Mane tai kitas dalykas neramina... kokios aukletoju nuotaikos kai jos negauna laiku atlyginimu, priverstos imti nemokamu atostogu ir taip toliau... Manot, musu vaikuciams tai neatsiliepa? As sutikciau po 10 litu nuo vaikucio surinkti kas menesi, ir 'pakelti atlyginima' aukletojoms, bet baisu net issizioti.
QUOTE(Almera @ 2009 09 25, 12:50)
Mane tai kitas dalykas neramina... kokios aukletoju nuotaikos kai jos negauna laiku atlyginimu, priverstos imti nemokamu atostogu ir taip toliau... Manot, musu vaikuciams tai neatsiliepa? As sutikciau po 10 litu nuo vaikucio surinkti kas menesi, ir 'pakelti atlyginima' aukletojoms, bet baisu net issizioti.
ir as sutikciau

As taip pat uz tai,kad surinkti kad ir po 10lt.kad tik nebutu uzdarytas darzelis. Reiketu pakalbeti gal su aukletojomis apie tai.
Įdomu tik, nemokamų atostogų metu dirbant, jei kas vaikui kuriam atsitiktų...kaip tada būtų? Manau labai gali "sudegti" direktorė su tokiu reikalu 
Kaip tuos litus, surinktus auklėtojoms įforminsite? Palaukite, va rudens sesijoje (sklinda gandas) nori svarstyti klausimą, kad darželio mokestį padidinti 50proc....
Man gaila auklėtojų ir muzikės. Neįsivaizduoju švenčių be gyvos muzikos
Jei nuimtų muzikės etatą po naujų tada... darželis kaip be rūbo lieka. Sausas ugdymas, va čia tai žmogaus samdymo galimybė reali gresia.

Kaip tuos litus, surinktus auklėtojoms įforminsite? Palaukite, va rudens sesijoje (sklinda gandas) nori svarstyti klausimą, kad darželio mokestį padidinti 50proc....

QUOTE(light blue @ 2009 09 27, 15:47)
Įdomu tik, nemokamų atostogų metu dirbant, jei kas vaikui kuriam atsitiktų...kaip tada būtų? Manau labai gali "sudegti" direktorė su tokiu reikalu 
Jei nuimtų muzikės etatą po naujų tada... darželis kaip be rūbo lieka. Sausas ugdymas, va čia tai žmogaus samdymo galimybė reali gresia.

Direktorei dzin viskas,yra isakymas zodinis is Kauno svietimo skyriaus ir viskas.Atsakytu uz visas nelaimes aukletojos.

Ne tik muzike atleis,bet jau atleido ir nemaza dali logopedu

Musu vaiku ateitis visiskai neturi ir neaisku kaip viskas bus toliau

Mes juk mokam ne aukletojom algas,o tik uz maista vaiku,tai kiek dar gali pakelt ta mokesti

Man tai sakė nenuėmė jokios muzikės, tik pamažino jai pamokėlių, su tais 10 lt tai nesąmonė tikra, gal dar visą algą pasisiūlykit ne tik auklėtojom, bet ir visiems kam liepia nemokamų eit? Šildymas dar neprasidėjo, kai prasidės gal ir už šildymą tėveliai mesis? Maistą tuoj irgi mamos gamint bėgs, nes skolos tik auga? Tai neišspręs išviso nieko, tik visiems labai bus naudinga.
Auklėtojos tyli,tėvai tyli,vadinasi visiems labai gerai,o šveitimas ir savivaldybė turbūt katučių ploja,kad rado terpę kažkieno sąskaita pataupyti,nesvarbu,kad pažeidžiamos visos teisės ir įstatymai.... kažin kur profsąjungos žiūri?negi taip visiems gerai,negi tėveliai patenkinti,kad jungiamos grupės,auklėtojos neapmokamų varomos?....keista viskas.
Na del atleidimu ir t.t. siandien skambinau i savivaldybe,tai pasake kad viska turi paaiskinti direktore.Ir dave suprasti kad tevai yra didele jega tik reik netyleti.turi darzelio tevu komitetas eiti pas direktore,o jei nieko nepesime,galima rasyti rastus del direktores keitimo.zodziu reik imtis mums patiems iniciatyvos nes uz mus nieks nepakovos.
Papildyta:
beje dar noriu pridurti,kad mazina etatus tik tiems darzeliams kurie turi skolu.O is kur tos skolos,tai jau direktores beda kiek suprantu.Matyt tvarkytis nemoka,gal vertetu pagalvoti apie jos pakeitima????
Papildyta:
beje dar noriu pridurti,kad mazina etatus tik tiems darzeliams kurie turi skolu.O is kur tos skolos,tai jau direktores beda kiek suprantu.Matyt tvarkytis nemoka,gal vertetu pagalvoti apie jos pakeitima????
QUOTE(pauksciukas @ 2009 09 28, 08:59)
Man tai sakė nenuėmė jokios muzikės, tik pamažino jai pamokėlių, su tais 10 lt tai nesąmonė tikra, gal dar visą algą pasisiūlykit ne tik auklėtojom, bet ir visiems kam liepia nemokamų eit? Šildymas dar neprasidėjo, kai prasidės gal ir už šildymą tėveliai mesis? Maistą tuoj irgi mamos gamint bėgs, nes skolos tik auga? Tai neišspręs išviso nieko, tik visiems labai bus naudinga.
Pritariu...

Ir aš jau į savivaldybę parašius esu, kad paaiškintų situaciją Kauno darželiuose. Nes nesuprantu, išvis kokia dalis finansavimo kur nueina, remontai iš tėvelių,valymo priemonės iš tėvelių, dar po 2 proc. iš tėvelių, visą kanceliariją tėveliai perka, magnetofonus irgi tėveliai, aš tai nesu prieš, kad nuperkam kažką, bet, kad jau čia visas darželio išlaikymas eis iš tėvų atlyginimų, mums tai jų niekas nekelia, o mažina

QUOTE(tormika @ 2009 09 28, 12:04)
Na del atleidimu ir t.t. siandien skambinau i savivaldybe,tai pasake kad viska turi paaiskinti direktore.Ir dave suprasti kad tevai yra didele jega tik reik netyleti.turi darzelio tevu komitetas eiti pas direktore,o jei nieko nepesime,galima rasyti rastus del direktores keitimo.zodziu reik imtis mums patiems iniciatyvos nes uz mus nieks nepakovos.
Papildyta:
Papildyta:
Kiek buvo galima suprasti pagal straipsnį Kauno dienoje tai visi darželiai skolose sėdi ir čia ne direktorėse problema,o savivaldybėje ir švietime.Ar čia kažkas kažką mausto?savivaldybė kaltina darželių administraciją,o administracija keikia savivaldybę ir švietimą?taip visi nusiplauna rankas,o kenčia mūsų vaikai ir jų auklėtojos,logopedės ir muzikos vadovės....kodėl televizija tos problemos nekelia į viešumą?matyt niekas nesiskundžia...
aga, tėveliai didelė jėga, skoloms aplopyti