteru,kaip placiai taip kalbama ir t.t.Prasau papasakokit kokis misriu religiju santuokinis gyvenimas.Aciu.Jus daug man pagelbetum

Galima čia skaityti, bet ten daug diskutuotojų `mėgėjų` lygio

Galima čia padiskutuoti tiesiogiai su musulmonų žmonomis/draugėmis
Atsakyti
QUOTE(ice_silva @ 2008 08 17, 16:27)

Viskas priklauso kaip sutariat ir suprantant vienas kita. Jei abejoji, vadinasi yra kazkas kas vercia - bukit atviri ir neliks tarpusavyje nesklandumu. Kitu zmoniu istorijos tikrai neapsaugos ar nepades tavo asmeniniam gyvenimui. As tai pat su musulmonu, be to kad nevalgome kiaulienos nejauciu jokiu kitokiu skirtumu, neesame kitokie nei normalios poros.
Atsakyti
Mėgėjiškai aš parašysiu, bet, manau, jeigu tikima protingai, ne fanatiškai, tai nelabai ir svarbu, kokios tu religijos. Visų religijų dogmos panašios, tik ritualai ir tradicijos labai skiriasi. Mes su vyru esame absoliučiai nereligingi(pabrėžiu - nereligingi, tai nereiškia, kad netikintys, tiesiog neprisirišę prie jokios religijos, prie jokios religijos), tačiau švenčiame krikščioniškas šventes dėl tradicijos, tik savyje jas įprasminame šiek tiek kitaip.
Atsakyti
labukas,na nesuprantu jei apie musulmonus tiek daug blogo ir negero girdejo tai kaip nebijei tada buti su juo? pas mane situacija,kad mano draugas musulmonas,bet mums tai netrukdo,planuojam tuoktis,kurti seima ir gyventi juk tai irgi zmogus kaip ir visi,o sirdziai neisakysi ka myleti ir su kuo buti...man gera mes kartu,o visa kita kaip bus taip....o del religijos tai islame ne daug kas kito yra,na kitas Dievo pavadinimas,daugiau pareigu,kurias musulmonai labiau vertina nei kai kurie krikscionis,labiau tiki i auksciausia..na taip yra daug kitu dalyku,bet tikrai negaliu pasakyti,kad blogu...
Atsakyti
katalikas, provanslavas, staciatikis, judejas ir t.t. nelaikau didele nelaime, kai siu tikejimu zmones susieina, o pvz katalikas su induistu doh.gif doh.gif doh.gif tas tiki i viena gyvenima, tas i reinkarnacija, mesa- vegetarzmas....
Atsakyti
Mano tėvas yra labai tikintis katalikas, mama - ateistė. Tėvai išsiskyrė, augau su mama ir juonesniuoju broliuku. Mama mūsų niekados nemokė melstis, tikėti Dievu, nevedžiojo į bažnyčią. Taip mes užaugome. Netikiu Dievu, evangelijomis ir t.t. Krikščionybė man yra svetima, bet turiu pripažinti, kad per didžiąsias krikščionių šventes tekdavo eiti į bažnyčią, kaime, nes mama nenorėjo skaudinti savo giliai tikinčių tėvų, mūsų senelių. Taip jau nutiko, kad nemažai vyrų giminėje ir mamos pusės pasirinko katalikų dvasininkų kelią. Turiu nemažai dėdžių kunigų. Vienu žodžiu mamos giminę sudaro uolūs katalikai, žmonės puoselėjantys krikščioniškas tradicijas. Štai mano mama ir mes esame kažkoks nesusipratimas (senelio žodžiai). Tėvui mano ir brolio pozicija yra aiški. Jis jau seniai prarado viltį kartu nueiti per šventes į bažnyčią ir tam nebesipriešina (ne taip kaip ankščiau). Labai myliu Lietuvą, visados didžiavausi, kad esu lietuvė, jutau ir jaučiu nepaprastą meilę jos istorijai ir gamtai. Visai nesenai save atradau ten kur visai nesitikėjau būti. Pagonybėje. Štai taip iš uolaus kataliko tėvo ir ateistės motinos gimė dukra pagonė.
Atsakyti
QUOTE(ice_silva @ 2008 08 17, 15:27)

as nemazai metu irgi gyvenu su musulmonu, sugyvenimas seimoje priklauso nuo kiekvieno zmogaus.
gyvenam kaip ir kiekviena eiline seima, pasibaram, susitaikom ir toliau gyvenam... iki tokiu dalyku kaip kito zmogaus zeminimas ar skriaudimas pas mus nera. Ir dar priklauso, kaip jusu vyras buvo aukletas jo seimoje. Patarciau pirma arciau susipazinti su jo seima - tevus ar kt. artimuosius. sekmes smile.gif
Atsakyti
moteris dėl vyro daro viska,pereina i jo tikejima ir t. t.Bet man atrodo tikrai kvaila persikrikštit kai jau esi krikštitas.Pirmiausei tai nepagarba tevams ,krikšto tevams.ir išvis jokios logikos,gali pripažint, prijimti ir lankiti kito tikejimo bažničia.Jei moteris negerbia savo tevu,tai nekad negerbs ir vyro.

Atsakyti