Na, krikscionybe ir sentikybe nera dar taip toli viena nuo kitos... vis tik tai - katalikybe. Va mano seimoje yra kitaip.... Daugeliui gal toks varijantas ir nepriimtinas. As istekejau uz musulmono. Santuoka musu buvo ir civiline (Rotuseje) ir religine (pagal Islamo paprocius, nes musulmonams leidziama vesti kriksciones, del to nebuvo jokiu problemu, mus sutuoke, isdave santuokos liudijima ir visus duomenis nusiunte i Santuoku rumus). Taigi, betgi va ejo laikas, ir as masciau, kaip gi bus su vaikais. Kadangi mano vyras doras musulmonas, o ne toks apsimestinis, kuris ir alkoholiuka pasiurbciotu ir kiaulienyte skaniai pavalgytu..(Na, neturiu galvoje religinis fanatikis - paprasciausiai normos ribose), taigi man pasidare aisku vienas dalykas - jis, kaip doras musulmonas, nedaleis, jog vaikai butu kitos religijos, t.y. krikscionys. Ir cia jau jokiu diskusiju. Taigi, supratau, jog vaikus reiks auginti musulmonais, o kaipgi as tai darysiu, jog pati nieko nenutuokiu apie Islama? Taigi, pradejau skaitineti, ir dometis, ir galiausiai, ilgu galvojimu pasekoje, priemiau Islama. Is esmes tai man nemaiso, nes Islamas, tai logiskas tesinys to, kas yra: krikscionybe + judaizmas, t.y. senojo testamento pranasai ir t.t. Zodziu, tuo tiki ir krikscionys. Ir Jezus bei marija irgi Islame egzistuoja, del to man nebuvo kokio tai religinio soko, kaip kad palyginti zmones, kurie priima visai mums svetima krisnaizma ar budizma....
Na, bent dabar rami sirdis, kad seimoje nebus religiniu kivircu, vaikai augs gaudami pilnaverti religini auklejima ir nebus blaskomi religiniu priestaravimu...
Laba diena,patiko jusu skelbimas.Pries 2m.pasikrikstijau is naujo ir tapau evangelike,bet neseniai susidraugavau su musulmonu.Jis man pasirode doras zmogus.Jis paprase isteketi uz jo,bet bijau,nes nezinau,kas bus po vestuviu,ar jis neapsimetineja,ar toks pat bus doras ir po vestuviu,ar jis musulmonas nezemins neskriaus moteru,kaip placiai taip kalbama ir t.t.Prasau papasakokit kokis misriu religiju santuokinis gyvenimas.Aciu.Jus daug man pagelbetum