QUOTE(linase @ 2005 06 07, 11:25)
o kiek laiko ji mazdaug daro, gal zinai?suprantu , kad visur skirtingai...o ten pilietybe reikalinga?nes gimdziau airijoj...kur ji daryt?lietuvos ambasadoj?

siaubas, nieko nezinau, o taip namo norisi...
O ar tavo vyras airis? Jeigu taip, tai vaikas (jei gimes Airijoje) automatiskai tampa Airijos pilieciu. Ir paso padarymas tada ilgai neturetu uztrukti. Pvz. as esu Lietuvos piliete (ir net nezadu savo pilietybes keisti), o mano dukryte yra Danijos piliete, kadangi ji gimusi Danijoje ir mano vyras yra danas.
Viena mano pazistama lietuve yra istekejusi uz albano ir jie abu gyvena Danijoje ( jos vyras nera Danijos pilietis). Ju abu vaikai gime Danijoje, bet kadangi tevai ne Danijos pilieciai, tai vaikai irgi Danijos pilietybes negali tureti. Kaip supratau, Lietuvos ambasada reikalauja labai daug ivairiu dokumentu, ir tik pristacius juos jie svarstys, ar vaikams galima bus duoti Lietuvos pilietybe. Taigi, vaikai dabar kaip ir be pilietybes. Situacija tikrai ne per geriausia, nes neturint pilietybes, vaikai negali tureti pasu, o neturint pasu, ju negalima isvezti uz salies ribu, net ir su tevais. Tai ta mano pazistama sake dabar zada siekti, kad vaikai gautu bent jau Albanijos pilietybe.
Na bet gal Airijoje yra kitokia situacija. Bandyk eiti i Lietuvos ambasada ir klausti. Ir ilgai netempk, nes dokumentu, kuriu jie reikalauja, surinkimas gali uzimti nemazai laiko. Sekmes